標題: 關於泰國佛的問題 [打印本頁]

作者: Kellycat    時間: 2005-6-27 10:17 PM     標題: 關於泰國佛的問題

泰國佛係咪一定要係泰國恭請返黎呢?如果係香港有無得恭請?
請問有無人知關於日本佛呢?我聽過係九龍區有得比人上去聽!
如果有其他信仰係咪唔可以唸「心經」呢?
作者: 康師傅    時間: 2005-6-28 12:04 AM     標題: 關於泰國佛的問題

都唔係gei香港都有D泰國佛社可以有佛牌請ga
你講個"日本佛"係唔係創價學會呀?
作者: 康師傅    時間: 2005-6-28 12:11 AM     標題: 關於泰國佛的問題

至於心經.........................其實心經是在描述空性表徵,放開一切成見啦,如果你唸心經可以使你舒服gei咪去唸囉
作者: Kellycat    時間: 2005-6-28 12:15 AM     標題: 關於泰國佛的問題

其實關於日本佛係咪叫創價學會我就唔係太清楚,因為我都係聽過下咁!!
係香港邊到會有泰國佛社呀??
真係唔該晒你的幫忙!!
作者: Kellycat    時間: 2005-6-28 12:19 AM     標題: 關於泰國佛的問題

請問你意思係任何人都可以唸「心經」?包括任何宗教都可以??
作者: 康師傅    時間: 2005-6-28 12:34 AM     標題: 關於泰國佛的問題

咁你信什麼教ga?至於泰國佛社我冉幫你找找啦
作者: Kellycat    時間: 2005-6-28 12:47 AM     標題: 關於泰國佛的問題

其實我本身無宗教信仰的,但我都想睇下自己對邊種宗教會舒服些〈有緣〉!!
如果可以的話麻煩你幫我check下香港泰國佛社資料!!
感激不盡......
作者: lochunyuen    時間: 2005-6-29 10:05 AM     標題: 關於泰國佛的問題

this is the web site address about the thai budha in hk: http://www.brahma-hk.com/
作者: yoka    時間: 2005-6-29 05:51 PM     標題: 關於泰國佛的問題

你好呀本人對泰國佛有十分的認識,我的泰國佛全是自己去泰國的寺廟請番來的.其實如果你想帶泰國佛有很多,睇下你自己本身想球咩.金錢,人緣.平安..等....你講既(心經)係咪既係(就語)其實帶泰國佛之前都可以諗一諗.後果會更佳,我也認識.希望可以幫到你啦.如果想知道多點.可以icq我116570955.   我是個泰國佛迷.^^ 哈哈
作者: Kellycat    時間: 2005-6-29 11:40 PM     標題: 關於泰國佛的問題

真係唔該晒你地的幫忙!!!
yoka,我add唔到你,或者你也可以icq我吖!!230421930
作者: unlock    時間: 2005-7-6 12:45 AM     標題: 關於泰國佛的問題

大家有冇聽昨晚0既「恐佈熱線」? 知唔知所講個間泰國佛牌店0既地址 ?
作者: Kellycat    時間: 2005-7-6 12:52 AM     標題: 關於泰國佛的問題

係呀...我都好想知呀!!唔知有無人知道呢?!!
作者: unlock    時間: 2005-7-7 05:00 PM     標題: 關於泰國佛的問題

好想e-mail去問下節目主持人,不過都驚佢唔肯透露。
作者: Kellycat    時間: 2005-7-7 07:45 PM     標題: 關於泰國佛的問題

咁...就真係唔知啦!不過都可以問下嘅!!!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0