標題: 太過份啦~!!!!!!!! [打印本頁]

作者: kassrin    時間: 2005-4-20 08:53 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

今日我收到消息.......
我舊校有位miss被班form 3仔玩弄,班友仔趁miss落去staff room拎野果時,係佢杯水度噴D止汗劑落去。Miss上到黎飲水,竟然成班人冇人出聲叫佢唔好飲。佢drink完之後即時成個口麻痺,咁佢先知有事la,then就入左hospital..........
佢check gei時候doctor第一時間ask佢有冇懷孕。因為D chemical會令到個bb有事,會胎死腹中or傷殘,好在佢冇喳,but就算冇,D chemical都會令miss D muscles脹大or縮細。不過都係好彩,check左心電圖& blood都冇咩事喳~~!!!
雖然冇事姐,但係咁做太過份啦!!!!!!!仲要班form 3仔竟然不知悔改喎,宣佈呢件事果時,仲係度笑。有人仲話要多謝搞事果D人,令到佢地唔駛上堂,而且仲有D女仔話miss只係人老機器壞順便check下。
我舊校banding都唔係差,從來都未try過發生D咁gei事!!!!!!!!我真係估唔到law..........其實果個miss唔係話教得差,佢好用心咁教我D fds,佢個人又好,真係唔明點解D人要咁對佢law!!!!!!!!!!!!!雖然佢冇teach過我,但係我一聽到,都激氣啦~!!!冇理由咁玩人ga ma~!!!!會搞出人命ga!!!!!!!!!\_/
太過份啦!!!!!!!!
作者: 呀倫    時間: 2005-4-20 10:41 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

離譜!
玩出事點算~
做野之前都唔諗諗先o既佢地
出左事佢地就死
作者: HimCheng    時間: 2005-4-20 11:20 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

無人去追究呢件事?
呢件事可大可小喎....
班上應該有人會有人還有小小良心掛...
作者: kassrin    時間: 2005-4-20 11:45 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

下面引用由HimCheng2005/04/20 11:20pm 發表的內容:
無人去追究呢件事?
呢件事可大可小喎....
班上應該有人會有人還有小小良心掛...
就係冇....\_/
可能佢地會警司警誡瓜~~
作者: tonyboyhk    時間: 2005-4-21 08:05 AM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

竟然没有人報警???
不要讓我猜中: 校方高層以校譽為由阻止老師報警!? 而老師也為了保住飯碗而被逼啞忍,最後,校方將幾個主事的記一些聊勝於無的大過,算做對老師的一個交代。
說真的,有些人不見棺材不流淚,特別一些年青人,就算入不了罪,帶他們到警局走一次,對他們也是一次很好的教育。
作者: browneyes    時間: 2005-4-21 12:05 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

應該做事同學留級一年~係成績表上寫明係咩事~
而其他同學要進得思想教育~令佢地知道嚴重性及改過~
好多學校都係咁~以前有個學生係學校非禮女學生~
最後都係比個小過~加停學一陣~乜事都無~
話乜野學校比個機會佢~其實係人都知~我地間名校有再大獲ge事都吾會報警~
個駐校警察都係做個樣~校方有咩事第一時間封鎖吾比佢知~
最後個同學返黎~得得戚戚~~十分過分~
作者: butn    時間: 2005-4-21 02:15 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

miss飲左d水之後出現麻痺係中毒o既徵兆,
真係好彩佢肯即刻去醫院(比著係我會不以為然)
假設十幾歲o既人唔可能唔知道"邊d野係食得邊d唔食得",
咁呢班友仔做o既行為已經等同 --- 意圖謀殺!
佢地應該慶幸miss無以自己份工做賭注去報警
我以前讀o既中學係荃灣band 1學校.
我畢業第一年就聽到一個驚人消息:
有幾個同學意圖用迷姦藥去杜同級同學!
好彩事件比其中一個良心發現o既同學向校方報串,
及時制止呢單野發生,
最後o個幾位人士收左大過兩個.............
究竟係d人貪玩, 定係持住自己細就可以做乜都得呢..................?
作者: benchan    時間: 2005-4-21 10:12 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

而家D中學生~係咁變態無恥架喇﹗
我都見到慣晒啦~﹗
我硬係唔明白而家D中學生~為左出風頭實會做出~~大家意想唔到既~天大傻事﹗
我記得我讀中3果年~~我地班被列入為黑名單~唔係因全班既同學壞~而被列入為黑名單﹗而係班中有3~4個"攪屎棍"專0係班中搞事﹗完全當D miss同阿sir冇到﹗
例如佢地4條友仔都對一個miss睇唔順眼~~﹗4條友仔會在上落堂~起立時~唔起身﹗
仲頂佢地唔順既係~4條友仔0係上堂時故意將手機較到響鈴﹗呢個時候miss唯有嗌人自首~點知專搞事既4條友仔唔自首外~~仲0係度詐唔知~哈哈大笑~仲好意思嗌人自首﹗﹗
我真係超服呢4條友仔﹗miss俾15分鐘我地~睇下有冇人自首~~15分鐘過後~結果冇人自首﹗miss唯有嗌班長通call 訓導黎搜書包~結果連累無辜既同學都中晒招~~齊齊俾人沒收手機﹗虧呢4條友仔仲0係度"嘻嘻大笑"﹗﹗﹗
我諗而家香港D中學生~真係冇得救啦~~個個為出風頭~"撚威風"而做出咁多傻事黎同老師作對~呢D人真係唔棺材唔流眼淚~早死早著好﹗仲有好多更過分既事例~我費事講出黎~希望呢D人會改過自身喇﹗唔好再做敗類喇﹗
作者: K-Polaris    時間: 2005-4-21 10:24 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

我覺得一定要追究責任,雖然呢次無事,梗如果下次呢?!
搞出人命點算啊。。。
追究責任,等他們看知道,咩係應該做,咩係5應該做的。
梗大個人,如果連呢D常識都無。。。
以後有咩作爲阿。。
作者: crazyCL    時間: 2005-4-21 11:22 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

係呀,真係好過份呀!!
萬一如果佢地的miss真係有bb的話,佢地就大劑啦
其實佢地要玩的都有好多方法架,例如:打球,打遊戲機啦等
我都唔明而家d中學生冇野搵野嚟攪的
畀訓導主任知道的話實會重重咁「賞賜」佢地一番
最好就趕埋佢地出校就最好啦
我係一個好人
作者: meandyou    時間: 2005-4-21 11:30 PM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

.........基本上,我也覺得這些人很可惡,但是,那些犯事的人會不會是因為某些原因而變成這樣?例如自小被父母打打罵罵等原因。
作者: Dun    時間: 2005-4-22 03:16 AM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

咁樣做應該算係刑事...
校方唔報警既原因...
可能係因為查唔到人出黎...
其實呢...
樓主點解你唔試下私底下同番校方講呢...?
如果你係覺得個miss唔抵既話...
作者: joe198663    時間: 2005-4-22 03:49 AM     標題: 太過份啦~!!!!!!!!

Actually it is so undue for the form 3 students to do that!
I think they are not people, they are rubbish & devils!
They still laughed after they commited this serious crime...
Don't they feel shame?!

Don't they regret with what they do?!
What will they do if the miss really have any problem?!
Do they think it is so dangerous that they commit a serious crime?!
(*Please allow with what I say, actually I am really angry with this cause...*)
They should have self-criticism..
It was so fortune that the miss didn't get a serious injured...
And it was lucky that she went to hospital early...
Since actually it was really dangerous for her to drink the toxic water...
They played such a dangerous trick on her since it will demage her life...
Even so the miss is hateful for them, they can't play trick on her...
They should bear the duty with what they do try to apologize with the miss...
Finally it is really important for them correct themselves....

Wish the miss recover from her illness early...

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0