標題: 關於一單女性調查!!!!! [打印本頁]

作者: dexter1989    時間: 2005-10-14 09:50 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

今日細佬我睇到一單新聞,真係興過火屎!!!!!!
關於一單女性調查,九成港女認為自已唔靚????????
平日細佬我出街比人施以白眼的,九成係女人!!!!!!!!
但係你地居然話自已唔靚,so 點解要對小弟等一眾等唔靚仔的人施以白眼???????

作者: janethugo    時間: 2005-10-14 10:12 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

你知咩叫更上一層樓嗎???
d女仔每日每刻都對住自己個樣,
黑頭,毛孔大,皮膚唔好..等等等等...
緊係覺得自己唔靚啦~
點同其他人只係將目光停留係自己個樣到幾十秒wo...~~
第二:
自己唔靚唔代表唔可以對其他人白眼,
愈唔靚,愈唔自信ge人,
對別人ge白眼就愈多~~
作者: joe198663    時間: 2005-10-15 12:04 AM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

謝謝你的分享! ^_^
放鬆一點吧!
給一個這麼簡單的調查氣得這樣子...
氣什麼呢?
只是個調查而已...
不太值得吧!

只要你有自信, 就不會遭人白眼...
而且你也不必要在意別人怎看...
別人怎看不是什麼重要的一回事...
最重要的是你怎樣看自己...
你要給人尊重, 就必得尊重自己...
有了自信, 別人反而會羨慕你...
而不會給你白眼...

現在社會上的年青人實在太著重外表了...
反而欠缺了內在的修養...
變得沒有品行可言...
大慨是物質生活的充斥...
令時下年青一代不斷追求潮流...
太該意地追逐潮流...
令人們心靈空虛...

因此外表漂亮與否並不重要...
重要的是我們的內涵...
有品行修養的人自然抬得起頭來...
因而有自信, 變得漂亮起來...

一個''靚''字不代表一切...
有氣質和內涵的女士反而最吸引......

作者: soso128    時間: 2005-10-15 02:00 AM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

dexter1989...不要動氣呵!你都話係調查啦,並不可作準的...不知 調查是電話還是面對面問對方你覺得自已靚唔靚?咁問多數都好(謙譃)話唔覺自己靚啦!冇女仔會同人講自已好靚的,唔怕背後比個 調查人笑咩!相信你在街時沒被怱怱而過的女仔定眼看而這樣想(是男仔見到靚女才停下來多看幾眼)你話>>.>點解要對小弟等一眾等唔靚仔的人施以白眼???????...我估>>>會唔會你是在一大班人出來玩而那些女仔沒跟你談話所以你有這不平感覺呢?...別理會吧!總會有你認為不是以白眼看人ga女仔的!你要有自信呵!但不可自悲!

作者: 反反白    時間: 2005-10-15 10:33 AM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

To樓主~
不要這麼的動氣ma~
這只不過是一宗普通的調查吧了~
~~~~~~我反而有興趣的是~
樓主何苦這樣的介意呀?!~
你說到"出街比人施以白眼的,九成係女人!!!!!!!!"
你的信心是那麼的細小ma?!~
他們的白眼的威力是那麼的"勁"ma?!~
take it easy!@!
作者: jpm    時間: 2005-10-15 12:08 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

nobody knows this survey is  true or not,,so dont get angry.
i think  you lack confidence in yourself.
作者: AlienVirgin    時間: 2005-10-15 01:29 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

我成日出街都覺得比人望住哂...
都唔知是我樣子怪..還是什麼?
不過我樣子很普通啦∼@@”奇怪∼_∼
作者: angefan    時間: 2005-10-15 09:22 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

感覺與事實無關...所以不要太過把別人對自己的感覺放在心上,最重要是你自己怎樣看自己。
作者: 雷.仲恩    時間: 2005-10-15 10:01 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

現在的年輕人嘛…大部份可以一言閉之
「淺」
好「淺」呀,只懂「潮」和「跟風」
這樣的人,完全無「潮」可言。沒有了個人風格,還談「潮」?
shit the fuck off
作者: waiwai28    時間: 2005-10-15 10:35 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

教你一個對女人(只針對一些自以為漂亮, 時時擔心男人會索佢油, 通常都係香港女人)報復的做法(人地教我?, 我試過頗有效), 來打擊她們的自信.
就是: 當走路遇見這種女人時, 若她看見到你時, 你就即刻扮很驚嚇的樣子, 然後快速走過一旁, 盡量遠離她, 不過目光要向著她.
作者: mkboy2046    時間: 2005-10-16 12:33 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

香港女4就係咁架啦,對自己嘅樣貌同身材係永遠唔滿足的,放鬆d啦,最緊要你自己對自己有信心就得
作者: 火怪    時間: 2005-10-16 04:39 PM     標題: 關於一單女性調查!!!!!

我個人認為唔靚的定義就係個一隻,見到都想嘔,仲以為自己係萬人迷.經常人前人後Fing頭髮的人 , 好多男人係佢後面跟住佢 !其實係妳行得快 ,就以為好多人為左妳宜神暈顛嗜 .其實我地已經受夠啦 .唉 !!
我好少會去燒野吃 ,好怕太油膩的吃物 ,因為好難消化 .影響五臟六腑的運作.
唔靚的就以為自己好掂 ,再係禁樣 .真係日日都要睇心理醫生.
原諒我啦 ~ 我個人係禁直架 .

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0