標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2007-5-30 09:51 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

LBSALE[60]LBSALE[glow=255,blue,3]_________________________________________
______{相片及錄影短片來自 Youtube}______[/glow]
1.
.點擊這裡.
2.
.點擊這裡.
3.
.點擊這裡.
大家可能覺得第3段片中的東西有點面善 , 牠其中
的一個同類早已曝光 ....
4.神秘海怪
.點擊這裡.
CHUNG1219 ﹕至於第5段錄影片暫時在其他論壇
未出現過 , 而我仍未發現 youtube 有這段短片。
這一種 UMA 是非常罕見的 , 而且牠是吸血的。
如果閣下若要看就需要回覆 , 多謝合作 !

5.
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

我知道這水棲傢伙是什麼 , 暫時不說是為了讓大家
猜估一下而已 ......
各位會員知不知道牠的底細呢?
[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]
作者: sgrlto    時間: 2007-5-30 10:06 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

1同2都唔知咩來..-_-"
第3段係人面魚啊!!..有點像"達"沙
第4個我係明珠台都睇過啦!!唔記得左叫咩名LU
最後果個係吸血八爪魚..點解無佢捕食既情況既...
我想睇佢點吸血啵......
作者: 羅偉成    時間: 2007-5-30 10:11 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

1和2是翻車魚......
第3個不知道了。
第5個看不到......囧
(很久沒回來)
作者: chung1219    時間: 2007-5-31 02:25 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由sgrlto2007/05/30 10:06pm 發表的內容:
1同2都唔知咩來..-_-"
第3段係人面魚啊!!..有點像"達"沙
第4個我係明珠台都睇過啦!!唔記得左叫咩名LU
最後果個係吸血八爪魚..點解無佢捕食既情況既...
...
我都想睇佢點樣吸血 , 係唔係搏老命
果一種抑或只係淺嘗兩下 ....
似乎又係時候要物識一位會員 , 一位
自願捐軀被吸血的祭品 , 不如就搵我
樓上果位不離不棄的 ....
作者: sgrlto    時間: 2007-5-31 11:49 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由chung12192007/05/31 02:25am 發表的內容:
我都想睇佢點樣吸血 , 係唔係搏老命
果一種抑或只係淺嘗兩下 ....
似乎又係時候要物識一位會員 , 一位
自願捐軀被吸血的祭品 , 不如就搵我
...
其實我係一位出色既動物專家.."
我建議佢應該為論壇捐軀..事關佢係老會員..
對論壇應該出到最後一份力..而且..........
隻八爪魚係專吸姓羅既人...xD
作者: TomHomc    時間: 2007-5-31 06:55 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

我以為是咩新ge UMA添...
原來係e 3種...
第4段ge片...我覺得係彈塗魚ge近親(或者進化版)...
因為兩者ge魚"其"都好似...
作者: chung1219    時間: 2007-5-31 08:30 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由羅偉成2007/05/30 10:11pm 發表的內容:
1和2是翻車魚......
第3個不知道了。
第5個看不到......囧
(很久沒回來)
很久沒回來亦不打緊 , 只要你肯犧牲少
少 , 我絕對不會怪你的。
下面引用由sgrlto2007/05/31 11:49am 發表的內容:
其實我係一位出色既動物專家.."
我建議佢應該為論壇捐軀..事關佢係老會員..
對論壇應該出到最後一份力..而且..........
隻八爪魚係專吸姓羅既人...xD
我已對本壇有很大貢獻 , 而你亦經常帶
動討論 , 所以這些籍口絕對能維護我和
你的安全。
要捐軀的當然是其他會員啦 ! ....正 ∼
下面引用由TomHomc2007/05/31 06:55pm 發表的內容:
我以為是咩新ge UMA添...
原來係e 3種...
第4段ge片...我覺得係彈塗魚ge近親(或者進化版)...
因為兩者ge魚"其"都好似...
咁第五段短片中的 UMA 呢??
作者: jiann-chin    時間: 2007-5-31 11:34 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

我看不到第五個短片,所以我其他發言先保留。

作者: sgrlto    時間: 2007-6-1 12:37 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由chung12192007/05/31 08:30pm 發表的內容:
咁第五段短片中的 UMA 呢??
不過我驚佢「出師未捷身先死」...
未俾八爪魚吸就已經嚇死左...
不過羅會員放心..我地會以國家最高榮譽追封你為.....「獻國者」"
作者: chung1219    時間: 2007-6-1 01:39 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由jiann-chin2007/05/31 11:34pm 發表的內容:
妳再看原文吧 ! 現在應該可以看到。^^
下面引用由sgrlto2007/06/01 00:37am 發表的內容:
不過我驚佢「出師未捷身先死」...
未俾八爪魚吸就已經嚇死左...
不過羅會員放心..我地會以國家最高榮譽追封你為.....「獻國者」"
不會嚇死佢 , 我會先打暈佢 , 然後就放
隻吸血八爪魚o係佢身上 .....吻佢 ! 正 ∼
作者: jiann-chin    時間: 2007-6-1 10:52 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

抱歉,我還是看不到,影片無法連結。
我先說第一、二個短片好了!
我不認為那是翻車魚,尾巴的部份,明顯不像,我印象中翻車魚沒尾鰭。
五官我沒看清楚,牠是像魟魚一樣,嘴巴在下面嗎?

作者: TomHomc    時間: 2007-6-1 08:13 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

管理員按:無意義回覆。
作者: ghostsimon    時間: 2007-6-2 10:50 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

第3﹐4段既應該系同一種魚﹐應該系'拒'底部既腮似人面﹐而之前系論壇介紹既不明
人面海底生物應該系同一類.....
作者: chung1219    時間: 2007-6-3 08:20 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由ghostsimon2007/06/02 10:50pm 發表的內容:
第3﹐4段既應該系同一種魚﹐應該系'拒'底部既腮似人面﹐而之前系論壇介紹既不明
人面海底生物應該系同一類.....
我以為你飛蜥人鬼安已經消失左添 !
分析得不錯啊 ! 但 .....第5段短片呢?
估不到是什麼嗎?
我唔怪你 , 其實的確又係幾難估 .....

作者: ghostsimon    時間: 2007-6-3 08:48 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由chung12192007/06/03 08:20pm 發表的內容:
我以為你飛蜥人鬼安已經消失左添 !
分析得不錯啊 ! 但 .....第5段短片呢?
估不到是什麼嗎?
我唔怪你 , 其實的確又係幾難估 .....
之前因為電腦中招﹐而自己又吾得閒搞番惦部腦...所以失蹤左一排je...
第5段片﹐我之前都系電視見過﹐不過無乜詳細介紹....

作者: chung1219    時間: 2007-6-3 08:55 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由ghostsimon2007/06/03 08:48pm 發表的內容:
之前因為電腦中招﹐而自己又吾得閒搞番惦部腦...所以失蹤左一排je...
第5段片﹐我之前都系電視見過﹐不過無乜詳細介紹....
我都係在電視睇過 ! 但單單只看到描述
的特徵就算睇過那節目都未必諗得到。
你搞乜評級會負 - 1 o架?!
邊個手痕搞到你咁?
難道做反派就有此下場?!XD ∼ 嘿 ∼
作者: ghostsimon    時間: 2007-6-3 09:17 PM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

下面引用由chung12192007/06/03 08:55pm 發表的內容:
我都係在電視睇過 ! 但單單只看到描述
的特徵就算睇過那節目都未必諗得到。
你搞乜評級會負 - 1 o架?!
邊個手痕搞到你咁?
...
各位不能歧視反派~其實反派都好辛苦架~~(體諒下喇)
無反派又何來突出D正派l..~.~
作者: 小養由基郭方    時間: 2007-6-4 10:43 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

1,2:翻車魚
3:某種鮫類
4:海雀?(參茸海味鋪賣?種)
5:同八爪魚同一類既海洋吸血生物(discovery有講, 唔記得叫乜)
作者: hytghy123    時間: 2007-6-7 11:21 AM     標題: [原創]【巨型吸血水棲 UMA、5種神秘水棲UMA.5段錄影片】

看來海中還有很多我們不知道的生物
希望以後能找到更多的UMA
作者: nicole127    時間: 2009-4-18 07:40 PM

第3果隻真係唔知咩野黎..不過個樣有幾分似人
作者: zeroky    時間: 2009-4-22 05:06 PM

第一段睇唔到!第二段有d似道具個d變種生物!第三段個條魚就好似sgrlto 咁講似達沙個d品種嘅魚!第4段個條就真係有d怪怪地喇!
作者: akta    時間: 2009-6-5 12:10 PM

作者: joe198663    時間: 2009-6-6 02:24 AM

akta 發表於 2009-6-5 04:10 AM
akta, 謝謝你的回覆及提點, 由於本文發表於衽較早時期,
片段失效是正常的, 我嘗試聯絡樓主, 希望樓主可盡快修復片段吧!
作者: chung1219    時間: 2009-6-8 07:06 AM

因為該片並非由本人上傳,所以只能說向各位一句『抱歉』.....

我以後發的短片會盡量由自己上傳,那便能保證不會『失連』。
作者: joy182072    時間: 2009-6-9 09:29 PM

作者: day0131    時間: 2009-6-26 11:40 PM

睇完 令我諗起一套動畫
寵物小精靈@@
作者: chochen    時間: 2009-7-9 06:28 PM

幾乎都沒看過...對海洋生物沒有研究= =

我想看最後一個生物是什麼...= =

第一個視頻已經被移除了~真可惜
作者: gcobc11966    時間: 2009-7-17 10:23 PM

幾乎都看過ㄖ
來看看到5個好了

讓我驚喜一下吧
作者: hroy14    時間: 2010-1-28 01:25 AM

the 3 one is most interesting , i never seen that before
作者: bmhl69    時間: 2010-8-22 10:45 PM

TYHRYRTYHRTYHR

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0