標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~ [打印本頁]

作者: 皮蛋王子    時間: 2005-9-3 07:42 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

SD GUNDAN FORCE的其中一個角色
完成度得40%到~做得好肉酸~同用手機影得太蒙~望各位見諒^^""

作者: 紫劍NT    時間: 2005-9-3 08:01 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

你真是用硬卡紙製作的?
不要這樣謙虛呢,你做得非常漂亮呀.
現在你的作品只完成百分之四十,我想完成後必定會更漂亮.
不過相中人物是不是高達?
我想我這一生,也未必做到你那個境界.

作者: browneyes    時間: 2005-9-3 08:18 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

如果吾係買返黎ge紙模型~ 真係要比10個叻你~@@"~ 我覺得好勁喎~至少我做吾到先拉~>_<~
作者: 皮蛋王子    時間: 2005-9-3 08:35 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

是用一種在文具店都可以買得到A4size大的硬卡紙做~一蚊一張~,不過由於卡紙比較厚左小小,所以細節位比較難做~現在開始做緊手指關節^^
做的是這部呢~gundam force中的角色

作者: 反反白    時間: 2005-9-4 04:00 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

絕對唔係咩"簡單肉酸"的無聊作品啦~
雖然你post的相都幾細張~
但係呢~睇到你每個cut位都cut都幾靚wo~
而且~d cut位又無咩爛邊wo~個圓位ut位又整得好得靚wo~
要明白呢~用硬卡紙整這些"公仔"~~好辛苦~好得難的~
cut到手都痛ma~
期待你整好之後再post過!!

作者: 皮蛋王子    時間: 2005-9-5 12:54 AM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

多謝咁多位的鼓勵AR~我會努力去完成佢~~^^
放多一些剛做的手掌吧..不過都係未完成XDXDXDXD
遲下會內頭部裝燈>_<

作者: porkchophell    時間: 2005-9-5 04:38 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

我覺得你的作品一點也不'肉酸'
所有的地方都很仔細和花了很多心機.
真的很期待你把完成品放上來給大家欣賞呢!!!
作者: Blue20    時間: 2005-9-20 01:49 PM     標題: 硬卡紙製的簡單肉無酸聊作~

多謝皮蛋王子 的精彩分享~~
真是好好好好好好利害呀!!
熱切期待作品的完成,
努力加油喔^.^"

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0