標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀 [打印本頁]

作者: sgrlto    時間: 2006-7-1 04:45 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

7月14日就係中國既鬼節啦!!
其實係唔係尼一日,真係多過平時好多呢??我指的是靈體
真係有陰陽眼既人先好解答我問題呀!!感覺到的人都可...
<<<<<<<<<<新問題>>>>>>>>>>
那些靈體會不會到你們家吃東西啊???要親眼看到的啊
如果見到,你地第一時間會點做???
還有看過灶神沒有啊??
作者: chung1219    時間: 2006-7-2 02:29 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由sgrlto2006/07/01 04:45pm 發表的內容:
我雖然見過鬼 , 但我無陰陽眼 !
我識得有陰陽眼的人 , 的確係較多 , 但平日都好多 .....
這人已被我提起過不少次 , 他更有特異功能 , 係高人....
他並非只是那些間中看見鬼就自認有陰陽眼的人 ....
作者: 凱提風    時間: 2006-7-2 02:33 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由sgrlto2006/07/01 04:45pm 發表的內容:
基本上不用等到七月十四,踏進農曆七月便會開始多。
作者: pocky    時間: 2006-7-2 03:02 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

平時日頭係街平均有百幾個人行過,
當中好可能會見到一兩個不是人,
如果在夜晚就見二,三十人行過就見到一兩個不是人了,
到農曆七月更就多,日頭比平時日頭多出一倍左右,
而夜晚更是平時夜晚的三,四倍之多。

以上純粹個人意見,並非導人迷信,只供參考。
作者: sgrlto    時間: 2006-7-2 09:30 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由chung12192006/07/02 02:29am 發表的內容:
我雖然見過鬼 , 但我無陰陽眼 !
我識得有陰陽眼的人 , 的確係較多 , 但平日都好多 .....
這人已被我提起過不少次 , 他更有特異功能 , 係高人....
他並非只是那些間中看見鬼就自認有陰陽眼的人 ....
高人是你的朋友嗎??還是......??
作者: sgrlto    時間: 2006-7-2 09:31 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由pocky2006/07/02 03:02am 發表的內容:
平時日頭係街平均有百幾個人行過,
當中好可能會見到一兩個不是人,
如果在夜晚就見二,三十人行過就見到一兩個不是人了,
到農曆七月更就多,日頭比平時日頭多出一倍左右,
...
那麼多啊~~到了7月14全街都係.......
咁那些的樣子是甚樣呢???
作者: sgrlto    時間: 2006-7-2 09:32 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由凱提風2006/07/02 02:33am 發表的內容:
基本上不用等到七月十四,踏進農曆七月便會開始多。
那我叫我哥哥不要常常出夜街了~!!
作者: 靜靜    時間: 2006-7-2 09:46 AM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

我有個朋友佢話佢見過有只鬼成日跟住佢f..
5知真5真!~!??
作者: sgrlto    時間: 2006-7-3 01:07 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由陳法然2006/07/03 12:19pm 發表的內容:
其實不到7月鬼門關亦開, 不過罪較重的要等到7月才有機會到陽間
仲有尼係屋企見唔見到???
會唔會無啦啦出現係你屋企咁架??
作者: sgrlto    時間: 2006-7-3 04:57 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由陳法然2006/07/03 04:38pm 發表的內容:
有緣就會看到, 不管在任何地方
至於會不會係你屋企出現, 亦是看緣份
我媽的同事曾經在7月期間看見一位老婆婆"懸掛"在窗外看著她, 而她住在15樓~~~
(注意:我沒有陰陽眼, 但希望能夠解答你的問題~ ^^ )
快把我嚇死了!!
很恐怖,希望你媽的同事是吹水吧∼
那你知不知道那老婆婆是不是你媽同事的婆婆呢??
有點亂,希望你明白
作者: 凱提風    時間: 2006-7-3 09:29 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

其實鬼節期間要夜遊亦非不可,小心點便是。
基本的我不說了,說其他的,例如︰

以上是本人的一點提示,希望能給各位一點參考。
作者: sgrlto    時間: 2006-7-3 10:05 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由凱提風2006/07/03 09:29pm 發表的內容:
其實鬼節期間要夜遊亦非不可,小心點便是。
基本的我不說了,說其他的,例如︰
小心言行。
不管怎樣也好,留幾分精神回家,千萬不要玩到身心疲累才回家。要是真的玩到極累的話,看有沒有友人的家較自家近,最好...
我父親都是這樣說的啊!!
我最擔心的是我哥哥,因為他經常夜歸還有精神不好眼訓吧∼
作者: 暗黑夢    時間: 2006-7-5 12:36 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

聽講"陰陽眼"係要開架……仲要話開左之後好難"山"番…
不過都有d例外…好似係天生咁……好彩我唔係…
而講番你個主題…你咁問唔通你見過??我就無見過喇…加上比我見到……都要扮睇唔到…如果唔係後果自付
作者: sgrlto    時間: 2006-7-5 02:58 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

下面引用由暗黑夢2006/07/05 12:36pm 發表的內容:
聽講"陰陽眼"係要開架……仲要話開左之後好難"山"番…
不過都有d例外…好似係天生咁……好彩我唔係…
而講番你個主題…你咁問唔通你見過??我就無見過喇…加上比我見到……都要扮睇唔到…...
哦..唔係,我從來未見過架!!
我只係好奇想問下ja...
作者: K-Polaris    時間: 2006-7-5 11:07 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

我認識有一個婆婆都是有陰陽眼的,而且她也曾經幫我屋企解決一些事情。
因爲有陰陽眼的關係,她基本上天一黑就不會出門,尤其是7月,她還常跟我們說如非必要的話,不要在7月出夜街。
她說7月比任何時候都危險。。。
作者: 天堂二化代    時間: 2006-11-12 06:07 PM     標題: <更新.一>有陰陽眼既入黎解答我問題呀

有無人喺蕉頭早見過鬼呀!我就有,蕉頭早啲鬼通常會哩喺後面有牆啲樹後面。有陰陽眼既人可以去睇下!

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0