標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2006-7-28 03:46 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

LBSALE[99]LBSALE這一篇文章也是 2006 年的個案 , 絕對無花無假 , 照
片上附帶著年份 , 入來看看或討論一下吧。^^
[glow=255,blue,3]_____________________________________________
[move][glow=255,red,3]【報告1.詭異的妖精人偶 ?】[/glow][/move]
在東部負責錄影下來的攝錄者就是小組中的沉
睡者 Orizaba , 其他小組人員 Pero 當看著這段錄
影片時發覺兩樣很古怪的事 .....
[wmv][/wmv]
http://www.eldurmientedeorizaba.com.mx/Pelicula%20trol%20ok.wmv
第一就是當那個人正在講話時 , 那個詭異的妖精
人偶竟然發出陣陣怪聲 ﹕「bla ~ bla ∼ bla ∼」
[glow=255,red,3]【相關照片.2 】
[/glow]
第二就是牠竟然懂得眨動眼睛 , 而期間牠更眨眼
有數次之多 !!
CHUNG1219 ﹕我覺得這人身邊的人偶給我的感覺
是很詭秘 , 有一種莫名的心寒。而說到那個像是被
妖精附上和懂得眨動眼睛的人偶 , 牠給我的感覺有
點矛盾 , 就是迷離和可愛 , 牠似乎很喜歡『搶鏡』.....
各位當看過這段短片之後有什麼感想呢 ?
說出來一起討論吧 !

[move][glow=255,red,3]【報告2.惡魔顯靈 ?】[/glow][/move]
從美洲東部 Buenrostro de Conexionn 一個奇異的儀
式中錄影下的片段和證據寄發到我們的小組 , 當在
Cham?n 做著這一種儀式時 , 那出現於球體中的東
西 , 可能是一種未知的能量 , 似乎亦像是異空間的
生命體。

[wmv][/wmv]
http://www.eldurmientedeorizaba.com.mx/VIDEO%20OBRS%20EXTRANOS%20PARA%20WEB.wmv
其中一最佳的證據錄影片 , 那個能量球體中顯示出
有一股力量像是生存在裡面。
[glow=255,blue,3]這個到底是什麼呢 ?
是妖魔的化身 ?
還是異空間的未知生命體呢 ?[/glow]
CHUNG1219 ﹕短片中的物體的確像是很迷幻 , 好
像魔鬼現身 , 再細心一看牠頭上似乎是有個長長的
角 , 其他資料暫時未找到 , 如果找到的話 , 我會再
次更新這篇文章 .....

[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]
之後我或者會出有關暗黑死亡使者降臨的事件 .....
[sound]http://midi.club.st/midis/wwmid/ww35/w35_8.mid[/sound]
作者: sgrlto    時間: 2006-7-28 11:47 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

首先我要講果隻蛙蛙,它外表好像
中國的大頭獅子..你有同感嗎????
佢屋企收藏了許多古靈精怪既野
有鬼並唔出奇,還有波波球中有一
團奇怪既火,好像狼的形狀,外國
難道還有巫師嗎???我真的感覺
他好像巫師~~
作者: chung1219    時間: 2006-7-28 02:39 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由sgrlto2006/07/28 11:47am 發表的內容:
首先我要講果隻蛙蛙,它外表好像
中國的大頭獅子..你有同感嗎????
佢屋企收藏了許多古靈精怪既野
有鬼並唔出奇,還有波波球中有一
...
大頭獅子?不太像啊 !
佢不單止是收藏家 , 另外本身亦係一位
商人。
你沒有感覺錯 , 他的確是巫師 , 美國有
不少巫師 , 尤其係女巫添噃 !

作者: rttkamet    時間: 2006-7-28 06:44 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

那個妖精人偶, 個樣好像在笑的, 的確是幾詭異, 但看他的外形又真係幾 cutie, 如果在夜深無人時唔知會唔會好似toys story咁, 開木偶party,
水晶球, 老實講比我的印象真係好似雷射球-即插電由內放出一些雷射光那一種, 另外一種感覺好似魔戒中的真知球, 只是當中的不是一隻眼而像一個龍頭
作者: 日月〞    時間: 2006-7-28 10:28 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

CHUNG兄
怒我直言 你不是該把這文放在鬼怪嗎
嚇得我半死T^T
仲要無啦啦有音效 好驚...T^T
作者: sgrlto    時間: 2006-7-28 11:08 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由日月〞2006/07/28 10:28pm 發表的內容:
CHUNG兄
嚇得我半死T^T
好大聲下d音效...但幾好聽,好舒服
我第一次都好似你咁呀!!嚇親...
但你覺得人偶不可怕嗎??
作者: sgrlto    時間: 2006-7-28 11:10 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由rttkamet2006/07/28 06:44pm 發表的內容:
那個妖精人偶, 個樣好像在笑的, 的確是幾詭異, 但看他的外形又真係幾 cutie, 如果在夜深無人時唔知會唔會好似toys story咁, 開木偶party,
水晶球, 老實講比我的印象真係好似雷射球-即插電由內放出一些雷射光那...
我有諗過,如果佢地開party一定好搞笑
但我諗我係果到就嚇死左好耐了︿︿
除左龍頭之外還有很像狼頭
作者: chung1219    時間: 2006-7-29 09:22 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由rttkamet2006/07/28 06:44pm 發表的內容:
水晶球, 老實講比我的印象真係好似雷射球-即插電由內放出一些雷射光那...
對啊!妖獸 party 也給你想到 ? ! .....或許當
主人一睡著 , 那 party 就正式開始喇。哈哈 ∼
就是詭異中帶點搞笑的樣子 , 假如
有得賣而價錢合理的話 , 我也會買一個當
作是擺設般放在床頭 .....噢 ....正 ∼ ^^
雷射球 ? 我明白 ! 有些還會隨著人們的觸
摸而受到人體內靜電的影響而產生相應的
變化 , 蠻過癮的哩 ! 可當是擺脫的一種。
但片中的球體似乎不是實體 , 像是虛幻的
東西一樣的莫名其妙 .......
作者: chung1219    時間: 2006-7-29 09:48 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由日月〞2006/07/28 10:28pm 發表的內容:
CHUNG兄
嚇得我半死T^T
你唔覺佢地好『妖』咩 ! 哈哈 ∼
似妖怪多過鬼怪 , 喔 ? 似乎你也想做顧
問咁? ? 嘿嘿 ∼
男孩子不用怕 , 嚇下當磨練才會成長的 !
喔 ~ 音效都嚇親你 ! ? 我原本仲諗住想
用她來中和一下詭異氣氛添 ! 弊喇 .....我閃 ∼
作者: chung1219    時間: 2006-7-29 11:03 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由sgrlto2006/07/28 11:08pm 發表的內容:
好大聲下d音效...但幾好聽,好舒服
我第一次都好似你咁呀!!嚇親...
但你覺得人偶不可怕嗎??
呵呵 ∼ 可能是首創的關係吧 ! 令大
家也沒有心理準備 ! 原本我想加的是帶
著詭異氣氛的音樂配合一下這篇文章 ,
像是 X - 檔案那種類似口哨聲的配樂 .....
但我又怕給人太深刻的感覺 , 所以取消了....
那妖怪人偶既可怕又可愛 ......

作者: Cherry∼*    時間: 2006-7-29 02:16 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

個公仔好似d戲裡面既精靈咁...
至於果段片...我睇到佢貶左2次眼...
個公仔得意之黎又帶點詭異...的確有d矛盾-.-”
第2段片...我見到果個球體蜓面有一隻有翼既物體...
作者: chung1219    時間: 2006-7-29 03:06 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由Cherry∼*2006/07/29 02:16pm 發表的內容:
個公仔好似d戲裡面既精靈咁...
至於果段片...我睇到佢貶左2次眼...
個公仔得意之黎又帶點詭異...的確有d矛盾-.-”
第2段片...我見到果個球體蜓面有一隻有翼既物體...
是兩次嗎 ? 證明妳有看過 ! ^^
第 2 段片中出現的東西較虛幻 , 所以每
個人也有自己的看法也是正常 .....
沒有看到有角嗎 ?

作者: Cherry∼*    時間: 2006-7-29 03:30 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/07/29 03:06pm 發表的內容:
是兩次嗎 ? 證明妳有看過 ! ^^
第 2 段片中出現的東西較虛幻 , 所以每
個人也有自己的看法也是正常 .....
沒有看到有角嗎 ?
第一段片我見到第一次貶係輕輕咁貶...第二次見至好明顯咁貶左眼...
第二段片我第一眼望落去就睇到一對翼既物體...不過再睇真d又好似係角...因為見到有隻好似眼既物體...
題外話:可能因為我對d妖魔鬼怪有興趣嘛...haha∼
最近仲買左本惡魔事典黎睇添^^”

作者: chung1219    時間: 2006-7-29 03:46 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

LBHIDDEN[4]LBHIDDEN
下面引用由Cherry∼*2006/07/29 03:30pm 發表的內容:
第一段片我見到第一次貶係輕輕咁貶...第二次見至好明顯咁貶左眼...
第二段片我第一眼望落去就睇到一對翼既物體...不過再睇真d又好似係角...因為見到有隻好似眼既物體...
題外話:可能因為我對?..
惡魔事典嗎 ? 是那類型的書籍 ?
是文字書 ? 抑或是漫畫 ?
是中文....還是英文 ?
呵呵 ∼ 我太好奇了 !

【報告1.詭異的妖精人偶 ?】

在東部負責錄影下來的攝錄者就是小組中的沉
睡者 Orizaba , 其他小組人員 Pero 當看著這段錄
影片時發覺兩樣很古怪的事 .....
這個是 Windows Media Player 影片:

第一就是當那個人正在講話時 , 那個詭異的妖精
人偶竟然發出陣陣怪聲 ﹕「bla ~ bla ∼ bla ∼」
【相關照片.2 】

第二就是牠竟然懂得眨動眼睛 , 而期間牠更眨眼
有數次之多 !!
CHUNG1219 ﹕我覺得這人身邊的人偶給我的感覺
是很詭秘 , 有一種莫名的心寒。而說到那個像是被
妖精附上和懂得眨動眼睛的人偶 , 牠給我的感覺有
點矛盾 , 就是迷離和可愛 , 牠似乎很喜歡『搶鏡』.....
各位當看過這段短片之後有什麼感想呢 ?
說出來一起討論吧 !
【報告2.惡魔顯靈 ?】

從美洲東部 Buenrostro de Conexionn 一個奇異的儀
式中錄影下的片段和證據寄發到我們的小組 , 當在
Cham?n 做著這一種儀式時 , 那出現於球體中的東
西 , 可能是一種未知的能量 , 似乎亦像是異空間的
生命體。
這個是 Windows Media Player 影片:

其中一最佳的證據錄影片 , 那個能量球體中顯示出
有一股力量像是生存在裡面。
這個到底是什麼呢 ?
是妖魔的化身 ?
還是異空間的未知生命體呢 ?

CHUNG1219 ﹕短片中的物體的確像是很迷幻 , 好
像魔鬼現身 , 再細心一看牠頭上似乎是有個長長的
角 , 其他資料暫時未找到 , 如果找到的話 , 我會再
次更新這篇文章 .....

作者: Cherry∼*    時間: 2006-7-29 04:01 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/07/29 03:46pm 發表的內容:
惡魔事典嗎 ? 是那類型的書籍 ?
是文字書 ? 抑或是漫畫 ?
是中文....還是英文 ?
呵呵 ∼ 我太好奇了 !
惡魔事典(Dictoionary of demons and devils)
係一本由8個日本人寫既書...不過佢係經人翻譯成中文...
裡面記載超過456名以上既惡魔...包括宗教,破壞神,世界各地既妖魔鬼怪(例如新澤西惡魔同天蛾人)神話等等既惡魔都有...
另外仲有墮天使事典同天使事典...不過我冇買到...=.=”
作者: chung1219    時間: 2006-7-30 03:52 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由Cherry∼*2006/07/29 04:01pm 發表的內容:
惡魔事典(Dictoionary of demons and devils)
係一本由8個日本人寫既書...不過佢係經人翻譯成中文...
裡面記載超過456名以上既惡魔...包括宗教,破壞神,世界各地既妖魔鬼怪(例如新澤西惡魔同?..
喔 ∼ 太好咯 ! 聽妳咁講 , 成 4 5 6 個惡魔 !
唔 .....妳睇完哩本書之後就出文章 , 揀些精
彩的部份來 post , 我第一時間來支持妳 ! 信
我 ......唔 ∼
作者: Cherry∼*    時間: 2006-7-30 12:26 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/07/30 03:52am 發表的內容:
喔 ∼ 太好咯 ! 聽妳咁講 , 成 4 5 6 個惡魔 !
唔 .....妳睇完哩本書之後就出文章 , 揀些精
彩的部份來 post , 我第一時間來支持妳 ! 信
我 ......唔 ∼
成本書真係多到有排睇...不過令我驚訝既係就連西遊記裡面既孫悟空,豬八戒,沙僧,鐵扇公主果d都有...其寊你都可以買返本黎睇嫁...
作者: chan1    時間: 2006-7-31 09:00 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

妖精人偶
不知道他是不是鬼上身
比人覺得,怪異的感覺
還有這裹是巫師屋到
聽說,巫師可以控制死屍
在最近有聽說巫師用死屍,賣給農民
球體,是不是落雨後,落雨前,落雨中或是哪些有電的地方出現的
如果是只是自然現象
作者: chung1219    時間: 2006-7-31 10:19 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由Cherry∼*2006/07/30 12:26pm 發表的內容:
成本書真係多到有排睇...不過令我驚訝既係就連西遊記裡面既孫悟空,豬八戒,沙僧,鐵扇公主果d都有...其寊你都可以買返本黎睇嫁...
西遊記人物 ? 擺到明係虛構人物 , 哩
本書搞邊科架 ! ? 我都係 ...... 唔買咯 !

作者: Cherry∼*    時間: 2006-8-1 01:58 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/07/31 10:19am 發表的內容:
西遊記人物 ? 擺到明係虛構人物 , 哩
本書搞邊科架 ! ? 我都係 ...... 唔買咯 !
係咁既...呢本書有d妖魔係一d作家所作既人物...=.=”
作者: chung1219    時間: 2006-8-1 02:09 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chan12006/07/31 09:00am 發表的內容:
妖精人偶
不知道他是不是鬼上身
比人覺得,怪異的感覺
還有這裹是巫師屋到
...
不一定是鬼 , 可能是精靈附上了人偶 , 這
是一種比鬼低一個層次的東西。
作者: sgrlto    時間: 2006-8-1 09:49 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由Cherry∼*2006/07/30 12:26pm 發表的內容:
一聽左孫悟空,豬八戒,沙僧,鐵扇公主就已經唔想買
4 5 6 隻惡魔,西遊記一書裡面的妖精妖怪經已接近400了- x-
作者: rttkamet    時間: 2006-8-1 03:07 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

盟友, 有無聽31/7果晚的恐怖熱線, 有單料同你此文章很接近, 話說銅鑼灣有兩間日本公司, 三x, 同祟x, 此兩間公司都有半夜自動人偶事件, 祟x果間就是一個迎賓的小人偶半夜會行會走, 後來還同人玩捉迷藏, 而三X果間的人形人偶半夜在貨倉開 party, 最恐怖話他們好像機械人一樣, 行路咯咯聲, 頭及兩手會左右搖擺的, 而且仲要係全貨倉的人偶一齊動, 真係有點似toys story巨大版咁, 及後又有一位回應, 那三X的人偶不只在貨倉開party, 連外面童裝部的小童人偶都會玩單槓玩耍, 真是十分恐怖, 簡直就係娃鬼回魂真實版
作者: chung1219    時間: 2006-8-1 04:56 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由rttkamet2006/08/01 03:07pm 發表的內容:
盟友, 有無聽31/7果晚的恐怖熱線, 有單料同你此文章很接近, 話說銅鑼灣有兩間日本公司, 三x, 同祟x, 此兩間公司都有半夜自動人偶事件, 祟x果間就是一個迎賓的小人偶半夜會行會走, 後來還同人玩捉迷藏, 而三X果?..
如你所說的話 , 這事件可說是非常 ....非常 ...
...誇張 !!! 但似乎是頑皮鬼所為 , 亦很難說
一定是它們 , 但無論如何我點都要去收聽一
下哩單料至得 , THX 盟友 ^^∼
作者: 七之月    時間: 2006-8-2 09:56 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

第一次来这边
觉得第二个影片里那个在球体里的发光体好像小狗啊呵呵∼
第一个我一开始还以为妖怪是后面那个小娃娃,小娃娃更可怕呢∼眨眼睛的那一只比较可爱
作者: chung1219    時間: 2006-8-2 10:18 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由七之月2006/08/02 09:56am 發表的內容:
第一次来这?
觉得第二?影片里那?在球体里的?光体好像小狗啊呵呵∼
第一?我一开始还以为妖怪是后面那?小娃娃,小娃娃更可怕呢?..
第一次來 ? 任何事都會有第一次 , 第一
次討論 , 第一次出文章 , 第一次無意義
回覆 , 第一次被刪文章 .....
原來那人偶不是只得我一個覺得可愛 !
那物體不似狼 , 不似龍 , 但似 ...... 狗 ? !

作者: REMIX仔    時間: 2006-8-2 11:41 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

第一個片段個公仔眨動眼睛係唔係本身它可以有開閉眼睛﹖﹖﹖還是係個片做了手腳﹖﹖
第二個片球體像能量球好點,不知道因為光度問題我覺得不像有生物的東西﹗
作者: chung1219    時間: 2006-8-2 03:30 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由REMIX仔2006/08/02 11:41am 發表的內容:
第一個片段個公仔眨動眼睛係唔係本身它可以有開閉眼睛﹖﹖﹖還是係個片做了手腳﹖﹖
第二個片球體像能量球好點,不知道因為光度問題我覺得不像有生物的東西﹗
應該不是片段做了手腳 , 那拍攝的小
組人員不會這樣亂來。
那人偶被做了手腳的可能性則較高 ......
有關網頁資料仍未更新 .....

作者: sgrlto    時間: 2006-8-2 04:15 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/08/02 03:30pm 發表的內容:
應該不是片段做了手腳 , 那拍攝的小
組人員不會這樣亂來。
那人偶被做了手腳的可能性則較高 ......
有關網頁資料仍未更新 .....
人偶被做了手腳,是被誰做了手腳呀X)
被妖精做了手腳XDDD∼
作者: chung1219    時間: 2006-8-2 04:22 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由sgrlto2006/08/02 04:15pm 發表的內容:
人偶被做了手腳,是被誰做了手腳呀X)
被妖精做了手腳XDDD∼
做了手腳的傢伙或者是片段中的東主 , 又
或者如你所說的妖精 .....哈哈哈 ∼
作者: WT    時間: 2006-8-2 10:08 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

隻怪物有無咁鬼死恐怖架= =
後面仲要有隻娃娃咁既樣既怪物既= =
作者: chung1219    時間: 2006-8-3 02:33 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由WT2006/08/02 10:08pm 發表的內容:
隻怪物有無咁鬼死恐怖架= =
後面仲要有隻娃娃咁既樣既怪物既= =
終於都有一位會員覺得隻妖精人偶好恐
怖 , sorry ∼ 應該係 .....鬼死咁恐怖才對 !  
是人偶而已 , 不是怪物啊 !
作者: 仇愁    時間: 2006-8-3 09:23 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

人偶o個個,我覺得有少少特技
下面o個個,不予置評= =+
作者: chung1219    時間: 2006-8-4 09:38 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由仇愁2006/08/03 09:23pm 發表的內容:
人偶o個個,我覺得有少少特技
下面o個個,不予置評= =+
很難怪人會覺得是假 , 因為科技水平
要搞這些都不難 ......
作者: 孤峰    時間: 2006-8-5 09:43 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

第一段那個娃娃有點像風獅爺,只差風獅爺是石製的.
至於會眨眼,會發聲.不就是一般玩具的特色?
第二段的火球,其實只要透過光學鏡片錄製的影像,
就經常會有類似情形.
依我看來都可以常理解釋.
作者: chung1219    時間: 2006-8-5 10:07 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由孤峰2006/08/05 09:43am 發表的內容:
就經常會有類似情形.
...
唔 ∼ 說得頭頭是道咁 .....
風獅爺 ? 第一次聽到這個稱呼 , 閣下
指的是石獅子嗎 ?
第二段短片中的人偶的假設性的確有
很多 , 從科學角度去想也可以。

作者: sgrlto    時間: 2006-8-5 11:05 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由孤峰2006/08/05 09:43am 發表的內容:
就經常會有類似情形.
...
開來你不相信世界上有鬼,有妖精啊?
風獅爺,那你應該是台灣了人∼我們是叫石獅子或銅獅子
事件中風獅爺的眼睛像煎熟了的雞蛋-3-很可愛
作者: 影子鴻    時間: 2006-8-9 08:32 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

以為係隔離長袍果個
佢講D野好古怪XD
佢個樣仲令我諗起一隻GAME...
作者: chung1219    時間: 2006-8-11 12:19 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由影子鴻2006/08/09 08:32pm 發表的內容:
以為係隔離長袍果個
佢講D野好古怪XD
佢個樣仲令我諗起一隻GAME...
是那一隻GAME...? 說來聽聽吧 !
或者 post 些有關圖片....
作者: xavierleung    時間: 2006-8-11 01:23 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

唔....
那個球體我看未必一定是生命體
可能是一種能量既出現或者表現方式
例如好像風,只是我們看不到而已
對比起妖精的說法,個人認為能量體比較貼切呢!

作者: hinomoto8222    時間: 2006-8-12 11:25 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

因為而家係公司既關係....我係聽唔到d音效既-_-+
等我返到屋企再開返黎聽聽先...
作者: chung1219    時間: 2006-8-12 11:57 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由xavierleung2006/08/11 01:23pm 發表的內容:
唔....
...
我形容得不夠貼切 ....抱歉 !{-_-}
的確是一種另類的表現方式 , 好像是類
似顯靈 .....
似乎是一種肉眼看得到 , 但未必可以觸
摸得到的能量體 .....

作者: chung1219    時間: 2006-8-12 12:00 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由hinomoto82222006/08/12 11:25am 發表的內容:
因為而家係公司既關係....我係聽唔到d音效既-_-+
等我返到屋企再開返黎聽聽先...
聽唔到 d 音效 ? 其實我都聽唔到 , 我最
初仲以為喇叭有問題添 !
有些電腦更連這段短片也看不到 .....
不知道有什麼解決方法 .....
其實無聲都唔緊要 , 看到便夠了。

作者: sgrlto    時間: 2006-8-12 12:57 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由chung12192006/08/12 12:00pm 發表的內容:
聽唔到 d 音效 ? 其實我都聽唔到 , 我最
初仲以為喇叭有問題添 !
有些電腦更連這段短片也看不到 .....
不知道有什麼解決方法 .....
...
如果還是看不到我嘗試重新上載給你們看看吧︿︿
盟友留意短訊啊!
作者: nishi    時間: 2006-8-14 03:52 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

我個人反而覺得怪娃娃後面的女娃比較詭異,看起來讓人覺得很不舒服。
作者: sgrlto    時間: 2006-8-16 02:20 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由xavierleung2006/08/11 01:23pm 發表的內容:
唔....
...
是呀!!這個都有可能啊
是能量球,好像電影的橋段~
是魔戒那個能量球^v^~
作者: hh335    時間: 2006-8-20 08:45 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

文字
天~~
我看過那麼多ㄉ照片.....都沒這ㄍ恐怖ㄉ!!
而且,又有音效,只能用4個字形容
"毛骨悚然"
作者: chung1219    時間: 2006-8-21 09:47 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由hh3352006/08/20 08:45pm 發表的內容:
文字
天~~
我看過那麼多ㄉ照片.....都沒這ㄍ恐怖ㄉ!!
而且,又有音效,只能用4個字形容
...
音效是用來中和詭異氣氛 , 你都覺得恐怖 ?
有時看這些東西別太認真 , 用消遣心態去看....
作者: lick2005    時間: 2006-8-25 05:18 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

我覺得 第2部影片 有點帥 = =+..
那個球體 裡面看看起來像隻 羊的頭 0.0..
作者: alexanwing    時間: 2006-8-25 05:26 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

我本人覺得,果的.會唔會係公仔,又唔多似好真咁,不過如果係真.就太可怕了,不過魔鬼無處不在,還有世界上有太多不能理解的事了。
以上片段,看到水晶球在發光,我倒覺得.很平常,因為之前已經聽多了
作者: chung1219    時間: 2006-8-26 04:56 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由alexanwing2006/08/25 05:26am 發表的內容:
我本人覺得,果的.會唔會係公仔,又唔多似好真咁,不過如果係真.就太可怕了,不過魔鬼無處不在,還有世界上有太多不能理解的事了。
以上片段,看到水晶球在發光,我倒覺得.很平常,因為之前已經聽多了
閣下誤會了第二段短片 , 短片中出
現的東西並不是水晶球 , 那個球體
不是實體來的。......
作者: pandachan    時間: 2006-8-27 12:35 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

管理員按:無意義回覆。
作者: 柴人    時間: 2006-8-30 05:38 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

果然係小弟記錯名了.......
呢隻野都幾恐怖下.......一d都唔可愛= ="
我開頭都唔敢睇.....之後睇左先知係隻狗........
仲以為係個女仔,但個女仔.......都好「妖」下,雖然係公仔.
呢隻球類物體好似我睇果本書見過.......但冇樣睇.
你地睇下有冇可能係同一樣野?(本書叫天下奇聞大現,好容易係大陸求其一間書局搵到,入面有呢度其中一個post-科學家深海發現綠色小人魚,好詳細.)
大概講述:此球體是一種能量,與電接近,外貌似火球,物體(並非每一種)碰到時會產生爆炸,有大有小.    RE:故稱「閃電球」
chung,你第日完成左全部小說可以發個post出黎嗎?之前個post好亂,都唔知咩打咩.
仲有,依家還有演員招募嗎?我都想做埋一份A_A

作者: chung1219    時間: 2006-8-30 06:46 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由柴人2006/08/30 05:38pm 發表的內容:
果然係小弟記錯名了.......
呢隻野都幾恐怖下.......一d都唔可愛= ="
我開頭都唔敢睇.....之後睇左先知係隻狗........
仲以為係個女仔,但個女仔.......都好「妖」下,雖然係公仔.
...
你要將新開『火柴佬 』個名話俾凱提風 , 等
佢取消哩個名。
係職責上要我話俾你知 , 因為我做了顧問......
天下奇聞大現 ?
『大現 』?
應該係大觀 .....
深海發現綠色小人魚 ?
那些科學家在哪一年發現的呢 ?
唔知在網上有沒有相關資料呢 ?
『你第日完成左全部小說可以發個 post 出黎
嗎 ? 』
我哩篇妖獸小說有排至完 , 起碼有 1 2 回。
我已經 Post 了出來 , 故事去到第三回添 !
我 post 在文化藝術版噃 !
『之前個post好亂 , 都唔知咩打咩 ? 』
我唔明你講乜 ? 我 R 晒頭.....
仲有招募 , 就算故事去到 7、8 回都一樣可
以加入 , 你去寫低自己要求就 OK .....^^

作者: atynger    時間: 2006-9-12 08:47 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

我在晚上看的…
旁邊都沒人陪我看…
其實我會有點怕怕的…
我愛看又會怕…哈哈…
很謝謝你提供這些唷…
我也很期待你發出的文章…
作者: chung1219    時間: 2006-9-13 04:35 AM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由atynger2006/09/12 08:47pm 發表的內容:
我在晚上看的…
旁邊都沒人陪我看…
其實我會有點怕怕的…
我愛看又會怕…哈哈…
...
矛盾是正常的 , 很多人也會這樣。如
果不怕 , 一點反應也沒有便沒趣了 !
我近排在新論壇的閒談版出小說 , 所以
近排沒有在這裡 post 文 , 但我遲兩日或
者有時間會 post 一篇在這裡。

作者: toshiyashiya    時間: 2006-10-31 01:45 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

個個人型就似哥布林甘啊 8過眨眼 有5可能系機器做噶?
雖然我好像相信系真噶 無拉拉個人偶頭會眨眼 不然呢個世界不用甘無趣

作者: chung1219    時間: 2006-10-31 04:47 PM     標題: [原創] 【2006年,異空間妖物現身過程.妖精人偶.兩段錄影片】

下面引用由toshiyashiya2006/10/31 01:45pm 發表的內容:
個個人型就似哥布林甘啊 8過眨眼 有5可能系機器做噶?
雖然我好像相信系真噶 無拉拉個人偶頭會眨眼 不然呢個世界不用甘無趣
應該唔係由機器製造 , 如果係咁 .....都
唔會特登擺上網啦。

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0