標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_= [打印本頁]

作者: manman288    時間: 2005-5-27 07:30 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

昨晚,,,,,,,,,,發生左一件事,,,,,,,,,
昨晚我係慈云山搭小巴回家,,,,,,,
當時就好似宜家甘,,,,,,,,
落雨又打雷,,,,,,,,,,,,,
去到車站,,,,,,,,,我想 搭個架小巴走左,,,,,,
甘我就上另一架LA...
而個架小巴走架路線係慈云山,,,,,,,竹圓,,,,,,九龍塘,,
上到車無耐,,,,,,架小巴就開走左LA......
車上只得我同司機,,,,,,,,,並無他人
起 初無咩事AR ,,,,,,,,,
但經過慈云閣後=_=||||||||||||||||||||
我竟係司機,,,,,,,,,前面個塊鏡,,,,,,,,,,
見到我後面單人位有一隻人腳,,,,,,
但我另轉望.....係見唔到隻人腳,,,,,,GE ,,,,,,,
而我都好肯 定個司機都
見到.....
因司機一直望住塊鏡,,,,,,,,,,
望完塊鏡............又另轉望後面D單人位,,,,
之後又望 住我WOR ,,,,,,,,
司機不斷重覆以上動作=_=||||||||
而係司機不斷重覆呢 個動作同佢惶 恐中GE眼神中,,,
直覺話我知,,,,,,( P X LA ......司機都見到.....我見到GE 野)....
我一直心唸,,,,,,,快D到LALALA.....
直到落車個陣,,,,,,
我見到.司機好唔想我
落車.......但無法,,,,,,,我自已都驚到咩甘LA ,
同我都到LO .....

後話
我現在唸 番都好驚ar =_=|||||||||||||||||||||||||||||||
現在出面砰砰板板,,,,,,,,,,,,
又落雨WOR,,,,,嚇死我LALALALA =_=||||||||||||||||||

作者: angefan    時間: 2005-5-27 07:44 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

其實我不是完全不怕鬼的,只是不知道為什麼,每每聽到你們說鬼故,都覺得很是有趣。
如果我可以見到你見到的情形,我想應該很有趣。
作者: ninjamojo    時間: 2005-5-27 07:48 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由angefan2005/05/27 07:44pm 發表的內容:
其實我不是完全不怕鬼的,只是不知道為什麼,每每聽到你們說鬼故,都覺得很是有趣。
When you really come across the situation like that, I dun think you will say so anymore.....
作者: manman288    時間: 2005-5-27 08:08 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由angefan2005/05/27 07:44pm 發表的內容:
唔好玩la..比.你見到呢d情形.......
我唔信你覺有趣ar
作者: raytai    時間: 2005-5-27 08:21 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由manman2882005/05/27 08:08pm 發表的內容:
唔好玩la..比.你見到呢d情形.......
我唔信你覺有趣ar
不如你當自己係個司機呀
睇下仲會唔會咁有趣
作者: cathay7E7    時間: 2005-5-27 08:35 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

you're full of crap mate, i bet when you see a ghost you will cry for mummy.
作者: 呀倫    時間: 2005-5-27 08:47 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下!!咁得人驚o既!!
你係唔係見到一次咋!?

作者: manman288    時間: 2005-5-27 09:24 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由呀倫2005/05/27 08:47pm 發表的內容:
下!!咁得人驚o既!!
你係唔係見到一次咋!?
=_=|||||||||||||||||||
呀倫.......我更係第一次見到LA,,,,,
架小巴又無其他人WOR,,,,,
我只係自然反應,,,,,,,
另番轉頭望下係唔係有隻腳渣=_=|||||||||
但另番轉頭望係見唔到GE ......
係司機,,,,,,,,,前面個塊鏡SIN 望到單人位個邊有隻腳,,,,
你地話AR ,,,,驚唔驚AR
作者: joe198663    時間: 2005-5-27 09:48 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

Thanks for your great sharing! ^.^
I feel scared after I read your story...
Since I need to take the mini bus every night...
And actually there are a few people take mini bus at night...
I am afraid that I will come accross the same situation...

Actually you were so lucky that you only saw its foot...
I wonder that you will pass out if you really see the ghost's full image...
And it was lucky that the ghost wasn't malicious...
At least the ghost didn't played a trick on you...
Futher more, it was coincident that the driver also saw the ghost...
It seems that he has the same channel as the ghost too...

I hope that you won't see the ghost again next time... ^.^

作者: 戇直神探    時間: 2005-5-27 10:29 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

如果係我 我都會勁驚..
不過我驚係驚個司機係佢都咁恐懼既情況下
開車會有危險.....
唔知你落左車後果個司機會點呢......
作者: freegoman    時間: 2005-5-27 11:57 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

其實會唔會有個人訓左係張椅到,剩係伸出隻腳呢?
作者: 米飯    時間: 2005-5-28 12:44 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由manman2882005/05/27 07:30pm 發表的內容:
...
其實我都好怕,獨個人夜mama搭車,如果架車得小貓三幾隻,
就仲多心懷疑,好似巴士上層,剩番你一個人就最驚.
睇番你這經歷,如果沒有打雷,驚嚇程度會減半,
是否過左慈云閣,才有問題呀?
若果係我就會立刻落車勒.
作者: manman288    時間: 2005-5-28 01:24 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由米飯2005/05/28 00:44am 發表的內容:
其實我都好怕,獨個人夜mama搭車,如果架車得小貓三幾隻,
就仲多心懷疑,好似巴士上層,剩番你一個人就最驚.
睇番你這經歷,如果沒有打雷,驚嚇程度會減半,
是否過左慈云閣,才有問題呀?
...
我都覺如果沒有打雷,驚嚇程度會減半,
係ar 係ar 過左慈云閣,才有問題 ar ,,,,
係司機,,,,,,,,,前面個塊鏡SIN 望到單人位個邊有隻腳,,,,
而隻腳,,,, 係直立甘ge (芝世)....
所以絕對無可能有個人訓左係張椅到,剩係伸出隻腳.......
我只係係塊鏡 望到大脾同小腿.......一隻腳,,,,
但另轉身望又望唔到wor =_=|||||||||||||
米飯米飯點立刻落車ar ,,,,
,慈云閣 個邊d路好黑好靜同好斜ge ,,,,,
同慈云閣係安放先人ge 地方
平時夜晚都無咩人..........更可況落埋雨,,,,
見到d甘架野,,,,總夠膽係慈云閣落車咩  

&&&&&&&&&
                                                        &  嚇死我lalala  &
                                           (-_-")& &&&&&&&&&
                                             /▇\ ▂︴

作者: 米飯    時間: 2005-5-28 01:50 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由manman2882005/05/28 01:24am 發表的內容:
我都覺如果沒有打雷,驚嚇程度會減半,
係ar 係ar 過左慈云閣,才有問題 ar ,,,,
而隻腳,,,, 係直立甘ge (芝世)....
...
係喎,我無唸落車可能仲驚,不過都有個司機陪你,
呢補硬食兼死撐la,慈云閣有好多骨灰係果度,
唔駛唸,你領野勒.
上面有人話有趣,等佢撞下就知驚.
作者: manman288    時間: 2005-5-28 01:59 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由米飯2005/05/28 01:50am 發表的內容:
係喎,我無唸落車可能仲驚,不過都有個司機陪你,
呢補硬食兼死撐la,慈云閣有好多骨灰係果度,
唔駛唸,你領野勒.
上面有人話有趣,等佢撞下就知驚.
咪就係,,,,,見到唔方唔有趣la,,,,
等佢撞下就知驚.........睇下點有趣法都好ar ...
係唔係ar
米飯?
作者: whitenight    時間: 2005-5-28 02:17 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

隻腳睇上去係男定係女?
不過淨係見到隻腳算好la
話唔定司機個角度仲睇到埋其他角度
作者: sze393    時間: 2005-5-28 02:55 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

如果是我見到....>.<
真係唔敢想像啦....
但我諗個司機仲驚過你囉...>.<
因為個司機應該睇得清楚過你....
你只是見到隻腳...
而司機應該見到全相.....

作者: angefan    時間: 2005-5-28 07:19 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

我覺得撞鬼就好像坐過山車...又驚又想坐(←←是有一點點矛盾)。
其實我覺得我以前的家都有,可惜只是聽得到,每次偷偷望出去都見不到什麼。
作者: manman288    時間: 2005-5-28 06:21 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由sze3932005/05/28 02:55am 發表的內容:
如果是我見到....>.<
真係唔敢想像啦....
但我諗個司機仲驚過你囉...>.<
因為個司機應該睇得清楚過你....
...
唔會ar ma ........
一隻腳已經嚇死我la......個司機唔會見到更多野ma ???

作者: a21081r    時間: 2005-5-29 01:56 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

我想問你...你係搭邊部車...
係唔係73號小巴???
作者: manman288    時間: 2005-5-29 11:06 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由a21081r2005/05/29 01:56pm 發表的內容:
我想問你...你係搭邊部車...
係唔係73號小巴???
yes ar yes ar
係73號小巴???ar
作者: hiyawing    時間: 2005-5-30 01:19 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

點會有人話有趣...真係等佢遇到時~~佢仲會唔會話有趣...
但最慘係個司機...又唔可以唔撐落去.....要死頂....祝個司機好運....
作者: ezratse    時間: 2005-5-30 03:04 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由manman2882005/05/27 07:30pm 發表的內容:
...
如果我見倒,我一定會了解事實的真相,去看看『鬼腳』
是誤會當然最好,就算那腳真是鬼,那最少自己知道,我是遇鬼或是見鬼,總有個明白;比起現在提心跳膽,不清楚是否遇到鬼怪,還會好一些。
作者: vling2884    時間: 2005-5-31 07:56 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

...
嘩..樓主..
你好勇敢呀..
若果我係你..
己經驚到唔識落車啦..
o個刻你有冇諗過..
打電話返屋企揾人求救呀?
另外..樓上話有趣o個位..
"針唔拮到肉唔知痛"既..
係度睇文梗係覺得輕鬆有趣啦..
但到你真係撞到o甘既情况..
相信就唔會係呢種反應啦..
作者: angefan    時間: 2005-5-31 08:28 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

可能每個人對有趣的定義不同,對我來說,剌激而有意思的生命就是有趣,就正如前陣子有人說喜歡看死屍一樣,是沒有所謂對錯的。不過大家如果硬是要針著字眼的話,我也沒有什麼想要說了。
作者: zerox1    時間: 2005-5-31 04:55 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

我本著求真的精神,都要問下你的,並不是挑戰你or唔信你
1.你係塊鏡見到隻腳,係點的?(男or 女人腳?,長褲or玉腿?)
2.見到幾多成隻腳or 只係少少?
3.清楚or 糢糊?
4.見唔見到有冇著鞋and 咩類型?
我問咁多問題是因為好多時自己會誤導自己的~
For example,有一次我同個朋友行緊返屋企,途中會經過一條好長的花糟的,突然間我個朋友有d 振振地同我講話係花糟見到一隻手,於是咪問佢係where and 話同佢一齊去睇下,但佢點都話唔睇,最後我行到去先發現原來係一隻"手"..........."套"。
不過第一眼都似幾似真的,隻手套係菊花牌手套果d 類型,又要係玉色,加上的植物遮遮掩掩,光線又唔係好充足,真係睇唔出奇
如果佢同我都唔去睇,咁又會變成恐怖經歷~
作者: andywong    時間: 2005-6-1 03:49 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

my aunt is live in there.... and sometimes she told me she see 'that' kind of thing when she tae the bus home @@ i didnt go to my aunt's house because i scare @@
作者: 阿權    時間: 2005-6-2 08:49 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

我睇有人話唔驚鬼..咁如果比你返到去果時概現埸你又會點ar??係人都會驚la.
唔驚果d真係神黎ja
作者: manman288    時間: 2005-6-2 09:13 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由zerox12005/05/31 04:55pm 發表的內容:
我本著求真的精神,都要問下你的,並不是挑戰你or唔信你
1.你係塊鏡見到隻腳,係點的?(男or 女人腳?,長褲or玉腿?)
2.見到幾多成隻腳or 只係少少?
3.清楚or 糢糊?
.............回zerox1
......................1 唔鬼know 男or 女人腳 wor ,
2       無著褲吧!因我只look 到一隻過ge 玉腿..我見到大比同小腿小小..
3清楚吧!因真係look 到係隻玉腿..
...4....冇著鞋吧.因塊鏡照唔到有著鞋.所以無吧
而我另轉 頭望,,,,,,,係無野係坐位ge ...
但望塊鏡sin look 到         (-_-")   
                                        /▇\ ▂︴

作者: ryuen105    時間: 2005-6-8 01:34 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

有點假
印象中,
在小巴的倒後鏡應該是看不到單人位的地版的(角度問題)
還是我記錯???
因太久沒坐
倒後鏡應是與地面成水平才能看到後方來車
如果要看到單人坐的地面...
那倒後鏡應向地面
故應不大可能吧
作者: gallon    時間: 2005-6-8 01:40 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

咁恐怖???
不過如果我係你既情況.........
我既做法都係一樣.......................
死~呢次領野啦~~~
呆~~~~~~~~~~~~~~
係呢~
咁你而家冇野嘛?
作者: manman288    時間: 2005-6-8 03:44 AM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由ryuen1052005/06/08 01:34am 發表的內容:
有點假
印象中,
在小巴的倒後鏡應該是看不到單人位的地版的(角度問題)
還是我記錯???
...
哦,唔信咪吧....................
你.咪當我幻想出黎GE LO ,

作者: ryuen105    時間: 2005-6-8 09:50 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

NO need to be so angry
i just express my view
作者: manman288    時間: 2005-6-8 10:51 PM     標題: 慈云山搭小巴之.....恐怖紀記=_=

下面引用由ryuen1052005/06/08 09:50pm 發表的內容:
NO need to be so angry
i just express my view
我無angry ar ....
別誤會ar ,,,
我只不過答番我所想呢~

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0