標題: [認真討論]會唔會相信有預知夢? [打印本頁]

作者: 小美人    時間: 2005-3-29 08:11 PM     標題: [認真討論]會唔會相信有預知夢?

我曾經發過好多夢,
夢裡面見到 ex bf 死左,
佢家人仲叫我一齊去認屍..仲喊到亞媽都認唔到!!!

起左身打比身在日本既佢,
咁佢同我講, 佢要去意大利工作!!!
有一段時間, 我發過好多個甩牙既夢, 之後我契哥就吵車死左..
報紙都有報導.....
每當我覺得男朋友有野呃我, 我都會夢到佢同第二個女仔一齊
仲要好親密/ 做愛....醒左問番佢, 佢都有承認....然後就話下次唔會....
我就覺得好奇怪,
因為睇唔知咩好似通勝之類有描述過...
如果夢到有人死,即係有人遠行....
如果夢到男/女朋友同異性一齊,
即係有分手/有第三者既危機!!!
如果夢到甩牙, 即係有長輩將會有健康問題/死亡...
但係會唔會係真既呢?
我就覺得好準....

作者: Butn    時間: 2005-3-29 08:32 PM

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從幽靈鬼怪(香港地區)轉移過來的!
作者: angefan    時間: 2005-3-29 11:18 PM     標題: [認真討論]會唔會相信有預知夢?

對我來說預知夢是平常的事,我的信念告訴我每一個人都會作這種夢,只是絕大部份人都不重視夢,所以才沒留意到夢中的訊息吧!
作者: joe198663    時間: 2005-3-30 03:23 AM     標題: [認真討論]會唔會相信有預知夢?

I just believe in half about our dream...
Because they are only some image in our brain...
It may be about we think something deeply & it will appear in our dream...
The events have happened before...
The place we have gone before...
The people we have seen before...
Actually there is some inspirations from our dream...
Some dreams are meaningful for us...
It may be a warning for us...
It may be a message for us...
However there is nothing can forecast certainly...
We should lie our destiny in our hand...

作者: 小美人    時間: 2005-3-30 05:01 AM     標題: [認真討論]會唔會相信有預知夢?

但係點解會咁勁? 真係次次都係咁...
唔通呢d 係日有所思,夜有所夢?

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0