標題: [閒話一則]在線會員 [打印本頁]

作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-5 06:48 PM     標題: [閒話一則]在線會員

每次鏡子按在線會員~
會員就不多~訪客佔大多數...
是不是真的有那麼多...而且我知道
你沒有登入會員~過一段時間就會跳去會員
伸請的...那...為什麼還有那麼多訪客的...
而且看的貼是很久以前的...有些我還看見在回覆文章= =
什麼回事?@@鏡子不知道~有人告訴鏡子嗎...
作者: chung1219    時間: 2007-6-5 08:43 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/05 06:48pm 發表的內容:
每次鏡子按在線會員~
會員就不多~訪客佔大多數...
是不是真的有那麼多...而且我知道
你沒有登入會員~過一段時間就會跳去會員
...
老實講有關妳想知的事可能會令人覺得妳都幾無
聊 , 那就由我來回妳啦 !
果 D 訪客有時出主題、回覆、停留一直在看收費
文章 , 我想這些訪客都是年紀不大的小孩子 , 甚至
就連註冊也不懂的小孩 ....
我曾經有一次在網吧上網 , 坐在我旁邊是一個年紀
大約6、7歲的小孩 , 他至少廿多分鐘眼定定看著
我執字翻譯 UMA、UFO 的資料 , 然後....
他說 ﹕「我好想睇啊 ! 可唔可以俾我睇 ...」
我 ﹕「你自己申請 , 想睇幾耐都得啦 !」

小孩 ﹕「我只識玩 Game , 我唔識申請 ....」

我 ﹕「唔識?!喔 .....」

妳現在明白嘛?!
本壇亦有5、6歲的小孩愛看啊!^^

作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-5 08:53 PM     標題: [閒話一則]在線會員

明白了...鏡子知道這問題很無聊...
但鏡子不明白...心血來潮問問看...
不問自己又不知道鏡子就不舒服(某職業病===>學生病)
但有沒有那麼多...而且網站不只訪客過了一段時間不登入
就直接跳到會員申請的嗎...真的是5、6歲的小孩...會
不會不懂出回去= = = = = = = = = =
作者: chung1219    時間: 2007-6-5 09:05 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/05 08:53pm 發表的內容:
明白了...鏡子知道這問題很無聊...
但鏡子不明白...心血來潮問問看...
不問自己又不知道鏡子就不舒服(某職業病===>學生病)
但有沒有那麼多...而且網站不只訪客過了一段時間不登入
...
的確係會彈出去 , 但按一下鍵亦可以繼續 ....
我既身為顧問就一定盡量回覆會員的提問 ....
比妳無聊的也多的是喔 ! 哈哈∼
我都知道妳好奇心'' 極 '' 重 ! 否則也不會成為研
靈會會員 , 亞風 d 求知慾可能不在妳之下 !
這其實是件好事 , 否則又怎會有進步哩 !
我絕不介意妳在論壇問我 ....或私下來問我 !
事關有時我都 ....都...幾無聊架 ! 喔 ....XD ∼
作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-5 09:17 PM     標題: [閒話一則]在線會員

鏡子先謝謝chung1219 的好意... 小孩....會那麼聰明的話= =何必每次也 這樣做...會我們會員不就好了... 總覺得不是...... 借問一下「好奇心'' 極 '' 重」<---是什麼的意思...好玄, 由其' '了個極字... 很難私下問的...網幣珍貴...鏡子的網幣日漸下降呢...
作者: ghostsimon    時間: 2007-6-5 09:26 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/05 08:43pm 發表的內容:
...
哈哈~連5﹐6歲的小孩都有興趣﹐證明你的文章的確大有吸引力
作者: 克斯頓    時間: 2007-6-6 01:35 AM     標題: [閒話一則]在線會員

我們偉大的妖獸顧問對於這個問題其實都很"激氣",
否則他的文章也不會收費,是嗎顧問大大﹖
我在CX曾經試過只得我一個會員但就有超過30個訪客,
真的不知該怎說......><
下面引用由chung12192007/06/05 08:43pm 發表的內容:
...
顧問大大~哪你有沒有教那孩子怎樣註冊呢﹖
又或者可以幫他註冊然後教他怎樣登入,
都時你又可能多一位小"粉絲"呢~
作者: chung1219    時間: 2007-6-6 02:07 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/05 09:17pm 發表的內容:
鏡子先謝謝chung1219 的好意...
小孩....會那麼聰明的話= =何必每次也
這樣做...會我們會員不就好了...
總覺得不是......
...
呵呵∼ 妳都好多問題喎?!妳都擺明係
好奇心重啦!
我講個秘密妳知 , 但唔好笑我 !
我至少做左大半年訪客至忍唔住要註冊入
來 , 但我當時唔知手續點搞 , 最後由我位
朋友幫我註冊囉 !
有時唔識就唔識 , 同聰唔聰明係無關 ! 分
別只係有無哩個需要囉 !
我一路以來通常在網吧都係玩 Game , 後來
有時未必有朋友同我一齊玩 , 咁我就會去
論壇八卦 ! 慢慢就變成習慣囉 ! 哈∼
喔 ~ 被妳發現了我想妳用晒網元的奸計添 !
嘿嘿~

作者: chung1219    時間: 2007-6-6 02:10 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由ghostsimon2007/06/05 09:26pm 發表的內容:
哈哈~連5﹐6歲的小孩都有興趣﹐證明你的文章的確大有吸引力
有次五、六個廿幾歲的青年圍住睇 , 又
問我個網址 , 不過果次係一D 黃黃地既
片 .....嘿嘿∼
作者: chung1219    時間: 2007-6-6 02:29 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由克斯頓2007/06/06 01:35am 發表的內容:
我們偉大的妖獸顧問對於這個問題其實都很"激氣",
否則他的文章也不會收費,是嗎顧問大大﹖
我在CX曾經試過只得我一個會員但就有超過30個訪客,
真的不知該怎說......><
...
你又真係的確了解我 , 我就一定企硬去迫想
睇文的訪客入來 .....
我諗咁多訪客原因可能係一個人開幾個窗來
睇 , 即係30個訪客可能係得幾個訪客囉!
我有次見到40個訪客出現在妖獸論區 , 真
係幾離奇 !
因為的確有會員 pm 我話因為我至入來註冊
成為會員 , 這情況都試過幾次 , 可惜都係發
生在 2 0 0 5 年內 .....
2 0 0 6 年有一位會員特登入來註冊的原因係
佢同佢老婆都對 UFH 非常有興趣 , 但又搵左
好耐都搵唔到有關資料 , 唯有入來問我 .....
我好懷念當年的噓撼場面 , 當時文章收費最
多係賣50代幣 , 一日之內至少有9百幾個
會員買我 d 文章 ! 24小時內竟然超過4萬
代幣進帳!熱鬧到爆晒爆!
當年大約有5、6個會員經常出收費文章 !
現在只有我一人孤軍作戰 .....
當時9百個 , 但現在就9......個。喔...
少去網吧。

作者: 克斯頓    時間: 2007-6-6 08:58 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/06 02:10am 發表的內容:
有次五、六個廿幾歲的青年圍住睇 , 又
問我個網址 , 不過果次係一D 黃黃地既
片 .....嘿嘿∼
黃黃地果D﹖你都算狼喇,換了是我也走來問你網址,
但絕對唔會公然係網吧睇,兒童不宜啊﹗
作者: 克斯頓    時間: 2007-6-6 01:49 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/06 02:29am 發表的內容:
你又真係的確了解我 , 我就一定企硬去迫想
睇文的訪客入來 .....
我諗咁多訪客原因可能係一個人開幾個窗來
睇 , 即係30個訪客可能係得幾個訪客囉!
...
一個人開幾個窗也有可能,但應該不多吧。
你的文章那麼吸引,固之然很多捧場客啦~
但一日內竟然有9百幾個會員買你的文章...
賺了超過4萬天幣...這以乎有點過分喎,
怪不得你的戶口一直都保持天文數字.....
那你要減價了,反正你的網元也用不完,
否則會越來越少人買啊...乘機屈下你先^^
哈哈~
作者: chung1219    時間: 2007-6-7 02:06 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由克斯頓2007/06/06 01:49pm 發表的內容:
一個人開幾個窗也有可能,但應該不多吧。
你的文章那麼吸引,固之然很多捧場客啦~
但一日內竟然有9百幾個會員買你的文章...
賺了超過4萬天幣...這以乎有點過分喎,
...
「9百幾個會員」絕對無作大 , 仲係保守估
計 , 因為我有 D 文章係賣 4 0 代幣 , 2005 年
平均每日 17000 代幣 , 但當時我支出亦好驚
人 , 當時投人評級係會扣 2000 代幣 , 我每日
同其他會員互 pm 平均 3 0 次以上 , 每日支出
至少 10000 代幣 ! 的確好誇張 ! 可想而知當
年這裡噓撼情度有幾驚人 ! 妖獸、外太空論
版任何時候一直維持在不少於 1 0 個會員....
我收費原則價錢高低只係作為一個指標 , 一
d 令我花費不少時間的文章會貴 d 囉。
噢 ∼ 仲識屈我添 ? ! 我睇你似乎應該係一個
機會主義者 ! 各位請為這會員鼓掌 ....啪啪 ~~
作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-7 06:50 AM     標題: [閒話一則]在線會員

(啪啪啪...)
以前當然是嚕...幾萬人一同是我們一員...九百個很易...
現在真的不同ma....會員人數雖然也是幾萬,但上線的
只有...就是嚕...
鏡子沒有天幣了...看你10個也已經不夠用~pm也只可再
傳兩、三個罷了~
作者: chung1219    時間: 2007-6-8 01:08 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/07 06:50am 發表的內容:
(啪啪啪...)
以前當然是嚕...幾萬人一同是我們一員...九百個很易...
現在真的不同ma....會員人數雖然也是幾萬,但上線的
只有...就是嚕...
...
只要發帖或回帖保持某數量就無需擔心
代幣 , 以往亦有會員要求我不收費 , 但
我企硬無得傾 , 唔係咁做就未必有太多
會員發言。
惡性循環遲早搞到論壇都 ''摺埋'' .....
作者: ghostsimon    時間: 2007-6-8 01:31 AM     標題: [閒話一則]在線會員

我系03年果陣註冊既﹐果時註冊好似送好多天幣﹐用到宜家都仲有5少﹐不過我都系
‘目第’下文多,
作者: soso128    時間: 2007-6-8 03:59 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/05 08:43pm 發表的內容: 老實講有關妳想知的事可能會令人覺得妳都幾無 聊 , 那就由我來回妳啦 ! 果 D 訪客有時出主題、回覆、停留一直在看收費 文章 , 我想這些訪客都是年紀不大的小孩子 , 甚至 ...
chung1219....樓主所講我都想問好耐!但你沒清楚答我地想知喎?...>>>如訪客有些我還看見在回覆文章!那...訪客..無登入又怎可以>>>回覆文章呢?我都好好奇...我曾見過..訪客<<<在出題@@~???ヌ何解呢?會不會那些>>>訪客...原來係我地論壇D大哥大姐???哈哈哈!我估下...chun1219你話呢!
作者: chung1219    時間: 2007-6-8 11:48 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由soso1282007/06/08 03:59am 發表的內容: chung1219....樓主所講我都想問好耐!但你沒清楚答我地想知喎?...>>>如訪客有些我還看見在回覆文章!那...訪客..無登入又怎可以>>>回覆文章呢?我都好好奇...我曾見過..訪客<<<在?..
我都經常睇到有訪客正在引用回覆及出 主題 , 可能係手痕 , 或者係 ...屁股痕。 有 D 人可能抱住試試既心態囉 ! 有 D 訪客以為睇到某 D 文章就以為可以 回覆? ! 喔 ....哈哈∼
作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-8 04:08 PM     標題: [閒話一則]在線會員

可以按到的嗎...
下次登出試試看...看收費文章訪客好像是不行的...
那他們在做什麼...
還有..在早上六時多,鏡子也看到不少訪客...真的勤力過
我們這些會員,我們要檢討一下了~~
作者: 柴人    時間: 2007-6-8 08:14 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/08 04:08pm 發表的內容:
可以按到的嗎...
下次登出試試看...看收費文章訪客好像是不行的...
那他們在做什麼...
還有..在早上六時多,鏡子也看到不少訪客...真的勤力過
...
嗯...有點手痕要回一下
嗚嗚,我也感覺到這裡的危機了= =所以我之前懶了一排也要回來了
其實是可以的,有留意你登入了的話,回覆上面是幫你打了自已的名和密碼.
而自已打就是用訪客的回覆方法吧?(嘗試中..很麻煩,1分鐘就彈一次)
成功機率=80%左右吧?看看!!!能回嗎!?
作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-8 09:05 PM     標題: [閒話一則]在線會員

(啪啪啪...)
以前不是很多人的嗎...好像是由鏡子加入前就已經沒有什麼
人,鏡子免煩了~下次到朋友家就試試看,但這樣我也要佩服
那些訪客那麼能耐~直接登入回覆就免煩嚕...想不透~
作者: 柴人    時間: 2007-6-8 11:15 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/08 09:05pm 發表的內容:
(啪啪啪...)
以前不是很多人的嗎...好像是由鏡子加入前就已經沒有什麼
人,鏡子免煩了~下次到朋友家就試試看,但這樣我也要佩服
那些訪客那麼能耐~直接登入回覆就免煩嚕...想不透~
的確....你真的揀錯了時間註冊= =
我也是較遲的一批吧?所以看不到cyber的全盛時期了...嗚嗚
嗯.....那些人真的很有耐性,短的回覆也得彈一次吧= =
還有大家是在家中用電腦嗎?會不會像我一樣登入了(永久儲存)然後才加我的最愛?
然後一按便可以直接買文來看或者作出回覆(其實不登入還比登入麻煩多了)
作者: 克斯頓    時間: 2007-6-10 01:51 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由柴人2007/06/08 11:15pm 發表的內容:
我也是較遲的一批吧?所以看不到cyber的全盛時期了...嗚嗚
還有大家是在家中用電腦嗎?會不會像...
我也是跟你一樣喔~這樣免了很多麻煩,
在我的最愛選了網頁就可以即刻看
作者: chung1219    時間: 2007-6-26 03:49 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由柴人2007/06/08 11:15pm 發表的內容:
還有大家是在家中用電腦嗎?會不會像...
下面引用由克斯頓2007/06/10 01:51pm 發表的內容:
我也是跟你一樣喔~這樣免了很多麻煩,
在我的最愛選了網頁就可以即刻看
我就擺唔到入 '' 我的最愛 '' ?。
我就最麻很煩 , 我屋企未有電腦 , 我一
直都在網吧上網 , 每分鐘都係 $ , 亞風
同亞 Joe 都知 ....

作者: 克斯頓    時間: 2007-6-26 05:50 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/26 03:49am 發表的內容:
我就擺唔到入 '' 我的最愛 '' ?。
我就最麻很煩 , 我屋企未有電腦 , 我一
直都在網吧上網 , 每分鐘都係 $ , 亞風
同亞 Joe 都知 ....
咁你俾俾埋埋網吧D錢都夠買幾部腦啦,
點解唔直接係屋企裝部電腦呢﹖
唔通你D錢多到無地方洗﹖係既話我幫下你啦~
作者: chung1219    時間: 2007-6-28 01:03 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由克斯頓2007/06/26 05:50pm 發表的內容:
咁你俾俾埋埋網吧D錢都夠買幾部腦啦,
點解唔直接係屋企裝部電腦呢﹖
唔通你D錢多到無地方洗﹖係既話我幫下你啦~
足夠我買3、4部電腦 !
今年應該會買部返屋企。
我係網吧都一樣有玩 game , 都唔算好浪
費 , 少少咁啦。哈哈~~
我早兩年在網吧唔使俾錢 , 因為我曾經
同果間野在工作上合作過一段時間。
近來下午在工聯會上網 , 果度係免費。

作者: joe198663    時間: 2007-6-28 02:12 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由chung12192007/06/28 01:03am 發表的內容:
足夠我買3、4部電腦 !
今年應該會買部返屋企。
我係網吧都一樣有玩 game , 都唔算好浪
費 , 少少咁啦。哈哈~~
...
快d 買番部腦啦~! 阿chung 兄, 日日咁係網吧上網根本唔係辦法,
真係好似阿克斯頓咁講d 錢夠你買幾部腦lu~
始終係屋企有部腦上網方便好多, 至少唔洗吓吓走出街上網,
另外, 尤其是你成日出咁多原創文章, 得閒就應該做backup,
否則呢度個server 一down, 隨時咩都無晒, 果時就喊都無謂。

近排玩咩game丫~? 分享吓~

作者: chung1219    時間: 2007-6-28 07:19 AM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由joe1986632007/06/28 02:12am 發表的內容:
快d 買番部腦啦~! 阿chung 兄, 日日咁係網吧上網根本唔係辦法,
始終係屋企有部腦上網方便好多, 至少唔洗??走出街上網,
另外, 尤其是你成日出咁多原創?..
多謝盟友關心 ∼^^
我預備報讀一些防俾人搵笨的電腦課 , 之後
就即刻買電腦 .....
我近排都不斷將文章做多個備份 , 暫時大約
已有 70 篇已有後備 , 我希望盡快搞掂 , 否則
會浪費晒一番心血 ....

作者: 克斯頓    時間: 2007-6-28 04:42 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由joe1986632007/06/28 02:12am 發表的內容:
始終係屋企有部腦上網方便好多, 至少唔洗吓吓走出街上網,
另外, 尤其是你成日出咁多原創?..
joe兄,俾你講晒我想講既野添...= ="
下面引用由chung12192007/06/28 07:19am 發表的內容:
多謝盟友關心 ∼^^
我預備報讀一些防俾人搵笨的電腦課 , 之後
就即刻買電腦 .....
我近排都不斷將文章做多個備份 , 暫時大約
...
原來工聯會有得免費上網,你唔講真係唔知,
防俾人搵笨的電腦課﹖乜有D咁既野咩﹖
作者: 闇靈鏡    時間: 2007-6-29 02:59 PM     標題: [閒話一則]在線會員

有的有的~~
導師為克斯頓 - v -
要上嗎,保證你不會被人佔便宜~~
有的也只有克斯頓佔了~~歡迎來鏡子那兒報名~~
作者: 克斯頓    時間: 2007-6-29 05:39 PM     標題: [閒話一則]在線會員

下面引用由闇靈鏡2007/06/29 02:59pm 發表的內容:
有的有的~~
導師為克斯頓 - v -
要上嗎,保證你不會被人佔便宜~~
有的也只有克斯頓佔了~~歡迎來鏡子那兒報名~~
導師是我嗎﹖那我不用報名喇,
因為我已經懂了∼

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0