標題: 真人真事 * 鬼腳 * [打印本頁]

作者: siupigleung    時間: 2005-7-10 01:18 AM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

這件事發生在我朋友的男性朋友身上, 他是一名警察.
事發在某警察宿舍, 他是守這區環頭(同音字), 有一天接到上頭指示, 就是宿舍有人報警投訴樓上晚晚半夜都有 ”拉抬拉櫈” 聲浪騷擾, 所以找一晚半夜再發聲的時候上去查看,  他們一行四人, 由樓梯上去出聲單位, 尚未到走廊便聽到有門鐘的聲音, 他們沿著聲音追查,  每個單位都有一定相距(遠), 行到約兩個單位距離的地方仍然聽到有門鐘聲音 ”叮噹...叮噹...”, 走近一點,聲音突然消失了. 於是乎, 他們就按該單位門鐘, 但沒有人應門, 真奇怪...單位好似沒有人住.
視察後沒有其他發現, 他們沿著剛才上來的樓梯離開.
他是行最後一個的, 人是有好奇心,可能亦是警察的慣例動作, 向後望.....
嚇了一跳!好真實的看到一雙女性腳,搽紅色腳甲油,只得下半節(即膝蓋下節)
雙腳向著剛才發出門鐘聲的單位跑去,他嚇至不敢出聲快步離開.

直到現在他回想起此事都有點驚.
我聽後都有些疑問,這宿舍住的是警務人員入住,他們亦可自行上去查看,為何要報警投訴呢?
原因是他們有規矩的,是要由該環頭(同音字)伙記處理,亦是正確的做法.
這位警察朋友亦有些不可思議事件發生,日後有空再與大家分享! 

作者: 基斯丁    時間: 2005-7-10 04:57 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

咁奇怪...個靈體又會跑返返去ga...
聽人講...警察本身係好大殺氣..尤其係帽前面ga徽章...
會唔會個靈體feel到..所以行開避避呢??
作者: 啤利雪    時間: 2005-7-10 06:26 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

真噶?我都系而家先知警察有杀气~~~
作者: 阿紫frances    時間: 2005-7-10 06:55 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

唔係以前皇家警察個徽章先至有皇氣咩??
作者: 恐怖熱線007    時間: 2005-7-10 07:53 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

嘩!咁x恐怖!我想他唔會再做警察吧!
作者: 李斯斯    時間: 2005-7-10 08:33 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

下面引用由基斯丁2005/07/10 04:57pm 發表的內容:
咁奇怪...個靈體又會跑返返去ga...
聽人講...警察本身係好大殺氣..尤其係帽前面ga徽章...
會唔會個靈體feel到..所以行開避避呢??
系咯,应该唔会既,警察系好大杀气架,无有怕
作者: 舒舒B    時間: 2005-7-11 04:14 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

點解皇家警察先有殺氣,
但係香港警察無??
有咩例子可以support下皇家警察有殺氣呀??
thx~
作者: 米飯    時間: 2005-7-13 01:32 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

下面引用由舒舒B2005/07/11 04:14pm 發表的內容:
點解皇家警察先有殺氣,
但係香港警察無??
有咩例子可以support下皇家警察有殺氣呀??
thx~
我都唔信皇家警察有剎氣既說法,反而我信
戴番好頂帽,撥好d頭髪,露出眉心位,個人正
氣D既說法.仲有police有支鬼槍架,係一種心
理威怯,人同鬼都怕.
作者: chan1    時間: 2005-7-13 02:14 PM     標題: 真人真事 * 鬼腳 *

你個警察朋友,幾年見到鬼
如果果時還是皇家警察,那就驚訝,因為皇家的徽章是很有皇氣,可當(同音字)往殺氣
自從香港回歸,皇家警察就沒有在香港出現,因為皇家警察變了香港警察,而香港警察徽章殺氣好重,因為好似死神的武器
回歸後,警察都經常見到鬼,而警察宿舍,殺氣更重,因為靈魂喜歡在殺氣重或是陰氣重的地方........
陰氣重的地方多數是很冷,串草不身,早上時比較陰暗
以上是自己的理論

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0