標題: 自以為事的電車男阻差辦工 [打印本頁]

作者: 靈異simon    時間: 2006-6-11 11:59 PM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

http://www.youtube.com/watch?v=AM113brAyKs
影片來源不詳
網站上的人說那些是香港的大學生
真係好白癡
大家睇睇,睇到火
仲以為自己arm曬
作者: gacktau    時間: 2006-6-12 12:24 AM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

不知所謂,我係平民我會幫阿【蛇】都唔幫佢,
自已有公民權利,係到講屁話。
告佢故意胡亂堆積垃圾在行人通道都搞死班傻仔啦...
唔好話我聽無人認,有手指毛嫁。
睇個樣似讀過書【我唔信】,
無腦加上無聊,
仲放上網諗住有人支持....哈哈
香港人間傳奇性天大笑話有一新作,
社會未來主人翁。
看起來【火】不多不少一定有,
後段個長毛不知所謂,
諗住拖延時間增加混亂程度,
要知道警察有學過點樣處理街頭小混混的練習。
這些黃毛小子浪費警力之於,
又要係街做小丑,
又要浪費時間,
浪費金錢擔保。
哈哈......想出位?
其實看得出是有心計劃,
多人相連我不信真係咁熱心有人一齊抗【警】。

作者: porkchophell    時間: 2006-6-12 01:18 AM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

那個人是學生嗎? 相信他智商應該沒有這麼高.
更枉論EQ. 第一, 警察是有權保持社會的秩序.
那個高級督察一開始已經表明了除非有市民投訴否則警察不會干預.
而且我覺得那一班警察已經有十分好的忍耐力.
相信他們要認真的話, 那個人一定沒有那麼多空閒說話.
再者他們那些所謂為大眾市民講心聲的更是廢物.
自以為是, 相信有受過教育的人起碼會用一用腦去思想.
考慮一下自己的處景.
而放上網以為可以得到民心的更是白痴.
只希望這些人, 增進多一點自己的EQ 與知識再去論斷他人吧.

作者: chung1219    時間: 2006-6-12 07:57 AM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

下面引用由靈異simon2006/06/11 11:59pm 發表的內容:
http://www.youtube.com/watch?v=AM113brAyKs
影片來源不詳
網站上的人說那些是香港的大學生
真係好白癡
...
我覺得佢?目的似乎係想過程成為線上短
片 , 擺明係阻街都仲咁大聲 , 似乎哩位大學
生都在生活上有好大壓力咁? ? ! 哈哈 ∼
作者: 雷.仲恩    時間: 2006-6-12 06:54 PM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

受過教育唔一定明事理得去邊。
因為教育制度冇教過人點樣thinking。
作者: nataliefu    時間: 2006-6-13 10:26 PM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

看完之後只是覺得那些所謂的大學生很低能,
有市民投訴就已經証明騷擾了別人,
那位警察已經說了有投訴他們才來處理,
不然那些大學生真的以為香港警察是吃飽沒事幹才來嗎?
由開始到最後,警察都抱著息事寧人的態度,
而那些大學生則唯恐天下不亂,
態度囂張,給我的感覺是處處欺壓警察,
一有什麼風吹草動就大叫警察打人。
到底是香港教育制度有問題、那些大學生確如我所感是低能還是兩者皆有?
那就大家判斷了。
作者: 靈異simon    時間: 2006-6-13 11:15 PM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

某年聖誕我在尖咀
人非常多,
警察在維持跌序
有人走出馬路,有警員就勸喻走出馬路的市民走返入行人路
有兩公婆30令歲非常不忿說破口大罵,"咁多人,點行呀"
個男既話:"唔好講咁多,抄低佢NUMBER"
個女又付和話:"抄低佢NUMBER"
警員就話:"其實你地行出馬路已經可以charge你"
跟住兩公婆可能係怯啦,就唔再同警員拗,而且太多人.佢無可能停係到鬧
跟住就繼續行,但係當離開左個警員佢地仍然繼續重複講
"抄低佢
umber"講左幾次
人地都已經聽唔到
真係認真低能
人就係咁
讀過小小書既人,但無咩公民教養
一樣係低質素既人類
作者: vincentlok    時間: 2006-6-27 09:15 PM     標題: 自以為事的電車男阻差辦工

我覺得佢地未必係大學生﹗因為如果讀左咁多年書都敢﹐唔死都無用﹗講番果幾個低能仔﹐唔知以為自己好醒﹐唔羅ID CARD 都應該知道係阻差辦工啦﹗如果係無野就羅出黍羅﹗如果香港既九年免費教育用係佢地身上﹐不如留番比大陸山區D窮學生好過﹐聲大大又無野賣﹗係識法律就知道要警民合作﹗人地D差佬一早都好聲好氣同你講﹗又唔鍾意﹐好啦﹗要你上差管時﹐又話可唔可以羅ID CARD 出黍就算﹗無事就大大聲﹐有就係度驚﹗佢地攪咁多野都預左上差管啦﹗佢地仲衰過D古或仔﹗只少佢地會合作D上差管﹗一句講晒垃圾學生﹗如果比其他國家D人見到﹐真係影衰香港既形象﹗﹗

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0