標題: [請求協助]我應該點做啊????? [打印本頁]

作者: 笑新    時間: 2005-3-22 08:49 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

我今日係學校打人
打左佢之後 佢告比老師聽
之後我要記一個大過   
但是如果我記多一個大過我就無書讀啦.....
我5想啊.....因為我d fd開除左之後個個都好慘架........
佢話睇下我表現點wo.....
我應該點做啊...........羅好成績嗎.....
但係我成績不嬲都好差..........
聽日仲大測  tin  點算啊
救下我啊..........5該................
作者: angefan    時間: 2005-3-22 09:00 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

以後不要再用暴力解決問題,認真讀書重新做人。
成績差不要緊,因為老師一定知道你的成績不好的,只要你有努力溫書,只要你的成績比以往好,他們正路也會覺得你有誠意的。
至於你打人的行為,我覺得無論事情是怎樣,你也應該跟同學及老師道歉及認錯。
我認為在處理這件事情上面,良好及誠懇的態度是解決問題的關鍵。
作者: 笑新    時間: 2005-3-22 09:04 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

但是我時間無多        
有無方法會快些襄他知道我想改的誠意
作者: benchan    時間: 2005-3-22 09:06 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

我想問你~~你點解咁沖動走去打人呢?﹗
你明知0係學校打交~~係好大件事`隨時都會俾校方記大過同開除﹗
咁就只好怪你自己﹗
而家你要做既野~~就最好盡量0係老師面前表現勤力D啦﹗
俾返個好映像老師~進行補鑊行動喇﹗包保實有用﹗

作者: 邪炎    時間: 2005-3-22 09:09 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

你知道做錯了就應該勇於承認~
可是你也有你的難處~
如果我係你我會向果一個同學道歉~
而且要主動跟老師自首~
可是要誠懇些哦= . =
你便要比佢看到你是一個敢於承認過錯的人~
使老師對你有一點好感~
從而向她/他求情~
其後要看看你自己的表現了!
但係我好想知道你因咩事要打呢個同學呢?!
作者: 笑新    時間: 2005-3-22 09:21 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

我打他的因由就一言難x了
我己經何那個同學道歉了
又何老師自首了.
但是老師好像還是很不滿意我的表現....
都不知如果是好.........
我個人好沖動架好容易打人
我聽日就開始扮好學生........
作者: benchan    時間: 2005-3-22 10:05 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

下面引用由笑新2005/03/22 09:21pm 發表的內容:
我打他的因由就一言難x了
我己經何那個同學道歉了
又何老師自首了.
但是老師好像還是很不滿意我的表現....
...
你識咁講就最好啦﹗我支持你﹗
不過你真係要改下自己既脾性啦﹗唔好再咁沖動啦﹗知嗎?
就俾少少獎勵你啦﹗記得真係要改下啦﹗唔好再沖動喇﹗
作者: 波子汽水”    時間: 2005-3-22 10:34 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

而家要做既第一樣野首先就梗係要溫好聽日個大測先啦=]*
得出黎既成績點都好___起瑪你自己盡左力就得架喇!!!!
十卜u!十卜u!!!!!!support u!!!

作者: angefan    時間: 2005-3-22 10:43 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

真的怕後果就不要扮好學生,而是要誠心改過,否則又會有下一次,到時誰也不會再相信你。
作者: 小瑜    時間: 2005-3-22 11:27 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

系我就唔忍啦`哈哈

作者: --zeta--    時間: 2005-3-23 12:16 AM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

是非只為多開口,煩惱皆因強出頭。
忍得一時之氣,免得百日之憂。

作者: 反反白    時間: 2005-3-23 01:55 AM

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從未能分類(雜題區)轉移過來的!
作者: joe198663    時間: 2005-3-23 04:08 AM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

Relax~  Don't be so afraid... ^_^
There is nothing can't solve...
Although you feel it is a big problem, you will feel relaxed after the time pass...
Don't give yourself such a great pressure...
You accept this truth first...
You should admit you have done something wrong...
And you should bear the duty for the problem...
Actually everyone should bear the result of what they do...
Try to explain the truth with your teachers & apologize with your classmate...
I believe they will allow & forgive you...
And it is important to correct yourself & have self-criticism...
After this terribe experience, you will grow up...
Wish you can solve your problem well...
作者: 笑新    時間: 2005-3-23 06:40 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

我今日返到學校...
測驗雖然5識....
但係係到狂溫同我的態度有好好的改善.......
老師好像也沒有反應
作者: angefan    時間: 2005-3-24 11:45 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

反應不重要,重要的是你的表現如何,別人的心裡知道的。
老師不會知道你今日做的事情會不會是三分鐘熱度,所以不可能忽然間對你的作為變成欣賞呢!
作者: 笑新    時間: 2005-3-25 09:33 PM     標題: [請求協助]我應該點做啊?????

唉.........
            我都5知點好

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0