標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖) [打印本頁]

作者: AlienVirgin    時間: 2006-8-25 02:50 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

資料來源:未確認動物∼UMA之謎
P.S-是真的..還是假的呢?說真的..真的有點兒像外星生物.....
會不會是外星人研製造出來的外星生物...?
臉上有眼睛,有口,看不到有耳朵....至於鼻也好像...我看不到有鼻的東西...@@"
不知道購得這條怪身的人..會不會將它解剖呢....如果係我既話..我一定會....

2006年07月27日據俄羅斯新聞網7月31日報導,美國佛羅里達州聖彼得堡市的一
位居民日前在電子港灣(eBay)上拍賣出了一具奇特生物的屍體。

被拍賣的怪獸屍體長約1.5米,是一種海洋生物。盡管從外表上看有些恐怖,但
賣家卻將其稱為美人魚。據悉該怪獸的屍體是在一處人跡罕至的海灘上被發現
的。

賣家最初曾認為自己找到的只不過是一條奇怪的魚,但隨後他意識到,以前還從
未有人發現過類似的生物。據介紹,該生物的頭部和軀干與人體非常相似,而在
腳的位置則完全是一條魚尾。

這位賣家認為,他發現的這條美人魚可能是魚和人之間的一種過渡生物,而導致
它死亡的或許是有毒的赤潮。

該怪獸的起拍價格為二千塊美元。目前,已經有位買家以1550美元的價格成功將
其購得。

作者: hide    時間: 2006-8-25 03:07 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

管理員按:無意義回覆。
作者: kachun    時間: 2006-8-25 03:41 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

1550美元購買條咁嘢!
妳睇嗰頭幾假!!
買玩具都要搵d好質數架!
我有條靚好多架!!

作者: rttkamet    時間: 2006-8-25 04:09 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

很假, 身上似肉粒多過似魚鱗, 最假的是, 牠的身上都轉了白色啦, 即是說死了很久啦, 那為何牙肉仍是鮮紅色的呢? 而魚鰭是用來幫助游水的, 為何會不對稱呢?
作者: chung1219    時間: 2006-8-25 06:35 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由AlienVirgin2006/08/25 02:50pm 發表的內容:
資料來源:未確認動物∼UMA之謎
P.S-是真的..還是假的呢?說真的..真的有點兒像外星生物.....
會不會是外星人研製造出來的外星生物...?
臉上有眼睛,有口,看不到有耳朵....至於鼻也好像...我看不到有鼻的東西....
是假的 ! 哩幅相片在半個月前被我用來
作『相頭』照片 , 拍賣出售人魚也不是
第一次啦。
如果係真的話 , 駛乜賣咁低價錢呀 ! 拎
去日本有一千萬円以上。

作者: jerrychf    時間: 2006-8-27 11:53 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由chung12192006/08/25 06:35pm 發表的內容:
是假的 ! 哩幅相片在半個月前被我用來
作『相頭』照片 , 拍賣出售人魚也不是
第一次啦。
如果係真的話 , 駛乜賣咁低價錢呀 ! 拎
...
睇到閣下既文章之後覺得一件事好好笑 XD
唔通日本真係經濟咁好可以買呢 d 野??  佢地真係對 UMA 等等既超自然野好有研究同好大興趣哦...
作者: chung1219    時間: 2006-8-27 02:51 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由jerrychf2006/08/27 11:53am 發表的內容:
睇到閣下既文章之後覺得一件事好好笑 XD
唔通日本真係經濟咁好可以買呢 d 野??  佢地真係對 UMA 等等既超自然野好有研究同好大興趣哦...
日本有機構在廿多年前已宣佈假如有人
擁有人魚 , 經驗證確定是真就有 1 千萬
日元 , 跟住就有個日本仔拎條人魚俾佢
地檢定。
後來鬧出個大笑話 , 發現哩條所謂人魚
其實只係猴子和魚的合成品 ......
結果佢就當然無 $$$ 收啦 !

作者: a0918965520    時間: 2006-8-28 12:35 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

那地方倒是滿多外來生物的存在....但聽說那裡的 河 很- 不乾淨 -...
作者: jerrychf    時間: 2006-8-28 11:41 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由chung12192006/08/27 02:51pm 發表的內容:
日本有機構在廿多年前已宣佈假如有人
擁有人魚 , 經驗證確定是真就有 1 千萬
日元 , 跟住就有個日本仔拎條人魚俾佢
地檢定。
...
啊...不過想問一下可以有個張圖片既原出處??
仲有你係邊搵到咁多咁新既圖??
thanks
作者: chung1219    時間: 2006-8-29 12:19 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由jerrychf2006/08/28 11:41pm 發表的內容:
啊...不過想問一下可以有個張圖片既原出處??
仲有你係邊搵到咁多咁新既圖??
thanks
你這個問題應該問樓主 , 而我不是樓主 ......
作者: arca    時間: 2006-8-29 10:43 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

哈哈!!睇落去同高橋留美子《人魚系列》那些人魚差唔多
即係假啦!!!
作者: fannyckw    時間: 2006-9-2 11:22 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

第一個感覺,好肉酸呀。
成個alien 咁,雖然我都知d所謂o既美人魚係唔美,但真係好k型囉。
你畀返錢我,叫我收o左佢,我都要諗下。
作者: Yurilon    時間: 2006-9-4 06:24 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

Design is pretty good especially the head fin
and the skinny arms show that in the water there is no use for them so they shrunk down to size the fish eyes is also a nice touch but they should have make the hands into webbed fist and webbed fingers for water propelling that would seem more believeable and areo dynamically effecient
作者: chung1219    時間: 2006-9-5 09:14 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

下面引用由fannyckw2006/09/02 11:22pm 發表的內容:
第一個感覺,好肉酸呀。
成個alien 咁,雖然我都知d所謂o既美人魚係唔美,但真係好k型囉。
你畀返錢我,叫我收o左佢,我都要諗下。
有錢收又件『工藝品』喎 ?
妳唔要...... ?  ........我要啊 !
就算是假 , 當作是擺設也挻不錯啊 !

作者: totaltotal    時間: 2006-9-6 02:15 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

我覺得好似某套電影既生物
好似星球大戰,,出現過..
不過多左條魚尾,,,用黎裝潢屋企應該~幾得意~
作者: 11065566    時間: 2006-9-7 10:08 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

@@不會吧!
美人魚長這個樣子!!!!
嗚嗚...打壞我對美人魚的想像(泣)
作者: handsomeroy    時間: 2006-9-11 06:56 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

目前,已經有位買家以1550美元的價格成功將
其購得。??????????/ so, does this guy find out this is just a model?

作者: lonelymoon    時間: 2006-11-17 12:26 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

其實點解發現罕有生物唔拎去比科學家或者博物館展覽?
反而攞去拍賣? 或可以賣比科學家研究麻?
不過條"美人魚"真係好塑膠,都會有人買??
話明人跡罕見既沙灘,會唔會係想吸引多d遊客去個度而整出黎?
作者: SUNNYSUNNY    時間: 2006-11-17 10:30 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

哇~
我都覺得好假@@
仲有個D人話佢係美人魚(原來個D人眼光咁差既@@唔知佢老婆係咪咁既樣呢@@)哈哈
作者: 痴心絕對    時間: 2006-11-17 10:38 AM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

總覺得有點假假
因為如果已經被腐化,為什麼眼睛還保存的那麼好??
PS:好像風之谷裡面的迷樣生物XD
作者: chungwaiman    時間: 2007-1-6 05:36 PM     標題: [討論]eBay網上拍賣出奇特生物酷似美人魚(圖)

嘩, 條野好鬼死假, 特別係兩隻眼! 而身上既根本一D都唔似魚鱗..........個買家都幾傻仔!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0