標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2006-10-24 11:25 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

LBSALE[99]LBSALE[glow=255,blue,3]_____________________________________________
_____{照片及錄影片來自durmientedeorizaba}_____[/glow]
Evidencia X 成員在無意之中攝錄下來 , 之後他們跟
我們接洽 , 把他們這段錄影短片交給我們這個名字
叫作『沈睡者』小隊中的人員。
當時 Evidencia X 的成員正是要前往金字塔 , 他們亦
曾經觀察過目的地點附近的地方  , 這次發現到這洞
口之後 , 他們便感到奇怪而停下來觀察著 , 吸引到他
們把這地方攝錄下的原因就是這洞口外邊緣的石頭
好像是一個人的頭骨 .....

在這個時候 Evidencia X 成員卻看到另一些更奇怪的
事 , 突然從洞口出現了一個奇怪生物 , 清楚看到牠的
小腿 , 牠是用兩腳直立的站著 , 明顯牠是一個人形生
物 , 而且牠的皮膚在陽光照射之下竟然呈現綠色 !
雖然當時牠的嘴巴是合上了 , 不過仍然能夠非常清楚
看到牠的尖銳牙齒外露出來 , 牠的頭部和身體亦覆蓋
著一些突起物 , 這些都跟傳聞中卓柏人形獸的特徵極
為接近。

[wmv]http://www.eldurmientedeorizaba.com/sitio/PARA%20LA%20WEB%20DUENDE%20NEGRO.wmv[/wmv]
而最後我們小組人員決定把這事件保密 , 暫時不會公
開這人形生物出現的實際地點在哪裡 ......
CHUNG1219 ﹕我覺得這人形生物是傳聞中的人形卓
柏卡布拉的可能性頗高 , 就特徵方面而言的確是非常
吻合 , 尤其是牠外露的尖牙 .....
而可惜的是這小組人員竟然把這地方的名字保密 , 真
是一群非常『獨食』的傢伙 , 實在令人感到有一點點
失落 , 不過把這段錄影短片放上網亦總勝過什麼也沒
有得看 .... 嘿嘿 ∼
哩段短片在這兩日才放上網 , 我諗住過多幾日至翻譯
執字 , 不過上一篇文章有幾個會員話貴 , 所以我唯有
連 Designers' life 閑聊區果一篇小說都唔搞住 ,  拿拿聲
即日搞掂哩篇文俾各位先睹為快作補償啦 ...... 嗚 ∼

難道牠就是近年經常四處作惡的東西 .....
[glow=255,blue,3]卓柏卡布拉之一的人形獸嗎 ?
卓柏卡巴 ( 飛蜥人 ) ....?
或是其他呢?[/glow]
閣下認為這生物到底像什麼呢 ?
不妨說出來一起討論吧 ! ^^
[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]
【MiKe 會員請按這裡 .....】
如果仍看不到就再問我 , 不緊要的 , 我會盡量協
助你 ....
如果會員想知我最新文章 post 在那個論版 , 可以
留意我下低個『簽名檔』有列明 , 咁就更方便了 !
作者: 米飯    時間: 2006-10-24 01:43 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

真係想俾二個字你,段片九唔撘八,好似講穿梭機。
唔好話我聽牠上左alantis號呀!係就奇聞la。
回水................................................................
作者: Kaiserin    時間: 2006-10-24 01:46 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

wow, 又一呃$之作!  好彩冇落搭!
作者: chung1219    時間: 2006-10-24 02:07 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由米飯2006/10/24 01:43pm 發表的內容:
真係想俾二個字你,段片九唔撘八,好似講穿梭機。
唔好話我聽牠上左alantis號呀!係就奇聞la。
回水................................................................
我一時烏龍而已 .....
現已換回真正的錄影片 , 再睇多次吧 !
作者: sgrlto    時間: 2006-10-24 03:23 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

只看到一隻會動的物體在洞裡郁動!
太黑...亦太暗~看不清楚呢~~!
如果要說驚訝,,,我還是覺得右邊的骷髏頭形石頭比洞裡的物體還驚訝XDDD~
作者: 蕭塞豐乳中    時間: 2006-10-24 03:58 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

我想問下個只野見唔到距地小隊的人????
作者: chung1219    時間: 2006-10-24 05:19 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由sgrlto2006/10/24 03:23pm 發表的內容:
只看到一隻會動的物體在洞裡郁動!
太黑...亦太暗~看不清楚呢~~!
如果要說驚訝,,,我還是覺得右邊的骷髏頭形石頭比洞裡的物體還驚訝XDDD~
連咁尖 .... 咁白 .... 咁長 ....咁明顯的
牙齒你也看不到 , 我也沒有說話可
言了 ......喔 ...
作者: chung1219    時間: 2006-10-24 05:34 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由蕭塞豐乳中2006/10/24 03:58pm 發表的內容:
我想問下個只野見唔到距地小隊的人????
我都唔清楚喇 ! 之後可能會見到掛 , 文
中已說明那些人員刻意隱瞞事件 , 可能
已經把這東西捉了去秘密研究 .....
作者: chung1219    時間: 2006-10-24 05:38 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由Kaiserin2006/10/24 01:46pm 發表的內容:
既然妳沒有付費便沒有在這裡資格發言 !
還有小心妳的說話 , 呃 $ ? 我出這篇文章是為了誰呀 ? 下 ?

作者: sgrlto    時間: 2006-10-24 10:07 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由chung12192006/10/24 05:19pm 發表的內容:
連咁尖 .... 咁白 .... 咁長 ....咁明顯的
牙齒你也看不到 , 我也沒有說話可
言了 ......喔 ...
不是不是...我當然看到...還看到眼睛吧!
只不過看不到外形而已~有可能是其他生物呢
感覺上...洞裡的物體有點像機械人- -
作者: Kaiserin    時間: 2006-10-24 10:13 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由chung12192006/10/24 05:38pm 發表的內容:
既然妳沒有付費便沒有在這裡資格發言 !
還有小心妳的說話 , 呃 $ ? 我出這篇文章是為了誰呀 ? 下 ?
你之前的確post錯o左野wor! ???? 我點知你最終的目的是為o左o羊!?  網上成日有人博出名
o架la!  呢度又試過有人o厄網$!  試過好多次未睇comments就付網$!  睇見都怕, 唔通真係追討咩?!
在你未作出更之前 & etc, 有冇資格發言唔係你話過lor!  唔駛"gum"火呀??  
你都要小心你的說話lor!

作者: chung1219    時間: 2006-10-25 09:10 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由Kaiserin2006/10/24 10:13pm 發表的內容:
你之前的確post錯o左野wor! ???? 我點知你最終的目的是為o左o羊!?  網上成日有人博出名
o泵b你未作出更之前 & etc, 有冇資格發言唔係你話過lor!  唔駛"gum"火呀??  
你都要小心你的說話lor!
我 post 錯o左野又點呀 ?
駛乜妳講 ? 我唔知咩 ?
妳有付費睇過咩 ?
無的話留什麼言呀 ?
我小心自己那一句說話呀 ?
妳無端端加哩個字『gum 』響度係咩意思 ?
哩度係用來討論 , 唔係俾妳 post  無關的說話。
我求出名 ? 真可笑 ! 妳對我認識似乎不多 !
我求名的話點會在其他論壇不見我名字呀 ! ?
我沒資格 ? 可笑 ! 我有資格可以隨時刪晒妳
哩 d 不知所謂回覆添呀 !

作者: Kaiserin    時間: 2006-10-25 12:48 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由chung12192006/10/25 09:10am 發表的內容:
我 post 錯o左野又點呀 ?
駛乜妳講 ? 我唔知咩 ?
妳有付費睇過咩 ?
無的話留什麼言呀 ?
...
冇意引發罵戰, 但你的態度真有問題!  在其他post, 人地post意見, 你又話人唔o岩!  你自己玩埋去!  我知你有權delete我, 但又如何?  我亦冇興趣再在這裡流連!
作者: chung1219    時間: 2006-10-25 12:57 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由Kaiserin2006/10/25 12:48pm 發表的內容:
冇意引發罵戰, 但你的態度真有問題!  在其他post, 人地post意見, 你又話人唔o岩!  你自己玩埋去!  我知你有權delete我, 但又如何?  我亦冇興趣再在這裡流連!
一句『呃 post』! 又無端端加哩個字
『gum 』響度 ....叫無意引發罵戰 ?
說了這麼多有問題的說話的妳現在才
說無意引發罵戰 ?
我一時大意 , 妳竟話我呃 post ! 誰態
度有問題 ! ? 米飯已通知了我 ! 何需一
個無付費的妳出聲 ?
既然係廢話要刪又有什麼問題呀 ?
我暫時不刪的原因是給其他人看到底
是誰的態度真有問題 !!!!!
2003註冊的會員去看看版規吧 !
人地 ? 怎樣我也是跟文章內文有關的
『討論』, 妳呢 ?
妳無興趣亦無需跟我說 , 無人會挽留妳。

作者: 米飯    時間: 2006-10-25 02:31 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

整番咪靚仔晒lor,之前d野我收番。

作者: rttkamet    時間: 2006-10-25 03:37 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由Kaiserin2006/10/24 01:46pm 發表的內容:
其實你睇都未睇過就話人呃錢就真係有d奇怪, 一向chung post 的東西都好好看, 資料好足, 可能一時失手, 都唔好話人呃錢嘛, 而且此網頁的錢又唔係真的, 那用咁緊張! 下次睇左真係唔好先出聲嘛!
山洞的東西看似很細, 除左隻白色牙狀物, 其他都唔太清楚, 其實會唔會係隻灰兔來的, 又或者係隻哨牙的灰狼,
作者: chung1219    時間: 2006-10-25 05:32 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由rttkamet2006/10/25 03:37pm 發表的內容:
其實你睇都未睇過就話人呃錢就真係有d奇怪, 一向chung post 的東西都好好看, 資料好足, 可能一時失手, 都唔好話人呃錢嘛, 而且此網頁的錢又唔係真的, 那用咁緊張! 下次睇左真係唔好先出聲嘛!
山洞的東西看似很?..
很久沒有對話了 ....盟友∼
況且當我知道第一時間換上正確的短
片 , 話我呃 $ ....? 荒謬 !
話我為搏出名至出文章就更荒謬 !
我早已說 200 篇之後唔出 , 但不止一個
會員要求我繼續 , 所以我才繼續出 , 我
是為了這裡的會員才出文 ....
我重複細心看到這生物體的確是綠色啊 !
所以我才沒有估是兔 ......
除非世上有綠色的兔 .... 喔 ....

作者: MiKe    時間: 2006-10-25 11:31 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

首先~影片看不到唷=3=(唔知係唔係我pc問題)
睇相個度~那支東東不太清楚~感覺好似個d蜥蝪企左o係身=3=
總之都係覺得係外星實驗o既剩餘物=0=
作者: chung1219    時間: 2006-10-26 02:35 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由MiKe2006/10/25 11:31pm 發表的內容:
睇相個度~那支東東不太清楚~感覺好似個d蜥蝪企左o係身=3=
多謝閣下的回覆 ∼^^
看不到 ? 對呀 ! 的確有部份型號的電腦是看不
到這種視頻 , 我處身的網吧中有部份電腦亦是
看不到 , 不是電腦出了毛病 , 是型號問題。
我在文中用連結形式 , 你在文中下方找來看吧 ! ^^
我個人覺得都好似係蜥蝪人 , 我看到牠的腳 , 但
要落足眼力看 .....

作者: sgrlto    時間: 2006-10-27 06:19 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由MiKe2006/10/25 11:31pm 發表的內容:
係比較唔清楚架啦!!
話晒人地都係山洞呀麻^~^
我還是覺得山洞裡的是機械人XDD~你不覺得洞裡物的動物很"距速"嗎?
作者: tobeymaguire    時間: 2006-10-27 08:06 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

睇到有d 野係入面郁下郁下咁囉...
但係又睇唔到係d咩=.=
但係段片影得咁隱定...
唔似係即場發現立刻拍下來
像是早有準備的拍攝喔@@"
作者: ChinaAimar    時間: 2006-10-28 12:11 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

唔係太清楚jar....
如果係真.....保密係岩....你知道這會造成人潮架...嚇走那隻怪物架...
作者: chung1219    時間: 2006-10-28 12:25 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由tobeymaguire2006/10/27 08:06pm 發表的內容:
睇到有d 野係入面郁下郁下咁囉...
但係又睇唔到係d咩=.=
但係段片影得咁隱定...
唔似係即場發現立刻拍下來
...
他們到那裡的確是為了拍攝 , 當時他
們看到那些洞旁像人臉的怪石才無意
中拍到哩隻神秘生物。
作者: chung1219    時間: 2006-10-28 12:37 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由ChinaAimar2006/10/28 00:11am 發表的內容:
唔係太清楚jar....
如果係真.....保密係岩....你知道這會造成人潮架...嚇走那隻怪物架...
多謝閣下的回覆 ∼^^
一來就如妳所說怕引起人潮 .....
二來......我估佢地想自己親自捉哩
隻不明生物 , 因為牠的研究價值遠
超過『狗型.卓柏卡布拉』......
賣俾科學家無本生利隨時搵唔少 $$$$ .....
作者: chan1    時間: 2006-10-28 10:32 PM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

依條友
冇睇過,係唔係呃POST,就豈度亂講
真是,豈度點火頭
chung1219 D 文章冇呃成份,資料足
之不過,有時 D 真係幾呃人=.=""[說實話]
果隻野,好此兔仔
是兔仔卓柏獸!??

作者: chung1219    時間: 2006-10-29 01:48 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由chan12006/10/28 10:32pm 發表的內容:
依條友
冇睇過,係唔係呃POST,就豈度亂講
真是,豈度點火頭
chung1219 D 文章冇呃成份,資料足
...
我出了這麼多 Post ,  2 7 6 篇怎可能要
求我每一篇也能令每一個會員滿意 ?
這簡直是苛求。
你形容此人一 d 都唔過份 , 佢又用英
文音粗口 , 有時一句說話就可以看得
出一個人的教養有多少 ....
兔形卓柏獸 ? ? 有趣的推想 , 但突變
到竟然是綠色 , 似乎有點兒那個 .....

作者: 阿bee    時間: 2006-10-29 03:48 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

我完全睇到有咩囉
剩係睇到一個好似人影既野!~對眼識發光既
作者: chung1219    時間: 2006-10-29 08:17 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由阿bee2006/10/29 03:48am 發表的內容:
我完全睇到有咩囉
剩係睇到一個好似人影既野!~對眼識發光既
對眼識發光 ? 不是吧 ? !
我沒有留意這一點? ! 喔 .....我
要去返睇多一次。
作者: pvp    時間: 2006-11-2 10:34 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

我看到有d野,但係以個度咁黑真係唔係咁易看到.如果說估計嘰話似係兔仔多d,不過又好似看到綠色毛.....不過以咁黑嘰地方又好似看唔到....又無理由會看到綠色毛...除非佢D毛會有少少螢光..至於果2只牙真係又好難定論,因為唔係拍得好清楚,我都係唔係好定係點......不過呢只野嘰表現並唔自然..佢應該會好敏感先係架..而且又係日頭同理有人係度喎..
作者: pvp    時間: 2006-11-2 10:38 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

更正下:綠色嘰好似係皮膚多過似毛.
作者: chung1219    時間: 2006-11-2 10:56 AM     標題: [原創]【2006 年,成功攝下傳說中...『吸血人形卓柏獸』現身的錄影片】

下面引用由pvp2006/11/02 10:34am 發表的內容:
我看到有d野,但係以個度咁黑真係唔係咁易看到.如果說估計嘰話似係兔仔多d,不過又好似看到綠色毛.....不過以咁黑嘰地方又好似看唔到....又無理由會看到綠色毛...除非佢D毛會有少少螢光..至於果2只牙真係又好難定...
因為佢有部份伸出洞外有陽光照射到的
位置 , 所以才看到是綠色 , 不過唔知道
綠色的是皮膚抑或是毛 , 或者兩者皆是
綠色吧。呵呵 ~

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0