標題: 最愛哪種可愛小動物? [打印本頁]

作者: edison1992    時間: 2004-5-23 05:16 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

咁 多 可 愛 既 小 動 物 裏 面 , 有 邊 一 樣 係 你 最 愛 or 最 錫 既 呢 ?
( 唔 愛 or 欺 負 小 動 物 的 人 唔 該 唔 好 投 票 ! )
作者: cityoldcat    時間: 2004-5-23 05:25 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我比較喜歡貓的性格,時而天真瀾漫,時而高不可攀,時而神秘莫測.
從小到大,我斷斷續續養過超過10隻貓......

作者: ben7798    時間: 2004-5-23 05:45 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我比較喜歡狗, 因為它夠忠心,有情有義
貓我覺得太冷了, 很多時都會離家出走
作者: nataliefu    時間: 2004-5-23 06:00 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我什麼動物都喜歡的哦
不過我特別喜歡的是猴子
我對猴子真的情有所鍾
我的家鄉在海南島
所以我自小就有機會接觸猴子
喜歡牠的活潑好動、機智
真的很可愛>﹏<
作者: 藍冥    時間: 2004-5-23 06:45 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

當然是俺的圖像這種小狗啦(只喜歡這種小狗)
作者: EaSKa    時間: 2004-5-23 06:48 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

小貓----高傲又神秘咁, 好正嫁.
小狗----忠心護主, 大人o既好朋友, 小朋友o既好寵物.
兔仔----個樣已經夠得意啦, 有時仲好似識聽你講野咁.
雀仔----最羨慕佢可以飛, 望見佢就有feel到佢有幾自由..線條優美, 顏色突出!!
烏龜----水汪汪o既眼睛, 臉頰上有組組o既皮膚, 好似臉紅咁望住你.又好似識聽你講野咁woo, 佢地又好易養!!!!
松鼠----大大眼睛; 飽滿o既臉頰, 睇見就想錫下佢..
小銀狐----細細粒o既身形; 傻傻下咁望住你發呆; 一聞到食物味就發曬癲咁搵....呵呵^0^
基本上我咩動物都鍾意, 只不過除左昆蟲就係例外~.~"""(出汗)

作者: 西施    時間: 2004-5-23 08:03 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我鍾意狗,另外仲鍾意蜘蛛∼
我以前養狗的時候,牠們都好似睇得穿我個心一樣,
咩事牠們都看得出,永遠都好似我自己既仔女一樣咁,陪住我∼
蜘蛛我覺得佢地好神秘同可愛,o係你身上爬既時候,
絕對可以感覺到佢地既不可一世,ha∼
不過我以前試過意外地將隻蜘蛛放入雪櫃中,唔知算唔算〔欺負小動物〕∼哈哈哈
作者: huisiutung    時間: 2004-5-23 08:24 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我選了其他~我心中只有大大隻...多毛毛的蜘蛛吧
很可愛、很細小的很吸引人......
此外還有蝎子~愛上了它強而有力的尾巴....
蝎子蜘蛛~絕對是天下間雙絕
作者: ling7246    時間: 2004-5-23 08:39 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我喜歡狗,  很會嗲人, 很有性格.
牠們好似睇得穿我個心一樣, 如果知你對牠好, 牠識蝦你.
牠們真的很聰明.

作者: 牧牧    時間: 2004-5-24 01:25 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

嗯…其實狗狗貓貓小老鼠之類的我都很喜歡…
但是我最想要養的是…
蛇~~!!
那種小小的蛇…拿來在手上在肩膀上玩~~真的是很可愛呀~~!!(心)
作者: 室女座    時間: 2004-9-23 12:48 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我投了兔仔同其他....
其他係指鷹同狼
作者: 絕無朋    時間: 2004-9-23 02:00 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

狗la,狗已徑部判左人甘多代,一定最愛狗
作者: 紫千雪    時間: 2004-9-23 02:36 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

樓主所說的 , 鄙人都曾經飼養過 / 目前正在同居中。或許 , 是鄙人較為濫情吧 ! 沒有最愛 , 對他 / 她們的感情 , 都均一 , 一如對至親的感覺無異。
 比較可愛的 , 其實 , 情況因人而異 , 有人愛狗的忠心 , 也有人愛毛茸茸的感覺。有的會喜歡他 / 她們閃亮 , 懂說話的眼睛 ...... 太多太多 , 還是留待諸君領會吧 ^^
作者: chun172000    時間: 2005-1-17 12:19 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

i like a dog.the dog is very cute
作者: 鬼畜潮?吹★    時間: 2005-1-17 03:08 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我投了龜~
因為牠是我幼時第一隻養的寵物~
看到小龜由一個五元硬幣般養到隻碟這麼大...
龜龜圓碌碌的眼睛,遲鈍的身軀,很有趣!

作者: polly∼*    時間: 2005-1-18 02:58 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

好中意狗a∼
不過ng係狗仔..
我都係中意d大隻d ka,,
好似husky咁..
作者: mutsuki*    時間: 2005-1-18 06:50 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我投了松鼠∼!
>v<"
其實我中意倉鼠多d~∼*
養左倉鼠都有5年…
次次佢地死左∼
我都會cry左勁耐!~!
成個星期-^-”
作者: fish13leo27    時間: 2005-1-29 02:29 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

貓!
fish最喜歡貓的眼睛,  可清澈了!
又有種高不可攀的貴气!
作者: 藤原拓海    時間: 2005-1-29 03:09 PM

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從聊天間轉移過來的!
作者: 樹皮    時間: 2005-2-13 06:32 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

狗!!一定係狗!!!!!!
因為我屋企o個隻係狗~我仲好愛他添````
作者: 臻霜兒    時間: 2005-3-22 12:25 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我喜歡貓^^ 我覺得貓很像我自己....
不過我沒養過貓...原因是我怕..我會害死他們= =...(養死..噗...)
不過我養過兔子   
還有類似英母那些鳥....可以不用"龍" 他會站在你肩膀 或 手上 不會走~
那些忘了叫什麼名了~  
作者: lenkit    時間: 2005-3-22 06:41 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

I love dogs~~i got 2 dogs at home...
but they r very naughty...
always bite me!!
actually i love lizards too!! but i don have the choice to choose~~
作者: raborovskie    時間: 2005-3-27 04:05 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我好多寵物都鍾意 ga~~
我養過 雞仔同鴨仔~~
都好可愛~~
尤其係佢地條尾~~
擺擺下太可愛~~
或者可能我鍾意尾巴~~
唔同 ge 寵物~~ 尾巴都唔一樣~~
好似倉鼠 ge 尾巴 係 "一粒"~
貓貓同狗狗 ge 係 "一條"~~
哈哈~~
我想養下 d 另類 d 寵物~~
好似蠍子咁~~
不過還是對佢地 ge 尾巴有點 驚驚~~

作者: chanball    時間: 2005-3-31 09:57 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

揾個箱養小強,得閒囉隻出來嚇下
母親大人都唔知幾爽!
作者: ivan926    時間: 2005-4-27 02:33 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我最喜歡蛇.....好可愛...而且見佢懶洋洋咁會覺得好似自己  o.o''''''
作者: z9413    時間: 2005-4-30 12:01 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

小狗,因很黏主人和有回應,又識做指令,非常可愛,其他動物未必做得到
作者: tommyching    時間: 2005-4-30 02:35 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我個人來說只愛貓。
因為貓給我一種特別的感覺。而且又不像狗一樣髒。

作者: 璃魅姬    時間: 2005-4-30 06:18 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我喜歡貓咪....
特別長毛的....
可是我鼻子過敏....
呼吸道有些問題....
媽媽也不喜歡....
所以不能養....
作者: acetylene    時間: 2005-5-1 02:30 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

最喜愛貓,隻貓仔由出世十日養到佢大,有時抖下佢玩(個樣勁搞笑),牠們雖然有時喜歡獨
處(甚至會避開主人),但仍能很清楚FEEL到牠對你的信任(出於米飯班主之情?),冬天時很愛跟人(真的很冷日子),總想法子跳到你身上,然後捲成一團取暖,牠們貓喵呢=^_^= 玩起上來可以很喪(曾試過手損晒= =),但千萬不要打牠們(縱使心情不好,大聲罵罵便好,牠們知道主人罵的),因為貓其實很小氣@@,打過牠的人會記得,之後會不鳥你...聽人說過,當貓認為主人不再愛牠時,會離家出走,一去不返

作者: puppy    時間: 2005-5-10 06:22 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我個名叫puppy咁你地諗下啦∼哈哈
不過我都好鐘意貓架..所以我網名叫栗子貓--a
作者: fannylam    時間: 2005-5-11 02:51 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我最鍾意就係喵喵啦... !!  haha! 我養左一隻喵喵成13年... 不過已經去世... 所以我一路都係鍾情 喵多"d"..
作者: christywong    時間: 2005-5-15 10:39 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

蛇~~~細細條個d lor@v@
好cute ga>v<
有次見個fd被條牛奶蛇纏住隻手....
超似手"厄"
作者: 幸運toby    時間: 2005-5-16 11:18 AM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

最鍾意係兔.貓.狗
對水的動物.....
唔知點解......唔係咁鍾意
作者: jooe    時間: 2005-5-22 06:52 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

以前好鍾意兔仔,我的花名叫兔仔.
現在很喜歡貓,她很愛清潔自己的毛毛?,她叫毛毛人,
作者: iceswallw    時間: 2005-5-28 09:15 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

兔子是真的很可愛
而且他們還很有個性呢!
松鼠也很可愛喔!
雀鳥也相當的活潑
牠們是我每天早上起床的鬧鐘
作者: nathalena    時間: 2005-5-28 10:38 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我LIKE黑猩猩~~~coz they r clever and cute~~
作者: 小色狼    時間: 2005-7-27 05:19 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我特別喜歡紅毛貴賓狗,這種狗可以拔毛留長,在剪成泰迪熊的樣子,樣子非常可愛.所以我最愛狗嚕!
作者: 羽兒    時間: 2005-11-8 02:55 PM     標題: 最愛哪種可愛小動物?

我投給貓咪!!!我最喜歡貓咪~^O^~曾經養過貓咪但一些事就給前男友養了...
Q_Q~

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0