標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】 [打印本頁]

作者: kit*    時間: 2005-7-24 02:25 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

數年前,我於華富村寶血小學就讀小六。當時仲未轉為全日制,而我就讀下午校。
因為臨近學能測驗,所以每日放學後都要留校補課。
而因為冬天日長夜短既關係,每日放學時,天已經差不多全黑。
有一日,我同一個住埋同一座既同學結伴行返屋企。
當我地行到近莊月明門口,等緊過馬路既時候,突然見到一架紙紥既車喺我哋面前駛過。
而架車既司機位度就坐左一個紙紥既男人,佢仲向住我哋笑,但係我個同學就好似咩都睇唔到咁,問我做乜仲唔過。我問返佢睇唔睇到有車啦,佢話咩都睇唔到,仲問我睇到d咩,
我當時驚到唔敢同佢講,行到去商場,上埋lift先同佢講。佢聽完之後同我睇到o個陣一樣反應,不過佢就嚇到呆左,企左係到。佢回返神先識得拉住我搏命走,平時要行成5,6分鐘既路,唔使3分鐘就行哂。好彩唔係佢睇到,如果係佢睇到既話,我諗唔使一分鐘就可以跑返返屋企喇...
作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-24 03:24 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

點解唔燒左佢姐!?邊個有料邊個生存=.=.........
作者: kit*    時間: 2005-7-24 04:03 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

你o個陣咁驚,乜都諗唔到啦!
仲要係佢行緊,點燒?
比著你都唔識比反應啦..係咪.?
作者: 檸檬柚子    時間: 2005-7-25 12:10 AM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

如果佢係虛物(不存在)的話
點燒..
那麼你之後還有經過那條路嗎??
作者: kit*    時間: 2005-7-25 01:04 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

o個條路係返屋企既必經之路,一定會經過
不過之後都冇事發生...好彩
作者: 吳郭魚    時間: 2005-7-25 01:27 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

我有晚又係係華富踢波,我唔得得係10:30定11:00啦
總之係啱啱熄燈架啦,我望過去回船處果面,同埋幾個fd一齊見到有人係大廈度跌左落黎∼!!好清楚!!!
之後我地行過去睇下啦,搵極都搵唔到條屍.....
作者: celiaw    時間: 2005-7-25 01:56 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

妳們與紙紥車的距離有多遠?紙紥車是否離地面行駛?
因我未曾見過所以感到好奇=.=?
作者: kit*    時間: 2005-7-25 02:07 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

架車直頭係我地面前駛過,就好似係安全島到等過馬路咁既距離囉∼
咁我又冇留意佢係咪離地牙∼可能係啦...
作者: kit*    時間: 2005-7-25 02:08 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

下面引用由吳郭魚2005/07/25 01:27pm 發表的內容:
我有晚又係係華富踢波,我唔得得係10:30定11:00啦
總之係啱啱熄燈架啦,我望過去回船處果面,同埋幾個fd一齊見到有人係大廈度跌左落黎∼!!好清楚!!!
之後我地行過去睇下啦,搵極?..
係邊一棟樓牙..?
回旋處o個到都有幾棟樓望到個啵
作者: Hollyren    時間: 2005-7-25 09:01 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

開快車撞死的公子哥兒死後,豪門都會燒紙紮名車給他的~
等他死左都有靚車扎喔~個紙人可能是C機
聽人講就是甘啦~
作者: emilyim    時間: 2005-7-29 07:07 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

表姐..你真係見到架~勁恐怖...係我既話已經嚇到傻左lu~係咪莊月明對出條馬路...?!.........
作者: 基斯丁    時間: 2005-7-29 11:58 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

wa~~~架紙紮車咩色咖??知唔知果度有冇d咩傳聞??我對呢件事幾有興趣~~
作者: foxmagic    時間: 2005-7-30 12:12 AM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

I read a forum (www.xocat.com)having a story quite similar as u...but this is about the taxi driver and customer..they saw a 紙紥車 pass them in tuen mum highway ....and the taxi driver didn't say anything and try to use dimmer head light.....it's quite horrible that the driver say if 紙紥車 follow the taxi ga.....it must be the end...紙紥車 will follow u...
my relative said it happens around in Hung Hom sometimes in the dimmer road....they say after they burn it to dead people..it will drive out and go to the other world.....but they will hurt people or not..i really haven't heard before...I only know it is good for the dead people then is good...^^
作者: kit*    時間: 2005-7-30 02:17 PM     標題: [原創文章]本人在小六時的一次親身經歷【華富】

架車係金色嫁...華富既傳聞真係大把!
數都數唔哂有咁多...不過有好多都係得個聽字,
未親身經歷過...
我記得o個陣莊月明唔係開左好耐嫁咋...

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0