標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 】 [打印本頁]

作者: chung1219    時間: 2006-9-5 12:19 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 】

完結。
作者: sgrlto    時間: 2006-9-5 03:19 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

我想睇下夜鴉的招式.....
應該頗利害吧!!哈哈~快點兒解決東東啦!!
牠很像螂蟑...原子彈都炸唔死~
作者: chung1219    時間: 2006-9-5 05:23 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由sgrlto2006/09/05 03:19pm 發表的內容:
我想睇下夜鴉的招式.....
應該頗利害吧!!哈哈~快點兒解決東東啦!!
牠很像螂蟑...原子彈都炸唔死~
你又話部電腦有毛病 ? 整返好嗱 ?
亞蛹不算非常利害 , 因為佢 d 絕招及
異能都是『半桶水』而已 ......
因為佢太年輕 , 他在故事中的設定年
齡是 14 歲 , 仍然只是個小伙子而已....

作者: 殺神§麟§    時間: 2006-9-5 07:14 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

怎麼亞叔還沒死啊……(???執起鐮刀說:看來要把他轟成塵灰…)
遲點不會出現四眼仔吧……(笑)

作者: chung1219    時間: 2006-9-6 07:07 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/05 07:14pm 發表的內容:
怎麼亞叔還沒死啊……(???執起鐮刀說:看來要把他轟成塵灰…)
遲點不會出現四眼仔吧……(笑)
四咩眼仔? ......遲 D 哩本小說都會停 , 不過
放心 , 你有機會出場 , 在下一篇第二回 , 而
下一篇叫『無間行者』篇 ......
作者: sgrlto    時間: 2006-9-6 03:53 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/05 05:23pm 發表的內容:
你又話部電腦有毛病 ? 整返好嗱 ?
亞蛹不算非常利害 , 因為佢 d 絕招及
異能都是『半桶水』而已 ......
因為佢太年輕 , 他在故事中的設定年
...
是啊!!是火牛壞了....等了一個星期
嗯...那我就留意一下亞蛹的絕技吧!
作者: 柴人    時間: 2006-9-6 05:08 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

個呀叔堂眉咁yeah既?幾鬼好笑........我睇到亞叔慘叫之前不斷係度笑........
有得睇呀叔之餘又有得笑!!雙絕呀!
作者: chung1219    時間: 2006-9-7 10:22 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由柴人2006/09/06 05:08pm 發表的內容:
個呀叔堂眉咁yeah既?幾鬼好笑........我睇到亞叔慘叫之前不斷係度笑........
有得睇呀叔之餘又有得笑!!雙絕呀!
最可惜修羅之行篇第1至4回消失了 , 亞蛹
被摸屁股亦好笑啊 !
亞叔因為吸?個人妖 d血 , 所以堂眉都變得
好妖艷下咁囉 .......
作者: 柴人    時間: 2006-9-12 07:18 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

哦,,,,終於出左第6回了,,,,,,夜鴉做乜野=0=
巨臂,,,,,,,佢其中一個異能嗎?
呀叔莫非係比夜鴉搞掂的嗎?
至於我估到,,,點解佢有兩個造型呢,,,,
應該係同你提到佢既其中一個異能有關呢
作者: chung1219    時間: 2006-9-13 01:52 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由柴人2006/09/12 07:18pm 發表的內容:
哦,,,,終於出左第6回了,,,,,,夜鴉做乜野=0=
巨臂,,,,,,,佢其中一個異能嗎?
呀叔莫非係比夜鴉搞掂的嗎?
至於我估到,,,點解佢有兩個造型呢,,,,
...
你而家至來估?!就算俾你估中都唔
會讚你 , 嘻嘻 ......
亞叔未有咁快搞掂 , 佢 d 絕招仲有一
項 , 個個角色都有絕招 , 身為大奸角
點會無絕招呢 ?
卓柏東東臨尾會出絕招 .......
制服佢的不是夜鴉 , 是未 ....喔 ......唔
講得住 .....

作者: sgrlto    時間: 2006-9-14 07:43 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

哈哈...好好笑呀戰魂...你竟然可以找到圖^^
噢!!乙東怪物我想也命不該絕了...
是嗎??還有X.一號是誰??是未出場的人物嗎?
還是X.? 的號碼是不是依著入行時間排行?
作者: chung1219    時間: 2006-9-15 10:25 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由sgrlto2006/09/14 07:43pm 發表的內容:
哈哈...好好笑呀戰魂...你竟然可以找到圖^^
噢!!乙東怪物我想也命不該絕了...
是嗎??還有X.一號是誰??是未出場的人物嗎?
還是X.? 的號碼是不是依著入行時間排行?
這些其實應該在『魔刃前序』篇講述清楚 , 但
你都知其他會員心急 , 『魔刃前序』篇其實唔
止兩回 , 只不過其他會員想早 d 出場 , 我至預
早出『修羅之行』、『無間行者』 .....
追擊者一號、三號、五號都死晒 , 四號就變節
兼變 ...... 成怪物 , 六號生死未卜 , 七號其實已
出場 , 就是發資料給我和你的人了 , 但我未正
式介紹而已 ....
因為魔刃裝束只得五件 , 追擊者人數在同一時
期只會有五個 , 即是上一代死剩我 , 之後才有
六、七、八、九號補上。
我係上一代追擊者中的死剩種 , 你是下一代追
擊者 ......
不過我遲d 都會 dead , 寫少一個仲好 ^^.......正 !
至於佢地點死 ? 我遲 d 會在故事裡詳細講述 ,
是於一次異能大戰中陣亡 , 所以追擊者並不是
力量無敵 .....
喔 ...... 幅圖 ? 係我無意中發現 , 當時我正在瀏
覽 UFO 網頁 , 都唔知點解會見到哩幅圖 ! 根本
同 UFO 無關 ...... 吹漲 ∼ 哈哈 ∼
你有無興趣再出小說 ?

作者: sgrlto    時間: 2006-9-15 03:37 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/15 10:25am 發表的內容:
這些其實應該在『魔刃前序』篇講述清楚 , 但
你都知其他會員心急 , 『魔刃前序』篇其實唔
止兩回 , 只不過其他會員想早 d 出場 , 我至預
早出『修羅之行』、『無間行者』 .....
...
講真...確實有少少興趣想出
只不過仲有好多中文詞會未懂
??你點解咁問既-3-"
作者: chan1    時間: 2006-9-15 04:29 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/05 12:19pm 發表的內容:
LBSALELBSALECHUNG1219﹕各會員很抱歉 , 不知道是電腦有問題抑
或是被刪掉了 , 之前『修羅之行篇』共有4回故事消失
了。以下的一回故事原本放在那篇文 , 現在唯有 Post 另
一篇 .......
...

依幅圖好恐怕[相反]
個巴士阿叔,死都死唔去,真是命賤=.=""
就像[小強]
作者: chung1219    時間: 2006-9-15 05:01 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chan12006/09/15 04:29pm 發表的內容:
(users.cwnet.com/xephyr/MICROS/GIFS/BroVoodoo.gif)
依幅圖好恐怕個巴士阿叔,死都死唔去,真是命賤=.=""
就像
哩幅圖都叫恐怖 ? ! 但我覺得幾過癮噃 ! {+_@}
巴士亞叔都是重要奸角之一 , 要死都不會
容易 , 因牠有不死身 , 即是再生機能 .......
作者: chung1219    時間: 2006-9-16 03:31 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

上一幅照片中的人是故事中亞蛹暗戀的對象 , 超索 ∼^^
作者: 殺神§麟§    時間: 2006-9-16 07:12 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/16 03:31pm 發表的內容:
[眼甘甘中]
哇……真係好索@0@!!
夜鴉真好,XDDD
作者: chung1219    時間: 2006-9-17 01:53 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/16 07:12pm 發表的內容:
夜鴉真好,XDDD
修羅谷的女性都是絕色美女 , 但男性
都是高大樣衰到痺 ! 或是人妖 .....

作者: chan1    時間: 2006-9-17 04:03 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/16 03:31pm 發表的內容:
亞蛹暗戀的對象,真係超索
真是的.......=.=""
作者: 啊蛹    時間: 2006-9-17 07:38 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

乱说............我根本没有暗恋她也.人家对这种事没有多少兴趣.............
作者: chung1219    時間: 2006-9-17 07:54 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由啊蛹2006/09/17 07:38am 發表的內容:
乱说............我根本没有暗恋她也.人家对这种事没有多少?趣.............
是你要求的啊 ! 你忘了嗎 ?
除非你想斷背 .....
作者: 啊蛹    時間: 2006-9-17 07:58 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

............................            不要就断背..............你也太狠了....................
作者: chung1219    時間: 2006-9-17 09:44 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由啊蛹2006/09/17 07:58am 發表的內容:
............................            不要就断背..............你也太狠了....................
上圖是你另一個選擇 , 任你揀其中一個吧 !
唔 ......我其實也很民主的哩 ! ^^
作者: chung1219    時間: 2006-9-17 11:02 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/16 07:12pm 發表的內容:
夜鴉真好,XDDD
你似乎也為你的弟弟『亞蛹』感到高興吧 !
對嘛 ? .....喔.....XD ∼
你也可以要求有女朋友 , Sgrlto、airdaves 都
有要求老婆及女朋友。呵呵 ∼

作者: 啊蛹    時間: 2006-9-17 03:07 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

重新演绎版................我的出场更加的...............        
笑死人不尝命........不过受害者是自己.....笑不出口也
作者: 柴人    時間: 2006-9-17 05:12 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由啊蛹2006/09/17 03:07pm 發表的內容:
重新演绎版................我的出场更加的...............        
笑死人不尝命........不过受害者是自己.....笑不出口也
哈,笑死不倍命........
你在頭三章有沒寫我-v-?
忘了就算吧.........
另外,chung
我發現某討論區有位會員好像是抄襲你.(會不會是你所說的p字頭會員?)
內容省了許多.意見都好像一樣
題目沒改(為「惡魔之子、附分析照片」)......
還有....有條圖link是由你個貼到取出的,而沒說明資料來源
這樣算是偷用嗎=.=?(純潔報告一下,日後我出貼的話都會清楚d規矩)
作者: 啊蛹    時間: 2006-9-17 05:53 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

都说我没有忘了你咯!是你没有留意看啊!!!!
你写过一份人设来啊!!!!前几天可能我没有看到啊!
作者: chung1219    時間: 2006-9-18 12:32 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由柴人2006/09/17 05:12pm 發表的內容:
哈,笑死不倍命........
你在頭三章有沒寫我-v-?
忘了就算吧.........
另外,chung
...
哈哈 ∼ 不過 .........你這回覆中沒有向亞蛹
說些道謝的說話啊 !
第1至4回故事是被刪掉 , 現在是補 Post ,
所以內容始終不能改得太多 , 所以你不會
在這四回中現身而仍需等待 .......
某討論區有位會員好像是抄襲你 ?
對啊 ! 不是好像 , 而是根本抄襲我 , 我也
知道你說的是誰 , 亦知道是那個論壇。
我出的文章經常被人盜走轉貼 , 甚至乎有
人當是自己『原創』啦。
還有其他論壇的管理員和網主盜走我 d 文
章 , 離譜到痺。
其中有一個盜文者就係『有個論壇』個版
主 , 她網名係『雅典娜女神』.......我順便在
這裡再鬧多一次 , 雅典娜女神..... 妳個八婆
偷我篇『墨西哥飛魔永生之謎及身世』當
成自己網頁?檔案資料 ! 我小九妳 !!
我有篇較為新一點的文章名叫『新澤西惡
魔最新動向』都俾人盜貼啦 !
對方唔係太過份的話 ..... 我都頂多鬧幾句
就算。
點都好啦 , 我都多謝你肯講俾我知 ! ^^
日後你對於有關出文章方面有乜唔明可以
來問我 ! ^^

作者: chung1219    時間: 2006-9-18 01:08 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由啊蛹2006/09/17 03:07pm 發表的內容:
其實我最初都無諗過要『重新演绎』, 只是有
部份對白已忘記了 , 所以才另加少少野入去 ....
但這亦間接令其他會員對你有更深印象 , 令你
在這裡人氣更高 ......
作者: 柴人    時間: 2006-9-18 04:03 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

好啦,,,咁依家補上(有誠意就應該得喇掛,唔會分遲早-V-)
啊蛹萬歲!!!!在此萬分感謝啊蛹!!
實在係笑死在下了,,,,,
原來同性戀不是一個大問題呢!!!!
在下真正領略到同性戀的作用是甚麼了!
作者: 柴人    時間: 2006-9-19 02:53 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

終於出第8章了....
學校放食飯等你出文睇-V-
睇完搞到差d遲到,黎唔切覆.
我終於都出場喇A_A!!!
同原意好接近,,,thx,thx.....
外號呀?.....等我思量思量先..........

作者: 殺神§麟§    時間: 2006-9-20 06:04 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/17 11:02am 發表的內容:
你似乎也為你的弟弟『亞蛹』感到高興吧 !
對嘛 ? .....喔.....XD ∼
你也可以要求有女朋友 , Sgrlto、airdaves 都
有要求老婆及女朋友。呵呵 ∼
我要恭喜他,XD
女朋友嗎,很好,給一個我吧XD
我相信"殺神"應該很想要個伴XD
作者: chung1219    時間: 2006-9-20 06:38 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/20 06:04pm 發表的內容:
我要恭喜他,XD
女朋友嗎,很好,給一個我吧XD
我相信"殺神"應該很想要個伴XD
上圖中的女子 , 如何 ? ^^
你似乎無留意本文中提到的呼籲噃 ? ! 如下
「我希望但凡看過這篇小說的各位會員 , 也跟我這位
作 者一樣 ......多謝亞蛹會員 , 原因是他為大家製造了
不 少歡樂。
感謝亞蛹 ! 祝福亞蛹 ! 媽的亞 .... 喔 ... sorry ~ 偉大亞
蛹 .....XD
各位會員千萬要記著在回覆中一定要說一些如上近似
的說話啊 ! 」
你未有感謝亞蛹 .....

作者: 殺神§麟§    時間: 2006-9-21 10:02 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

多謝夜鴉,感謝夜鴉,偉大的夜鴉,受人尊敬的夜鴉,傳說中的夜鴉……(下刪一萬字)
女友我自己找圖吧XD
不過都不會是真實人物的照片,也是我那造型的人物的故事中的角色XDDDD
(我頭像的人物有後宮團的XD)
作者: chung1219    時間: 2006-9-22 02:29 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/21 10:02pm 發表的內容:
多謝夜鴉,感謝夜鴉,偉大的夜鴉,受人尊敬的夜鴉,傳說中的夜鴉……(下刪一萬字)
女友我自己找圖吧XD
不過都不會是真實人物的照片,也是我那造型的人物的故事中的角色XDDDD
(我頭像的人物有後宮團的XD)
哩個......你都嫌棄 ? 咁就不如揀下面 .....喔 .....XD∼

仲有下面 .........

我都算 ...... 體貼?掛 ?
嘰嘰咕嘰嘰 ∼ ( 卓柏式笑聲)
作者: 殺神§麟§    時間: 2006-9-22 06:25 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由chung12192006/09/22 02:29am 發表的內容:
哩個......你都嫌棄 ? 咁就不如揀下面 .....喔 .....XD∼
(www.whereshow.cn/humour/images/new20_277.gif)
仲有下面 .........
(www.whereshow.cn/humour/images/56.gif)
...
oh my god!!
我在發惡夢嗎?
(嘔血)
我待會貼圖
作者: chung1219    時間: 2006-9-22 06:44 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由殺神§麟§2006/09/22 06:25pm 發表的內容:
oh my god!!
我在發惡夢嗎?
(嘔血)
我待會貼圖
...
以上的都是開玩笑而已 , 我已預備了另一
個給你如下 .....

不過你有就或者用你果個啦 ! ^^哈哈∼

作者: 啊蛹    時間: 2006-9-22 06:47 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

......................           我不要断背..................            
作者: 柴人    時間: 2006-9-24 07:17 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

哇哈哈,,,,,又要多謝啊蛹了.....笑到癱了.........
那個關卡主任舔奶頭還真賤啊XD"
(用國語的方式說話會不自然嗎?)
作者: chung1219    時間: 2006-9-25 09:12 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由柴人2006/09/24 07:17pm 發表的內容:
哇哈哈,,,,,又要多謝啊蛹了.....笑到癱了.........
那個關卡主任舔奶頭還真賤啊XD"
(用國語的方式說話會不自然嗎?)
沒有所謂 , 我有時都用白話表達 , 有時
的確要用白話才搞笑。
我已作出最後一次修改 , 對白更賤 ........
作者: 啊蛹    時間: 2006-9-26 10:24 AM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

老大果然是想趁我不在要我小命对不..................抗议啊!游行啊!!!
为啥别人就没这毛病.就我给人非礼呢...........555555555555
好事不见到我的分...............恨啊!!!!
作者: chung1219    時間: 2006-9-26 12:18 PM     標題: [原創]【修羅之行. 第 1、5 ∼ 8 回 , 乙東.絕活 】

下面引用由啊蛹2006/09/26 10:24am 發表的內容:
老大果然是想趁我不在要我小命对不..................抗议啊!游行啊!!!
为啥别人就没这毛病.就我给人非?呢...........555555555555
好事不?到我的分....
你不記得在報到時再三提到自己不做同性戀嗎 ?
我就是為了突顯這一點 , 所以才安排這段劇情啊 !
這就證明你不是斷背者囉 ! XD∼
亦說明你的角色是本性善良 , 就算被非禮也不動
粗 , 除非對方太過份才 ......喔 .....呵呵 ∼
你真的很偉大啊 !
亞蛹 ....你知道嗎 ? 你是最好的。嘿嘿 ~
我安排你的女友 , 遲點亦會出場。

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0