標題: 養鬼仔 [打印本頁]

作者: luckynoise    時間: 2006-7-10 06:30 PM     標題: 養鬼仔

我有一位朋友是泰國的中國華僑, 他告訴我他有養古曼童, 就是我們說的養鬼仔, 本來我也非常害怕, 但後來聽他說了關於古曼的歷史, 我慢慢明白和了解養鬼仔的真實意義。 他告訴我供養古曼其實並不恐佈, 相反古曼是可以為供養的人達成願望。
我真的很想知道有沒有人對古曼童有認識, 我對鬼仔很有興趣, 其實有任何人有認識, 可否跟我分享一下。
作者: 凱提風    時間: 2006-7-10 06:49 PM     標題: 養鬼仔

***** 板主模式 ***** 原文將於24小時後刪除。 該文章是管理員從風水玄學及西洋占卜星座轉移過來的!
作者: tangpinki    時間: 2006-7-11 12:31 PM     標題: 養鬼仔

i have a friend and he is from Thai as well, i know he is lots of little ghost, let me ask me see i can help you la

作者: 惠子    時間: 2006-7-13 06:43 PM     標題: 養鬼仔

管理員按:無意義回覆
作者: 心之雲    時間: 2006-7-14 04:13 PM     標題: 養鬼仔

可不可以說點那位養古曼童所說的歷史我們聽聽?
thanks  ^ ^
作者: chikwong968    時間: 2006-7-16 10:40 AM     標題: 養鬼仔

心之雲 , 我也對養鬼仔很有興趣的, 我之前幫一個人買過佛牌同鬼仔, 佢d野都好得架, 而且他對養鬼仔好有德, 你地可以msn: waitavant04@hotmail.com 同佢傾計,  吾一定要同佢買野既, 佢好好人嫁, 原來d鬼仔好可憐嫁, 有興趣的朋友自己搵佢傾下
作者: fionlau68    時間: 2006-7-25 06:04 PM     標題: 養鬼仔

古曼童帶陰, 我覺得唔好養會好d ! 如果想達成願望, 始終都係供奉神彿會好d

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0