標題: 殘酷一丁 [打印本頁]

作者: 我是人    時間: 2005-5-28 09:14 PM     標題: 殘酷一丁

相信有看28�5的殘酷一丁的人
都知有個女孩唱唱下比校長丁左
跟住哭,如果你係佢的FD,你會點呢?
作者: 水其    時間: 2005-5-28 10:56 PM     標題: 殘酷一丁

我會a!!
.安慰佢,叫佢下次努力  
.話佢勁,可以有校長簽名相  
作者: MrX    時間: 2005-5-28 11:59 PM     標題: 殘酷一丁

但係我就覺得個女仔好小器
好多人呀都比人叮過
又唔見佢地哭
作者: browneyes    時間: 2005-5-29 12:25 AM     標題: 殘酷一丁

.罵佢冇用,只會哭,笑佢 <=未至於罵,笑,不過...是有點沒用....太軟弱了 .安慰佢,叫佢下次努力 <= =.="好恨心~就是不想去安慰他@@"以往他過度保護了吧 .唱衰佢 <=又不是仇人~他又沒做錯事..... .把佢張出COPE上網 <=我才沒那麼無聊咧..... .話佢勁,可以有校長簽名相 <=以笑帶過~最好~又不會讓他傷心事^^~ .話佢勁,表演夠創新 <=諷刺嗎~過份 從今天以後~那小天使妹妹會成為年輕人的一個好例子=.="~ 我也搞不懂為啥現在的小朋友~動不動就生來死去的~ 罵兩句~考不好也會去自殺~是否現在幸福了~卻不知幸福不是必然的呢.... 現在的媽爸大概都越生越少了~家裡的就是自己的心肝寶貝~ 照料得太好生活得太富足也是一個問題喔.........=.=? 曾經我聽過一個人在講解中國山村的小朋友苦況時~ 在聽的小朋友竟說出令人難以自信的話@@"~ 叫他們接條自來水就不用扛水拉~問他們怎不用毛巾擦臉之類的(還是認真講的) 看看......這些小朋友都有十歲八歲了吧@@"還會問這問題=.="...... 我真有為將來社會擔心~
作者: siupigleung    時間: 2005-5-29 12:41 AM     標題: 殘酷一丁

梗係要安慰佢,叫佢下次努力 d.

作者: 水其    時間: 2005-5-29 12:51 AM     標題: 殘酷一丁

下面引用由MrX2005/05/28 11:59pm 發表的內容:
但係我就覺得個女仔好小器
好多人呀都比人叮過
又唔見佢地哭
咁又係....
之前有個人,6秒就丁la...
作者: 白色天安門    時間: 2005-5-29 01:23 AM     標題: 殘酷一丁

6秒就叮果個係一個大肥婆唱日本歌,外形係扮可愛又難頂..
不過就果6秒睇佢跳舞都睇到佢有好比心機去練習..點知容祖兒一句話(我受夠啦)咁就叮左佢-_- 都好卜街ja
作者: 水其    時間: 2005-5-29 01:46 AM     標題: 殘酷一丁

下面引用由白色天安門2005/05/29 01:23am 發表的內容:
6秒就叮果個係一個大肥婆唱日本歌,外形係扮可愛又難頂..
不過就果6秒睇佢跳舞都睇到佢有好比心機去練習..點知容祖兒一句話(我受夠啦)咁就叮左佢-_- 都好卜街ja
有少少la...
但我同家人就一直笑o...
可能joey睇唔慣大肥婆lo....
作者: taoming    時間: 2005-5-29 01:57 AM     標題: 殘酷一丁

胖天使女哭了
.............
譚校長﹙心想又可以在電視上賣多次廣告﹚:「我不如請妳睇我的演唱會啊?」
胖天使女﹙心想你個死倫伯叮我﹚:「有飛咪睇囉!」
譚校長﹙心想你個死肥妹係我面前玩野﹚:「或者妳屋企人鍾意睇呢!」
胖天使女得到機會再唱多一次...
接著「譚校長」在台上幫「胖天使女」伴舞,成功騙去觀眾很多分鐘,而且讓觀眾覺得「譚校長」很大方,「胖天使女」很小家和無禮貌,始終薑是越老越辣的!

作者: 水其    時間: 2005-5-29 02:05 AM     標題: 殘酷一丁

下面引用由taoming2005/05/29 01:57am 發表的內容:
胖天使女哭了
譚校長﹙心想又可以在電視上賣多次廣告﹚:「我不如請妳睇我的演唱會啊?」
胖天使女﹙心想你個死倫伯叮我﹚:「有飛咪睇囉!」
...
你又講得冇錯o....
作者: joe198663    時間: 2005-5-29 03:23 AM     標題: 殘酷一丁

安慰佢,叫佢下次努力
If I were her friend, I must comfort her at first time...
Since she is very upset and she needs her someone's comfort...
Actually it is cruel for her to face the fail...
If I don't comfort her, I am not able to be her friend...

And I must encourage her to try again...
I think it is the best way for me to support her...
Actually there is always choice for us if we try...
In fact trying is the key to success...

Apart from that, I appreciate her courage so much...
Since she needs a lot of courage to take part in this competition...
If I were her, I am not brave enough to try it...
Actually she has succeeded since she has tried it...

Sometimes it is cruel for us to accept the truth, but we may learn something from it...
After a painful experience, we will grow up...

作者: love4over    時間: 2005-5-29 04:06 AM     標題: 殘酷一丁

我你b∼*安慰佢,叫佢下次努力 *
但係好有可能o係佢背後講佢,
大概都會係:乜佢咁架∼咁小事就喊..都唔知佢第時點出唻做野....
      唉∼ 做佢阿媽阿爸真係慘...
作者: 真理    時間: 2005-5-29 12:53 PM     標題: 殘酷一丁

呢個顧嘉琪係我小學同學。曄~初初見到佢係臺上咸...
心諗佢真係夠膽!我覺得佢好快就會冇事....佢以前都係甘..
作者: c0082106    時間: 2005-5-29 07:19 PM     標題: 殘酷一丁

小小既挫折都受唔住
點應付未來啊
尋晚一路睇佢一路罵住:
做佢阿爸阿媽真係羞家
雖然我都好想同情下佢
但都唔係咁麻,成14歲女架啦
作者: vling2884    時間: 2005-5-31 02:27 PM     標題: 殘酷一丁

o個晚都有收睇..
我覺得呢位小朋友太無體育精神..
記得佢第一次好似係唱"身驕肉貴"..
表現算不過不失..
點知今次..唉..
小器又唔玩得兼無禮貌..
完全打晒折扣..
難為校長又"呵"又"氹"兼伴舞..
我諗再有類似節目邀請佢做評判..
佢都會借口推搪..
題外話..
點解冇人提下另外既參賽者..
樂天欣??
佢好似話自己係mid-night dancer ..
我覺得佢仲有娛樂性..
香艶+肉感+羽毛..
哈哈..係另一個高潮位呀..

作者: Butn    時間: 2005-5-31 02:44 PM     標題: 殘酷一丁

小朋友好明顯比父母寵壞左,
情緒失控就對人無禮,
命令人家做呢樣做o個樣,
講野晦氣到極,
真係要不得
(可以想像到佢發皮四時父母點樣?佢o既景象了)
mid-night dancer...........
真係好得人驚,
估唔到o係電視都會睇到........
我諗tvb顧全大局,
唯有比心心男得冠軍吧..........
作者: vling2884    時間: 2005-5-31 03:29 PM     標題: 殘酷一丁

下面引用由Butn2005/05/31 02:44pm 發表的內容:
小朋友好明顯比父母寵壞左,
情緒失控就對人無禮,
命令人家做呢樣做o個樣,
講野晦氣到極,
...
咦..估唔到butn大人都有收睇呢個節目喎??
仲有留意呢個參賽者呢..哈哈..
其實初次睇呢位靚女既時候(阿葛o個集)..
小妹已經認為..
言談舉止未免太過份啦..
嘩..點知今次仲變本加厲..
又tube-top..又短褲..
仲要係校長面前挑逗,引誘..
唉..就算唔係tvb顧全大局..
相信在座既女觀眾..
都會激起"正義"之心..
唔會俾佢更高分數啦..

作者: 野蠻女    時間: 2005-6-1 03:41 PM     標題: 殘酷一丁

還記得樂天欣出現時,好像在那裏見過她。
可能真的在的士高內看過她跳舞吧!
由阿god那集開始留意,她的歌藝,這個就不用說。
舞姿、又好像有點兒那個,什至她再可以上來參賽我也不知道!
相信要再看看那一集有什麼爆笑場面了!
作者: vling2884    時間: 2005-6-2 01:35 AM     標題: 殘酷一丁

下面引用由野蠻女2005/06/01 03:41pm 發表的內容:
還記得樂天欣出現時,好像在那裏見過她。
可能真的在的士高內看過她跳舞吧!
由阿god那集開始留意,她的歌藝,這個就不用說。
舞姿、又好像有點兒那個,什至她再可以上來參賽我也不知道!
...
唔..我係其他論譠睇過..
話佢係34x disco內做dancer..
但唔知道係真定假..
不過就好肯定佢當過太x報其中一篇報導既女主角..
而這段報導係刊登於風月版呢..
作者: 野蠻女    時間: 2005-6-3 04:16 AM     標題: 殘酷一丁

下面引用由vling28842005/06/02 01:35am 發表的內容:
唔..我係其他論譠睇過..
話佢係34x disco內做dancer..
但唔知道係真定假..
不過就好肯定佢當過太x報其中一篇報導既女主角..
...
就是了,當然名字我也不太方便提起了!
不過lingling很快就說到重點了

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0