標題: 你們有冇試過在發夢知道未來 [打印本頁]

作者: chan1    時間: 2005-5-6 03:08 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

你們有冇試過在夢中夢見未來,有的話我都想知
作者: 彤002    時間: 2005-5-6 06:03 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

無呀~我都想有~我諗無咩人試過lo~
作者: 果度有野    時間: 2005-5-6 07:30 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有阿~!!!而且好多次添~!!!!!不過都習慣左拉~!!!!
作者: arca    時間: 2005-5-6 08:30 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有!
發夢俾先生鬧
第日我真係俾o個個先生鬧!
作者: angefan    時間: 2005-5-6 10:07 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

聽說很多女孩子經期來之前一天,如果沒有留意防避,就會夢到經期的樣子,而我自己也試過。
作者: z27744691    時間: 2005-5-7 04:49 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我也有最近比较多,前几天变成了不用发梦了
作者: ming1987a    時間: 2005-5-7 02:08 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我常也發夢看到一些情境是沒太大意思的...不過這些情境又常在現實中出現
作者: chan1    時間: 2005-5-7 03:08 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

其實我都有夢見過未來,但次次到發左過好大件事的夢,就無端百事在果日靈現,如:在倒後見鬼,或無端在某一個地方遇到一個FD...................真奇怪
作者: chung1219    時間: 2005-5-7 05:49 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有次發夢....夢到六合彩既號碼 , 但睡醒後只記得 3 個號碼咋...嗚咽 ~ 家門不幸咯...嗚哇呀~ 唔死都無用咯。...『 轟』...( 跳樓聲)....『B呠~B呠~』...(十字車聲)...

作者: aikencheng04    時間: 2005-5-7 07:57 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我發過一個啦. 不過唔舍算唔算未來. 因為太靚啦個情境.
所以我寫低左. 以家仲好記得.
咁我夢到有座山本來好大霧. 後尾慢慢散左.
出現左一個中國式0既西洋古堡. 好靚架. 好壯觀.
咁仲有城牆. 係中國果種紅. 然後好高好長0既圍長. 都好中國FEEL.
咁裡面D枉好宏偉. 上到頂有分支好似D 蒲公英咁散開.
咁仲有D 野. 不過唔記得左啦.
作者: judyyau    時間: 2005-5-7 11:18 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有試過∼不過是久唔久∼我同我媽媽到會成日夢到D不同地方或者是未去過的地方(肯定未去過)~我最記得有一次去左日本玩到了一個大商場到行街當我入到間買衫嘅店~我有種好熟識的感覺~再四周睇來睇去~越睇越熟~但我又諗來諗去到諗唔到~咁我咪問我媽咪我地之前係唔係嚟過~我媽咪話冇~我諗諗下忽然諗返起好似係前2 -3天發過的夢裡面間買衫嘅店D野放嘅位置同D衫,D 裝飾一樣~但我又肯定冇去過> 作者: 呀倫    時間: 2005-5-7 11:35 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有呀!
我試過夢見我自己比好多好多書圍住左!
好似監獄咁!我就係到係咁睇曬d書!
點知第2日返到學校真係有好多hw做
有好多科要test!
勁無奈囉!
作者: Fireex    時間: 2005-5-8 12:04 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有試過不過我通常不會去留意因為如果沒一天你都知明天的事那又有什麼意思呢?
每一天的開始就很像在打開一份新的禮物.
作者: 影子人    時間: 2005-5-8 02:09 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

嗯..我諗都應該叫算啦..
我係發佐個夢,跟住忘記佐
到真係現實生活上發生佐..先記得發過個夢
點講呢...  係會有種好熟悉既感好似...  自己去到一個從來都冇去過既陌生地方..   
會feel到自己好似去過咁
有時見到一d自己未見過既人..  又會好似以前見過佢咁
作者: kchan    時間: 2005-5-8 05:35 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有呀...有時呢會見到一d圖片....跟住呢果d影像第二日會發生或者過幾日就發生...同埋平時係記唔起...到發生左果陣我先靈機一觸咁覺得好熟.....原來係夢想見過
作者: jojobb38    時間: 2005-5-9 03:49 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我都有試過好多次~~~例如有一次夢見跑馬跑第一名那隻~點知2日後那隻就跑了出來如果那隻不是大熱門我就一定會買>"<唉 還有共他例子.....就是當你發夢的時候去了一些你以前沒去過的地方,和認識了一些人當過了很久的時候,我自己就會去到夢中的地方..認識了那些人和說過夢中說過的話...那時自己就像靈光一閃先記得自己做的事情就是和夢中看一樣.
作者: jojobb38    時間: 2005-5-9 04:07 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我試過發夢看到一隻馬跑第一名,到了第2日那隻馬真的跑了第一名>"<還有在夢中試過去左一d自己從沒去過的地方,認識左d係夢前不認識的人和說過一些話,過了很久居然做過和夢中的事情和說過那些說話.
作者: HiDy*雅棋    時間: 2005-5-9 02:00 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

無呀∼我都想有呀!!..........
作者: 聖靈∼霜〞    時間: 2005-5-28 03:51 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有呀…@@”
好耐好耐之前發既夢,全部都係最近實現哂出黎@_@”
偶然做番一模一樣的畫面同動作,靈機一觸咁醒起發夢見過!
通常我自己那種會成現實的夢,都是我一覺醒來就會忘記,意識
上只知道自己有發過夢,最多只會記起某一兩個人物,但就怎樣也
醒不起夢的內容,感覺很混亂、迷糊的。還有,好像是沒顏色的畫面。
當知道自己會發這種夢後,往往都會在考試前希望能夢見一下自己成績^^"
最近就是這樣!不過是在測驗後的一小時才實現了自己夢的畫面!可恨=口=!
作者: 入土第三天    時間: 2005-5-31 12:47 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有几次啊……
考试什么的
居然拿到了2道题的答案
作者: ppwwll    時間: 2005-5-31 09:23 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

下面引用由aikencheng042005/05/07 07:57pm 發表的內容:
我發過一個啦. 不過唔舍算唔算未來. 因為太靚啦個情境.
所以我寫低左. 以家仲好記得.
咁我夢到有座山本來好大霧. 後尾慢慢散左.
出現左一個中國式0既西洋古堡. 好靚架. 好壯觀.
...
中國式0既西洋古堡...我唔明喎
中國冇古堡(城堡),日本就有
可以再詳細說明嗎
我自己發左好多好多夢...實現過只有一次...
不過都係d無聊事...

作者: crazyrabbit    時間: 2005-7-15 07:35 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有試過...而且係經常性tim..我之前試過好多次...係發夢時候見到ge野..係跟住落黎果1~2日會係現實見番..而且係一模一樣....我好肯定唔係我記錯..因為我係2~3年前開始已經經常夢見...我為左想實驗下唔係我記錯..每朝我訓醒..如果我有發過夢...而我又記得ge話..我會係一本我特登用黎記夢ge簿上面寫底..點知次次過多幾日..就會發生番..真係好準...不過唔係100%..咁多次...仲有幾次係唔準..
作者: 檸檬柚子    時間: 2005-7-15 11:45 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有呀!!
就在最近這次的考試..
在派成績表的前兩天..
我夢見自己拎第6名..
結果真的在這次考試中拎第6..
不過總成績是第5名~.~
作者: bbjacko    時間: 2005-7-16 10:12 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

你地有冇試過在夢入面係知道自己發緊夢架?
上次我發夢中在六合彩,在夢中我會叫自己記緊D號碼,
等醒翻時都記得.點知果期只係中左三個字咋
作者: KaKazon    時間: 2005-9-11 07:54 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

我有時會夢到自己想發生ge事......
有時做緊一樣野就覺得好似見過咁......
作者: chan1    時間: 2005-9-25 07:59 AM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

下面引用由ppwwll2005/05/31 09:23pm 發表的內容:
中國式0既西洋古堡...我唔明喎
中國冇古堡(城堡),日本就有
可以再詳細說明嗎
我自己發左好多好多夢...實現過只有一次...
...
有呀你去尖沙咀吧
在7old時次次都去尖沙咀,的確有西洋古堡- -
作者: 東方大抄車    時間: 2005-11-15 04:43 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

有呀~~我試過~....我有次玩野....我訓低左.....個龍門跌落黎....我諗住我死梗啦~點知唔係~~只係流血~我發夢見過我訓低左望住個龍門lo......而家諗返都好驚lo
作者: fingerpupet    時間: 2006-2-26 09:54 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

i do!
i dream about baby then i found out i was pregang...
i dream that my boyfriend was with his ex gal friend....which was truth
i dream about a guy call alex was going to bring my boyfriend home....his friend alex did...
i dream about he was having sex with jess....which did happened after a while....
i dream about his was going to dum me....which did happened!!
i dream about him and the other guy are asking me back then he did!!!
so sometimes i do believe that maybe i do have some 6 sence or whatever that call!!!
because everytime it would come ture!!
but they thing is even i knew that it would happened but still you wont be able to change it!
作者: 月之魂    時間: 2006-2-27 06:55 PM     標題: 你們有冇試過在發夢知道未來

試過係夢到去過一d無見過ge地方,之後一定會因為有事而去個度

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0