標題: 超巨形鯉魚 [打印本頁]

作者: christhk    時間: 2004-10-25 05:24 PM     標題: 超巨形鯉魚

巨形的魚都見過, 但這麼大的鯉魚還是第一次見, 不知釣到的人會不會吃掉牠?
作者: 芋頭    時間: 2004-10-26 02:41 AM     標題: 超巨形鯉魚

好大的鯉魚耶.......
這是什麼品種啊 , 可以吃嗎  , 這麼大一隻 , 肉質會不會很老 ?
說不定牠是鯉魚精 , 還是海龍王的親戚呢 , 把牠吃掉的話 , 小心海龍王跑來報仇 !
( 開玩笑的 )
作者: christhk    時間: 2004-10-26 09:23 AM     標題: 超巨形鯉魚

我也很想知道怎麼釣到這麼大的鯉魚, 這相片是朋友給我的, 不過世事無奇不有, 可能高處未算高, 大魚未算大, 他日再見到更大的鯉魚也不奇. 我也很想問問釣到的人會不會吃了牠, 不過我覺得這魚有點可佈, 不敢吃了.
作者: qawe123    時間: 2004-10-26 01:57 PM     標題: 超巨形鯉魚

看起来那么大是因為 ————
     角度問題  !!!
     其實并非那么大!!!
作者: Miyavi    時間: 2004-10-26 02:22 PM     標題: 超巨形鯉魚

超勁 ar~
極大條~
真係好想知道釣個個人怎樣釣~
作者: 玄奘    時間: 2004-10-26 06:57 PM     標題: 超巨形鯉魚

我覺得是假的.....
因為從魚鱗感覺是......畫上去的
魚腮跟眼睛都是一樣....
(p.s. 以上只是本人覺得)
作者: indesjones    時間: 2004-11-3 08:51 PM     標題: 超巨形鯉魚

這條鯉魚看起來有五,六百斤啊!!!
因為沒有出處!!所以可信性極低!!
據我所知,目前發現最大的鯉魚隻有四,五十斤!!
作者: 傻佬丁    時間: 2004-11-4 02:35 PM     標題: 超巨形鯉魚

下面引用由qawe1232004/10/26 01:57pm 發表的內容:
看起来那么大是因為 ————
     角度問題  !!!
     其實并非那么大!!!
我第一眼睇落去都以為好大...聽左你咁講再留心睇下...
發現好似係角度問題呀~~條魚放左喺台面度鏡頭向下影........
作者: 濱崎步    時間: 2004-11-7 05:24 AM     標題: 超巨形鯉魚

係唔係真係釣??咁支魚竿咪要好大支
會唔會係條魚死左比人發現後影佢相呀

作者: jacky90104    時間: 2004-11-11 12:42 PM     標題: 超巨形鯉魚

咁樣睇落去好似假的,是人做出來的吧,不會真的
作者: djvqow    時間: 2004-11-19 09:22 PM     標題: 超巨形鯉魚

我看就好像是電腦key上去的,
大家有沒有留意條魚係係幅圖既最上面,
而又沒有其他東西庶住佢!!!
作者: puiyee91922    時間: 2005-1-9 08:31 PM     標題: 超巨形鯉魚

我經多次翻睇...發覺條魚好似係由第二幅相度整落黎,然後再放大貼上呢幅相....
請留意一下條魚下面o既陰影,好似唔係幾自然...
再睇真o的條魚就好似凌空飛起黎咁......
另外,雖然呢幅相條魚唔一定係真,不過呢個世界無奇不有,所以我都信有咁大條鯉魚存在...
作者: kazama    時間: 2005-1-12 01:50 AM     標題: 超巨形鯉魚

我喺日本嘅時候食過餐叫"鯉魚宴"嘅嘢, 我當時覺得我食嘅鯉魚已經係最大架喇;
嗰餐鯉魚宴有成十幾碟菜, 碟碟都係用鯉魚煮嘅, 煎, 炒, 煮, 炸, 連刺身都有.
餐嘢其中有幾條仲有成個14寸電視機嘅熒光幕咁大添!
不過我見到你呢條之後...
我甘拜下風......... :-D
作者: huisiutung    時間: 2005-2-17 07:18 PM     標題: 超巨形鯉魚

我覺得是假的啊∼感覺上好像是膠來的?!
真的鯉魚可以生到這麼大件嗎?
真的話便應該是基因改造了。
作者: queenie329    時間: 2005-6-11 07:03 AM     標題: 超巨形鯉魚

很假的感覺....點解個身唔係反光既...
又冇水漬...會唔會係假的.....
作者: 森森    時間: 2005-9-15 03:31 PM     標題: 超巨形鯉魚

好醜啊~~~
好假啊~~~
吃了肯定會中那個什麼什麼的毒~~

作者: bb2008    時間: 2008-1-31 06:50 PM     標題: 超巨形鯉魚

vv                                                                                                        

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0