標題: 大家有冇成日比差佬查身分證? [打印本頁]

作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-21 08:48 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

小弟今個月比差佬查左2,3次,
我d同學fd都比人查左幾次,
好似多左好多便衣警察........
作者: 野蠻女    時間: 2005-7-21 08:55 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

阿..我也好像很久沒試過給警察查身份証了!
要數到大約3年前了!不過樓主還是個學生麻?
學生應該沒那麼容易惹人查身份証阿!
作者: dogdog9    時間: 2005-7-21 09:02 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

coz it is summer holiday now.the head of police departnment (dog eyes see ppl low) think most of the teenagers will try to break law........(drugs,money.....)
another thing is i think the police departnmet seem become too strict  to teenager...
作者: dogdog9    時間: 2005-7-21 09:05 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

and it  seems the police dept.  be too pround since their head is mr .tsung
作者: gacktau    時間: 2005-7-21 10:00 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

這個呢..呵呵.. 我至高記錄一個月5~6次.. 至誇張一日內2次... 試過在澳門坐船回港時.. 在香港入房仔(海關) 可憐~(>.<)
作者: hoilam    時間: 2005-7-21 11:11 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我以前一個月比人渣20幾次=.=

作者: ezratse    時間: 2005-7-21 11:17 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我試過一次,被差人查,那次我也是自找麻煩的,我那次剛有架模型車要給人,一時找不到袋裝,用了一個永X旅行社送的袋,那差人一看我拿住一個這樣的袋,就走過來查我身份証!所以勸一下大家,如無必要,也不要用這旅行社送的袋出街!!!
作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-21 11:59 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我最慘就係入地鐵站果時比人查完,出地鐵站果時又比人查多次>.<"
作者: TinaWater    時間: 2005-7-22 01:08 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我成日都俾差人查身份證, 但一定係同朋友玩先會, 因為我個樣唔似 "壞人", 但同朋友出街玩到太嘈, 又或者撞岩落D查牌, 先會俾差人查身份證.
作者: 條野有次朗    時間: 2005-7-22 02:39 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

下面引用由野蠻女2005/07/21 08:55pm 發表的內容:
阿..我也好像很久沒試過給警察查身份証了!
要數到大約3年前了!不過樓主還是個學生麻?
學生應該沒那麼容易惹人查身份証阿!
其實有時學生仲易=.=
我試過6,7點個陣同d fd坐係公園到吹水
都有d龜龜行埋來...
回應樓主....
近排就少左
之前有一排經常性比龜龜逗..
作者: Fireex    時間: 2005-7-22 05:19 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

你們要聽真相嗎?
我發現香港很多東西都在copy新加坡,這是真的.
便衣的原因是因為方便和容易可以知道那一些是"不好的人".
為什麼不完全用便衣警察呢?
因為為了令"不好的人"不知誰是警察.
如果所有都是便衣就會令便衣警察無法騙"不好的人".
你們如果每天有看新聞的話,不防留意現在的警察.
我認為他們開始用不正當的方法來做事,去偷怕,偷證據.
但我認為如果他們說的"光明正大"以經加了一片污云了.
作者: vling2884    時間: 2005-7-22 08:33 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我都查過次牌咯..
大約有4、5年啦..
可能o個陣染左把頭髮..
又成大班朋友..
朝早6點幾飲完早茶..
一出門口即刻就..
唉..

作者: fannyckw    時間: 2005-7-22 11:21 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

有一次,未夠16歲o個陣囉。
因為o個陣同一班朋友係公園到吹水。
咁我個朋友係跟大佬o個d,d差人見到大家晏就係公園。
咪過o黎check id囉,不過o個陣未夠16,so都算係半次畀人check啦。
我最多唔係畀差佬check,係去馬會呀,機舖呀,買煙o個陣。
上個星期6,著o左件公仔衫入去投注站買六合彩咁就中o左招。
之後我o個朋友仲好笑,問o個條友,你係唔係太得閒呀,check id。
仲有一次,我去o左長洲東堤camp,咁當成班朋友走o左入一間房,熄晒燈咁,係到傾計。
o個陣都成點幾2點。之後有人敲門,o個陣真係嚇鬼死。
原來係差佬查屋,驚有人燒炭。
o個陣事都好似係16,17歲o左近啦。
第2次畀人check id~
作者: shakirahk    時間: 2005-7-22 12:50 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

好少GA~~~~深刻D果D有3次LOW~~
果次同公司入票,張票搞錯左~咁響果度半小時內來回行左3次~一次係蛇左去SHOPPING先去BANK~~個差佬問我投ID,又CHECK我手袋~問我做咩響度四圍行!!!
有次就係返屋企,見個差佬拖住狗~我回頭望左隻狗2次,之後上摟梯返HOME~~佢竟然禁門鐘CHECK我ID......=_= 結果比老豆鬧我著短裙..........
仲有1次~我好奇問差佬,係咪我似大6妹先CHECK我ID........=_=
作者: shakirahk    時間: 2005-7-22 01:00 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

fannyckw
去馬會CHECK ID~~HAHAHA!我都係AR!我有時唔同MY BF一齊入去,自己去左買野~之後入去塭MY BF~都比人CHECK ID GA~~~BUT我今年廿幾歲LA!!!
作者: porkchophell    時間: 2005-7-22 01:17 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

給警察查身分證的次數大概只有一兩次吧!
因為在街上很少見到警察.
但是去投注站跟機鋪就常常給人查.
可能我的樣子很孩子氣吧!!!

作者: vincentlok    時間: 2005-7-22 02:41 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我最高記錄一日查身份證三次
不過現在就無啦
其實D差人都係覺得你著得衰
樣又累先會查你
又或者你個樣串掛
不過D差人仲串
作者: 小亮    時間: 2005-7-22 03:59 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我都查過次牌咯..
大約有4、5年啦..

作者: browneyes    時間: 2005-7-22 07:39 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我廿歲人重未試過比人查.........=.="
作者: AlienVirgin    時間: 2005-7-22 07:59 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

我就從未比人查過∼
不過我阿爸比人查∼
佢灑黑左∼比人以為佢係非法入侵者∼
不過而家冇啦∼諗起真好笑∼
作者: XVIII    時間: 2005-7-22 09:06 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

穿著老土D都會﹐小弟就試過。真係想XX個差佬
作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-23 12:40 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

下面引用由XVIII2005/07/22 09:06pm 發表的內容:
穿著老土D都會﹐小弟就試過。真係想XX個差佬
我諗都係啦,因為我果日打扮成個飛仔咁.
作者: 野原•新之助    時間: 2005-7-23 12:42 PM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

下面引用由ezratse2005/07/21 11:17pm 發表的內容:
我試過一次,被差人查,那次我也是自找麻煩的,我那次剛有洶ㄜn用這旅行社送的袋出街!!!
點解用果D袋出街都會有事既??? 以為係大陸果D???
作者: ezratse    時間: 2005-7-24 09:01 AM     標題: 大家有冇成日比差佬查身分證?

下面引用由野原•新之助2005/07/23 12:42pm 發表的內容:
點解用果D袋出街都會有事既??? 以為係大陸果D???
應該係,因為好多時,您寄物品給內地的親友,也會用永X的袋,之後他們就會拿來用!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0