標題: [討論]生BB~~~ [打印本頁]

作者: horrible    時間: 2004-5-19 10:53 PM     標題: [討論]生BB~~~

如果男人都可以生bb,咁男士們,你地會唔會生呢,女士們,你地又點睇呢??
作者: 小絲絲    時間: 2004-5-19 10:59 PM     標題: [討論]生BB~~~

其實男人生bb.....好耐之前聽過....
好似澳洲有咁o既例子...(唔係請更正)
係母体受精....孕育就係爸爸体內....
而詳情我就唔記得la...
我覺得其實咁都好....
男仔可以試下大肚滋味有幾辛苦...

作者: Qoo0o0o0o0o    時間: 2004-5-19 11:20 PM     標題: [討論]生BB~~~

我覺得呢d 係我地女性既"天職"黎架喎~~
其實男主外,女主內,天經地義嘛
如果女性唔生,要男性生既話,
咁就變左係女性去做苦力,打工受氣架喇.
其實做女人既,都要体諒男性要養家既苦嘛,
男性出去打工其實唔係咁好受,
各位都知,男性多應酬既話,我地女性就會諗埋一邊
佢地受左上司氣,都唔多同女性講(男性鐘意收收埋埋嘛)
其實男性都係有苦自己知,∼
作者: 通夕    時間: 2004-5-19 11:24 PM     標題: [討論]生BB~~~

我就有個得意的諗法啦:
我同老公輪流生,
每人生一個,
咁就大家都可以體會到呢個令人感動的時刻呀
作者: 小絲絲    時間: 2004-5-19 11:29 PM     標題: [討論]生BB~~~

(其實男主外,女主內,天經地義嘛)
而家仲有呢支歌你唱.....唔係掛...
(如果女性唔生,要男性生既話,
咁就變左係女性去做苦力,打工受氣架喇.)
有咩問題...係幾十年前都已經開始有女性去做苦力la...好力過d男人tim...
打工受氣....邊個打工唔受氣o者....
同時而家周圍都鼓吹男女平等......
好多女人都要養家....又要生仔...又要揍仔.....又要服侍老公....
其實女性都係有苦自己知...

作者: Qoo0o0o0o0o    時間: 2004-5-19 11:38 PM     標題: [討論]生BB~~~

[這個貼子最後由Qoo0o0o0o0o在 2004/05/19 11:46pm 第 1 次編輯]
下面引用由小絲絲2004/05/19 11:29pm 發表的內容:
好多女人都要養家....又要生仔...又要揍仔.....又要服侍老公....
職業女性一定有請傭工,
否則夫婦一齊番工既話,個仔比邊個揍???
還有,女性服侍老公,宜家都無呢支歌仔唱啦,
老公無比老婆鬧佢沙沙滾,已經還得神落.
還有,五稜鏡有一集講,老婆虐夫問題日益嚴重
因為,女權上升,男女開始平等
下面引用由通夕2004/05/19 11:24pm 發表的內容:
我就有個得意的諗法啦:
我同老公輪流生,
每人生一個,
咁就大家都可以體會到呢個令人感動的時刻呀
不過講笑講句,男人可以係邊到生個bb 出黎呢?
無理由係肛門生卦,
咁既話,生左出黎成頭都係屎架喎~~~=_=
咁都無理由係"個到"生姐,
試諗下,真係要係"個到"生既話,"個到"會點先,
做老婆既,都唔想老公無左"個到"卦~~
----------------------
再講,生bb 係一個天賜比女性,好偉大既使命,
女性應該享受十月懷胎個種小生命在自己肚內孕育既感覺嘛,
身為女性,我唔會將呢種咁偉大既使命假手於人的,
我相信各女會員都唔會吧
作者: 小絲絲    時間: 2004-5-19 11:55 PM     標題: [討論]生BB~~~

女仔人家咪講野咁核特...
另外...唔會生完個仔就無冇"個度"..
如果係咁...真係好大禍LA...
男人生個bb 出來...係?肚生....
澳洲有實例...
其實現時真係只有女性先可以感受到生BB呢一回事...
而且媽媽因為十月懷胎而日後付出O既責任係同爸爸唔同....
做爸爸好多時只會以為"我出去努力搵錢"就係對仔女O既責任....
而仔女心理上...好多時要媽媽付責....
如果男人真係可以生仔...感受一下十月懷胎O既滋味...
我諗又會有唔同O既見解.....

作者: owlfrankie    時間: 2004-5-20 12:04 AM     標題: [討論]生BB~~~

[這個貼子最後由owlfrankie在 2004/05/20 00:11am 第 1 次編輯]
下面引用由Qoo0o0o0o0o2004/05/19 11:38pm 發表的內容:
職業女性一定有請傭工,
否則夫婦一齊番工既話,個仔比邊個揍???
還有,女性服侍老公,宜家都無呢支歌仔唱啦,
老公無比老婆鬧佢沙沙滾,已經還得神落.
還有,五稜鏡有一集講,老婆虐夫問題日益嚴重
因為,女權上升,男女開始平等
...
就如小絲絲所說以家好多女人都要身兼數職,
又要做阿媽, 又要做老婆, 仲要做職員,
大部份的男人放工返到屋企都唔會點做家務,
但係女人就唔同返工要工作, 放左工仲要去買送,
返到屋企仲要教仔做工課, 吸塵掃地, 煮飯洗宛做家務,
唔係個個家庭都可以請得起工人架,
好多都係搵長輩幫手看管小孩,
放工先去接個仔返屋企的......
仲有呀...而家丈夫虐待老婆問題都依言係好嚴重架,
唔係淨係得老婆虐夫架....
如果真係有呢個咁樣的機會,
我都會好想好似通夕咁,
一人生一個,   
咁樣就可以大家都感受到十月懷胎的感覺,
感受到肚裏懷著小生命的喜悅和辛勞......

作者: skyfish    時間: 2004-5-20 01:01 AM     標題: [討論]生BB~~~

男生真該好好鍛鍊一下了!
不論是在家或在外,都要學一點!
別讓女生這麼累
作者: porkchophell    時間: 2004-5-20 02:01 AM     標題: [討論]生BB~~~

um~~ let me think. but if us man can have BB. what are we going to feed them? we dont have breast. so do you mean that if a man can have BB. we have to have breasts? am i right? i know it is the most painful pain in the world as the girls have BB. but i think that's what we are different. coz only girls have the ability to have BB. that's what has been doing and going on over a decay.
作者: 熱血河中之駒    時間: 2004-5-20 02:21 AM     標題: [討論]生BB~~~

如果男人生bb.......個bb可能會冇奶食餓死......(男人冇乳汁分泌) @-@"
其實 問題不在男性同女性的身體結構  是思想上的分別
即使男人會生產 男人係會了解生育o既偉大同辛苦
   但係濫交 強暴 娼妓 性病 墮胎 一樣會發生  就算伯會身敗名裂 家散人亡
好多人還是樂在其中吧 ="=      從古到今沒有改變過.......
但如果 生理同心理都會相同  還要分男同女嗎
男同女會走在一起 就是在對方上找到自己所欠缺的      對吧  
(我不是說男人是自私自利  只是男人比起女人是較原始同單純罷了.......)
作者: manman288    時間: 2004-5-20 02:46 AM     標題: [討論]生BB~~~

下面引用由Qoo0o0o0o0o2004/05/19 11:38pm 發表的內容:
不過講笑講句,男人可以係邊到生個bb 出黎呢?
無理由係肛門生卦,
咁既話,生左出黎成頭都係屎架喎~~~=_=
...
咪係lo...女仔人家黎ge ma ....講野咁核突ge...=_=""""
如果男人可以生個bb .......更係?肚生...
而男人可以生bb.......未賞唔係好事ar...
現在人人話男女平等ma.....男同女都要身兼數職.
問好多人都會答母親偉大過父親ge
.咁..如果有機會
咪等下d男人試十月懷胎的感覺...做個偉大ge父親
咁咪夠平等lo...=_=||||||||

作者: 碧眼冰唇    時間: 2004-5-20 05:34 AM     標題: [討論]生BB~~~

這裡都是女會員發表...糟糕..我可能會被公幹...小心一點發言好了~ ------------------------------------------------(哈~~分隔線) ..首先,當然是要跟各位曾經懷胎十月的媽媽們致敬囉..不過我想,我不會願意生,因為...我爸爸是婦產科醫生,,在我小時後,被爸爸拉進生產室看接生...雖然年紀小..但是到處是血腥味和緊張的感覺..讓我現在想到還是會微微暈眩..@@...但也因為這樣,我很尊重女性,因為她們很偉大..如果不是剖腹產,是自然接生..那種疼痛是無法比擬的...也因為如此.......= ="我不想嘗試..而且,我是那種天天要運動的人,你總不能叫我挺個大肚子去打籃球吧= ="....生活上種種的不方便..也讓我更覺得女性的偉大....但是..你說我膽小好了= ="..我還是不敢生啦>"<~
作者: raymondwong    時間: 2004-5-20 06:32 PM     標題: [討論]生BB~~~

I don't want to try because 生BB is very pain you know
作者: 小絲絲    時間: 2004-5-20 11:47 PM     標題: [討論]生BB~~~

我睇完" 熱血河中之駒 "其中一句
(如果男人生bb.......個bb可能會冇奶食餓死......(男人冇乳汁分泌)
其實我真係有一d唔明.....(知道O既請講解..唔該)
點解人類男性係會有乳房而冇乳汁分泌...
擺明乳房係用來餵奶...但係男性又唔可以...
我真係想知....係咪進化到今日之後先唔可以用...???????????????????
另再答熱血河中之駒..我諗男性而家肯代女性生仔..應該唔使餓死掛..
可以吃牛乳...其實好多BB都唔係飲人奶LA...
作者: sinman1217    時間: 2004-5-21 03:00 PM     標題: [討論]生BB~~~

雖然我知道生仔會好辛苦,但係都想自己生既∼
如果唔係,又點會體驗到阿媽生我有幾辛苦呢...
(聽講生仔既痛係僅次於中槍咁痛...都幾?命...)
作者: EaSKa    時間: 2004-5-26 01:20 AM     標題: [討論]生BB~~~

我都讚成男人生bb....男女平等.
平等的話就應試一下生bb的痛苦...
下面引用由熱血河中之駒2004/05/20 02:21am 發表的內容:
如果男人生bb.......個bb可能會冇奶食餓死......(男人冇乳汁分泌) @-@"
其實 問題不在男性同女性的身體結構  是思想上的分別
即使男人會生產 男人係會了解生育o既偉大同辛苦
   但係濫交 強暴 娼妓 性病 ...
世界上是有一種產品叫"奶粉"
而且男人可以做手術拿bb出來.
下面引用由碧眼冰唇2004/05/20 05:34am 發表的內容:
這裡都是女會員發表...糟糕..我可能會被公幹...小心一點發言好了~
------------------------------------------------(哈~~分隔線)
..首先,當然是要跟各位曾經懷胎十月的媽媽們致敬囉..不過我想,我不會願意生,?..
這些情竟是十分恐怖的而且血是四濺..
如果男會員將來有機會進產房時,
你們會拿手提攝影機去拍下自己bb的出生過程嗎?
你們會否受不了血四濺的場面嗎?

作者: 碧眼冰唇    時間: 2004-5-26 04:37 AM     標題: [討論]生BB~~~

下面引用由EaSKa2004/05/26 01:20am 發表的內容:
我都讚成男人生bb....男女平等.
平等的話就應試一下生bb的痛苦...
這些情竟是十分恐怖的而且血是四濺..
如果男會員將來有機會進產房時,
...
會不會拍阿...我覺得這個就要看我未來的老婆大人的意願囉...我是沒差的..
只要真心去照顧寶寶,對老婆體貼點.並且跟親戚有良性互動.....我想這個家庭不會說完美,但至少也蠻不錯了~~
至於我怕不怕血喔...我是挺習慣的..不知道大家怕不怕見血囉.0_0
作者: candy0129    時間: 2004-8-6 11:30 AM     標題: [討論]生BB~~~

我想男生生,因為我曾在婦產科工作過
看過各種不同的媽媽們
有痛到撞牆的,有懷胎兩個月就天天到醫院報到掛點滴的
也有痛到咬人的,當然也遇過一點痛都沒有就生的
不過我覺得我是那種非常怕痛的人
我想我生小孩的時候應該是那種去撞牆的人吧
所以還是老公生好了@@"
PS雖然現在科技發達,有無痛分娩,可是仍然要等到子宮頸口開兩指以上才可以施打無痛分娩針,在打針之前可是還要痛上好幾個小時呢!
作者: bobo20082020    時間: 2004-10-26 02:54 PM     標題: [討論]生BB~~~

我會自己生~~點講呢................始終..自己生左出黎...你就會發覺..辛苦都係直得既

作者: hihioo    時間: 2004-11-7 05:47 PM     標題: [討論]生BB~~~

咁男性生 佢地生完有冇人奶先?
若果有當然讚成男性生
冇的話都係女仔生好d架
食人奶d baby健康好多靚d精靈d可愛活潑d

作者: sliverchair    時間: 2004-11-7 07:16 PM     標題: [討論]生BB~~~

聽0的人講生bb咁痛,
而我又咁怕痛, 重要僅次於中槍咁痛...嘩...不如攞我命好過啦....
有得選擇, 都唔想自己生呀....
作者: 蚊冰    時間: 2004-11-9 08:55 PM     標題: [討論]生BB~~~

我覺得女人BB係..女性天職..~~~~
如果係..d男人生ge話....~~咁就幣勒...~~~~
因為男人天生...粗心大意...., 一d都吾細心....~~~[move]吾吾..~[/move][fly]粗心大意[/fly]
作者: siupigleung    時間: 2004-11-9 09:12 PM     標題: [討論]生BB~~~

生仔是女人天職..所以依傳統來選擇女生BB...

作者: lonenan    時間: 2004-11-17 12:19 AM     標題: [討論]生BB~~~

生一個就當然自己生囉﹗好好感受一下當母親的偉大和責任。
生第二個,就給男的試一下,好讓他明白當妻子的感受。
作者: 天使號角    時間: 2004-11-20 03:55 PM     標題: [討論]生BB~~~

男人有得生,咪叫佢生囉
(gay  couple唔使搵代母)
d人成日x人媽媽,終於到男人比人x番
生左bb仲要養架
有時男人搞大女人個肚就閃
男人都可以生bb,咪感受下呢種感覺
作者: sze393    時間: 2004-11-22 12:49 AM     標題: [討論]生BB~~~

如果男人真的可以像女人一樣生 b b ...
咁就要比男人試吓女人生 b b 所受既痛苦....!!
作者: jjjjjjj    時間: 2004-11-22 09:40 PM     標題: [討論]生BB~~~

唉,何必要做壞規距呢
bb 當然是女人生啦,神賜予女人的天職嘛
如果男人也有這樣的能力,要女人幹麼
同樣道理,我很反對男人煮餸,製作小玩意織頸巾送給女人
比男人做晒女人做的東西,女人還有什麼可以做?

作者: z9413    時間: 2005-1-19 04:19 PM     標題: [討論]生BB~~~

我係男,選咪搞我,生仔實在太痛,懷孕實在太辛苦又多禁忌,我真係無這樣的勇氣去懷孕及生BB
作者: 牙Be    時間: 2005-2-7 12:41 PM     標題: [討論]生BB~~~

梗係男仔生啦∼
等佢地試下大肚係乜滋味∼!!
作者: sharbo    時間: 2005-2-7 01:40 PM     標題: [討論]生BB~~~

男人生仔不是不可行
縱使撇開所有傳統觀念﹐男性懷孕的危險程度還是很高
作者: cellina    時間: 2006-4-11 01:29 PM     標題: [討論]生BB~~~

要說公平那就也讓男人試試生產的痛.......別只苦了女人

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0