標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄) [打印本頁]

作者: cherrybb    時間: 2005-5-19 10:32 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

呢位冷血計程車司機,前後將四名女乘客接到僻靜o既地方,用哥羅方將佢地迷暈,先
姦後殺.而最殘忍o既地方,係佢事後將屍體進行精細解剖,將性器官做成標本,重拍低相
片做記念.不過天網灰灰,最後事情因為佢將菲林o羅去沖曬,而得以揭發.
林過雲入獄之後,一直都表現都好冷靜,好少出聲,而且對佢做o既事,從來無表示
過一點悔意.懲教處職員亦都好怕同佢接觸.除左怕佢身上果種戾氣之外,好多人都不約
而同感覺到,佢身邊有一陣好重o既陰氣,令人卻步.
有一次,懲教處人員帶佢去空地上放風,俾佢自由活動.由於佢屬於危險犯,所以成
個過程,都會被嚴密監視住.而一位懲教處主任,竟然透過閉路電視,見到有四個半透明狀
人影,一直係林過雲o既身邊飄來飄去,佢行到去邊,人影就跟住佢背後,一步都唔離開.而
最令人心寒o既,係呢四個身影,望清楚,都係支離破碎,手腳同身體好似隨時會分開,只係
好勉強咁湊合係番一齊有傳說話,四個被害o既冤魂,因為死不甘心,所以一直纏繞住佢,等候機
會報仇,但因為林過雲身上o既殺氣太大,所以冤魂無法子埋佢身,只可以係佢附近徘佪.
過左咁多年,雨夜屠夫身邊果四個冤魂,己經好少係監獄入面現身,有傳林過雲近
年行為,有向好o既轉變,佢係係真心悔改,定係另有所謀,就不得而知.
作者: butn    時間: 2005-5-19 12:04 PM

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從幽靈鬼怪(香港地區)轉移過來的!
作者: PANERAI    時間: 2005-5-19 04:10 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

其實~林過雲~仲有無機會放返出黎呢?~佢個心諗咩只有佢自己最清楚~如果真係有機會放出黎~咁咪會有一定危險性......!!
作者: 闇空使者    時間: 2005-5-19 04:55 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

這些事都是成日都有傳的了
不論件事是真是假
這些年來都夠牠受了
作者: 紫筠    時間: 2005-5-19 05:14 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

其實有時一世無自由都幾慘架
佢已經為佢所做架事受緊懲罰
唔知佢有無可能出得返黎呢
作者: fungchiyuen    時間: 2005-5-19 10:15 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

都好似聽過有傳聞在監獄中林過雲係生人勿近,連一些黑幫大佬或大賊都驚左他,話佢邪氣好重。不過林過雲在獄中鑽研術數(佢被捕前都識測字之類),仲好有心得。他幫寶馬山雙屍案兇手尹三龍算過可出獄,真的尹三龍好快就出監。林過雲好似【沉默的羔羊】中的食人博士(安東尼鶴健士飾),既恐怖得來又給人深不可測的感覺。
作者: taoming    時間: 2005-5-20 12:37 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

據另一傳聞,懲教處人員在晚間巡房時皆不敢望向林過雲的獨立監房,原因有晚負責巡房的懲教處人員聽見從林過雲的監房中傳來女子的聲音,於是探頭往門口的小窗一看,發現有一類似女性靈體正與林過雲交談,嚇得該職員即時離開並通知上級,而從此以後每晚也無須再理會林過雲在監房內與別人交談。
作者: morningcall    時間: 2005-5-20 09:51 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

i heard above stories before.  they are so scarely, but i don't think 林過雲 would be free one day.  he is the nightmare of our lifttime
作者: 小旋風    時間: 2005-5-20 08:05 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

如果真係有,甘林過雲見唔見到過四個靈體呢
作者: moonsky    時間: 2005-5-23 07:53 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

我多年前在圖書館找書時偶然在一本丟下來的書上見過林過雲的相,好像是他在一塊不知是破鏡定玻玻璃前影的相,雖然現在我已經唔記得他的樣子,但那些鏡/玻璃裂痕加上他那平靜而帶殺氣的感覺到現在還記得,當時看完之後我有d驚,立即將本書放回書架上
(我自問唔太識影相,我當時真係唔知佢當年自己點影和點解要影依張自拍相)
作者: 細細粒    時間: 2005-5-31 02:09 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

林過雲~
仲有無機會放返出黎la
作者: 入土第三天    時間: 2005-5-31 01:16 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

原来真的有雨夜屠夫啊。。
我还以为是港片里虚拟的
作者: slayer    時間: 2005-6-19 10:08 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

He should be executed! The right way to do it is to cut him into pieces just like his victim. I saw his picture once on news paper, he does look like the Dr. in silence of the lamb... Very wierd looking with eyes like devil. If execute him is not an options, people should study him to get more practical answers on crimial behaviors.
作者: icarus781205    時間: 2005-6-29 01:05 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

我相信林過雲都好難有出獄嘅一日,因為佢做嘅事實在太過恐怖喇.但係我又並不太相信o個四個冤魂可以係監獄出現.試諗下,監獄裡面嘅陽氣同殺氣咁重,鬼魂又點會入到去呢?.?
作者: ninjamojo    時間: 2005-6-29 04:37 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

下面引用由小旋風2005/05/20 08:05pm 發表的內容:
如果真係有,甘林過雲見唔見到過四個靈體呢
林是可以見到她們的, 因有傳他可以跟她們說話....
至於他可否重獲自由要看他的表演,就算是終身監禁,只要在獄中表現良好,是可以減刑獲釋的...好像當年電視紙盒藏屍案的男主角,坐了廿幾年監,就發了出來了.....
作者: 條野有次朗    時間: 2005-6-29 09:07 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

乜林過雲仲未死架咩=.=
我成日仲以為佢死左好耐     
最好佢唔好放番出黎啦...   

作者: kaki20    時間: 2005-7-5 10:51 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

佢唔係半身不(碎)咩..
好似得番半條人命?
作者: szezone    時間: 2005-7-8 02:13 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

不知恐怖熱線能不能親身探監現場訪問﹐哈哈

作者: 月天使    時間: 2005-7-16 03:35 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

佢殺左人被鬼跟都咁鎮定同佢地講野.................
好可疑...........
作者: 穆青月    時間: 2005-7-17 12:19 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

起...佢殺咗人就預咗有報應ga啦!
但係佢陰氣咁重,哥四隻嘢唔敢找佢悔氣啦!
作者: pandy    時間: 2006-5-9 02:12 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

呢d咪叫低死囉!不過,監獄裡面嘅陽氣同殺氣咁重,鬼魂又點會入到去呢?.?
作者: suznn    時間: 2007-10-8 04:53 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

有次我聽恐怖熱線,有個男士打上去,佢話當年佢十幾歲,有日食完晚飯同D朋友騎單車左河邊,到左河邊就停抵吹水,果時無咩街燈,佢地吹吹下水,就有個朋友大叫:嚇死人咩!
跟住成班人就一齊望過去,見到有個女性無穿衣服,蹲左係一邊,好奇怪甘望一望佢地,跟住就行開左,佢地就嚇一嚇,跟住就一齊騎單車走,去第兩度重吹水,問返個朋友,點解會有個女性甘怪,個朋友就話,聽到D聲,咪轉個頭望個去,跟住就見到個女性,咪大叫囉!之後兩日就係佢地見到個女性附近,發現左第一件技體,而且後來新聞發出左這位技體女性的照片,同他當日係河邊見到個女性有90﹪相似。男士話覺得當年這位女性可能想他們幫手,但見到佢地甘細個又未必幫到佢,所以就走左去,我聽完之後都有D心寒....
作者: muntungf    時間: 2007-10-12 11:59 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

危險人物,唔好出黎最好,
以前做左d咁ga野出度黎社會d人會點睇佢??
令佢更辛苦ja.....
出到黎唔知會唔會復發,又殺過= ="

作者: 204885729    時間: 2007-11-5 05:24 AM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

生人勿近,給人 既恐怖得來又深不可測的感覺
作者: 心影    時間: 2007-12-9 05:16 PM     標題: 雨夜屠夫林過雲詭異軼聞(實錄)

林過雲,絕對不能夠放他出獄呀,否則再重施故技,
香港女仕的生命岌岌可危了......

作者: SGRLTO    時間: 2009-3-16 10:49 PM

我未聽過,先謝過,如果件事係真既話,真係好恐怖..

四個女靈體圍住佢..而且佢仲好似無傻無癲咁..只係好似一個無左驚慌既人!!

當一切如無物!!如果果4個女靈體真係同佢講野..又會係講咩呢??

應該都是一些咒罵他的說話吧!!3_3
作者: 【灏灏】    時間: 2009-3-20 10:26 PM

那幾個受害人陰魂不散!恐怖啊。。。

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0