標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼 [打印本頁]

作者: winki0513    時間: 2003-10-10 05:55 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

英國一名男子為了變成長生不死的吸血鬼,於去年12月殺死好朋友,飲他的血並吃掉部分頭顱。蘇格蘭愛丁堡的高等法院周三以謀殺罪判處他終身監禁。
22歲的孟席斯去年看過吸血鬼恐怖片《屍纏妖后》之後,一直夢想成為長生不死的吸血鬼。他在殺死21歲好友麥肯德里克前,曾看了這部電影的錄影帶百多遍。
孟席斯對陪審團說,《屍纏妖后》的女主角在夢中對他說,只要殺死麥肯德里克及喝下他的血,就可以變成吸血鬼。去年12月11日,孟席斯邀請好友到家中,以鈍器重擊他頭部6次,刺了他42刀,然後喝下兩杯死者血液,吃掉部分頭顱。孟席斯和麥肯德里克三歲起就成為摯友。
孟席斯在法庭上堅稱自己已變長生不死的吸血鬼,他的母親則認為他在做戲。法官判他終身監禁,並建議至少18年內不得考慮給予假釋。

依家D人真係好瘋狂
睇戲睇上腦...
實在太得人驚啦!

作者: 笨思思    時間: 2003-10-10 06:03 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

咁都相信....我想話佢...白吃的 =.=" 而且長生不老好咩~~ 睇住身邊ge人一個一個咁離去... 最後只剩下寂寞同孤獨.... >"<
作者: andyliandy    時間: 2003-10-10 06:05 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

[這篇文章最後由andyliandy在 2003/10/10 06:06pm 編輯]

呵呵~~需然我也有做吸血鬼的好奇心 , 但如果要我殺了自己朋友後再飲下他的血才可以變成吸血鬼~~~~~咁我就寧願唔做......
ps:如果吸血鬼真的好像《屍纏妖后》裡面那些的話,咁做吸血鬼都幾過癮cc
作者: 122480469    時間: 2003-10-10 07:35 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

殺朋友來達到自私的目的...這我實在辦不到
更何況還是吃了朋友...
事後還扔不知悔改!
作者: 田田雞    時間: 2003-10-10 08:27 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

不如搵隻吸血鬼咬自己好過喇-.-∼
作者: ddddaa123    時間: 2003-10-10 08:33 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從未能分類(雜題區)轉移過來的!
作者: rem    時間: 2003-10-10 09:43 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

吓?為咗做彊屍食friend????
太可怕~~~
莫講話friend
食everyone我都接受唔到~~~

作者: jazzman    時間: 2003-10-10 09:49 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

好好好好同意呀.....
不如乾脆去探險搵吸血鬼呀...
乾脆俾佢一口咬下去....
到時想唔變埋吸血鬼都唔得啦...
再順便同隻吸血鬼做埋朋友...
拍爛當一齊去搵去....實行集體搵食.....
長生不老..死唔去....
咁佢就唔洗咁toublesome la...

作者: 奶油色的貓    時間: 2003-10-12 04:22 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

我想他的精神狀態應該
很有問題~
也無法分辨戲劇和
現實生活的差距~因為要殺了
自己的摯友已經不容易~
更何況吃了他~

作者: 嶼    時間: 2003-10-21 11:15 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

這樣如果可以變成吸血鬼..那要變成閃電人不就要被雷電打到..想變成超人就一定要很耐操...要變成飛人的..那..就到台北101吧............
作者: ARB    時間: 2003-10-24 10:52 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

好狠毒
十幾年的好友都能下手
他    瘋了
作者: suedezor    時間: 2003-10-24 01:15 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

連自己朋友都可以咁樣o既人不論做人做吸血鬼的資格都沒有!
作者: 0932374537    時間: 2004-6-26 03:58 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

這也實在是太離譜了吧~~想長生不老想瘋了阿!![glow=255,yellow,2]這也實在是太離譜了吧~~想長生不老想瘋了阿!![/glow]
作者: 小丘    時間: 2004-7-8 01:09 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

好像漫畫【人魚之首】的現實版本啊!漫畫中是主角夢到一個人魚頭對她說:“只要
吃下我,妳就會變得美麗!”最後她把她的好友當成人魚,砍下頭吃掉!
作者: 戒靈    時間: 2004-7-20 06:41 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

識左十八年既好朋友,係我就落唔到手
佢仲要用鈍器重擊他頭部6次,刺了他42刀

作者: manman288    時間: 2004-7-22 04:31 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

點落手ar...又細識到大....
為了自己ge事.....就殺左自已,又細識到大ge fd ...
佢係人唔係ar,..估唔到一套屍纏妖后.會累死人
作者: 尉凌    時間: 2004-8-22 07:11 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

對一個精神異常的人來說~~
是不能用平常人的思考邏輯來解釋的!!
不過不懂的是~~
為啥古今中外為求長生不老的人這麼多啊!!
吸血鬼~
真的存在嗎!?!?
如果真的有~
除了他們賴以為生的糧食是鮮血外~
其它地方跟人類一不一樣呢!?
他們能不能算是人類啊@@..
作者: 雷.仲恩    時間: 2004-8-22 05:40 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

又是這篇東西…不過第二次回又有另一個感覺,說到這個《屍纏妖后》就氣憤呀…完全把書面的情節改了…
(╯�▽�)╯~ ????翻桌!!!    (大家不用理會我)
我認為這個人已經瘋了呀…照道理喝一個普通人的血會否成為吸血鬼呀?用腦想想就知道呀…
不過看這個post就看見很多人對吸血鬼的看法就是﹕「被咬者會成為吸血鬼」不過如果是這樣全世界不就很多吸血鬼了嗎?
作者: 七姐    時間: 2004-8-23 04:51 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

由細識去大既朋友都可以殺.....
仲要係滿足自己目的
佢真係冇人性
作者: speedlin7749    時間: 2004-8-25 04:32 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

唉~~~~全世界有60億的人口,真的證明了一句名言:一樣米,養百樣人!結論是.....他是"白癡"嗎?
作者: 水叮噹    時間: 2004-8-25 02:33 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

汗!!
甘都好信!!
有无搞错啊!!
想长生不老想蒙佐啊!!
连自己好友都杀!!
无人性!!
作者: C朗拿度    時間: 2004-8-26 05:17 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

係人唔係呀佢!!!
由細玩到大既朋友都可以落到手???
仲要以為自己已經變o左吸血鬼, 呢D人.... 唉.... ><

作者: jack0927    時間: 2004-8-26 11:30 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

佢精神一定有問題,
而且吸血鬼有咩好做ar!!~
無盡孤獨,佢真係要睇醫生,
而且佢都好冇人性,為左自己去殺個fd~~
仲係虐殺!!
佢的確已經如願,變成非人生物,
佢唔算係一個人!!~
不過點解佢食左佢個fd,以為變左吸血鬼時,唔插自己幾刀試下呢??~
作者: kura    時間: 2004-8-29 02:45 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

他應該是精神有問題,要不就是太過幼稚.
作者: 白狐    時間: 2004-8-29 09:13 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

不知道......他吃下頭顱時..是什麼感覺ㄟ...噁.........
作者: raven    時間: 2004-9-13 01:15 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

這應不應該怪電視媒體的影響呢?
請大家思考....
作者: 芋頭    時間: 2004-9-26 06:05 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

真是太可怕了 ,  對於從小一起長大的朋友都可以殺害 ,
他一定是患有重度的妄想症 , 才會連現實和虛構的世界都分不清 ,
應該強制治療 !

作者: death1234    時間: 2004-11-25 01:24 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

我想說,即使給他得到了長生不老,但食人始終在美國也是會被判沒有假釋的終生監禁呀...再者,如果認為他還有攻擊性和對社會的穩定造成影響,是終生也要在牢中渡過...
長生..但監禁..唉...
作者: geniekapo    時間: 2004-11-27 01:16 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

Queen of the damned...個疆c男主角又真係幾型幾靚仔既...
疆c?我都想做呀...but唔係因為可以長生不老..只係覺得好浪漫吧..
呢d....想下好啦...+___+
作者: manman288    時間: 2005-6-8 07:21 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

我想他的精神狀態應該
很有問題~
也無法分辨戲劇和
現實生活的差距~因為要殺了
自己的摯友已經不容易~
更何況吃了他~

作者: hsu    時間: 2005-6-8 02:45 PM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

The murderer is a idiot, and uneducated. Altogether, he has a low IQ, maybe a schizophrenia; listening to a character in the movie to kill his best friend is sickening. He should not be just put in jail, but should be put to death.
作者: queenie329    時間: 2005-6-10 01:07 AM     標題: 殺友飲血吃頭顱...為變吸血鬼

咁佢都幾痴線喎...睇戲當真...
咁d人有冇捉佢去睇心理醫生呀....
如果人血真係可以長生不死...咁我地
以後出行咪好危險...??

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0