標題: [投票]...你會介意嗎?... [打印本頁]

作者: owlfrankie    時間: 2004-6-5 10:25 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

[這個投票最後由owlfrankie在 2004/06/05 10:34pm 編輯]

讓我來作一個小統計吧!!!
男生們, 你們會否介意女朋友曾經是同性戀者嗎???
男生們, 如果你曾經是同性戀者, 你會否向現任女友坦白嗎??
女生們, 你們又會否介意男朋友曾經是同性戀者嗎???
女生們, 如果你曾經是同性戀者, 你會否向現任男友坦白嗎??
**假設你現在正熱愛著對方呢, 此投票允許多選 **

[hidepoll]
作者: 路易    時間: 2004-6-5 10:30 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

介意對方是個異性戀???這個好像怪怪的…總之呢…我不介意她/他「以前」是甚麼戀,因為他/她現在喜歡的是我。
是否介意是基於自己是甚麼戀吧,若你是異性戀不會介意別人是異性戀吧?
作者: 小絲絲    時間: 2004-6-5 11:28 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

其實我同男友拍拖....
一定會講下以前o既o個個...
如果我曾經是同性戀..
我都會係一樣...唔會太刻意話我以前拍拖o既係同性..
會講以往過程等...
會講返點解會分手等這些..
但係直接問我以往...
我應該會老實掛.............

作者: betray    時間: 2004-6-5 11:45 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

其實bi沒有甚麼問題吧
如果坦白過後他不接受
那我覺得這人不要也無妨呢
作者: manman288    時間: 2004-6-6 04:38 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我是女..我不介意wor........
佢現在like我love me 咪ok lo....
使咩介意佢ga 過去wor......
而坦白告知.........睇下有無須要sin講la....
無lala做咩要講sin ???????????????????

作者: 唔係人    時間: 2004-6-6 07:07 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

愛一個人
總唔可能諗太多
介意太多
太真實就唔係愛情
只為愛而愛
這就好
想太多的話
自己辛苦佢又唔好過
無謂^^
作者: 御風行    時間: 2004-6-6 11:10 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

cyberx好像是男會員佔大多數..........
我覺得沒關係吧.........
因為以前不代表現在........
以前是不一定現在還是......
而且既然喜歡他就包容他.......
不要嫌東嫌西....
作者: owlfrankie    時間: 2004-6-6 01:14 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我相信熱戀中的情侶,
小不免也會問及戀人的舊戀情,
例如怎樣跟舊情人認識, 分手的原因呀等等等等.......
原來不介意的男/女生也有很多....
我麻.....我想我不會主動的告訴他,
但是如果他問起的話......
我也會坦白的告訴他.......
如果他曾經是同性戀的話,
我也不會介意, 最緊要的是他現在是真的愛我就好了.....

作者: 牧牧    時間: 2004-6-7 09:41 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我不會介意也會坦白告知…
因為我覺得如果愛一個人,就是要愛他的全部…
包括他的過去和他的性向…
他會跟我說代表他是真的在乎我跟我坦白,所以我不在意,反而會更愛他!!
而同理,我也會跟他坦白…
如果他不能接受,就代表他不夠愛我…
那…就別再繼續了吧~~
作者: pandapch    時間: 2004-6-27 09:49 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我不會介意也不會坦白告知,
我不想引起她無謂的猜測,
更不想因此而和她吵架
畢竟,女朋友不是知心朋友.
作者: 我的天我的歌    時間: 2004-6-29 08:35 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我不會介意哩....
雖然我個人不贊成同性戀的行為....
(也不可說是討厭....)
但如果我的女友曾是同性戀者....
我都不會介意的....
因為....
這也是以前的事了吧....
現在來介意也沒意思喇....
老是說以前的事就只會弄的大家不快吧....對麼??

我應該會坦白的....
一樣道理....
過往的事但說無妨....
作者: vincentlok    時間: 2004-6-30 08:36 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

你識你既男朋友或女朋友﹐
係識依家既佢﹐
唔係識佢既過去﹐
如果有心﹐諗下﹐
大家日後既事﹐好過啦﹐
作者: nazca    時間: 2004-7-2 12:12 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

係唔係同性戀都係以前的事
誰都有過去的啦(我女友教我的)
所以你選擇同佢一齊,又因為佢以前的事唔開心的事
實在太冇事搵事黎做啦,無聊
所以只顧現在,不用介意以前..
nazca字
作者: 不知道    時間: 2004-7-10 10:40 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

[glow=255,red,2]
呵呵 好巧好巧 老實說 我現在生活中遇到的就是第2個選項的例子
只可惜她不是我女友 未來有無機會 不知道我與不敢肯定 只能說對他有
感覺   我覺得既然要好好的去喜歡一個人 愛一個人就不要去計較 以前
的事 人嘛 誰沒有作錯事ㄋ誰沒有不好的回憶 或是坎坷痛苦的過去ㄋ 但時間
是一直向前邁進 不會往後倒退 so就往遠的地方想.看 以前的事不去計較討論爭論
兩人在一起怎樣面對長久未來的時間考驗 是否都能得到快樂跟幸福才是最重要的
是吧 呵呵
[/glow]

作者: 2001q4    時間: 2004-8-5 10:10 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

同性戀我個人唔太抗拒(只限女同性戀﹐唔知點解我接受唔到男同性戀)﹐所以就算我gf以前係同性戀都無所謂﹐只要佢而家真係愛我就無問題.
作者: 天使號角    時間: 2004-8-21 05:56 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我介意架~~男朋友又中意番男人咁我點呀?
唔會
女人都可以係雙性戀o者
同埋冇人會大鑼大鼓話自己係
作者: 野蠻女    時間: 2004-8-21 06:03 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

可能人就是自私,我有一點兒介意這個事情,不過呢.
我也會坦白跟他說我以前也是女同性戀者.
是不是有些.....那個......
作者: 。琳.    時間: 2004-8-22 11:29 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我唔覺得同性戀﹏有問題﹏所以我唔介意﹏
  如果我曾經係﹏我都會講∼∼
作者: xiaotuo    時間: 2004-10-27 06:00 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

如何去介意,去介意什麼呢?為什麼要去介意?有時現看看自己,也要看看
別人。去衡量一下。
作者: 亞鄺    時間: 2004-10-28 06:26 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我完全唔會介意
過去的事已經完了
人係要向前望,唔係向後
何必介意對方以前的事呢!
作者: 御琳    時間: 2004-12-27 09:15 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我男朋友都知我係雙...鍾意過男仔...亦都鍾意過女仔...
但係佢好錫我囉...其實以前既事唔使太介意ar...
最緊要係大家呢一刻個feel...
作者: 真理    時間: 2004-12-27 09:41 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我絕對唔介意...同性戀有咩問題??
刀過去左啦...介意咁又dim...??
作者: 背影    時間: 2004-12-29 07:15 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我會很介意,畢竟在心裡還是不太能夠接受她跟別人的戀情(過去與現在). 如果過去是男同性戀者(儘管根本不可能),現在也不能對自己的女朋友說,怕感情會出現裂痕.
不過這還很難說,現在說對她的同姓過去介意,但真的碰到這種情況時可能還是會原諒自己的女友.
作者: 楚楚依人    時間: 2005-1-2 07:17 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我 能接受 自己的男朋友曾經是 同性戀的事實。可是我不希望知道他的過去。
現在也愛我就夠了....
而我想 我在知道這個實情後會有很大的心理壓力。
因為小倆口在吵架的時候,一定是口不遮攔....我怕會傷害對方。
角色互換,我就決對會隱瞞我曾經個同性戀...
理由也很  單  純 怕他會傷害我。
再怎麼說 感情好的時候和不好的時候
作者: z9413    時間: 2005-1-21 12:41 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我是男我介意,始終會擔心有一天她會又與同性發生感情,男人與男人之間還可相爭,但要與一個女人相爭我真的不知道可比較什麼,還有如分手時我真的不知道怎樣向家人和朋友交代因她戀上一個女人而分手這個理由,就算我不肯定將來的事,現在也不能相信她,如她只與男人交往,又怕她會與別的男人撘上,如她與女性朋友交往,又會懷疑她們好路,唔通唔比佢有朋友咩!與其係咁,倒不如唔一齊好過,因為說到底我非常介意!!!
作者: qe3707    時間: 2005-2-13 12:46 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

首先我要聲明我不排斥同性戀及雙性戀的朋友
但是若我的男友曾經是個同性或雙性戀..我想我不會跟他在一起
因我本身是絕對異性戀者...我不希望對方是個搖擺不定的性向戀者
其實說穿了也自私.....是害怕自己受傷嘛.....
但若換我是同性或雙性戀者...我會誠實告知.....
我不容欺騙.....我相信對方也不希望我欺騙他
要嘛就坦然相對..要嘛就分手....
兩人在一起..就要敞開心胸..彼此陳倉暗渡會很痛苦的
作者: fannylam    時間: 2005-5-15 03:01 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

如果係我男朋友以前係 同性戀.... ???坦白講呀.... !!  真係唔好講我知囉~~~
換轉我係同性戀啦..... ???我一樣唔會同男朋友講囉~~~ 點知!! 講左之後佢真係頂唔住... 接受唔黎... 架 !!   咁點算呀....???
同性戀冇咩問題...??  不過真係要睇下對方接唔接受得到囉~~

作者: angefan    時間: 2005-5-24 09:38 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我不介意對方是什麼性戀,我只介意對方今天是否愛我。
但是如果是我,我不會主動跟對方講過去,因為不知道對方怎樣想,除非大家已有深厚的感情與信任,坦白告知也是可以的。

作者: HimCheng    時間: 2005-5-24 08:19 PM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

每人都有過去吧...
真正的愛情是會包容對方過去的一切!!
而兩人亦要坦誠相對才可長久吧!
作者: onizuka    時間: 2005-5-26 09:41 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

同性戀都不是很難接受呢!最重要是他現在是不是真的喜歡你!
作者: yan21284    時間: 2005-6-11 12:44 AM     標題: [投票]...你會介意嗎?...

我唔會介意我男友以前係同性戀者...最重要係佢同我一齊果時佢唔係...
我唔會向佢坦白...因為我會驚我會無左佢...後果好難想象...

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0