標題: [討論]會係咩情況下出POST呢 [打印本頁]

作者: vincentlok    時間: 2005-9-4 07:58 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

我相信係依度既會員有都出過自己既POST
敢你地又會係咩情況下出POST呢因為有時見到有DPOST真係有少少唔明白
因為有時見到有DPOST真係有少少唔明白
點解會出這個POST
但係一個網站裡面
如果長期無新POST又唔掂
你地又[hidepoll]
作者: be晞    時間: 2005-9-5 04:56 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

我覺得我都好少出post
不過如果有些事情想分享或想請教/問別人時
我才出post..我大多數是看別人的post和回覆別人
在我記憶中好像5次也沒有=..=
我怕別人已經出了我想分享我東西
或我的問題太無聊沒有人回覆
作者: ClouDie    時間: 2005-9-6 05:42 AM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

會因為有個好POST想大家分享才Post的
不過會事先看看有無人曾經Post過,
以免比人話呃Post啦....
如果係有Post, 唔係又Post
等同於灌水有咩分別呢
作者: CheukWai    時間: 2005-9-6 11:45 AM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

我對分數,網幣甚至評級並不在意.
作者: --Zeta--    時間: 2005-9-6 01:51 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由CheukWai2005/09/06 11:45am 發表的內容:
haha......
me too, that's why I am still "low level" member here....
but when I write something that I think is really good,
I will post it here.....
so that others can tell me how to improve...
and I meet 2 really good friends in this forum....
( u know who u are!)
but I havnt write anything for a long time.....
hope that I can have more time for writing....

作者: 百葉窗    時間: 2005-9-7 05:13 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

有心情未出low~
不過人地為何出post又同你有乜關係~
咁你自己又點解出post先~
作者: vincentlok    時間: 2005-9-7 11:32 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由be晞2005/09/05 04:56pm 發表的內容:
我覺得我都好少出post
不過如果有些事情想分享或想請教/問別人時
我才出post..我大多數是看別人的post和回覆別人
在我記憶中好像5次也沒有=..=
...
我都同你一樣好少出POST
但我就好少問請教其他會員
因為我覺得打電話問朋友會快D

作者: vincentlok    時間: 2005-9-7 11:38 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由ClouDie2005/09/06 05:42am 發表的內容:
會因為有個好POST想大家分享才Post的
不過會事先看看有無人曾經Post過,
以免比人話呃Post啦....
如果係有Post, 唔係又Post
...
敢又係呀﹐
但係如果要見番之前有無人出過
都幾係野﹐有排睇
同埋有D題目唔同但內容差不多
仲有D新會員可能又唔知之前出過
其實我諗都好少人呃Post
呃黍有咩用呀
作者: vincentlok    時間: 2005-9-7 11:42 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由CheukWai2005/09/06 11:45am 發表的內容:
我都同你一樣呀
高分數同高評級又唔可以表示到D乜
唯一表示到你玩得耐羅
其實大家都係有多餘時間大家吹下水姐
作者: vincentlok    時間: 2005-9-7 11:45 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由--Zeta--2005/09/06 01:51pm 發表的內容:
haha......
me too, that's why I am still "low level" member here....
but when I write something that I think is really good,
I will post it here.....
...
高或低又有什麼所謂
最重要玩得開心姐
我諗你果兩位好友﹐應該是你的盟友嗎
作者: vincentlok    時間: 2005-9-7 11:55 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由百葉窗2005/09/07 05:13pm 發表的內容:
有心情未出low~
不過人地為何出post又同你有乜關係~
咁你自己又點解出post先~
謝謝你支持呀百葉窗
其實點解我會問依個問題
係因為我有時見到有會員出POST
我真係有D唔明解點會出果個POST
我想知係咩情況下D會員會出POST
同埋時不時見到D人淨係問
問題但又唔講點解要問
真係唔知佢想點呀﹐為咩呢(有時會做成無謂既爭論)
好似你唔講我都唔知原來你有心情就會出
希望你日日都出POST AR

作者: 野原•新之助    時間: 2005-9-8 12:53 AM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

POST 20張比人刪20張....
所以等人POST,我睇好過.....
作者: vling2884    時間: 2005-9-8 02:34 AM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

初期會幾踴躍發表主題..
但呢刻心態經已改變..
只視乎心情或真係有題目值得才會發表..
現今都多以回覆為主要..
其實無論發表同回覆主題..
我認為都唔太有何分別..
只要言論同用詞恰當..
都可以帶動到討論風氣既^^..
作者: joe198663    時間: 2005-9-8 03:22 AM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

因為有個好POST想大家分享...
This is my answer...
Since I like sharing, so I share with everyone here...
Just do what I like...

When I find a topic that I feel very interested, I will post it...
When I want to express my feeling, I will write a poem...
Actually I hope that the others will like my topic...

I like sharing...
In fact I can improve myself as the same time...
Something I don't understand...
Something I feel interested...
I find them here...

I like sharing...
Since I can meet many friends here...
I have met many friends here now...
And I am very happy to be their friend...

No matter what this place is like,
no matter where I go next,
I'll share my freedom and LOVE...
I think I can make it as I am now...

I hope that we can share & learn more in the future!! ^_^

作者: vincentlok    時間: 2005-9-8 12:24 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由野原•新之助2005/09/08 00:53am 發表的內容:
POST 20張比人刪20張....
所以等人POST,我睇好過.....
POST 幾多CUT 幾多咁誇張
不過比人CUT 就真係會唔多高興同無穩
其實我之前都有比人CUT過POST
果個POST我仲好記得
個POST 係講一個偉大既母親
當時都差唔多母親節
敢我又覺得個POST好好想大家分享下
點知比管理員CUT左
我估係覺得我玩感動呃回覆掛
總之就比人CUT左﹐我之後都好少出POST
每個人觀點同角度都唔同﹐
個管理員又唔清楚我﹐
敢可能以為我呃POST掛
依家耐唔耐出個POST羅
多數睇多過出POST

作者: vincentlok    時間: 2005-9-8 12:35 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由vling28842005/09/08 02:34am 發表的內容:
初期會幾踴躍發表主題..
但呢刻心態經已改變..
只視乎心情或真係有題目值得才會發表..
現今都多以回覆為主要..
...
我都係開始時會比較踴躍發表
但之後比管理員CUT過之後就少左啦
心情真係幾主要因數
你有心情見到有好既文章會POST出黍大家分享
你心情唔好﹐有乜好文章都變得無意思
只於你話回覆為主﹐我就只係淨係睇多
因為好多時你想講既野﹐
其他人都講左咁又費事再講一次啦
同埋好多時你回覆完
有D會員又唔會回覆番比你
好似無乜意思﹐
講完無人理你既意見
所以我就只係睇多
作者: vincentlok    時間: 2005-9-8 12:47 PM     標題: [討論]會係咩情況下出POST呢

下面引用由joe1986632005/09/08 03:22am 發表的內容:
因為有個好POST想大家分享...
This is my answer...
Since I like sharing, so I share with everyone here...
Just do what I like...
...
搵到個地方﹐
可以自由發表
又可以識到好多既朋友
仲可以分享自已既感受
開心或唔開心都可以講
真係幾開心既事
我覺得係網站上最大既優點
希望你可以羅多D好既POST
l also want to improve myself
thank a lot!!!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0