標題: 拓海個人網頁 [打印本頁]

作者: 藤原拓海    時間: 2005-5-10 11:06 PM     標題: 拓海個人網頁

小弟第一次做自己的個人網頁
大家可否給小小意見呢?^^
http://hk.geocities.com/eden724/
有什麼要改進不防說說!
作者: angefan    時間: 2005-5-10 11:25 PM     標題: 拓海個人網頁

黃家駒的名字打錯了,去到相簿的時候不能夠再回到網頁,暫時看到這兩個問題。
作者: siupigleung    時間: 2005-5-10 11:30 PM     標題: 拓海個人網頁

第一次做都算唔錯!!
照片和friend只得男仔,沒有女仔(出奇)
作者: ezratse    時間: 2005-5-11 12:25 AM     標題: 拓海個人網頁

在edenprofiles2.htm 這頁 回主頁 改成 回主頁 就不會有按多幾次後的重複邊框問題
作者: fannylam    時間: 2005-5-11 02:41 AM     標題: 拓海個人網頁

我暫時留意唔到有"d"咩唔好~~  只係留意到你 屋企"d" 喵喵... 好得意...!!  haha~~不過知道你做呢個網頁...做得好有心機... !! 好辛苦... ^^ 算係咁啦....
haha~~
作者: Cloudie    時間: 2005-5-11 11:23 AM     標題: 拓海個人網頁

如果可以的話....不論去看那一頁都不用"返回頁"會好些... 因為會每看完一版也要返回前頁再看另二頁會有點麻煩... 同埋你在和 中間加埋↓呢d 碼 是防右鍵 在Cyber X-files 條Link中, 加返 target="_blank" 會好d 咁樣唔會成版轉變.....↓

作者: AlienVirgin    時間: 2005-5-11 09:08 PM     標題: 拓海個人網頁

你個網頁有yahoo廣告喎~ 要清除yahoo廣告方法 .... 你可以加入~ ------------------------------- 貼在和之間 貼在和之間

作者: puppy    時間: 2005-5-11 09:40 PM     標題: 拓海個人網頁

但我對你的個人資料有興趣阿..你喜歡hip hop..那麼你懂跳hip hop嗎?
因為我很喜愛看別人跳舞呢>v<還有阿.....你家的貓...真是很多很多很多阿!!
不過網頁中連結到貓醫院的位置可以開新視窗..那便不會影響個人網頁..
有空時不仿加多點資料吧^^
作者: browneyes    時間: 2005-5-11 11:29 PM     標題: 拓海個人網頁

以前無聊我都有整過下個人網頁~(噓=.=")
睇得出比左吾少心機~^^~繼續努力~
比少少意見.....?
覺得個網簡而精不錯~但少左d flash效果~^^~
作者: annart    時間: 2005-5-12 05:54 AM     標題: 拓海個人網頁

我諗好多網友對你性取向好有興趣?@@ 唔好介意 好奇問下^.^
作者: K-Polaris    時間: 2005-5-12 07:41 AM     標題: 拓海個人網頁

i like your cats....so Q..
the website is nice...but seems a little bit simple..
you can add more effect like flash, music or interesting link....
作者: 藤原拓海    時間: 2005-5-12 01:34 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由annart2005/05/12 05:54am 發表的內容: 我諗好多網友對你性取向好有興趣?@@ 唔好介意 好奇問下^.^
你新來的嗎?我性取向當然是喜歡女生吧! 我真的介意你問,我似同性戀嗎?>< AlienVirgin、Cloudie: 謝謝你們的幫忙,可是為什麼我用不到呢?之間果d用唔到!=.= 請指教! ezratse: 謝謝你!^^ 各位謝謝大家的意見,我會改進的!^^
作者: AlienVirgin    時間: 2005-5-12 01:51 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由藤原拓海2005/05/12 01:34pm 發表的內容: 你新來的嗎?我性取向當然是喜歡女生吧! 我真的介意你問,我似同性戀嗎?>< AlienVirgin、Cloudie: 謝謝你們的幫忙,可是為什麼我用不到呢?之間果d用唔到!=.= ...
係和之間 和和之間 不是之間 你會唔會貼錯~因為我都得喎~=_=
作者: yuki5552003    時間: 2005-5-12 03:50 PM     標題: 拓海個人網頁

我想問你屋企有幾多隻貓呀~
我都係養貓既,我o地都可以交流養貓心得~
你都鍾意
X Japan d歌架,你鍾唔鍾意Forever Love呀∼
作者: 藤原拓海    時間: 2005-5-12 08:46 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由AlienVirgin2005/05/12 01:51pm 發表的內容: 係和之間 和和之間 不是之間 你會唔會貼錯~因為我都得喎~=_=
我照你咁做 但係唔得! yuki5552003: 我都幾鍾意啊!
作者: AlienVirgin    時間: 2005-5-13 07:28 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由藤原拓海2005/05/12 08:46pm 發表的內容:
我照你咁做
但係唔得!
yuki5552003:
我都幾鍾意啊!
甘丫∼沒有辦法了∼
不過我推薦一個教人網頁語法的網站∼
睇下幫唔幫到你∼
http://lthung.net/

作者: 藤原拓海    時間: 2005-5-13 08:20 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由AlienVirgin2005/05/13 07:28pm 發表的內容:
甘丫∼沒有辦法了∼
睇下幫唔幫到你∼
oh...真的要研究研究了...
謝謝你^^
作者: ClouDie    時間: 2005-5-17 09:37 AM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由AlienVirgin2005/05/13 07:28pm 發表的內容:
甘丫∼沒有辦法了∼
睇下幫唔幫到你∼
請問海你是用FrontPage 寫 html
定還是用NotePad寫的???
因為有一些html碼在FrontPage是出不到的...
變相要用NotePad來寫....
除了"雄之網頁"外....
你可試試看腦地方...
作者: 呀倫    時間: 2005-5-18 11:37 PM     標題: 拓海個人網頁

好正呀!><
你係用咩野程式寫嫁!!
好特別呀!同我見過o既!你呢個係最正!
作者: AlienVirgin    時間: 2005-5-19 11:53 AM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由ClouDie2005/05/17 09:37am 發表的內容:
...
咩原來有dhtml碼在FrontPage是出不到的嗎?
我而家先知~
不過我直接用yahoo GeoCities 整ga~
我唔識點用FrontPage整左之後再上載~?@_@
作者: 藤原拓海    時間: 2005-5-20 06:31 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由ClouDie2005/05/17 09:37am 發表的內容:
...
我用FrontPage整
作者: ClouDie    時間: 2005-5-22 01:46 PM     標題: 拓海個人網頁

下面引用由AlienVirgin2005/05/19 11:53am 發表的內容:
咩原來有dhtml碼在FrontPage是出不到的嗎?
我而家先知~
不過我直接用yahoo GeoCities 整ga~
我唔識點用FrontPage整左之後再上載~?@_@
是丫....FrontPage是Office其中一個可以寫網頁的一種程來...
最適合學者用...
因為我又時在公司寫, 有時係屋企寫(因為我公司有FrontPage, 屋企無)
所以會知....有時兩樣都識都好d...
去到邊都寫到
下面引用由藤原拓海2005/05/20 06:31pm 發表的內容:
我用FrontPage整
海....你或許試下AlienVirgin所說接用yahoo GeoCities 寫...
大至上一樣...反正你也是上載在 Yahoo的...^^

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0