標題: 最喜愛的快餐店或餐廳 [打印本頁]

作者: 豬批    時間: 2004-11-15 12:37 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

麥記呢~~ D薯條我就一定要落鹽啦 我覺得佢唔多夠鹹囉>"< kfc我鐘意佢d家鄉雞 真係香到爆爆丫 吉野家d早餐真係.. 正爆>3<" 扒王係my favourite@3@" 最鐘意佢d扒 pizza黑就梗係鐘意佢d特大批啦 d芝士好好味耶~~~>3< 大快活&大家樂都ok啦 美心既下午茶就係~~ 典形地好味-3-[hidepoll]
作者: 凱提風    時間: 2004-11-15 01:36 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

麥當勞啊,在我童年時是最愛吃的,可是人長大了,就很少吃嘍,尤其是薯條,吃多了有什麼影響相信不用我再多說了吧!
肯德基的雞類食品真的很不錯,可是肯德基的飯類食品也是挺好吃的喔,未嚐過的朋友可以一試。
吉野家的牛肉飯就不用多說了,有吃過的朋友也會知道了吧,再配上泡菜簡直是一絕。不過可惜的是,泡菜的質素已經大不如前了,這也是美中不足的地方。
豬批妳喜歡在吃薯條之前放鹽嗎,可是別放太多,因為吸取過多的鹽分會影響腎臟功能的,以後吃的時候要注意一下囉!
作者: bubucola    時間: 2004-11-15 05:09 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

最中意食係外國kfc o既薯條, 係用粗o個隻薯條加味粉o既, 好好食, 好可惜香港係用幼o個隻/.\
作者: 野蠻女    時間: 2004-11-15 06:01 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

麥當勞.最喜歡就是他們的麥樂雞.好吃阿.
kfc.一直喜歡吃以前的鬆餅.不過現在己經沒有了.還有他們所出產的雞也好像沒以前這麼好吃.所以都己經很久沒吃過.不過kfc也算是我喜歡的快餐店.
哈迪斯.喜歡吃洋蔥圈.其他都不太喜歡.
吉野家 .當然是他們最著名的牛肉
pizza hut .以前很喜歡到pizza hut吃那個沙律.
不過自從有sars就不能再吃啦.到現在都己經改成了另外一個東西.
不過阿.他們的包包也很好吃.哈哈..
大快活.當然是雞腿.
大家樂,一哥焗飯..
當看到這篇文章的時侯,發覺自己很想吃東西.哈哈..
作者: 松本秀人    時間: 2004-11-15 06:50 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

傳統冰室....我最愛佢地既旦撻同熱煙央...仲佢地既沙爹牛肉麵....令我想起香港80年代既風味。
作者: dinocrisis    時間: 2004-11-15 09:32 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

意粉屋同埋double rainbow因為我勁愛食蛋糕!!
作者: 小C    時間: 2004-11-15 12:20 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

唔好食咁多麥記呀~~有冇睇過果套戲呀~~
除了吉野家同美心,我最鍾意係delifrance同埋巴巴星,尤其係巴巴星,d咖啡味道有水準,要點就點,d蛋糕甜品都勁正~~
作者: wingwing514    時間: 2004-11-15 02:02 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我還是最喜歡屋村入面的茶餐廳
喜歡把菜式怎樣改也可以
黑椒豬扒可以改做咖哩, 乾炒牛河又可改麵
不像一般快餐店所有東西都是限死了的
另外因為個人很喜歡喝奶茶
茶餐廳奶茶的香濃就是其他地方無法比較
還有特別喜歡茶餐廳的那種人情味
不論是侍應大姐, 廚房大哥, 老板等等都混得熟了
坐下來吃東西, 打個招呼說說笑
很有回到另一個家的感覺
不是吃完就走
這也是快餐店不能給我的另類服務

作者: FaNnYcKw    時間: 2004-11-15 03:02 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

如果和一班朋友外出用膳,我大多會選擇去茶餐廳。
因為比較經濟一點,及多樣式。
不過我至愛的都是日式餐廳,最好就是貴一貴,但又食不飽的那種。
不過我有時次去了一間食西式食物的,說真,味道真的不錯,不過調味方面太重,這個不太合適我們去吃。
所以大家打算去食西餐時,請注意這點。
作者: ka1107802    時間: 2004-11-15 03:56 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我鐘意吉野家D牛肉飯, 麥當勞D魚?飽, KFC 果D雞 同埋茶餐廳D餐蛋米! 哇, 真係好好食?! 但係哩D?都係少食好啦, 因為對身体唔好
作者: jacky90104    時間: 2004-11-15 04:08 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我喜歡的餐聽,是不大出名的,如市區的普通的市面茶餐聽,每日都不同套餐,又送飲品的,這些餐聽不錯。
作者: 傻佬丁    時間: 2004-11-15 06:36 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

吉野家果d牛肉飯 , 我成日食呀.....幾正喔!
KFC的雞 , 覺得仲正囉.....因為我好鍾意食雞呀~~
作者: C朗拿度    時間: 2004-11-15 07:00 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

下面引用由豬批2004/11/15 00:37am 發表的內容:
麥記呢~~
D薯條我就一定要落鹽啦
我覺得佢唔多夠鹹囉>"<
kfc我鐘意佢d家鄉雞
我都係呀~ D薯條一定要落鹽, 好似唔夠鹹咁.... ^^
不過我最鐘意都係大家樂, D野真係好好食~
作者: baby-fat    時間: 2004-11-15 07:34 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

實在太多了...真的不知從何說起=.=
但我跟你的口味也差不多.
我也是那種吃薯條一定要落鹽的人,而且不會加任何醬汁..因為這樣才好吃的.
但我的最愛是韓式餐廳,貴是貴了一點,但好吃夾飽肚啊!!!
作者: siupigleung    時間: 2004-11-15 08:24 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

茶餐廳奶茶不錯!!
我一日三餐都出外食..什麼東西都食厭...
所以去那間快餐店都沒有太大特別...
作者: xmen0930    時間: 2004-11-15 08:48 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

星巴克~~~~~d coffee very gd ga~
作者: 小白    時間: 2004-11-15 09:37 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

delifrance係我最鍾意......尤其係煙三文魚,真係唔錯ga...
最憎係Macdonold...因為細個果時成日食,所以有 d厭.....不過間唔中食都ok
kfc既磨菇飯都係我最愛....自己試過做但做極都沒有那些水準呢!!
真失敗...其實我做菜都唔差   但做極都麻麻地

作者: marlboro803    時間: 2004-11-17 01:17 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

哈迪C IS MY FAVOUR.......BUT I CANT FIND ANYMORE IN HK LOR
作者: ilosemyself    時間: 2004-11-18 01:11 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

雖然係鐘意食麥當奴
但係好唔環保....
最近出ge雪梨水唔錯ar
作者: Way    時間: 2004-11-18 07:38 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

Pizzahut是最喜歡的~不過也是最少去的(太貴了~)

作者: Sayaka嘉嘉    時間: 2004-12-2 09:16 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我也是最喜歡delifrance!!
快餐店的價錢與效率,但卻有cafe的質素!!
現在那些多如雨後春筍的旺角cafe嘛....質素有下降跡象哩.....

作者: JammyLee    時間: 2004-12-3 09:37 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

下面引用由小白2004/11/15 09:37pm 發表的內容:
delifrance係我最鍾意......尤其係煙三文魚,真係唔錯ga...
最憎係Macdonold...因為細個果時成日食,所以有 d厭.....不過間唔中食都ok
kfc既磨菇飯都係我最愛....自己試過做但做極都沒有那些水準呢!!
真失敗...其...
下一次試試加多些味精吧
你便會做出KFC水準的磨菇飯
作者: 碧眼冰唇    時間: 2004-12-4 04:57 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

下面引用由JammyLee2004/12/03 09:37am 發表的內容:
下一次試試加多些味精吧
你便會做出KFC水準的磨菇飯
funny, different fast foos shop in different countries have different food and taste .
I never see mushroom rice in US KFC ( sigh!)
they got some werid stuffs like " chicken cream pie" ...
and the KFC and McDonland's in HK have more things to choose then  US .
by the way, my favorite fast food restaurant ..
in HK : KFC , delifrance , PizzaHut , 7-11 ( yeah , don't forget it , people~)
In US : Panda express ( chinese fast food restaurant , ok gum la , still have a problem with ameriacn-style-chinese food...) , FRIDAY ( their ribs good...) , Subway ( good for diet ) , TacoBell ( mixican food is not a bad choice for me , softskin beef taco with mixican rice, yummy~~!!) ..
作者: 水其    時間: 2005-6-14 01:15 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我最like:
麥當勞,哈迪C,吉野家,扒王之王,意粉屋
好好食家....
可能我比較鐘意食外國D野食o...
作者: celiaw    時間: 2005-6-14 02:11 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我最多光顧有普通茶餐廳,其次是麥當勞、Pizzahut、大快活、大家樂 、美心 。

作者: 牙傑    時間: 2005-8-14 07:05 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

M記永遠都係最正~~!!
support!!!!forever~
作者: dinocrisis    時間: 2005-8-28 11:18 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

If大家樂同大快活比我個人比較喜歡大快活LA~~~
作者: KOK    時間: 2005-8-29 12:20 AM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

當然係麥當勞啦~尤其是係薯條ar~
非常好味ar~
作者: 星光    時間: 2005-8-29 01:29 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

麥當勞間中吃還可以的..最愛吃魚柳飽跟雙層芝士..還有新地跟蘋果批@@
kfc最愛吃那葡撻..
扒王也愛吃喔
吉野家愛吃他的牛肉飯..加七味粉更好吃^0^
pizzahut 就當然是pizza跟蒜蓉包啦^^
大快活跟大家樂比較少吃...要是大家樂就愛吃一哥焗飯..很正的^^

作者: 羽兒    時間: 2005-11-4 03:08 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

我喜歡吃的速食店就是.麥當勞跟KFC~.~雖然很少吃高熱量食物~不過偶爾吃吃也很不錯
作者: Blue20    時間: 2005-12-14 11:17 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

小時候麥當勞是我的最愛,但是人大了,亦漸漸對它感到膩了。
嗯,愈來愈喜歡到吉野家、意紛屋...
題外話,許留山算不算?
我最愛到那裡吃甜品^.^"
作者: 天使號角    時間: 2005-12-28 03:40 PM     標題: 最喜愛的快餐店或餐廳

吉野家-野食少煎炸,有茶飲,幾好
d泡菜同面屎soup好屎
美心-下午茶5粒星推薦─ 公司三文治,好味~keep住水準~
其他-大排檔,奶茶好正

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0