標題: [原創文章]打不完的麻雀 [打印本頁]

作者: bbjacko    時間: 2005-7-3 03:28 PM     標題: [原創文章]打不完的麻雀

我表姐有一次和她屋企人去旅行,晚上他們便打麻雀,打到半夜兩點幾他們便覺得有些唔對路,其實大家都意識到間屋好似多左d野,表姐便提議打完北圈就唔打,大家都同意,但到北圈尾經常和排,大家都驚慌起來又唔敢起身散埸,最後要等到天光才可以打完北圈,他們以後都不敢在生保地方打麻雀.
作者: rttkamet    時間: 2005-10-14 05:20 PM     標題: [原創文章]打不完的麻雀

都不算奇怪, 我有次在朋友家過夜打麻雀, 打到西第二鋪, 竟然少左隻牌, 到處找也找不到, 翻查所有牌原來少了隻一萬, 由於太夜, 所以我們便去睡, 第二天, 怪事出來啦! 我們執牌入箱的時候, 牌數竟然沒少, 再翻查, 隻消失的一萬竟然出現番, 你說奇不奇
作者: 大衛高拍蚊    時間: 2005-10-22 04:09 PM     標題: [原創文章]打不完的麻雀

打痲雀打的多!!容易傷神啊!!咩事都由可能髮生嘅.......
作者: pocky    時間: 2005-10-23 01:40 AM     標題: [原創文章]打不完的麻雀

在下曾經也聽過很多有關麻雀的靈異故事,有見及此在下把麻雀之起源,以及解釋在麻雀台上,為什麼會比較容易觸發到靈異事件的見解,不妨來到主題「靈異麻雀」,討論一下吧。
http://cyberx.fransoftlab.com/cgi-bin/topic.cgi?forum=2&topic=4679

作者: kit*    時間: 2007-1-3 05:32 PM     標題: [原創文章]打不完的麻雀

我屋企人都試過牙~個陣係我舅父屋企..
佢同佢女朋友,加埋另一對情侶一齊住啦...
有一晚我地上左佢屋企..我牙姨啦..舅父仔啦...幾個人..
食完飯之後...佢地大人打麻雀,我就入左房玩...
佢地打打下麻雀,跌左隻落地下,叫我執..但我搵極都搵唔到..
之後大家一齊搵啦~周圍搵都搵唔到..唯有搵隻空白既頂住檔先..
打完8圈之後,發現隻牌係張地氊底囉...
但係佢一跌落地個陣聽到有聲嫁...
不過就搵極都搵唔到...又冇人收埋...
唔知點解會落左去地氊底到...
之後冇幾耐..佢地就話間屋有野...搬走左嚕~

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0