標題: ICQ [打印本頁]

作者: 邪惡之首    時間: 2005-8-26 12:08 AM     標題: ICQ

佷多人的icq info也是一些歌詞不然就是一些有關愛情的字句
這個是潮流還是香港的文化?
你們的info又是這樣嗎?
還是會把真正的資料輸入?
歡迎討論
[hidepoll]
作者: 剎    時間: 2005-8-26 12:42 AM     標題: ICQ

我只會將某部分真實資料輸入, 例如手提。因為只要add相識的朋友就不怕了。況且我icq也設有授權, 雖說實質沒甚麼用, 但比較安心...
但我icq info沒有任何歌詞, 不過初中時, 也有這樣的情況-_-而且好像現在情況越來越泛濫了。在我的分析立場, 用歌詞作info的是 1.炫耀心態, 告訴其他人自己喜歡那歌手 2.很喜歡那首歌, 想跟別人分享 3.覺得那歌詞能表達自己的心情 4. 支持歌手, 用icq info 這方法告訴別人某歌手出新歌了

作者: 玄奘    時間: 2005-8-26 08:40 AM     標題: ICQ

我的icq主要都是自己認識的朋友阿,同學阿
有關愛情的字句我是不會放拉
但有時無聊看一下別人的icq info
愛情的字句的字句可是一大堆呢∼
歌詞喔∼我都會放,但從不會是中文歌就是呢∼
通想我對那歌有獨特興趣,就會放歌詞
真實資料?我想不必了,非我認識的人很少add就是,認識的通想都知道
作者: 邪惡之首    時間: 2005-8-26 11:38 AM     標題: ICQ

在此問問,住外國的網友也有這種情況出現嗎?
還只是香港有這情形?
作者: vincentlok    時間: 2005-8-26 03:38 PM     標題: ICQ

我覺得係一般人都唔會
講D真野寫入去﹐
但又想表達自己既情感
所以憑歌記意羅
作者: airwave    時間: 2005-8-26 05:28 PM     標題: ICQ

我info剩係寫最基本,電話地址等通通唔會.費事呀.歌詞就睇情况,遇岩like就擺上去.
作者: KOK    時間: 2005-8-27 11:30 PM     標題: ICQ

我不會輸入正確資料~
因為怕給人盜用~
作者: -細細粒-    時間: 2005-8-28 03:24 AM     標題: ICQ

其實我覺得寫果d愛情果d野都幾咩下
我feel有點兒哂自己多人追啊
覺得我鐘意佢佢唔鐘意我就好慘.......
好無謂
好low b=.=
------------------------------

作者: porkchophell    時間: 2005-8-28 03:28 AM     標題: ICQ

剛開始玩icq的時候我很喜歡把歌詞放在info裡!
因為覺得有時一些歌詞可以表達自己的心情!
但自己不會放太多個人的資料.
因為我的連絡明單中有一半是不認識的.
避免別人得知我的資料而導致有人搔擾就麻煩了!

作者: 反反白    時間: 2005-8-28 03:07 PM     標題: ICQ

在icq的內容入面~
我個人比較著重入面的meaning~
個人info唔係成日轉~
or can said that haven't been change!
但係呢~一d個人資料~
我會盡可能寫真的~
因為~個人認為~d人都唔信的啦!

作者: EASKA    時間: 2005-9-7 03:24 AM     標題: ICQ

我icq info主要寫真實事情...感受咁樣....歌詞都有...點解放呢有2個原因,
1 :覺得好能表達自己o既心情..
2 : 唔知寫咩...空白左又好似好懶 , 不如放d詞上去啦...
作者: browneyes    時間: 2005-9-7 10:47 AM     標題: ICQ

歌詞~岩心情就會放囉~不過無放愛情個d ga喎~
除左歌~有時都會放d其他野上去ga
資料我一係就吾放~放ge話就係真ge資料囉~
放d假ge資料為咩喎~好無謂jer~
作者: 百葉窗    時間: 2005-9-7 05:17 PM     標題: ICQ

d人都傻o既~
雖然我想講句[不知所謂],但係我唔會話比任何人知!
作者: 雷.仲恩    時間: 2005-9-8 10:17 AM     標題: ICQ

我只會寫自己的心情,但不會用歌詞。
香港歌曲,太x了。
作者: Blue20    時間: 2005-9-14 08:45 PM     標題: ICQ

我的info是原創的,不愛放歌詞上去,亦不愛寫纏綿的字。
我想,H.K的年輕人喜歡把歌詞放上info是因為想憑歌寄意吧??
至於資料的真實度嘛,全是真的。但私人的資料就不會放上去。
作者: sgrlto    時間: 2006-7-20 12:14 PM     標題: ICQ

電話唔會,名唔打只打簡稱,生日,e貓等等...
同埋會將自己既心底話寫落去info到的!!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0