標題: 當女仔比人追(只問女會員) [打印本頁]

作者: sb1983    時間: 2004-10-29 09:58 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我想問一下各位女會員,如果有個男生追你們,你們對他沒有反感,但是又沒有feel,那你們會唔會給機會他呢?
其實這個問題每個人可能有自己的做法,希望各位多多發表自己的意見
作者: FaNnYcKw    時間: 2004-10-30 11:32 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會考慮o下o既,不過多數都會無疾而終咁唔覆對方~
不過講真,唔鍾意o既都無謂同對方一齊。
因為當你同佢一齊,你又唔鍾意佢,但佢又好鍾意你,你o既內咎感會好大囉~
作者: baby-fat    時間: 2004-10-30 11:35 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我就以朋友身份對待他.
並婉轉的拒絕他
作者: sb1983    時間: 2004-10-30 12:29 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

但是你們有沒有想過,其實和一個中意自己多點的人在一起,會開心點呢? 結果滿出附我的意料,由一開始的"巧慮"領先到現在"先讓他追追再說"。 其實我覺得"先讓他追追再說"是最正常又另男生最辛苦>.<追人真的很辛苦的。 可能我不是很會說話的人的原故把。
作者: bobo20082020    時間: 2004-10-30 02:55 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

~~如果有男仔追自己對自己好好~就會試下~~因為人地鐘意你對你好唔係必然ka~如果試過大家唔啱~咪分開囉~~如果唔試過.到時候後悔既.........都係自己~~
作者: 天使號角    時間: 2004-10-30 04:20 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

當然直接拒絕啦
不喜歡就是不喜歡
何必浪費時間?
作者: 七姐    時間: 2004-10-30 05:56 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

係唔LOVE人就無謂同佢一齊~
直接拒絕...
作者: owlfrankie    時間: 2004-10-31 04:41 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會直接拒絕,
就如"天使號角"一樣,
不想浪費大家時間,
而且如果開始了先發現不適合一起,
到了那時分手就可能連朋友也做不成了,
所以還是直接拒絕做普通朋友好了.....

作者: easka    時間: 2004-10-31 04:49 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

先讓他追追再說 ...
呢d野講唔定架..可能佢追追下, 你就鍾意佢.
不過, 我自己多數都考慮好多條件先可以決定..
呢段時間就fd好d
作者: 野蠻女    時間: 2004-11-1 04:40 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

先讓他追追再算阿,不過如果我己有了男朋友的話.我就一定直接去拒絕.
如果我是單身,我就一定讓他追我.其實有好感就己經是跨進了一大步了.
感情這個東西.每個人都說可以慢慢培養.到最後覺得真的沒可能一起.
或沒有感覺的時侯,做朋友也可以阿..當然,要跟那個男生說明所有.
要跟他說讓你追不一定接受阿.這樣的話,到最後選了不接受他.
事情過後再有機會做朋友,就不會有什麼大問題了,,
作者: icysnow    時間: 2004-11-3 04:32 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

1. 接受
2. 不接受
3. 巧慮
4. 有誠意先比機會
5. 靚仔就試下無防
6. 直接拒絕
7. 先讓他追追再說
如果我的选择是1, 那我就是觉得他帅, 或许是他的条件好, 或许是符合我的要求...
如果我的选择是2, 那我就是觉得他有点什么的...种知说不清...
如果我的选择是3, 那我就是那他当让以经符合了我部分的条件拉...
如果我的选择是4, 那我就是...(这个我不多清楚耶...=.=)
如果我的选择是5, 那我就是...当然是因为他帅咯...(还用说吗?...=.=)
如果我的选择是6, 那我就是...要么就是极其讨厌(样子), 或者是什么令我感到不舒服的
如果我的选择是7, 那我就是...其实我回选择这个...因为...(有太多的原因说不完...)
作者: 臻霜兒    時間: 2004-11-5 01:40 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

先含糊不確實拒絕..也不答應...先讓他追追再說...cc 看他會不會輕易放棄
說不定不久自己會被追到自己真的喜歡上他呢@@
不過日子久了=.= 也是沒感覺的話 就直接拒絕嚕
作者: PPSS123    時間: 2005-1-18 02:54 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

講真......
雖然如果對個男仔無feel....
但係女仔此終鐘意被人追個種感覺....
所以我投左"先讓他追追再說"
作者: 神聖狐狸    時間: 2005-1-18 03:27 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

當然是直接答應它囉~?......................
作者: kakicheung    時間: 2005-1-22 10:48 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會畀佢追下先.....
睇?佢份人點先....或?之后會有好感呢...
如果唔太?,咪say no lor~
?過唔會拖太耐!
作者: 幽靈星座天使    時間: 2005-1-23 05:27 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

先讓他追追再說
女人一追到手
便不值錢了
如果佢係的花心的人
of course不接受
佢多數追唔到手唔放棄,折磨下佢都好
如果佢唔係
日久自會見人心
既然如此,何不接受他
他必然對你千依百順
無論如何,先讓他追追
別這麼快接受他
人總是對辛苦得到的 較珍惜
作者: 死衰女    時間: 2005-1-23 06:35 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會考慮下先~如果諗清楚, 覺得可以發展, 我會接受~不過無O既話,我會直接同佢講~大家可以做朋友~
作者: vling2884    時間: 2005-1-27 03:04 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我都會考慮?,或者直接同佢講做朋友先,唔係太信一見鍾情,有都呃人啦~
作者: wwcc1112    時間: 2005-1-28 03:51 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會試下同佢一齊先
如果真係無Feel至直接同佢講

作者: fish13leo27    時間: 2005-1-28 03:54 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

考慮, 考慮。
先試試他是否有那誠意囉 !
作者: maggiee    時間: 2005-3-23 08:12 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我而家都有同一個問題,我感覺到朋友J好似對我有D意思,我地系church度識,平時只會MSN下,見到會傾兩句,不過都吾有下文果種,然後1月開始,我發現他常偷看我,就是果種平時一班人聚會,一抬起頭,就會見到佢望住我笑果D,
最近Vday,我地一班church友系個fd度開party,佢竟然問我要吾要出去,去沙灘,我話凍吾去了,然後佢話佢可以借佢jacket俾我,我話吾使,都吾知去沙灘做咩。
然後第幾日後,佢又係我既diary度暗示佢系available,佢又成日take pic of me,坦白說有D小annoying. 上星期我很upset,我找他出來吃飯,吃完後,佢又係church meeting度公開甘,話我地吃飯,又問我什麼時候再吃飯,(我每天都吃飯。。)暗示話佢下星期都有空,要我call佢搵佢吃飯,天啊,我有D後悔果日搵佢吃飯,好似俾左D暗示佢        im,真是有點小麻煩,我真是煩。
有我不討厭他,可是,只是想做他的朋友。
作者: 臻霜兒    時間: 2005-3-23 08:36 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

下面引用由maggiee2005/03/23 08:12am 發表的內容:
我而家都有同一個問題,我感覺到朋友J好似對我有D意思,我地系church度識,平時只會MSN下,見到會傾兩句,不過都吾有下文果種,然後1月開始,我發現他常偷看我,就是果種平時一班人聚會,一抬起頭,就會見到?..
我反而是覺得你的下一步應該怎麼做  答案很明確呢~
你不是也說 "你只想跟他做朋友"嗎 那麼~說清楚就對了 難道你在考慮??
作者: 玄皓    時間: 2005-3-28 06:11 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會直接拒絕佢,因為我唔鐘意厄人,我都唔想冇左朋友
作者: pig999    時間: 2005-4-30 02:32 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

个人认为,感觉系可以慢慢培养的,
如果距中意我,甘我又唔反感,
米俾距追下咯,可能真系会有一日中意呢个人的。
甘如果距点做,自己都系觉得无可能的话,
米大家讲清楚咯,唔好浪费时间了。
作者: angefan    時間: 2005-5-1 12:23 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

當然是「先讓他追追再說」了!沒跟他相處過,又怎知道自己會不會喜歡他呢?說不定大家相處過後我會喜歡他呢!不是說要雙方都一見鍾情才會有機會交往吧!
作者: 怡b    時間: 2005-5-1 12:56 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

既然對佢無fee1,何謂將d時間放係佢身上呢?我就5會浪費自己同別人既時間1o
作者: raborovskie    時間: 2005-5-1 02:12 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

哈哈哈~~
呢 d 事發生係我身上都有好幾次 la~~
我會由得佢追我 lor~~ 我幾享受俾人追 ge 感覺~~ 嘩卡卡
通常過左一兩個星期我就會表明我 ge 態度~~
如果我係唔鍾意 ge 我會好衰咁答 "我依家唔鍾意 lor,  但將來我唔知 wor"
如果佢仲係咁有心雞去追我 ge 話~~ 我就會開始做一個一級衰人la~~
嘩哈哈哈~~
開始玩野~~ 因為我一早講明左我唔鍾意佢~ 而佢又要 keep on 咁追我 ge 話~~
呢 d就自己抵死 的~~
我覺得 如果我係有 feel ge 可以唔使一個月就追到我 lor~~
過左 1 個月ge 話~~ 我係玩 ge 居多~~ 哈哈哈~~
我愛 ge 都係我 ge 小情人反反白 =3=
作者: angefan    時間: 2005-5-1 04:01 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

以前我會相信一見鍾情,現在我則覺得培養出來的感情才實際,但是大家經歷過相處這個階段,在一起的可能性也比較高。
作者: jjjjjjj    時間: 2005-5-1 09:22 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

當然,有男人追我,無論如何我都會讓他追 就算第一個感覺是不合自己心意,都會給他一個機會 (沒理由連機會也不給他就turn down 別人吧!) 就算他條件不差 都可以趁他追求自己的過程看清他的性格為人 不看清楚又怎知道他是否能適合和遷就自己呢~ 一見鍾情太衝動太冒險了 ... >_<
作者: angefan    時間: 2005-5-9 09:13 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我就不會,至少都要覺得適合成為朋友才讓他追,因為有些人我一眼已經覺得對方不是我的那一類人(我不喜歡那些「沙沙滾」的人,只會出去玩樂,不做有意義的事,不關注心靈成長,不講真話,看到就沒有興趣),連做朋友的衝動都沒有,那麼大家何必浪費時間呢?
作者: 老婆餅    時間: 2005-5-10 01:45 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

直接拒絕吧
不喜歡就是不喜歡
何必浪費他人時間咁哀?

作者: puppy    時間: 2005-5-10 07:20 AM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

我會逃避先啵..如果我已經有心上人就當然唔會啦..
唔同個個行埋黎我都受咩~哈哈^^
如果冇feel...有冇反感都好..都唔會接受..叫佢慢慢黎=_=
作者: fannylam    時間: 2005-5-21 08:45 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

睇下佢有冇誠意追我啦... !!感覺係好重要架.. !!如果我對佢唔係反感... 我都會試下同佢一齊架... !! 除非對佢第一個印象唔好啦... !! 如果唔係...   ok架...

作者: cellina    時間: 2006-5-5 03:12 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

就先讓他追追看~說不定到了最後他就是我的唯一也說不定啊!!
其實在我的想法~被愛比愛人來的幸福
就以我當例子我也是讓我老公先追我看看.追了一年半多我們也是有開花結果.....
作者: klun    時間: 2006-5-6 01:52 PM     標題: 當女仔比人追(只問女會員)

講真!姑勿論有冇男朋友,係女仔都會想俾人追嫁啦,鍾意o個種感覺呀麻,覺得自己仲有吸引力,係一種自我肯定o黎嘅!
除非你有男朋友或者真好唔鍾意佢,唔係嘅話,有冇feel都好俾佢追住先囉,當係俾個機會大家,隔一段日子(自己決定係幾耐)之後,有feel嘅咪一齊,都仲係冇feel嘅,咪拒絕佢囉~始終都叫嘗試過呀~係咪?

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0