標題: 好幾年前的真實靈異事件 [打印本頁]

作者: rttkamet    時間: 2005-12-26 05:46 PM     標題: 好幾年前的真實靈異事件

故事是由我朋友處聽來, 他是救護車司機, 有很多事是他們行內人才知的, 他是沒有宗教信仰的, 所以很多事件他都不會想到跟靈異有關, 漁灣村火警, 好幾年前發生的事, 那天, 我朋友有份去救人, 火雖然不算大, 但也有單位被燒毀, 而且有很多人吸入濃煙而感不適, 他到了現場, 火已被撲滅, 聽說其中一個單位有對小兄妹被燒死, 但屍體仍未抬走, 因為他們是攬在一起在床上被活活燒死的, 消防員用了很多方法都不能將他們完整分開, 直至有一位較年長的消防員出現, 還對屍體說我們不是要將你們分開, 只是想你們的親人可以快點將你們認領), 很奇怪, 話才說完, 他們自動分開
作者: geo881903    時間: 2005-12-26 09:39 PM     標題: 好幾年前的真實靈異事件

其實我覺得佢地咁離分開是好正常wor~
只不過係d火令到兩個溶埋一齊,
但係戈個消防員又真係神~
作者: 伯拉    時間: 2005-12-27 08:45 AM     標題: 好幾年前的真實靈異事件

之前我睇過類似既見聞,一本專講泰國鬼古既鬼古書記載過一件甘既事:
泰國有個慈善組織系專門執屍既,距地有個店面,D遊客同當地人仲可以為無名氏死者捐錢買棺材,等距地可以入土為安添,
執屍隊其中一個組員曾經遇過一件事:
某日,趺地接到消息,要去郊外既一間舊別墅度收屍,死者系一個女性,被人劫殺後棄屍別墅內,距地一行人行行下,其中一個突然聽到有把女人聲求救,話距系個廢井度,死左好耐都無人知,希望執屍隊可以救距出來。
聽到女人講野既果個隊員因為呢份義工既關係,都遇到過唔少類似既事,所以距知道附近一定有另一具屍體,距同隊長報告之後,就獨自去穩果個女死者,果然系草叢既深處發現左女死者蜷曲系廢井入邊,個井唔算太深,但系好窄,個隊員諗住自己有任務在身,所以CALL左另一隊人來幫忙,但點知另一隊人來到之後,諗左好多方法都拉唔起條屍,原因系條屍既重量同距既體積成反比,重到無人拉得起,之後個隊員聽到距地甘講,就知道個女死者系想自己去幫距,距系廢井口對住個女死者大聲話:我系聽到你求救既果個人,我現在來救你出來,你好快就可以出來架啦。
之後個隊員同埋另一隊人合力一拉,個女死者條屍就好順利甘拉左出個廢井了。

作者: chan1    時間: 2005-12-27 03:32 PM     標題: 好幾年前的真實靈異事件

下面引用由geo8819032005/12/26 09:39pm 發表的內容:
其實我覺得佢地咁離分開是好正常wor~
只不過係d火令到兩個溶埋一齊,
但係戈個消防員又真係神~
你一定未看燒焦的屍體,他們各身體全黑,有一些會隱矛約見到一些黑紅色的傷口,不會溶的
如果想他們溶的話,要超高溫火

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0