標題: 忘記痛苦.... [打印本頁]

作者: po0029    時間: 2003-11-29 12:12 PM     標題: 忘記痛苦....

各位會點樣處理唔開心既回憶呢??
回憶唔係一件件,亦唔係一段段...
回憶就好似一個個相連gei炸彈...
當你觸發左其中一個,呢一切都會係你面前爆發...
所以當你要忘記一條悲傷gei事,你就要將佢帶比你gei快樂都忘記埋...
當你要隱藏為一個人而流gei眼淚時,你就要將佢帶比你gei溫暖都理藏...
但係要忘記快樂gei回憶係好悲傷,而且要好痛苦...
而我地根本就唔願意去而對呢種痛...
所以我地根本就忘記唔到悲傷...
我地做到gei,只係將我地gei感覺埋藏,
將令我地開心同令我地悲傷gei感覺一齊埋藏...

作者: 雷.仲恩    時間: 2003-11-29 12:14 PM     標題: 忘記痛苦....

痛苦是要忘記,但一些痛苦可以令你成熟和堅強起來
作者: 小絲絲    時間: 2003-11-29 01:06 PM     標題: 忘記痛苦....

在以前.......我經常把不愉快的事情收起.......
但是當自己一個人的時候...
那些事情是會立即在腦海中出現......
到了明天我也會在人前扮作"什么事也没有"
但是這我也覺得是很痛苦....
因為很久也没有把事忘記........
但現在.........
當我有不愉快的事情發生了..........
我會自己一個人在想..........
不停的想.............
不停的對自己說........
面對現實..........

作者: 我的天我的歌    時間: 2003-11-29 01:54 PM     標題: 忘記痛苦....

講得非常正確....
面對同一個人...
有悲傷的時候...
亦同時有快樂....
特別是戀人吧...
要忘記一段情....
就要把一切一切都忘記....
快樂....悲傷....都一同帶走....
作者: kachung415    時間: 2003-11-29 02:50 PM     標題: 忘記痛苦....

我會盡快忘記...
因為都已成過去...點解唔諗d開心既野彌補d唔開心既回憶呢
作者: yoyo823    時間: 2003-11-29 03:25 PM     標題: 忘記痛苦....

我都係忘記唔到
每次一諗起個心就抽住抽住超痛但又喊唔出...先慘
作者: onlycolor    時間: 2003-12-2 12:43 PM     標題: 忘記痛苦....

其實越想忘 越忘不掉吧 這是我的經驗
所以後來的我 都會去面對 而試著在這種痛苦中 找到另一種成長放鬆的方法
痛=難過 對嗎 我想是的
但 當痛過幾次後 要試著在痛苦中找到成長的種子
痛 一定是損失嗎 其實也不然 痛過的人才知道 才更能了解 體會
有得有失^_^

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0