標題: [情景1]駁口駁舌 [打印本頁]

作者: Hollyren    時間: 2005-7-26 05:23 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

人真的很奇怪,明知道對方講錯了,但是一時又找不到東西可以駁斥他,真是心如火燒啊! 本文假設其中一個情景希望大家可以找到東西可以駁番他轉頭啦!謝謝~ 情景一:你是一個男仔,你朋友是飛仔,你們有一晚3,4點行到隧道口見到個妹妹仔一個人行(在這裡先聲明,這個女的單純就是女的,不是黑帶9段,或者是鬼等等超出正常的情況),個飛仔就主動想財色兼收......><|||| 他彈左句:"她一個人這麼夜還回家,我不"上",都比其他壞人"上"啦!" (呢句台詞是米好熟呢??你5好話頂番他一句"甘多人死,5見你死"啊哈~>.<|||) 現在是不要求你阻止他作案,而是單純駁他,你地有無好D的方法呢???
作者: 大力雞泡魚    時間: 2005-7-26 06:56 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我既答法會係:
好呀......等到發夢個陣......*
作者: curious5354    時間: 2005-7-26 07:00 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

好朋友!! 憑你副尊容!?!? 唔好玩啦~~~
要玩都唔該留番你自己發夢果陣先玩...
作者: speedboy    時間: 2005-7-26 07:23 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會駁 :
朋友..你亞媽同你細妹都係女人黎架...積d陰德啦 , 小心風水輪流轉呀....
作者: shogun16    時間: 2005-7-26 07:28 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會駁 :
好呀~不過我會報警

作者: andytseppo    時間: 2005-7-26 08:44 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

話明朋友...係呢d情況仲駁佢! 佢做左就一世抱憾架喇...梗係阻止佢啦.....=.=
作者: gacktau    時間: 2005-7-26 09:24 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會話:如果係你女朋友俾人咁搞,你會點?
諗下好啦...傻仔~!..哈哈哈(有笑聲才好呢~!)
作者: 條野有次朗    時間: 2005-7-26 10:52 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

咁多人好似你講咁樣做
呢個世界會變成點?
作者: vling2884    時間: 2005-7-26 11:56 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會講""嘩..有冇搞錯??o甘既諗法都得??依家班o靚仔..""

作者: 百葉窗    時間: 2005-7-27 12:29 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

其他壞人上關你y事咩,世上大把事你唔做都會有好多人做啦...
你唔打劫,其他壞人都會打劫格,又唔見你去打劫?
你父母對你供書教學,卻養著你一個常打壞主意的畜牲,真係替你父母可憐
作者: cherrybb    時間: 2005-7-27 12:46 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會話:"有其父別有其子,你都唔知係唔係咁樣生出黎!!”
我意思係佢呀爸攪完佢呀媽...so..
作者: so391312    時間: 2005-7-27 01:51 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

冷笑一陣,說:姦完,帶佢番屋企??   
毀屍滅跡?好諗定點攪掂條屍
作者: 國子鑑    時間: 2005-7-27 02:28 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會講~
你肯定佢係女人黎ga la?
作者: chachabb    時間: 2005-7-28 05:43 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會講:咁又係呀,地下有pet屎你唔快d食咗去d流浪狗就會走黎同你搶。
怏d去啦,快d去啦,快d去食屎啦你~~~~~
作者: janethugo    時間: 2005-7-28 09:44 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會用返最直接ge語句同佢講:
夠多人去跳樓死啦~咁你又唔去?
你想死ge話,跳樓仲死快d...
唔好累人...正賤貨!!
(最後個句要用最不屑ge語氣閙佢...等佢無癮...)

作者: dante    時間: 2005-7-28 10:32 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

唔好成日用下面思考啦!
會變白痴嫁!
作者: soso128    時間: 2005-7-31 05:24 AM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會話佢.........賤人之中,你最賤個種!
作者: Brightside    時間: 2005-7-31 04:36 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會駁 :  
人地想同你上???你咁樣衰故掂你自己先啦
作者: 靈亞    時間: 2005-9-6 01:11 PM     標題: [情景1]駁口駁舌

我會講:「發夢無咁早!清醒d啦!」
再唔係就話:「我當你friend先同你講人話....你竟然......」

作者: easka    時間: 2005-9-7 03:12 AM     標題: [情景1]駁口駁舌

嘩...你咁冇人性架...如果你係女仔...比人咁對你, 你都唔會開心啦!!
作者: joe198663    時間: 2005-9-7 03:31 AM     標題: [情景1]駁口駁舌

Thanks for your sharing...
Such an interesting case! ^_^
Actually it is our duty to fight crime...
When we come across some unfair events, we should stop it...

If I come across this situation, I will him at first time...
Since the girl is innocent & weak...
He shouldn't do it...
And I will shout at him angrily!
His behaviour is unacceptable!!

I struggle for justice...
So I should take the blame for this case...
If I don't stop him, there is nobody can help the poor girl...
And I don't hope that my friend will commit a crime...

I will shout at him angrily by using this way,
''你還配做人嗎?你試試看?你猜你會有什麼下場?'' =_=+

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0