標題: 達德討論 [打印本頁]

作者: 莫札蚊    時間: 2006-8-16 02:24 PM     標題: 達德討論

好似好耐都無人討論過達德lu,我琴日去完,講下新消息俾大家聽!!已家想入去都難啦,有食蕉同一隻狗....手球場果到爬到入去,再前少少果到有個洞都爬到入去~我同幾個FD都唔理個食蕉照入,入面D草長左好多=.=,同之都係差唔多,跟住隻狗仔見到我地,我地即跑.......
另外屏山山頂有一間差館,聽人講仲猛鬼,有去過講下~搭西(貼)去天水圍會見到間差館下少少有好多墳墓我琴日同班FD諗住去,但係又搵唔到路上,經過一間士多先知間差館8月16號就變做博物館喎∼(都唔知有無人去=.=)
另外成日都有人話聽到有個女人講野,有無人見過呢隻女鬼??
作者: kll414    時間: 2006-8-16 03:35 PM     標題: 達德討論

家下有看更守住係到
搞到入邊冇哂氣氛   唔去好過**
作者: 阿然    時間: 2006-8-16 04:27 PM     標題: 達德討論

曾經去過一次達德, 在廁所門口看到, 可能是那女鬼! (因為曾聽說廁所裡有女鬼, 是達德的一位老師)
作者: playgroundtw    時間: 2006-8-16 08:45 PM     標題: 達德討論

我諗想知多些達德鬼故事,而家最好係問果個食蕉,佢一定見到機會多過大家,若然連佢都未見過,咁可能以前係疑心生暗鬼。
作者: curious5354    時間: 2006-8-17 02:16 PM     標題: 達德討論

有實Q就唔好入啦
廢事一陣比人捉住要告你地
「闖入私人地方」
作者: 莫札蚊    時間: 2006-8-17 07:26 PM     標題: 達德討論

下面引用由kll4142006/08/16 03:35pm 發表的內容:
家下有看更守住係到
搞到入邊冇哂氣氛   唔去好過**
咁又唔係既,都幾驚險架,入到去又偷望下隻狗同個看更∼=.=
典實我覺得達德D樹林恐怖好多,我見到仲路行到上去,我估係墳墓∼有無人入過D樹林∼
作者: ragnarokc    時間: 2006-8-28 06:07 AM     標題: 達德討論

其實都好想知到達德o既事,
高街就精神病院火燭, 荔枝莊就係義莊, 達德究竟發生過咩事?
作者: honeyken    時間: 2006-12-9 12:18 AM     標題: 達德討論

我以前是在達德讀書的 亦是在屏山長大
達德一直傳過好多鬼故事 有真也有假 但都是零零碎碎的
亦有好多涉及好多還在生的人 所以不想說出來 但我想鬧鬼的絕大原因
也是世界大戰遺留下來的小故事吧 因為曾聽說禮堂下面是一個防空洞 入口在學校出面斜坡下有度小鐵門 由那度小鐵門一直入 經過裡面的花園地底下 再到達禮堂地底
相信是那時死得人多吧 才會傳出猛鬼之說吧....
至於後山的墳墓 是屏山村民的祖墳 只要大家不是有意去攪”它” 其實也不用太害怕喔 畢竟大家都會有已過世的親人 只要互相尊重就可以了^^
差管 在我還在達德上學的時候 是警犬訓練營來的 那時我也有跟麻麻晨運 天天都去那裡 沒什麼可怕喔 我比較怕是以前他們訓練時常會有好大聱的槍聱 常常上堂時都給槍聱嚇一跳~"~ 早幾年是新界北交通部 現在裝修後都沒上過去了
後話:早半年聽見有村民說過 有一位看更晚上是遇過一些嚇人的經歷 但不知是不是真實的 大家自己去想想看吧^^
話說 有一晚當看更照常看馬經的時候 有”人”在他後面說”唔好賭馬呀" 但那時只有他一人在當值 而且他也即時看看自己身後 是沒人的.....
作者: chriscyho    時間: 2006-12-13 02:17 PM     標題: 達德討論

下面引用由honeyken2006/12/09 00:18am 發表的內容:
我以前是在達德讀書的 亦是在屏山長大
達德一直傳過好多鬼故事 有真也有假 但都是零零碎碎的
亦有好多涉及好多還在生的人 所以不想說出來 但我想鬧鬼的絕大原因
也是世界大戰遺留下來的小故事吧 因為曾聽?..
我都係O係達德讀過,仲係最後果年,不過冇見過恐怖野

作者: 龍杜    時間: 2007-3-27 10:24 PM     標題: 達德討論

下面引用由chriscyho2006/12/13 02:17pm 發表的內容:
我都係O係達德讀過,仲係最後果年,不過冇見過恐怖野
嘩...咁你依家幾歲?
點解school會俾人殺校既?

作者: 塔布里斯    時間: 2007-3-27 11:44 PM     標題: 達德討論

上次我入,同班友人爆左成粒中先鋸開到後面度木板上既鐵絲,果陣個看更未養狗,可能俾我地爆到入去之後養,果陣見到個看更拎住臘燭睇下有咩事架,真係佩服佢,係上2個月既事
作者: §Devil§    時間: 2007-3-29 08:16 PM     標題: 達德討論

噤有冇d人真係係達德讀書ge時候見見d事~
而且唔敢再去呢?
我聽就有好多~
但係都好似有好多好作撞~
作者: siulamlam    時間: 2007-4-10 06:59 PM     標題: 達德討論

細個o個陣阿媽都話唔好去o個邊,因為隔離就係靈堂,驚細路仔闖禍。而家O個度有實Q好似仲恐怖,事關我晚晚搭的士經過o個度,門口間中都有D黃光閃閃下,都幾得人驚。有晚同男朋友O係O個度附近行返屋企,我地都不約而同毛管棟(我男朋友唔知道達德係乜o野o黎),佢都叫我行快幾步,話以後唔行o個條路。
另外,屏山差館今個星期六會正式改為博物館。

作者: 半血王子    時間: 2007-5-8 08:21 PM     標題: 達德討論

達德學校好似有分舊校舍和新校舍的
聽講真係是舊校信最惹鬼

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0