標題: 不明生命體(UMA) [打印本頁]

作者: 米飯    時間: 2005-5-13 02:51 PM     標題: 不明生命體(UMA)

根據資料:上圖喺於1991年,被一支軍隊所拍下的.
本人看左好久,仍然未能確定是什麼?
像龜的背部,但頭部又不像.而且體形大很多喎.
我都係揾料時找到的,如見過就不要見笑,各位又看像什麼?
作者: 邪炎    時間: 2005-5-13 03:22 PM     標題: 不明生命體(UMA)

我覺得似一塊大石頭多d哦!
你唔覺得它根本好像不懂得移動嗎?!
而它的體形那麼大∼卻那麼容易被接近!
我想這沒有什麼大的可能吧!
因為如果佢移動的話一定會給軍艦受到損毀和影響的!
如果是真的那麼一定會有傳媒收到消息並大肆報導的哦!
所以我覺得是假的多哦!^^a
作者: joe198663    時間: 2005-5-13 03:53 PM     標題: 不明生命體(UMA)

Thanks for your great share! ^_^
In my opinion, it is like a whale more...
It may be the back of the whale...
Since it is common that the whale usually passes some ferries...

Actually it is similar to Loch Ness monster whem I look at this photo at first time...
However I wonder that why didn't the troops take more photos about it?
And it is strange that why there wasn't news about it?
If it is really a monster, why didn't it hurt the troops any more?
So I also think it is fake...
It seems that it is only a normal whale...
作者: ¥→紫藤←〒    時間: 2005-5-13 07:03 PM     標題: 不明生命體(UMA)

是海豚吧!!因為是黑白的,也不能確定什麼!世界上的生物太多了,等著我們去尋找的也還是很多,所以它是什麼生物,只有等待囉!!
作者: AlienVirgin    時間: 2005-5-13 07:49 PM     標題: 不明生命體(UMA)

完全睇唔出是什麼∼而且圖片又是黑白色∼
有d似海豹喎∼有do者~
作者: mrbear888    時間: 2005-5-13 07:51 PM     標題: 不明生命體(UMA)

好似係一隻巨型章漁!!成長的也有一艘中型游艇大!!
作者: sze393    時間: 2005-5-13 09:46 PM     標題: 不明生命體(UMA)

唔........
我覺得似海豚之類啦....!!
唔會是海龜....

作者: 未來之王    時間: 2005-5-13 09:51 PM     標題: 不明生命體(UMA)

沒有一些東西大小比較下~
好難估o.....
我覺得只是一隻烏賊......
只是取近距離拍攝~
so see完feel到佢好大隻.....
作者: 米飯    時間: 2005-5-14 03:15 PM     標題: 不明生命體(UMA)

邪炎:石頭
joe198663:whale
紫藤:海豚
alien virgin:海豹
mrbear888:巨形章魚
sze393:海豚
未來之王:大烏賊
海豚同章魚都有兩票,點解冇海龜既,甘我米要去驗眼!!!
睇番段资料:佢冇提及這生物有沒有襲擊軍隊,應該衹是路過罷,而拍攝到既,係身體一部份.
作者: 諸葛嵐    時間: 2005-5-15 01:10 AM     標題: 不明生命體(UMA)

下面引用由米飯2005/05/14 03:15pm 發表的內容:
邪炎:石頭
joe198663:whale
紫藤:海豚
alien virgin:海豹
...
只係一頭{海牛}而已....
是不多見的哺乳類動物 , 但又未致於是瀕臨絕種的動物。
個性溫馴 , 動作遲鈍 ( 仿如閣下一樣 ,十四年前到今年至拎出黎討論...) , 對人無襲擊性的可愛肥海牛...

作者: 檸檬柚子    時間: 2005-5-16 05:57 PM     標題: 不明生命體(UMA)

怎樣看也會不是死物吧..
從水波來看..怎樣也是從海底遊上來吸氣的...
我覺得會是籃鯨的頭部
作者: cityjoey    時間: 2005-5-17 06:50 PM     標題: 不明生命體(UMA)

看起來好像是鯨魚的種類,但我還沒有看過這樣的鯨魚會不會是突變呢?真想看彩色的相片.
作者: 米飯    時間: 2005-5-18 06:15 PM     標題: 不明生命體(UMA)

諸葛嵐:91年係軍事機密呀!
基斯:大小真係唔知,不過海牛係灰白色呀!
clara1992:死物多一票.
檸檬柚子,cityjoey:whale多二票.
作者: Andywong    時間: 2005-5-21 04:34 AM     標題: 不明生命體(UMA)

i think is a monster...but we dont know what is it, my friend say this is a whale..i think he is dumb...i cant believe that's a whale
作者: 米飯    時間: 2005-5-23 02:22 AM     標題: 不明生命體(UMA)

下面引用由Andywong2005/05/21 04:34am 發表的內容:
i think is a monster...but we dont know what is it, my friend say this is a whale..i think he is dumb...i cant believe that's a whale
可能真係你所講係怪物,或者它懂得倪莊,看上去似死物,所以未被人類發現.
米好似skyfish(rod)甘,初時以為係昆虫,後來發現有問題.
先至找回舊時的影片,研究後發現更多,才知是什麼的一回事.
mp5player:相片唔似岸邊位置所拍.
作者: angryfung    時間: 2005-5-31 08:23 AM     標題: 不明生命體(UMA)

我覺得似一大舊石頭多d~
類似海邊岩石o個種~
唔多似係生物pol~
作者: 入土第三天    時間: 2005-5-31 12:07 PM     標題: 不明生命體(UMA)

是海牛啊
之前我也不认识这玩意儿
昨天看了一个记录片才知道的
作者: kingking1st    時間: 2005-6-2 06:53 PM     標題: 不明生命體(UMA)

點睇都似鯨魚多啦~~~ 雖然有係白~
個外形都好似
作者: JABAN    時間: 2005-6-11 10:38 AM     標題: 不明生命體(UMA)

我都觉得好似系石头多D!不过看距粗糙既表面,并非一般我地日常所见之生物!
作者: 點心白癡    時間: 2005-6-12 07:12 PM     標題: 不明生命體(UMA)

会不会左边的是头    右边的是尾巴?? 倒过来想想~~ 像什么呢?
作者: speedboy    時間: 2005-6-17 09:22 PM     標題: 不明生命體(UMA)

會不會是...殺人鯨之類的深海魚罷...
作者: 米飯    時間: 2005-6-20 03:13 AM     標題: 不明生命體(UMA)

下面引用由speedboy2005/06/17 09:22pm 發表的內容:
會不會是...殺人鯨之類的深海魚罷...
其實題目都講左,未能確認.只能記下它的容貌,
望將來再多些了解,真相大白.
作者: vling2884    時間: 2005-6-28 09:33 PM     標題: 不明生命體(UMA)

唔..
點解冇人估係鱷魚呢??
從背部既紋理推斷..
我覺得似係之類喎..
當然..
估錯就請見諒啦^^..
作者: leolai888    時間: 2005-6-28 11:36 PM     標題: 不明生命體(UMA)

我覺得似一舊木多點, 唔似會動, 似死物多一點.
作者: soso128    時間: 2005-6-30 02:44 AM     標題: 不明生命體(UMA)

下面引用由chung12192005/06/04 07:35pm 發表的內容:
似乎游緊背泳喎 ?
CHUNG1219........  我看似一條巨鯨在水中游玩所以被拍到時如你所講>>似乎游緊背泳喎?只因冇長細文字支持圖中游動物體!大家都係估估下呢?  
作者: 米飯    時間: 2005-7-8 01:30 PM     標題: 不明生命體(UMA)

下面引用由soso1282005/06/30 02:44am 發表的內容:
CHUNG1219........  我看似一條巨鯨在水中游玩所以被拍到時如你所講>>似乎游緊背泳喎?只因冇長細文字支持圖中游動物體!大家都係估估下呢?
呵呵.........鯨魚有鰭ga wor,我就睇唔見它兩側有野la.

作者: wingnow    時間: 2005-7-9 12:01 PM     標題: 不明生命體(UMA)

黑白相片....
好難睇得出佢係乜東東bor
唔....個人覺得只係一塊石頭
(看上去總是覺得怪怪的)

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0