標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法 [打印本頁]

作者: jackyyeah    時間: 2005-3-14 08:24 PM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

我今日係青衣都有號外派,話全港今日總共五十幾個case錄到有ufo,~有冇人同我一樣拎到呀???不過我覺流流地....
我覺得有記如果真係老吹ge切定要向大眾市民道歉!!
作者: lomon6126    時間: 2005-3-14 09:44 PM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

可否上傳報紙號外?給我們網友看一看,
作者: stdy    時間: 2005-3-14 09:56 PM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

我都見到份東方號外, 但我懷疑佢只係有線既宣傳廣告..
內頁同後頁都係講有線電視服務, 仲有尾頁仲要係UFO優惠套餐。
加上其他各大傳媒都冇人講過, 電台電視台都冇人講, 好可能係流料。
但仲要係用東方既名義, 用報紙既報導手法, 去製造集體恐慌。
如果係廣告都唔出奇, 因為一般宣傳單張都唔會有人去睇。
但呢一招令到人人都爭住搶份號外, 就認真過份, 全無新聞從業員既操守,
實在豈有此理, 需要譴責。
作者: lovelygirl    時間: 2005-3-15 12:21 AM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

其實呢份係廣告
請留意報紙左上方,寫明係廣告
好似係唔知賣股票定財經咁架
作者: hqibbpeofp    時間: 2005-3-19 10:12 AM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

哈哈...竟然有D咁既事?!
如果係真...點解要等我移民左外國先有D咁既野...可惡~
以前聽D人講外國多UFO呀...外星人呀...
不過我過左美國成年...都未見過...
作者: 阿斯蘭З薩拉    時間: 2005-3-21 04:31 PM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

可能係影錯左但覺得係ufo黎,但係飛機,我唔覺得有咩野問題囉
作者: AlienVirgin    時間: 2005-3-21 05:18 PM     標題: 今日東x報紙出號外呀見到ufo???係咪真?定係宣傳手法

我當時係真以為有ufo∼
東方日報頭版.....點知係廣告黎∼=_=

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0