標題: 新田公路(討論) [打印本頁]

作者: yinglung    時間: 2005-12-12 02:50 PM     標題: 新田公路(討論)

今年新田(落馬洲)真係死好多人...
今日頭條又死三個人..仲要係滅門...
我記憶所及今年0係新田撞車撞死0既點都有十單八單
大家有冇D關新田0既經歷?
作者: Ashnana    時間: 2005-12-12 03:03 PM     標題: 新田公路(討論)

這件事我從電視新聞看到,真係好慘一家3口!!!!
新聞話係失控喎...相信日光日白應該唔會因為靈體
作者: celiaw    時間: 2005-12-12 03:34 PM     標題: 新田公路(討論)

當我看見這新聞時,心裡感覺很不舒服,車禍應該在零晨時份發生,因太少車輛經過,所以末有給其他車發現,如果及早發現,應該有一線生機。生死有命,希望車禍中三位亡魂早登極樂。
作者: Aphrodite    時間: 2005-12-12 05:04 PM     標題: 新田公路(討論)

看完這件新聞,心裡很不舒服。
的確,這些大大小小的死傷事件,
每天實在太多…麻木了是人之常情。但…不知為何,總覺得心酸。
也許,是新聞標榜著『慈父慈母』的關係,令人不禁抱怨所謂『好心無好報』
但…儘管如何,願他們的靈魂能早日安息。在世的人,也努力生活下去。
先說說我的意見,通常這些交通黑點也會有這類鬼怪傳說,
至於此事如何,我倒覺得機會不大是什麼靈體作怪。
因為剛才看新聞,貨車並沒有剎制的痕跡,只不過只司機精神不集中所致。
作者: haha2005    時間: 2005-12-13 12:16 PM     標題: 新田公路(討論)

only 12月已死左好多人了!!!真係好唔舒服呀!!!
作者: yinglung    時間: 2005-12-13 03:05 PM     標題: 新田公路(討論)

今年0係新田撞車死0既人....至少超過十個.... 剩係呢兩個月0係新田0既奪命車禍都上左三次頭條新聞... 一單係貨車相撞..一單係專線少巴...一單係一家三口......
仲有今年吾知點解特別多人死於意外... 我有個朋友佢係 *啦磨*佬0既老闆...今年佢多野做到要自己落手,就係佢同我講 *搞咩鬼...今年特別多人死於意外.....*

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0