標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震 [打印本頁]

作者: franng    時間: 2005-4-1 02:28 AM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

今天在YAHOO 看到這宗報導: 剛好又係2012年...
http://hk.news.yahoo.com/050330/12/1avoj.html
明報專訊】德國最暢銷報章《圖片報》周三在頭版以「異常的天王星」為題,指神秘的「災難行星」天王星正異常地接近地球,導致亞洲近期接連發生海底大地震。
「威脅持續至2012年」
有逾500萬讀者的《圖片報》周三引述美國太空總署科學家以至占星家等專家,指太陽系的第7枚行星天王星擁有「四極」磁場,功能有如「一個巨大的宇宙真空吸塵機」,把地球的地殼板塊吸離地層。
報道指出,這種磁場拉力在地球的赤道地帶較強,因為熱帶地區較南、北極更接近天王星。這種磁場力量「強度足以在赤道上吸起帶電的塵粒子」,可能干擾到地球的地殼,引發海底地震及奪命的海嘯。
報道指出,最近發生地震的密度增加,是因為天王星的軌道令該遙遠行星反常地接近地球,由原本距地球31.4億公里,拉近至目前只有25.9億公里,並將一直保持此距離至2012年。報道警告,未來10年將會發生更多由天王星引發的地震,直至天王星慢慢退回原有的太陽系位置。
報道引述負責美國行星探測器「航海家號」計劃的科學家斯通指出,「航海家號」亦發現強大、異常的天王星磁場。報道引述占星學家指出,天王星一向古怪奇特,它在18世紀被發現後納入用於占星的天宮圖 ,被視為劇變、災難性轉變及狡詐多變的象徵。
德通社

作者: carrie2005    時間: 2005-4-1 09:32 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

嘩~
o麥佢既影響力咁大架
仲搞到咁多人死添....
估都估唔到原來係天王星做既
作者: chingnam    時間: 2005-4-1 09:54 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

嘩!原來係天王星令到有咁多地震,仲要等到2012年先退回原有的太陽系位置,咁即是話在2012年前仲有好大地震, 近/住在地震區的人咁咪好慘, 仲會有好多傷亡, 唉.....
作者: poshigure    時間: 2005-4-3 07:26 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

「威脅持續至2012年」<<<<<咁咪即係同預言世界末日係同一年0_0!! 咁世界末日咪有可能可天王星有關?
作者: hugo2416    時間: 2005-4-3 11:01 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

美少女戰士個SAILOR URANUS都有招萬有震盪啦= =仲唔係佢搞到我地係咁地震??
作者: McDonald    時間: 2005-4-5 06:46 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

其實木星4,5月最接近地球,木星體積有如太陽,不過熱力就差得遠
我都係聽恐怖熱線聽返來的,木星亦不可被忽視的
作者: franng    時間: 2005-4-6 03:08 AM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

咁不如講埋太陽.
唔知係米真啦. 我都係睇有關馬雅既書.
有一位對專家提出, 馬雅經常提到既數字原來係太陽磁場變化既日子.
咁磁陽變化會點? 據他說原本非州既地區會移到去二極,
原本二極會移到尺道地區.
而由第五太陽紀加那個數字, 計算出日期剛好是2012年12月23日.
而呢個解釋也解釋到為何一度冰封地方會找到大象, 仲要含住食物既象.
而又推算出那個大象發生時期又剛好係其中一個太陽紀未......
大家又信唔信呢?
作者: 迷你    時間: 2005-4-13 04:26 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

下面引用由franng2005/04/06 03:08am 發表的內容:
咁不如講埋太陽.
唔知係米真啦. 我都係睇有關馬雅既書.
有一位對專家提出, 馬雅經常提到既數字原來係太陽磁場變化既日子.
咁磁陽變化會點? 據他說原本非州既地區會移到去二極,
...
我信....
馬雅呢個族雖然冇左...
但我真係相信佢地講果d野
作者: 1931610    時間: 2006-11-12 07:50 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

如果是這樣的話,咪好多人會死囉,死啦...我住係赤道付近=[]=....香港,好驚呀-.-點算好"
作者: Aeing    時間: 2006-12-18 02:28 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

現在的問題都出在2012年∼
這一年怎麼會有這多事情發生∼
一切的真在就在2012年∼
期待的心情總是恐懼的∼
作者: cc901019    時間: 2007-3-12 01:11 PM     標題: 德報揚言﹕天王星靠近觸發大地震

2012年係咪真係世界末日嫁
但係如果真係世界末日
咁2036年重有mo第3次世界大戰 嫁
有d 人預言100年後人類會變成咖啡人 wo
咁姐係點ar ???
好ng明 law

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0