標題: 十二星座 [打印本頁]

作者: 冰羽    時間: 2004-10-15 11:24 PM     標題: 十二星座

你們是什麼星座的押~ ^^

[hidepoll]
作者: baby-fat    時間: 2004-10-16 07:36 AM     標題: 十二星座

我是摩羯座的,但別人說我的性格不像摩羯座啊!!!=.=
作者: SKYREX    時間: 2004-10-16 08:39 PM     標題: 十二星座

我是牛兒低但是我不太喜歡雙子座低還有水瓶低因為感覺不怎樣挨>"<
作者: cat-milk    時間: 2004-10-17 07:12 PM     標題: 十二星座

呃....我是天平座的,但是好像個性跟天平一點關係都沒有...
別人都說我比較像處女座,龜毛起來可是會要人命的....= =
作者: 風之影    時間: 2004-10-17 07:31 PM     標題: 十二星座

我係天秤座
我完全似晒天秤,一樣咁靚仔呀嘛(講笑)
不過我都係好似天秤果種決定唔到野
仲好希望其他人可以和平d
作者: Colleen    時間: 2004-10-18 09:29 AM     標題: 十二星座

我系水瓶座唧
但系我只有一半似水瓶座D性格吖!
都系一样甘怪怪唧,好奇心又超大哦
作者: DarkBoy    時間: 2004-10-18 11:07 PM     標題: 十二星座

我是水瓶子......算是水瓶中的異類吧...
一直以來就是這麼覺得的......
因為我的怪行為蠻多的...(我是這麼認為啦^^")
跟我聊過的某些網友並不覺得我是這種人....雖然覺得欣慰
不過怪就是怪...不會改變的...
雖然我也會有正常的時候...
可是都是在坐在電腦前..我才會感到自己很正常...
可能心思都用在電腦上才這樣吧...
前些時候..看到一篇測驗的文章...
說是水瓶的失戀後的偽裝是...獨處
倒蠻準的....
因為我本來就獨來獨往....獨處是一定會有的...
(嘆)....沒朋友一起玩的日子真漫長啊~_~
作者: owlfrankie    時間: 2004-10-20 02:08 PM     標題: 十二星座

我是人馬座的,
以前總是覺得自己一點都不像人馬座般愛玩,
但現在當旁邊的朋友開始收心養性不愛玩的時候,
原來我還是一樣的愛玩....真的越來越像呢.....
作者: a802552001    時間: 2004-10-22 06:26 PM     標題: 十二星座

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從台灣分區閒談板轉移過來的!
作者: 賤種    時間: 2004-10-26 12:31 AM     標題: 十二星座

我是白羊座的
我由細到大冇乜野驚, 好鐘意食辣
講野唔經大腦, 衡動....好多好多都係白羊既特質
不過有人話白羊座終於做阿頭扮大佬我就唔多覺
因為我唔係咁=.="
作者: TinaWater    時間: 2004-11-1 02:17 AM     標題: 十二星座

我係典型佔有慾強?天蝎座∼∼∼
作者: 妹豬    時間: 2004-11-3 01:52 PM     標題: 十二星座

哈哈~~我係山羊座...人地用〔船頭驚鬼,船尾驚賊〕形容山羊
其實山羊座的人是十二星座中最有耐性,小心的星座,凡事都腳踏實地,固執可以說是他們最大的特質,無論對事情的看法、態度,一旦堅持己見,不達到目的,他們是不會放手旳。

作者: 傻佬丁    時間: 2004-11-3 02:56 PM     標題: 十二星座

我是天秤座的 ~ 以下是天秤庭的解說 , 有85%中喔....
天秤座由金星守護、守護神是維納斯,影響他們愛好追求和平和和諧的感覺,天秤座的人外型優雅,親切善良,對人慷慨,朋友緣極好,喜歡聽別人的傾訴,溝通力又強,只不過有猶豫不決的最大毛病。
他們事事要求平衡,和其他人維持深入關係是他的人生目標,他們最容易感染寂寞,很多時會有心靈上空虛,雖然分享是他人生的座右銘,可惜他容易流於將自己的一套想法加諸在其他人身上,正所謂用自己的尺來度他人的 長短,天秤座的朋友要小心這點。
不喜歡作決定,因為他們不懂得如何決定,很喜歡逃避問題,猶疑不決,不知所措,不知下一步可以怎樣去做,他們又最怕寂寞,朋友對他很重要,女性天秤座希望伴侶最好廿四小時陪她。
作者: 西靈月    時間: 2004-11-5 07:39 PM     標題: 十二星座

我是水瓶座的..
我覺得...
我很符合水瓶的特點..
超好奇.(如果唔係..都唔會上呢個網)
勁想人人平等...(成日想change the world)
爆愛自由....(冇人管我..因他們知道...管唔到我.)
好理智...(unhappy時..都唔會做傻野)
哈哈....
都幾自戀嫁...^^
中晒..^^
作者: 檸檬柚子    時間: 2004-11-13 09:14 AM     標題: 十二星座

我是處女座的.....
人地話我都唔多似男的.....
因為成日唔出聲之類..
作者: rion    時間: 2004-11-16 07:44 PM     標題: 十二星座

我是摩羯座的!!
but受月亮星座--水瓶座影晌為多!!
作者: jackieSLY    時間: 2004-11-20 03:19 AM     標題: 十二星座

我係天蠍嫁....
不過個人覺得自己似水瓶多d........
作者: dinocrisis    時間: 2004-11-28 03:32 PM     標題: 十二星座

我係射手座LA~~
HAHA~~~
有時星座都講得幾準GA~~我又真係幾無耐性, ok花心, 同唔like比人管住
HeeEEE
作者: spider10620    時間: 2004-12-9 07:52 PM     標題: 十二星座

偶是射手座~~可是每次叫別人猜偶的星座
都沒有人有猜對過...都會說處女~~雙魚~~天蠍
就猜來猜去~猜不到射手>"<
其實在熟人面前~好友面前~偶還蠻像射手的
可能其他時候~~會怕生吧^^|||
作者: shawn1110    時間: 2004-12-12 06:03 PM     標題: 十二星座

我是不太典型的天蠍座,或者說我沒有把天蠍座的邪惡特質表現出來,所以我同學都認為我很「可愛」,當我告訴他們我是天蠍座時,他們還不太相信呢!不過我自己知道我是有心機又邪惡的人。
作者: 濱崎步    時間: 2004-12-21 08:22 PM     標題: 十二星座

我是天蠍座的............我有天蠍的特性............
我的個性十分執著,又十分固執................
我從不喜歡順從任何人或事
是一個十分有主見和自我的星座
哈~~~~不知其他天蠍座的朋友又是否會和天蠍的性格一樣呢??

作者: cyclops    時間: 2004-12-25 11:29 PM     標題: 十二星座

呵呵...我是處女座...可是上升星座是天蠍座...
所以.有天蠍的固執.又有處女座的潔痞...
不過有沒有心機我不知道.....= =|||
作者: 阿建    時間: 2005-1-23 03:08 PM     標題: 十二星座

我係山羊座架
不過我冇山羊座既特徵
作者: 幽靈星座天使    時間: 2005-1-23 04:33 PM     標題: 十二星座

i am 天蠍 but i am 屬馬
so 我的性格有點不像天蠍
作者: kalai1217131    時間: 2005-1-25 10:29 PM     標題: 十二星座

我係獅子座的~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 璃魅姬    時間: 2005-2-6 10:25 PM     標題: 十二星座

我是處女座的....
但....我有時候很像....
有時卻相反....
很兩極化....
有時也很像雙魚....
因為周圍天秤的人多....
有時也會像天秤座的....

作者: Fireex    時間: 2005-2-7 12:44 AM     標題: 十二星座

我本人係巨蟹座,不過我朋友說我每天的性格都不同.
所以我d朋友都唔同我玩心理test,因為每次得出來的性格都不同.
作者: 霧梨花    時間: 2005-2-12 06:37 PM     標題: 十二星座

我係雙子座的~~性格同雙子座果真一點都不差

作者: 巴洛克617    時間: 2005-2-28 08:17 PM     標題: 十二星座

我可是地道的双子座∼∼∼
作者: sleepsheep92    時間: 2005-3-14 01:36 PM     標題: 十二星座

我系天蝎座!但系我冇甘爱恨分明!
作者: 臻霜兒    時間: 2005-3-21 11:34 PM     標題: 十二星座

我也是天蠍的...
我想~除了說天蠍有神秘魅力這點不準之外~其他性格上都很天蠍= =(我才沒魅力勒)
嘿嘿嘿..不要惹到我
作者: MsFulin    時間: 2005-3-22 05:53 PM     標題: 十二星座

我係人馬個borrrrrr* 我覺得自己都幾似人馬,,,,因為d性格真係好似!
作者: 玄皓    時間: 2005-3-29 01:53 PM     標題: 十二星座

我係山羊座,我班fd都話我的性格好似山羊座的性格
作者: hokamwan    時間: 2005-3-29 03:31 PM     標題: 十二星座

我是牧羊座的,有時候我覺得我很像牧羊座的性格,
但有時候我覺得我自己好像不是,
我個人認為性格是可以改變的!!!
作者: fannylam    時間: 2005-5-16 12:02 AM     標題: 十二星座

我係"處女座"....某"d"性格似自己星座既...有"d"就一"d"都唔似架... ????
作者: cayenne    時間: 2005-5-17 04:33 PM     標題: 十二星座

我是天蠍的...基本上星座裡面所說都一樣...
不過要強調一點的是...
有仇必報是一定...嘿嘿...
作者: Kimo魚    時間: 2005-5-22 09:38 PM     標題: 十二星座

偶是自由嘚瓶子~奇奇怪怪的样子>_<
作者: yan19851011    時間: 2005-5-23 12:49 AM     標題: 十二星座

我係天秤座呀~~~~~天秤座係咪12星座之中係咪最迷人同埋最容易吸引異性呢???
我睇星座書係咁講~~~但我又覺得準既!!!
作者: 離水的魚    時間: 2005-5-23 06:47 PM     標題: 十二星座

我係雙子的~ 典型的雙子~ ...>^^<
作者: pig999    時間: 2005-5-25 01:34 PM     標題: 十二星座

射手座。
其实我都唔知点解楼主要做呢一个调查,为咩呢?
再讲,其实我哋平时讲嘅12星座都係一个人嘅太阳星座,
仲有月亮星座啊,金星星座,好多因素去考虑架。
如果单凭一个人嘅太阳星座就判断呢个人嘅性格,
我个人觉得就比较武断了。
作者: 水其    時間: 2005-5-29 01:34 AM     標題: 十二星座

我係巨蟹座家!!!
之前見到巨蟹座的性格同本人唔似家..
但大大下,
又有少少似o...
作者: 細細粒    時間: 2005-5-31 02:17 AM     標題: 十二星座

我是天秤座的.....
不喜歡作決定,因為他們不懂得如何決定,很喜歡逃避問題,猶疑不決,不知所措,不知下一步可以怎樣去做,他們又最怕寂寞,朋友對他很重要,女性天秤座希望伴侶最好廿四小時陪她。  

作者: snow--liang    時間: 2005-8-4 02:06 PM     標題: 十二星座

我系魔羯座的,我同D魔羯座都好老友
作者: 跳繩皇帝    時間: 2005-8-19 07:24 PM     標題: 十二星座

原來都幾多人係雙子既...比我估既排名高好多
作者: 路易路易    時間: 2005-9-3 12:46 AM     標題: 十二星座

我是魔羯座的...
但是我感觉有的时候不是很像
也许因为我没有想象中那么安静吧
作者: joe198663    時間: 2005-9-3 02:22 AM     標題: 十二星座

I am a Gemini...
And actually my character is similar to the speciality of Gemini...

Here are some characters about me,
1. I am talkative... I like to chat with everybody... And I usually get a lot of topics...
2. I am energetic... I like sharing everything with the others... Especially I feel so good when I share my experience with my friends...
3. Cos I am very juice too... Sometimes I like to meddle in someone's private affairs... =.=''
4. I like to try anything new... When there is a new produce, I will try it at firts time...
5. I have double characters... Sometimes I am cool, but sometimes I am energetic... It is hard to get what I think......

Anyway I am pround to be a Gemini...
Since this constellation is very interesting.......
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

作者: lemonweed    時間: 2005-9-3 04:11 PM     標題: 十二星座

雖然我係射手,但係無一個人覺得我似射手
作者: manman288    時間: 2005-9-5 05:33 AM     標題: 十二星座

我是牡羊座的,
但別人說我的性格不像牡羊座啊!
作者: soso128    時間: 2005-9-24 06:48 PM     標題: 十二星座

~巨蟹座~  個性不像 "巨蟹"橫行呵!有點像的是不懂去表達自己意思。多謝你的分享!
作者: manman288    時間: 2005-9-30 02:11 AM     標題: 十二星座

我是白羊座的
我由細到大冇乜野驚,
, 衡動....好多好多都係白羊既特質

作者: 小夢    時間: 2005-10-3 11:33 PM     標題: 十二星座

我係天蠍座的耶,都幾典型架,專一,佔有慾強、醋罈子、喜歡神秘的事…原來依都幾多人係天蠍座的
作者: 冰狐女公子    時間: 2005-11-23 11:51 AM     標題: 十二星座

我係雙子女,有雙魚同獅子,又有惡魔+天使?性格+_+'
作者: ★邪惡貓★    時間: 2005-11-23 07:44 PM     標題: 十二星座

我是~摩羯座~ 的
我個人認為我有大部分的性格都蠻像摩羯座的...
作者: 朽木留亞    時間: 2005-12-29 12:31 PM     標題: 十二星座

天蝎座
但別人猜測時從來不會估我是天蝎座~
常被人以為是天秤....因為對所有人的態度都一樣
或者是處女....因為完美主義和潔癖
也間中被估過是水瓶....唔知點解
作者: Blue20    時間: 2006-1-10 12:24 PM     標題: 十二星座

我是一個典型的金牛座^.^"
許多有關形容金牛的特點都很中point的~
有時頑固起來真是很嚇人的,
但其實我是一個很隨和的人啊。
作者: 23411432    時間: 2006-3-7 06:36 AM     標題: 十二星座

下面引用由冰羽2004/10/15 11:24pm 發表的內容:
你們是什麼星座的押~ ^^

我是天平座的...
凡事都講求公平.完美.和平(最好)
所以我會凡事綜合討論尋求合理性
不知是否所有天秤座的都是這樣呢??

作者: pekkei34    時間: 2006-9-24 06:36 PM     標題: 十二星座

下面引用由DarkBoy2004/10/18 11:07pm 發表的內容:
我是水瓶子......算是水瓶中的異類吧...
一直以來就是這麼覺得的......
因為我的怪行為蠻多的...(我是這麼認為啦^^")
跟我聊過的某些網友並不覺得我是這種人....雖然覺得欣慰
...
水瓶...本來就是你這個樣子的...
怪人一個...我自己就是了...
水瓶加油~~繼續怪一下去吧!!!
作者: DeathMetal    時間: 2006-9-25 07:42 AM     標題: 十二星座

我係水瓶座, 一個好典型既水瓶座, 任何認識我既人都係咁話.
作者: 森野韻    時間: 2007-5-2 10:10 PM     標題: 十二星座

我係双魚,双魚呀! 一連性格都同星座書所講既一樣>.<

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0