標題: 討論:第3者.... [打印本頁]

作者: 怡b    時間: 2005-5-1 01:15 PM     標題: 討論:第3者....

我同我男友拍左拖半年幾,都幾幸福架,,但,其實,我係第3者?架,,而且佢女友仍然5知道佢自己條仔有第2個,,我好愛佢,,甚至除左佢,,邊個都5中意,,而且1定要同佢結?,,
希望你地比d意見我,,,,,thankx[hidepoll]
作者: so111122    時間: 2005-5-1 01:42 PM     標題: 討論:第3者....

嗯......我覺得u有d衰∼俾我,我會同佢分手∼因為佢女朋友知道左可能會同佢分手,咁你就做左佢女朋友but佢遲d都可能好似宜家的情況,有第二個女朋友∼

作者: angefan    時間: 2005-5-1 04:04 PM     標題: 討論:第3者....

樓上的說得很對,我覺得兩個人有緣的話就自自然然能走在一起,沒有緣份的話就不想強求。
作者: pong1982    時間: 2005-5-1 10:10 PM     標題: 討論:第3者....

打巴佢另轉頭就走啦
一腳踏兩船,呢d人根本唔係食A or B大,係食C大
呢個世界大把好男人,遍遍唔要,要隻咁既野,
遲d唔好話人地趙完鬆
自己攞黎
作者: vling2884    時間: 2005-5-2 12:35 AM     標題: 討論:第3者....

哈..我反而幾有興趣知道樓主你係幾多歲喎?
之前既post就話驚有BB..而家又問要點至可以做正印...
恕我大膽講句..樓主你思想真係好幼稚...
仲有..好肯定講你知..話事權係係你男友到..你絕對係控制唔到..唔好再發夢話做正室,結婚啦...
想呢段你覺得happy既關係..可以keep住長時間...就無謂攪太多小動作...
p.s.唔係為你同個男仔設想..只係唔想多個無辜既小生命....請做好安全既防孕措施!!!!
作者: 野蠻女    時間: 2005-5-2 01:22 AM     標題: 討論:第3者....

如果一段感情內,只是不斷想著用什麼的方法來嬴出適當的位置。
相信這一段感情,最後的勝出者,並不是你,而是另外的兩位。
是否太愛一個人都不介意他身邊己有女朋友了,對麻?
是否因愛他是改變了很多你一直以來的性格?你能忍受得到跟人分享你的最愛麻?
你可以忍受到當你睡覺的時侯,他可能正抱著他的女朋友在睡覺?
當你跟他正在做愛時,你可以保証他不是把你當成另外的人麻?
你可以忍受到一些重要的假期他要陪的不是你麻?永遠紅色假期也沒你份兒!
你可以忍受到在逛街的兩人空間內,本來就蠻快樂,但是一個電話一來!
聽得到自己的男朋友正在跟自己女朋友在聊天麻?
你可以保証你不會找自己的優點來跟他的女朋友比麻?做到最好的第3者!
相信以上的谹點你都不介意,什至忍受到你就是成功!沒想過要把他搶過來!
沒想過大家的未來是怎樣!只在乎此刻大家都快樂,這就是第3者要做的事!
不要把麻煩帶給他,跟他一起的時侯要讓他感到你跟他的女朋友不同!
讓他感到快樂,這樣才不致他會放棄你!當別人的第3者看似蠻容易!
但是否真的這樣容易,大概可能是你還未遇到以上情況!
也許最成功的第3者,就是祝福!不要只顧著怎把別人搭過來!
如果你只顧著這點,這段就不是戀愛,而是競爭!
作者: jjjjjjj    時間: 2005-5-2 01:30 AM     標題: 討論:第3者....

[SHADOW=255,blue,1]
想同樓主妳講,做人家的第三者,還妄想要人家踢走大婆比妳坐正
會不會有點貪得無厭 ?!
做得人地情婦,還妄想要結婚,沒有燒壞腦吧
況且,你跟本沒有權要求人家為了你而散
如果會散
你現在該不會仍是那個沒名份的"第三者"吧
只能怪妳沒有那種力量去令妳的男人為了妳而放棄"她"~
還不趕快離開?!
如果一心要結婚,做別人的"唯一"
留在這段關係裡根本沒有意思
給你一個忠告,這男人妳怎樣搶回來,就怎樣失去,很公平的
[/SHADOW]
作者: porkchophell    時間: 2005-5-2 11:02 AM     標題: 討論:第3者....

首先, 你先問一問自己的感受.
你說你是一位第三者.
那你認受得到他還在跟他的女朋友一起嗎?
如果你覺得自己愛他的話, 你會容許對方心裡有另一個她嗎?
我只覺得你的思想還未成熟.
世上沒有絕對的事. 況且你自己年紀還輕.
跟本不知道什麼是真愛. 更枉論談婚論嫁...

作者: tobby    時間: 2005-5-2 12:55 PM     標題: 討論:第3者....

我投左3,,做衰人,,?几會話比佢女朋友聽,我係你地之間既第3者
你男朋友都已經衰啦冇野講
你都係啦..做人第三者做左咁耐..又趴唔到上第一位
你咁想做佢唯一女朋友重要講到非佢不嫁
不如你直接d同佢女朋友講算啦
睇下到時條仔要邊個囉...咁你咪知道你既想法可唔可以成功囉

作者: 怡b    時間: 2005-5-2 01:15 PM     標題: 討論:第3者....

我今年先l4歲咋...
                                                               但都5可以睇少我架.. ,,
                                        真心中意1個人好難講架.....
                                                                                                   佢改變左我好多野,,
                              曾?有自殺念頭既我,,,
                                                                    係佢救左我呀!!

可能,,大家5會明白,,                  
                                                                     但我決定1生1世跟住佢,,./.']
作者: jjjjjjj    時間: 2005-5-2 01:51 PM     標題: 討論:第3者....

[glow=255,green,2]
咩話 ? 十四歲就咁唔自愛
[/glow]
[glow=255,white,2]
真心鍾意又如何? 就可以任性妄為...
不做好安全措施就發生性行為?
做人第三者還要想和男友結婚?
還要談 "自殺" 兩個字 ?!
妳很傻很蠢,呢個世界沒有東西是有保證
他是愛妳,就不會叫妳做第三者啦 !
結婚?! 妳會不會是有點一廂情願呢 ?
妳只是他滿足自己貪戀和洩慾的一隻棋子...
如果咁講都點妳唔醒我都沒有辦法
看完妳出的兩篇文章,只覺得
妳根本沒資格談"真愛"二字
更根本沒資格操縱自己生命
[/glow]
作者: so391312    時間: 2005-5-2 02:13 PM     標題: 討論:第3者....

你可以說說真心喜歡一個 人是怎樣?
一生一世,誰也會說,有多少人可以做到?!
問題就是你說:(一生一世跟住佢),但他會不會一生一世愛你?
14歲?!那時的我,女朋友平均一星期換一個,一腳四船也嘗試過
我也會和每一個女朋友,說我愛你,一生一世呀,等等......
但我不會發生性行為,因為我清楚明白到,處女膜對一個女孩有多重要
(那時我年幼無知,但我不會做第三者,破壞其他人)
這裏沒有人(睇少你),但我只是看不起你的男朋友
和一個14歲女孩發生性行為 ,他一定不是一個好男人
有一天你做了正選,有一天也會出現第三者的。好好想想吧............

作者: vling2884    時間: 2005-5-2 03:32 PM     標題: 討論:第3者....

下面引用由怡b2005/05/02 01:15pm 發表的內容:
我今年先l4歲咋...
                                                               但都5可以睇少我架.. ,,
                                        真心中意1個人好難講架.....
                    ...
你仲唔明人地講乜呀??
唔係幾多歲數既問題...係你既思想真係好幼稚,低能呀...妹妹..
14歲就話真心..好鍾意人..又要結婚...
好心你唔好再發夢啦....
個男人會真心鍾意你咩??
玩你咋...
貪你容易?呀...
仲唔明??

作者: 小白    時間: 2005-5-2 05:19 PM     標題: 討論:第3者....

小妹妹, 我本來也不想潘你冷水, 但你要知道, 你現在只有14歲......就說什麼要跟住佢一世, 你要知道:"你只是第三者, 你要跟佢一世, 也要他比你跟!!!!" 不要再自欺欺人!!!!!不是看小你只有14歲, 而是你真是有一點幼稚!!!! 小朋友,請你現實一點, 如果他愛你就不會要你做第三者, 更不會傷害你, 請你清醒一點, 不要再發夢及拆散別人!!!!
作者: angefan    時間: 2005-5-2 09:56 PM     標題: 討論:第3者....

照這樣的情況來看,妳不是愛他,而是不懂得愛自己,亦是因為這樣,他就成了妳的全世界,妳以為只要能擁有他的愛,心靈就會得到滿足。
未經歷成長的人又哪會了解,真正能夠支持自己生存的愛乃是來自自己,而不是別人呢?
妳需要的不是這個男人,而是心靈成長,以我個人的成長經驗,我會覺得妳應該會失去他(因為妳應該會讓他感到很大的壓力,這個世界沒有人有能力愛一個不懂得愛自己的人,所謂很幸福也不過是短期的感覺吧!),然後又以為自己的人生再沒有意義...(這一句不需要我說下去吧?)
去吧!學佛也好(不是叫妳做尼姑,可別誤會啊!),多看心靈書藉也好,多看宗教書藉都好,不要天天依戀著這個男人。
作者: 邪炎    時間: 2005-5-3 11:58 AM     標題: 討論:第3者....

嗯∼∼我選擇了4!
我覺得既然你覺得現在冇咩問題而且感到幸福∼
我認為冇必要要比果個女仔知道law∼
第一呢d野佢唔知可能好過知我記得有一些人係寧願比人欺騙都唔想知道真相!
第二既然你地3個到依家都相安無事那又為何要搞到大家都唔開心呢!
第三我覺得順其自然總比克意強求為好!因為你過分強求的話可能會有反效果!
以上只屬小人愚見如有冒犯請多夕見諒!
作者: rexrex    時間: 2005-5-3 12:47 PM     標題: 討論:第3者....

開呀ban話人地一日未結婚都有權選擇...我簡左等佢地自動分手...
但我覺得要選擇也得和女友分手才和另一位開始...這樣看男孩也不是好人吧...一腳踏兩船...難說和你一起以後不再犯...自己想想吧
作者: lovesugizo    時間: 2005-5-3 01:51 PM     標題: 討論:第3者....

你就幸福得過喇!
你o係度破壞緊人地咋
明知人地有女朋友都痴埋去
就算佢同佢女朋友散左,比你坐正又點
難保佢唔會再有第三個架bo
到時你就知道佢女朋友既感受喇
講真你想同佢一世
佢未必會想
佢見你14歲容易呃又容易甩身咋
醒下啦!
身為女人最衰就係做人第三者
當然你"男朋友"都有責任
呢d男人要黎把鬼
還返比人啦
係你既點都係你既
唔係你既野就唔好要啦

作者: tobby    時間: 2005-5-4 08:34 AM     標題: 討論:第3者....

想當年我好似你咁大果陣都以為自己好愛果陣個男朋友ka
不過而家連佢姓乜都唔記得啦喎...果陣我知道自己唔係佢唯一一個女朋友
我就已經分左手啦...冇理由為左佢徒自己時間
而且果陣我覺得佢個女朋友知道既話會好唔開心ge
大話好難呃到一世ka................
而且你真係知道咩叫愛一個人咩?你真係覺得你地既將來可以好美好咩?
就算比佢同個女朋友分左手剩係同你一齊又點?
轉個頭佢可能又搵第二個做佢第三者
去離補你既缺點咋...傻妹
煎佢兩把之後拍拍囉友走人啦
唔好再咁投入啦

作者: joe198663    時間: 2005-5-6 10:17 PM     標題: 討論:第3者....

1,,應該盡早分手,,,了結佢
It is worthless for you to LOVE him continuously...
Since there is not result for you...
Please face to the truth, it seems that you have a wrong LOVE attitude...
You have already lost in LOVE, so you feel the other people don't understand you any more...
If you go on making this mistake, you will be very painful...

Futher more, you are not able enough to talk about what LOVE is...
It is so silly that you commit suicide for this cheap man!
Please have a criticism to your LOVE attitude...

Do you think that he will give up his girlfriend to fall in LOVE with you?
Do you believe that he really LOVE you with his true heart?
Please wake up to the reality, don't believe with this absurb illusion...
Wish you can solve your problem with your sensibility!
作者: 鴨仔笑    時間: 2005-5-7 06:02 PM     標題: 討論:第3者....

我d字眼可能過度偏激
你覺唔覺好似cheap 左d =.="
另外我要重申一樣
愛情只可以有二人
超過就唔係愛情la~~~~
下次你自殺
call 我呀>.<
我救你
如果係警察救你?
你又愛佢呀=.="
作者: maggie35201    時間: 2005-7-12 06:14 PM     標題: 討論:第3者....

我覺得你唔好咁傻喇
佢一日唔同個女朋友分手,你就一日就等佢地分呀
而且如果佢同個女朋友結婚,你就做人情婦呀
唔好咁傻喇
呢個人唔值得你咁樣對佢架
你係好愛佢都只係而家姐,唔代表你將來都係咁喇
而且男人可以咁樣對佢條女,第時都可以咁樣對你架
有冇聽過一次不忠,百次不容呀
你係有青春,就唔好浪費D時間到係呢個人身上喇
而且仲有人可以比你選擇架
可能就有一個係你左近呢
作者: HimCheng    時間: 2005-7-12 10:27 PM     標題: 討論:第3者....

那個男的很有問題啊!!
你愛他...但你可以接受他在外有第二個女人嗎??
就算他真的揀了你...
也難保他第日會為第二個放棄你!!
離開他吧!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0