標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~ [打印本頁]

作者: 數碼子•喵    時間: 2005-8-22 01:31 PM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

數碼子為大家介紹水晶該戴左手還是右手啦~喵
依宇宙運轉來說,宇由的星際流轉的漩渦中
是由左至右,宇宙自然運行規則來說。
人的氣脈運轉也是同樣道理
水晶有磁場能量,可以與人體產生共振,
「左進右出」
左手為接收,吸收振動,
右手為放射,釋放能量。
一般水晶都以左手為佳
可以使人更易吸收水晶本身的能量.
而戴右手是可以,但最好選擇幫助排出負面能量或濁氣的晶石
如常聽到的黑曜石,茶晶也是其中一種
黑曜石其實也可以戴左手
會阻止濁氣,阻止他人病氣
也可以防止小人
戴右手的話,就可以排出身體的負能量
也可以排出黑氣,病氣。
適當地佩戴帶水晶,才可以幫助事情好轉。
作者: butn    時間: 2005-8-22 02:00 PM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從未能分類(雜題區)轉移過來的!
作者: sevenlight    時間: 2006-4-7 02:46 AM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

最近剛好也為這個問題而困擾,我是戴鈦晶,平時是戴右手....
但是有朋友說這種東西要戴左手,可是我左手有戴手錶....
假如戴右手是否有影響?
作者: 別問我你是誰    時間: 2006-4-7 10:41 AM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

那麼帶左手獲右手都可以了對吧
那左手帶水晶 右手代錶..
是我的習慣 不知道這樣好不好
作者: NicoYau    時間: 2006-4-7 11:17 AM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

本人對水晶亦頗爲喜歡。所以自己都有唔少水晶飾物(黑耀石、紅紋石、金髮晶、紫晶、粉晶等````)我都有聽人講過話系左吸右放。想要嘅野就帶左。唔想要嘅就帶右。所以一般關於健康嘅晶石D人都會帶右邊。我都問過水晶鋪個老細(嘉樂某鋪頭)(我亦問過究竟單數好定雙數好)佢話其實都冇乜點要去分帶左右手。只要個人喜好其實唔洗太介懷呢樣野。
但就最好唔好一次過帶太多水晶響個身度。因爲怕你自身能量唔夠強[即系身體唔好](咁就會帶左覺得個人唔舒服)。我自己都系左手帶左三條然後仲帶埋表響左手
**另外請大家需注意一點嘅就系:你自己D晶石米亂咁俾其他人摸呀。費事吸左D付能量喇^^所以最好買舊水晶族或者買個水晶洞[可以積福、辟邪、鎮宅]但價錢會貴好多(用黎淨化自己D水晶飾物)
作者: curious5354    時間: 2006-4-8 12:08 AM     標題: [建議]水晶該戴左手還是右手~喵~

下面引用由NicoYau2006/04/07 11:17am 發表的內容:
本人對水晶亦頗爲喜歡。所以自己都有唔少水晶飾物(黑耀石、紅紋石、金髮晶、紫晶、粉晶等````)我都有聽人講過話系左吸右放。想要嘅野就帶左。唔想要嘅就帶右。所以一般關於健康嘅晶?..
ha~ 同道中人~
不過有樣野原來大家都好似過份迷信...
我問過一個相熟ge朋友...
佢賣水晶架...原來佢地會建議初學者唔好比人摸水晶
但係帶耐左就唔洗驚...
因為水晶唔會因為比人一摸就冇哂用...
我會盡量唔比人摸囉...但係如果摸到都冇所謂~

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0