標題: 解開喪屍島之謎 [打印本頁]

作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-7 07:27 PM     標題: 解開喪屍島之謎

喪屍島這個謎一直到現在還未能解開,究竟這個世界是否真正存在?
還只是一單無聊人所作的新聞呢?
食我自己看,喪屍是真實存在的.
不過並不屬於現在,而是屬於未來.
只是因為一次的空間出現問題,把那個喪屍島出現在那位直升機員面前.
(因鐵達尼號成員找回這單新聞也有提酊時光隧道)
所以當日那位直升機師能見到喪屍島也不出奇.
作者: chloechloe    時間: 2005-8-7 10:22 PM     標題: 解開喪屍島之謎

請問是哪一單新聞提及喪屍島??
在哪裡及何時發生呢?? Thanks
作者: freegoman    時間: 2005-8-8 02:05 AM     標題: 解開喪屍島之謎

I have never heard the information about this island, please tell us the source about this since i am interested in it.
作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-8 02:34 AM     標題: 解開喪屍島之謎

不會麻,這單新聞振驚全個網絡世界的論壇的.
不過我在此論壇也好像不見.
不過我需要一些時間找回那一段新聞.
因這是很久以前的新聞了.
作者: joe198663    時間: 2005-8-8 02:55 AM     標題: 解開喪屍島之謎

Thanks for your great sharing...
Actually I have heard this news before...
There may be mourning corpse in the world...

I find some information in a seach...
Let's share iwth you...

''2001年9月28日,美國一部巡邏機在巡邏中途經過一個無名小島,但發現有一群人在島上的海邊
行走,於是巡邏員打算在高空視察,一個巡邏員拿出望遠鏡,進行視察.
但只見到那一群人一直慢慢地行走,再細心一看,巡邏員大吃一驚,為什麼?因為他看見的人,全
部都是血淋淋,身體不斷腐爛的死屍,巡邏機立刻飛走.
當巡邏機回到美國,於是把報告交給上司,資料實屬國家機密.
經過一段長時間調查,發現島上充滿病毒,最多的病毒是一種新品種的屍毒,來源不明.
相信是一種令屍體活動的病毒''

In my opinion, impossible is nothing...
Under a special enironment, everything will change, including people...
When the enironment changes everything will change themselevs to suit it...
There may be evolution or revolution...

Maybe this island is a special enironment...
Maybe there is a serious pollution...
Maybe whatever a disater happened in this island, thus the pollution on the island has still not been cleared...
Thus it causes the people become mourning corpses...

It is a secret...
But I believe that it will open someday...
And it will be a surprise......

作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-8 05:49 PM     標題: 解開喪屍島之謎

就是這宗新聞了,真感謝Joe.
我就是指這一宗新聞.
作者: 李書文    時間: 2005-8-8 08:12 PM     標題: 解開喪屍島之謎

嘩,如果真係有既話都幾驚=___="
但美國飛行員可以見到,咁即係o係美國境內啦
都唔駛咁擔心既.....
同埋我覺得如果真係有,美國佬一早已經去左研究.......
因為我相信呢種病毒可能係打仗既勝利因素
一班唔識痛唔駛休息既喪屍.......
我諗到都驚
作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-8 11:24 PM     標題: 解開喪屍島之謎

我也解釋過了,其實真的有可能會在未來存在.
只是因為一些時空及空間出了少許問題.
而令現今的人類見到.
作者: celiaw    時間: 2005-8-9 04:29 PM     標題: 解開喪屍島之謎

第一次聽到這新聞,感覺很有趣。
即是說未來巳經發生的空間,會出現在我們現時未發生的空間內?
我只聽聞現時的空間可能看見以前清朝的人或50-60年代的人,其實是否同一原理?

作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-9 10:53 PM     標題: 解開喪屍島之謎

就是了,
這就是"時空"和"空間"出現了問題.
而令人類可以看見"未來"或"過去"的某東西.
但這些"不屬於現在的東西"就一定會有一個時間消失,
令"現在"的人類無法再見到.
作者: zzzzzz    時間: 2005-8-9 11:42 PM     標題: 解開喪屍島之謎

有冇相
巡邏機應該可以影到
同埋我覺得未必真law
有咩理由美軍會洩露出黎
作者: rinkai08    時間: 2005-8-10 12:43 AM     標題: 解開喪屍島之謎

如果真的有這個島,我們都不會知道,肯定會列為機密,比美國科學家研究一番,又或用來試驗武器,這些安喪屍對科學會很有貢獻(如果真有其事)
作者: vling2884    時間: 2005-8-10 11:56 AM     標題: 解開喪屍島之謎

多謝你既分享~
其實joe所提既報導..
我之前都有睇過..
但就冇太在意咯..
我信有喪屍既存在..
不過就並非如樓主所講..
睇到既係未來空間咯..
反而會認為係美國..
將此事列為機密檔案..
禁止向外發放消息多咯..
呢個世界確實有..
好多光怪陸離既事出現..
只不過..
係我哋應知既範圍內..
實在係太少同太表面啦..

作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-10 03:45 PM     標題: 解開喪屍島之謎

多謝vling的意見.
其實閣下也說得很對.
不過就真是一個謎.
但若然真是屬於美軍研究的話,
又怎會公開其資料呢?
作者: 馬馬騮    時間: 2005-8-11 03:40 AM     標題: 解開喪屍島之謎

我覺得有相先奇.......佢都講國家機密啦......有相俾你睇就唔係國家機密啦
作者: jameslee    時間: 2005-8-11 06:42 AM     標題: 解開喪屍島之謎

Well, I've never heard that before, but I want to know which website did you get this news. I hope it's not like  "驚人發現!!!!海洋上可能存在著”異形”的幼蟲!!". I hope that you didn't get it from a PC game website. Can  you post the link of the website you got information from.

作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-11 05:01 PM     標題: 解開喪屍島之謎

但已經證實了是假的,並不是真實.
不信的話可在此找到post寫明是假的.
作者: destroyer    時間: 2005-8-11 07:57 PM     標題: 解開喪屍島之謎

That is not real? Why post here?
作者: 研究員Carlos    時間: 2005-8-11 08:55 PM     標題: 解開喪屍島之謎

不是,而是指那單發現類似異形的新聞.
已經有專家發現其網站是假的.
而那所謂的"異形"相就是假的.
作者: 殺神§麟§    時間: 2005-9-16 11:04 PM     標題: 解開喪屍島之謎

一定係假,係有病毒,全世界o既人就即時死晒啦= =|||
作者: 玄奘    時間: 2005-9-18 10:13 AM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由殺神§麟§2005/09/16 11:04pm 發表的內容:
一定係假,係有病毒,全世界o既人就即時死晒啦= =|||
愛滋病都係由病毒引起
為什麼不見全世界的人都有 ?
換句話說,不是所有病毒都可以經空氣傳播 (笑)
回樓主,要是在下沒記錯,鐵達尼號成員重現那則
也是假的,所以呢,聽聽就好了      (笑)
作者: eva630105    時間: 2005-9-20 12:42 AM     標題: 解開喪屍島之謎

呃..我個人覺得....
喪屍島的人也是和我ㄇ一般相同重要的存在著
ㄊㄇ也有ㄊ們的生活阿!只是他們和我們有一些些不同罷了!!
作者: 逸仙    時間: 2005-9-20 06:54 AM     標題: 解開喪屍島之謎

多谢你分享
如果未来真成那个样子.
实在係可怕.
不如防患於未然啦.
作者: fingerpupet    時間: 2005-9-21 12:42 PM     標題: 解開喪屍島之謎

hey.........but......but........but......
how scary will that be...........
imaging.........we actually dun know anything about this world that we are living now........
like........i dun want it be real but in some way i wish it's real..
why cant people just tell use what is going on for the reality world...
i hate guessing around!
作者: 青椒    時間: 2005-9-24 09:26 PM     標題: 解開喪屍島之謎

大概只是影片〔例如:"Dawn of The Dead", "Resident Evil", "Land of the Dead" and etc.〕或游戏〔"生化危机", "Forbidden Siren", "Residents Evil" and etc.〕的宣传技俩吧?
我不相信,因为现在的科学没有办法研究出可以控制尸体神经系统和手脚活动的细菌或病毒。
作者: kkkso04010    時間: 2005-9-27 09:52 AM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由joe1986632005/08/08 02:55am 發表的內容:
Thanks for your great sharing...
Actually I have heard this news before...
There may be mourning corpse in the world...
I find some information in a seach...
...
我之前也聽過
但聽講美國已列入國家機密
所見資料不多.......可惜
作者: 殺神§麟§    時間: 2005-10-15 10:26 PM     標題: 解開喪屍島之謎

可能係個個巡邏員放上網,之後有人翻譯做中文@@
作者: iceswallw    時間: 2005-10-16 12:06 PM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由joe1986632005/08/08 02:55am 發表的內容:
...
請問一下這則新聞是何時的是
台灣沒撥耶!
台灣的新聞每天都只有立法院打架
要不然就是藍正營不滿綠營
要不然就是綠營不滿藍營
在不然就是演藝界的
就像碰彭xx只有小事件而已
根本很少種新聞
作者: joe198663    時間: 2005-10-17 04:09 AM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由iceswallw2005/10/16 12:06pm 發表的內容:
請問一下這則新聞是何時的是
台灣沒撥耶!
台灣的新聞每天都只有立法院打架
要不然就是藍正營不滿綠營
...
iceswallw, 謝謝你的提問! ^_^
這篇文章是在''2001年9月28日''發的...
你可以留意文章的上方...
那裡正記載了此事件的日期...

請不要動氣哩!
其實我也是從別的網站找來這篇文章而已...
然而, 這篇文章沒有經驗證的....
故此還未得釋其真偽的...
可能只是一宗流言而已...

我們就當這一篇是富娛樂性的短文吧!
看過了就算...
無謂再深入研究什麼...
即使再說也找不到什麼...
就讓這個迷持續下去...
待某天看有誰破解這個迷...

有時候, 不一定破了迷才有趣的...
我們在討論的過程中得的反而更多...
至少我們還有說不完的話題......

作者: 光音    時間: 2005-10-18 07:14 AM     標題: 解開喪屍島之謎

都有可能阿。可惜資料不夠確定,就像百慕大那麽多案例,還是沒人能解謎。
作者: SGRLTO    時間: 2005-10-22 10:33 AM     標題: 解開喪屍島之謎

如果d喪屍游水過黎點呀!!佢地無生命既...如果無俾魚食!!可以游到另一個島未死
作者: jason534    時間: 2005-10-27 06:35 PM     標題: 解開喪屍島之謎

可能有都唔出奇,可能個島係實驗區,姐係可能係美國佬研究出來既
作者: 23411432    時間: 2005-11-9 01:39 PM     標題: 解開喪屍島之謎

''2001年9月28日,美國一部巡邏機在巡邏中途經過一個無名小島,但發現有一群人在島上的海邊 行走,於是巡邏員打算在高空視察,一個巡邏員拿出望遠鏡,進行視察.
但只見到那一群人一直慢慢地行走,再細心一看,巡邏員大吃一驚,為什麼?因為他看見的人,全
經過一段長時間調查,發現島上充滿病毒,最多的病毒是一種新品種的屍毒,來源不明.
此話有點矛盾.
問題1
巡邏機立刻飛走.(最多只是拍照吧)
也就是上如何死屍與(接觸或是採樣)
又整知是病毒,一切都只是推論吧!!
問題2
美國一部巡邏機在巡邏中(巡邏地點了)
此島在何處....??
美國進內嗎??
不太可能吧

作者: kkcc2002    時間: 2005-11-17 11:20 PM     標題: 解開喪屍島之謎

這篇文章我也有看過...
但沒有相片證實....
所以不太相信.....

作者: 殺神§麟§    時間: 2005-11-18 10:15 PM     標題: 解開喪屍島之謎

唔知點解,我好似愈來愈覺得似house of the dead= =|||
作者: man-ho-only    時間: 2005-11-26 01:14 AM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由vling28842005/08/10 11:56am 發表的內容:
多謝你既分享~
其實joe所提既報導..
我之前都有睇過..
但就冇太在意咯..
...
agree∼!
我相信呢個世界有太多野我地係唔知既.....
可能好似生化危機咁一樣有可能∼_∼!”
作者: a121003472    時間: 2005-11-28 02:36 AM     標題: 解開喪屍島之謎

管理員按:無意義回覆。
作者: wolf2255dog    時間: 2006-6-15 01:12 AM     標題: 解開喪屍島之謎

那不就像[惡靈古堡]一樣.........說不定是某國家正在偷偷研究病毒......不然在無名小島上哪來的人去得到這種喪屍病毒......說不定是某國家研究後的實驗品送到無人小島作觀察研究的=.=
作者: narl034    時間: 2006-7-3 09:50 AM     標題: 解開喪屍島之謎

''2001年9月28日,美國一部巡邏機在巡邏中途經過一個無名小島,但發現有一群人在島上的海邊
行走,於是巡邏員打算在高空視察,一個巡邏員拿出望遠鏡,進行視察.
這有點像是惡靈古堡裡的T病毒

作者: ei2345    時間: 2006-7-4 12:53 AM     標題: 解開喪屍島之謎

沒想到世界真是無奇不有
有巨森蚺已很難相信了沒
想到還真的有喪屍島反正
溫室效應以造就了非常多
創舉搞不好那病毒就是溫
室效應引發的
作者: ei2345    時間: 2006-7-4 01:04 AM     標題: 解開喪屍島之謎

如果空間真的能夠轉變這世界不知道又要創下多少創舉了
我記得大陸內地某某先生在回家途中被巨石壓到但不覺疼
痛一醒來發現便成一位小孩這不知道是幾年前的報導了如
果以錯誤請見諒
作者: king9100    時間: 2006-7-5 03:03 PM     標題: 解開喪屍島之謎

=.=坦白講好爆笑..........
因為呢個所謂既新聞....真係好似係當生化危機出game時既廣告式花邊新聞,..........所講既....有人係係孤島秘密研究,生化病毒,令所有死去既人變成喪屍....
坦白講,呢段新聞如果係真,一定全世界頭條...唔會係d咩花邊小新聞.而做得呢d小新聞,可信性,,接近0....
試想下.咩病毒可以令一個殘破既身驅可以走動,答案...可以講係無,因為死屍無心液既流動,腦部都唔會發出任何指令.等等...小小一種病毒更加無可能有思想咁,好似控制高達咁控制人類既軀殼.....如果佢做得到...我深信佢唔係一種病毒,而係一種比人類更高更高智慧既生物.
你可以話靈異影響死人郁動,因為靈界人類所知既真係太小.而人本身就係由靈魂同軀殼組成.
但如果話病毒可以影響一個人令佢活動就真係無呢個可能.......,(雖然病毒人類所知都係有限)就算佢有思想都無可能.....因為生物既結構,就算現今人類科技都唔可以完全掌握佢既變化.如果唔係人類已經無死亡呢2個字在存在既價值.
作者: king9100    時間: 2006-7-5 03:14 PM     標題: 解開喪屍島之謎

試想想,無左腦部,神經,血液流動既軀殼,同一個模型,一棵菜有咩分別.?又唔見有喪屍菜?喪屍高達模型.如果話呢d比喻係誇張,我可以講,如果有智慧既生物要控制,一定係會選呢d黎控制,因為相比人類既結構,呢d控制呢d物體真係太簡單啦.
作者: 研究員Carlos    時間: 2006-7-19 03:11 PM     標題: 解開喪屍島之謎

其實喪屍真正構造還沒有有人知道,
king兄又怎能確定是沒有腦呢?
據我認為,
喪屍島的存在確實有可能.
因為人類的科技日漸進步,
確實總有可能,只是看何時才會出現而已.

作者: 小明    時間: 2006-7-29 02:28 PM     標題: 解開喪屍島之謎

係umberlla 實驗基地? 會唔會係私人生化 實驗基地出現事故.導致成為喪屍島?
作者: chan1    時間: 2006-7-31 08:40 AM     標題: 解開喪屍島之謎

下面引用由king91002006/07/05 03:03pm 發表的內容:
=.=坦白講好爆笑..........
因為呢個所謂既新聞....真係好似係當生化危機出game時既廣告式花邊新聞,..........所講既....有人係係孤島秘密研究,生化病毒,令所有死去既人變成喪屍....
坦白講,呢段新聞如果係真,?..
你說好像好容易
如果他是頭號新聞,這樣會一定驚動世界
這樣一定會好多個國家發生暴動
還有向來靈異新聞和超自然新聞,都是不顯眼地方
因為沒人會相信他是真的
你是不知嗎??
那麼快下定論.............
作者: WT    時間: 2006-8-2 11:32 PM     標題: 解開喪屍島之謎

好多人都話喪屍係死人進化成喪屍既理論,由有人話係病毒引起死屍e吸入大量氣先
進化成喪屍係泥土起身,去吸食人類先係咁進化......
但係唔係世界真係存在喪屍,咁就真係無乜人會見過,有人話有喪屍,有人話無

作者: willfq    時間: 2006-8-4 12:38 PM     標題: 解開喪屍島之謎

我想睇吓张相喔...有相睇真D先可以讲得上有D咁噶事囖...不过唔系点脑整就系囖..
作者: willfq    時間: 2006-8-4 01:02 PM     標題: 解開喪屍島之謎

边系国家机密啊...如果系...美国佬早就攞黎打仗啦...会话讲出黎咩...
作者: dinocrisis    時間: 2006-8-5 02:27 PM     標題: 解開喪屍島之謎

其實lee編News之前我都已經在網上睇過la~~
我覺得就算係真都唔出奇ya!
就好似海洋咁ya!海洋同我地都好似好近亦算經常接觸!
但事實又話比我地知有好多海洋生物我地係未見過ga wo!
何況係一d零零星星既小島嶼跟本就無人會去探索ar!就算係個島到發生過d咩事都無人會知la!
作者: 大力雞泡魚    時間: 2006-8-29 09:09 PM     標題: 解開喪屍島之謎

如果真係有既話
希望d喪屍唔會再繼續進化- -
一陣間佢地突然識得游水
之後游游下游左黎我地呢到
係到散播一d新品身土4的病毒- -
作者: jimdon    時間: 2006-8-29 10:08 PM     標題: 解開喪屍島之謎

I think this is not true.
People who reported this news watched too many films on this idea or played alot of bio harzard...
作者: kg20042002    時間: 2006-8-31 08:29 PM     標題: 解開喪屍島之謎

我覺得電影都可以做到出黎, 唔知點解會覺得遲d會真係有呢d野囉
作者: taigavin    時間: 2006-9-1 08:15 AM     標題: 解開喪屍島之謎

管理員按:無意義回覆。
作者: ohceohcegpd    時間: 2006-11-1 01:03 AM     標題: 解開喪屍島之謎

看到這篇報導 我覺得有點兒像生化危機
會不會是生化危機從這兒拿出靈感?
若然真的是有這個病毒的話
那麼 人類不是會很危險嗎?
作者: 蕭塞豐乳中    時間: 2006-11-2 03:28 PM     標題: 解開喪屍島之謎

其實有無想過係外星人的傑作,之前D檔案都有話D人失蹤,會唔會就係捉曬黎依個島做實驗,唔一定係D科學家實驗失敗變成甘.
作者: kaiuuy    時間: 2006-12-3 12:20 PM     標題: 解開喪屍島之謎

空間扭曲嗎? 那..他們所看到的是代表"未來"嗎? 如果真的是未來......

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0