標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2007-4-15 09:09 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

LBSALE[50]LBSALE[glow=255,blue,3]_________________________________________
________{相片來自冠嵐私人相片集}_______[/glow]
拍攝日期於 2 0 0 7 年 4 月 3 日 , 事發地點是在英國的
林木區域。
當日是親眼目擊到牠 , 而不是無意中拍攝下之後才發
覺到的 , 至於這個離奇神秘的事物在飛行時並沒有發
出任何聲音。

目擊證人在該處的目的是為了觀看月蝕之現象 , 當他
正想拍攝面前的景象之同時這東西突然出現了。
[move][glow=255,red,2]【報告.2】[/glow][/move]
【如要看短片.請點擊下圖】

CHUNG1219 ﹕我希望各位會員把這份報告當是一則
趣聞來看 , 因為附帶的資料不多 , 所以亦難以肯定錄
影片中的東西是否當地傳聞中的『樹精』......

[glow=255,red,3]請各位會員當看過小弟
這篇文之後 , 能盡量回應
文中的問題或是討論的要
點 , 多謝合作 ....
[/glow]
作者: lastraven    時間: 2007-4-16 12:24 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

管理員按:無意義回覆。
作者: 蕭塞豐乳中    時間: 2007-4-16 01:56 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

段短片之前睇過,覺得其實都唔系甘清楚,系米都唔可以肯定,我就覺得會唔會系反光而已。
作者: sgrlto    時間: 2007-4-16 05:59 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

我見到好多細路跑黎跑去咁...
好似鬼片咁...0_0
如果我係拍攝者..我可能已經走左lu....
作者: chung1219    時間: 2007-4-16 06:45 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由lastraven2007/04/16 12:24pm 發表的內容:
感覺上係有d"人形物"行黎行去
行來行去?不是吧?!
為什麼我會留意不到的哩!
要再看一次才行了。
作者: sgrlto    時間: 2007-4-17 04:21 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由chung12192007/04/16 06:45pm 發表的內容:
行來行去?不是吧?!
要再看一次才行了。
真係走來走去啊...好像d細路咁.."
我諗要俯視咁望落去先見到0_0
作者: lastraven    時間: 2007-4-17 08:28 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由chung12192007/04/16 06:45pm 發表的內容:
行來行去?不是吧?!
要再看一次才行了。
我cut左d圖,不過做得好差,請諒
我用紅圈圈左d白色"人形物"

作者: handsomeroy    時間: 2007-4-18 12:35 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

管理員按:無意義回覆。
作者: chung1219    時間: 2007-4-28 06:53 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由蕭塞豐乳中2007/04/16 01:56pm 發表的內容:
段短片之前睇過,覺得其實都唔系甘清楚,系米都唔可以肯定,我就覺得會唔會系反光而已。
在其他論壇抑或 youtube 睇過 ?
可能係我 post 架 !
這事件可信度 4 0 % , 已經算俾多了。
作者: chung1219    時間: 2007-4-28 06:58 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由lastraven2007/04/17 08:28pm 發表的內容:
我cut左d圖,不過做得好差,請諒
我用紅圈圈左d白色"人形物"
(i165.photobucket.com/albums/u48/mathiasbelmond/1.jpg)
(i165.photobucket.com/albums/u48/mathiasbelmond/2.jpg)
...
你做得不錯啊 ! 誰說你差 ....我不放過他 ! 嘿嘿...
我睇睇下越來越有『野人』feel 咁 , 點解 d 人會
說牠是樹妖、精的東西 ? 令我有點迷惑................
的確像野人之類的錄影片 .....
作者: fsleo    時間: 2007-4-28 09:29 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

从画面黎讲,基本上都系睇到D野系度郁紧,不过系乜就不得而知,虽然听到人声,但系会唔会系自己搞出黎?
边有个人会甘无聊,三更半夜影住个树林加?
如果可以清D就另当别论。
作者: chung1219    時間: 2007-4-29 03:33 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由fsleo2007/04/28 09:29am 發表的內容:
??面黎讲,基本上都系睇到D野系度郁紧,不过系乜就不得而知,虽然听到人?,但系?唔?系自己搞出黎?
?有?人?甘?聊,?..
再諗一諗 .....或許根本就是一場騙局 , 亦
即是有屁股痕之人惡作劇 , 但並不是我
和 Sgrlto ......XD∼∼

作者: lastraven    時間: 2007-4-29 11:45 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

下面引用由chung12192007/04/28 06:58am 發表的內容: 你做得不錯啊 ! 誰說你差 ....我不放過他 ! 嘿嘿... 我睇睇下越來越有『野人』feel 咁 , 點解 d 人會 說牠是樹妖、精的東西 ? 令我有點迷惑................ 的確像野人之類的錄影片 .....
chung兄過獎了! 可能真係惡作劇都未定, 但如果剔除惡作劇來說, 我有兩個問題: 1.在影片頭段的神秘閃光為何物? 動物屍體的磷火? 傳說中有怨念的鬼火?<----(如証實是,此主題係咪要搬去鬼怪區? XD) 2.我圈住d"直立行走狀物體"是何物? 新UMA? 山精妖怪? 霧氣?<------(可能性高不高呢) 又係鬼魂?<----(呼應我鬼火之說,陰氣重,群魔曝光?) ................ 資料太小......好難諗.......>.<"
作者: jiann-chin    時間: 2007-4-30 10:41 AM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

看了第一個圖片,實在猜不出來是什麼?反倒像鬼火。
第二個就比較像熊或野人,看背的面積頗大,感覺像是熊,可是看起來像兩腳站立...
不知出處是?

作者: chung1219    時間: 2007-4-30 08:43 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

LBHIDDEN[4]LBHIDDEN
下面引用由lastraven2007/04/29 11:45pm 發表的內容:
chung兄過獎了!
可能真係惡作劇都未定,
但如果剔除惡作劇來說,
我有兩個問題:
...
只要是跟『妖』或『精』有關都可以 Post 在妖
獸論版 ......
我最初都覺得像是『鬼火』,不過這團東西的
確是明顯有一條尾巴,所以某些網頁描述裡提
到蛇 .....
我亦考慮到不同國家有不同的文化,歐洲等地
對『鬼火』的稱呼譯過來是『火精靈』....
但今次我看它有條尾至放在妖獸論版。

目擊證人在該處的目的是為了觀看月蝕之現象,當他正想拍攝面前的景象之同時這東西突然出現了。
【報告.2】

【如要看短片.請點擊下圖】

CHUNG1219 ﹕我希望各位會員把這份報告當是一則趣聞來看,因為附帶的資料不多,所以亦難以肯定錄影片中的東西是否當地傳聞中的『樹精』......

作者: TomHomc    時間: 2007-5-18 10:49 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

果幅圖係蛇妖!?不過係唔係都好...佢俾我ge感覺係好假= ="
真係分唔到係樹精定野人等等...太過一舊野啦...
c唔清楚= =
作者: 影子鴻    時間: 2007-5-18 11:51 PM     標題: [原創]【傳說的樹精?異空間的蛇妖.內附照片、錄影片】

白色既一團人形生物係度行黎行去=]
我諗應該唔會係妖怪,應該係d人類未幫佢起名既人形生物姐
反觀野人既機會都幾大bo
不過速度好快
會唔會係一群咁行黎行去呢

作者: nicole127    時間: 2009-4-18 07:53 PM

我見到有d野係樹中間走黎走去..又睇唔清楚係咩野!!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0