標題: 請問女會員... [打印本頁]

作者: 藤原拓海    時間: 2004-7-7 01:20 AM     標題: 請問女會員...

請問各女會員,有沒有擔心過自己嫁不出呢?
除了投票最好回覆感想!
[hidepoll]
作者: 小絲絲    時間: 2004-7-7 01:38 AM     標題: 請問女會員...

絕對無!!!!!
其實我覺得就算係一個咩人....
都應該會有人會欣賞...
真係會嫁唔出...可能有d人要求高掛!!!!

作者: manman288    時間: 2004-7-7 01:47 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由小絲絲2004/07/07 01:38am 發表的內容:
絕對無!!!!!
其實我覺得就算係一個咩人....
都應該會有人會欣賞...
真係會嫁唔出...可能有d人要求高掛!!!!
我都絕對無.......認同小絲絲GE話,,,
無論係咩人,,,,,,,
都會有D野值得人欣賞同愛佢,,,,
作者: 山貓    時間: 2004-7-7 01:48 AM     標題: 請問女會員...

有.......
因為我份人太.細路......傻傻更更........
冇男仔會喜歡我的.........
作者: manman288    時間: 2004-7-7 01:53 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由山貓2004/07/07 01:48am 發表的內容:
有.......
因為我份人太.細路......傻傻更更........
冇男仔會喜歡我的.........
點會呢????
山貓,,,,放心LA.....更有人會LIKE 你,,,
MAYBE  LIKE 你GE他未出現之嘛 OR又MAYBE,,,,,你未發現到有人在LIKE 你?
比D信心自已才對AR ,,,

作者: 山貓    時間: 2004-7-7 02:01 AM     標題: 請問女會員...

希望啦!
不過宜家重細.未膽心住既^^''
不過愛情這種東西一定有傷害的啦..
有時聽收音機.一D愛情節目.說得要生要死.哭哭啼啼=n=''
嫁出去不嫁出去.一樣啦..........
我需16了.....但思想像10歲......差不多= =''
不懂做大人.欣賞我的人一定是傻....哈......還是怕嫁不出~~
不過做人最緊要HAPPY!!
作者: manman288    時間: 2004-7-7 02:15 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由山貓2004/07/07 02:01am 發表的內容:
希望啦!
不過宜家重細.未膽心住既^^''
不過愛情這種東西一定有傷害的啦..
有時聽收音機.一D愛情節目.說得要生要死.哭哭啼啼=n=''
...
^^咪係lo,,,,,,,,你咁細,,,,,唔使太擔心wor,,,,
愛情這種東西未必一定會有傷害的,,,,
睇下遇到咩人sin ,,,,,,,
無論點都好la ^^""""""""
開開心心,,,,,順其自然咁過就ok ge la ^^

作者: easka    時間: 2004-7-7 09:54 AM     標題: 請問女會員...

有...因為我其實真人都幾怕羞(熟人除外)
而且性格奇特..異性幾難估到我想點...
而且十分慢熱...
作者: owlfrankie    時間: 2004-7-7 10:58 AM     標題: 請問女會員...

唔.... 我有擔心過嫁唔出架, 因為我知道我自己有好多問題, 包括外型及性格, 而且自己都有D要求(想搵個真係男人的男人).... 呢個世界你選擇人, 人又選擇你, 要搵到一個你鐘意佢, 佢又鐘意你的真係唔容易.... 我身邊都有幾個40幾歲仲係單身的朋友, 佢地仲提議我, 用工作的機會係內地識d高幹子弟.....>_<......唉....
作者: jpm    時間: 2004-7-7 01:34 PM     標題: 請問女會員...

哈~尼個問題冇諗過wor~
講真~我唔擔心自己嫁唔出~
而且,就算嫁唔出都唔係一個問題^^"
之不過係自由d咁姐~
作者: samsamanva    時間: 2004-7-7 05:05 PM     標題: 請問女會員...

我成個男仔咁,睇怕都唔會有人想同我結婚 la ~
飯又唔識煮地又唔識掃、衫又唔識洗、唔識熨 ~~
最慘就係唔識得好似其他女仔咁溫柔 ......

一定嫁唔出 lu ~~~~~~ -__ - "
不過我好恨結婚 ga ~ hahahaha ~~~
作者: fannyckw    時間: 2004-7-7 05:09 PM     標題: 請問女會員...

有一點點.........
因為本人性格孤僻~自閉~
加上身邊有數個不鍾意的男生~
算~我都是要買姑婆屋~
哈^^~
作者: 好孩子    時間: 2004-7-7 08:53 PM     標題: 請問女會員...

我從來都無驚過自己嫁唔出~
一來自己有經濟能力~ 根本唔想靠男人~
二來覺得無男人唔駛死~ 一樣可以繼續生存~
作者: kathycheung    時間: 2004-7-8 12:28 PM     標題: 請問女會員...

有.....
因為我的性格實在太粗魯了~
男生也怕怕哩~
而且我"另一方面的能力" 並不是人人都能接受~
但我信一定有人愛我的~
只是我不知道那人在何方而已~
作者: sinman1217    時間: 2004-7-8 07:39 PM     標題: 請問女會員...

我沒有擔心啊~因為我的性格也是很粗枝大葉的~
其實這樣性格的女生有甚麼不好呢?
男生們至少不需要擔心自己女友/妻子會被欺負啊~!
姊妹們,不需要擔心嫁不出啊~!
作者: owlfrankie    時間: 2004-7-9 12:03 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由好孩子2004/07/07 08:53pm 發表的內容:
一來自己有經濟能力~ 根本唔想靠男人~
二來覺得無男人唔駛死~ 一樣可以繼續生存~
所以麻.....
我現在正在努力的儲錢中,
就算將來無個伴起碼都有d錢旁身&可以買到姑婆屋唔緊出去租屋......

作者: 小惠    時間: 2004-7-21 12:22 PM     標題: 請問女會員...

沒有
我個人覺得偶爾保持單身也不錯!
況且
如果沒有喜歡的人
自己卻嫁給他
那將會很痛苦
(如果是我倒不如死了算了)

作者: manman288    時間: 2004-7-22 02:10 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由owlfrankie2004/07/09 00:03am 發表的內容:
所以麻.....
我現在正在努力的儲錢中,
就算將來無個伴起碼都有d錢旁身&可以買到姑婆屋唔緊出去租屋......
哇.....owlfrankie.......你儲錢係好事.....
但不至要儲錢買姑婆屋ar .......
你還後生.......不用咁早擔心ar ?
你一定有人like有人要 ge .......信我.....
作者: 水葒    時間: 2004-7-30 02:20 PM     標題: 請問女會員...

我相信緣份的。有就有,沒有就沒有,嫁唔出,就自己一個都無所謂(我大部分同事都40幾,都係未嫁),自己為將來計劃好,自己一個亦可生活的。因此,我無擔心嫁唔出。
作者: 菇芘    時間: 2004-8-4 08:07 PM     標題: 請問女會員...

可能我還年輕,
想就有想過會不會嫁不出,
不過沒有《擔心》過嫁不出。
所以我投了沒有!

作者: 紫千雪    時間: 2004-8-8 07:30 PM     標題: 請問女會員...

結婚與否 , 有必要嗎 ? 寫書 , 看書 , 不都是說「人 」最重要的是找到配合的伴 , 靈魂的另一半嗎 ?
 結婚後會離婚 , 與其是這樣 , 不結婚 , 不是更好嗎 ? 找到心靈的伴 , 結婚 , 並非必需的 ......
 《 上述純粹鄙人愚見 , 若有冒犯 , 鄙人在此謝罪 》
作者: owlfrankie    時間: 2004-8-17 01:34 PM     標題: 請問女會員...

下面引用由manman2882004/07/22 02:10am 發表的內容:
哇.....owlfrankie.......你儲錢係好事.....
但不至要儲錢買姑婆屋ar .......
你還後生.......不用咁早擔心ar ?
你一定有人like有人要 ge .......信我.....
manman先謝過你的鼓勵哦.....^^
人生總有千萬個的可能,
有好的也有不幸的,
就萛結了婚也有離婚的可能,
擁有一個屬於自己的地方,
可以是一個保障,
一個可以讓人安心的小天地.....

作者: 天使號角    時間: 2004-8-18 05:47 PM     標題: 請問女會員...

從來冇擔心呢個問題~~亦唔打算結婚!我中意單身!!我唔會為冇拖拍而唔開心,反而為失業而擔心
女人點解一定要結婚??點解一定要結婚??
有d人係唔適合結婚,buy香港人覺得30+以上單身女性有問題,其實有乜問題!!
結婚離婚都係個人選擇,香港既離婚率一直上升緊,証明好多人唔理解結婚係乜已經做左決定
我姑姐30+,單身,我覺得佢冇問題呀~
作者: lhyheidi    時間: 2004-8-19 06:42 PM     標題: 請問女會員...

絶對沒有擔心過
每個人都會有值得愛或欣賞的地方,只不過不是個個人懂得欣賞

作者: 野蠻女    時間: 2004-8-20 09:13 AM     標題: 請問女會員...

絕對有阿∼不知道為何∼可能是我覺得香港滴男生都是看外表去找女生阿∼
而你知道我又不是很美滴那種人∼哈哈∼
還有阿∼我這麼野蠻,都沒男生看上我.

作者: sliverchair    時間: 2004-9-22 12:42 AM     標題: 請問女會員...

不擔心..原因是從未想過結婚這回事....
兩個人有兩人的好, 單身也有單身的好...
而我會選擇單身....因為好像比較合適我..

作者: fish13leo27    時間: 2004-9-23 08:29 PM     標題: 請問女會員...

本身沒想過這個問題…
fish還滿小女人的 ∼  應該還是嫁的出去吧 = '' =
只是看有沒有人要罷了。 ( 迷之音:妳還是當個奶娘吧 …)

作者: me163b    時間: 2004-10-22 09:15 PM     標題: 請問女會員...

這點從沒有擔心喔!
就算多平凡,亦總有身邊的伴侣!

作者: 小C    時間: 2004-10-23 07:16 PM     標題: 請問女會員...

如果你地見過有d人結左婚,
婚後生活慘過冇結果陣,
包括與伴侶性格相方轉變不合、經濟問題等等,
包你寧願拍一世的拖都唔寧願結婚喇~~
尤其係香港d男仔,人品質數下降之快~~
以為男少女多便可任意妄為,
毫不知珍惜;
要知道,婚姻制度的成立是一種維繫家、族、及負責任的表現。
作者: tobby    時間: 2004-10-26 02:20 PM     標題: 請問女會員...

我唔擔心冇得結婚
不過我就好驚離婚...之前睇相
睇相佬話我會有可能重婚丫......
作者: dinocrisis    時間: 2004-11-7 03:28 PM     標題: 請問女會員...

我諗lee個問題對於唔同年紀既人就有唔同既睇法LA~~
不過我暫時仲細完全無擔心過lee個問題
作者: jjjjjjj    時間: 2004-11-7 03:37 PM     標題: 請問女會員...

哇,本來都唔太驚
三年大學搵唔倒都算
諗住都仲可以出來工作應該有很多理想的男人
怎知.... (唉,全部也上年紀的)
真係要想想怎樣擴闊社交圈子
作者: 臻霜兒    時間: 2004-11-9 06:22 AM     標題: 請問女會員...

沒呢 =.=
其實再醜 再差 的女生都會有人愛=.=
所以都是只差自己要不要嫁而已 從沒擔心過~_~
作者: 水藍色的我    時間: 2004-11-10 04:49 PM     標題: 請問女會員...

我也從未擔心過這個問題
卻也從來沒想過要結婚.........
我想我在乎的是和對方的愛
還有兩個人在一起的感覺
而不是那張"紙"
我也相信結婚是需要一點衝動
然而 衝動過後呢.............
作者: 真理    時間: 2004-11-11 02:19 PM     標題: 請問女會員...

下面引用由fannyckw2004/07/07 05:09pm 發表的內容:
有一點點.........
因為本人性格孤僻~自閉~
加上身邊有數個不鍾意的男生~
算~我都是要買姑婆屋~
...
我都係呀~我性格都係屬於孤僻~自閉那種...
我覺得我好大機會嫁ng出law~~~真係慘!!!
作者: 反反白    時間: 2004-11-11 02:40 PM     標題: 請問女會員...

好奇怪~我沒有擔心過自己嫁不出的~!! 可能我喜歡自由自在啦~想點就點~ (有時可能會諗有個人控制到我的話,佢都好叻wo)!!!!! 但~我母親大人就好擔心我and我姐姐嫁唔出啦~ 佢成日都話自己14-5歲就已經有男朋友~又話那時好多男仔追~>.<~ 所以我母親大人好擔心我兩個~話咩嫁唔出,咩老姑婆~
作者: owlfrankie    時間: 2004-11-12 01:06 PM     標題: 請問女會員...

下面引用由反反白2004/11/11 02:40pm 發表的內容: 但~我母親大人就好擔心我and我姐姐嫁唔出啦~ ...
哈哈... 我阿媽都成日會講:[[我好似你咁大個陣, 就生左你同細佬啦] [你個fd xxx就聰明啦一早識左個好男仔拍拖, 呀邊個邊個個女得22歲下個月都結婚啦, 你唔好要求咁高啦....再唔拍拖因住做老姑婆呀.... o衣....上次幫你整電腦個幾個都幾好呀...諗諗佢啦...] #!~.x.&y%z.......>+<......我真係比佢激鬼死....... 有一次仲過份, 我話比佢知, 有睇相佬話我今年年尾有桃花, 點知佢話....有桃花好呀......結婚仲好...........#@!&%~~~~.(:<)慶爆
作者: lonenan    時間: 2004-11-13 02:49 AM     標題: 請問女會員...

無喎~~~~~~~
一個人咪一個人囉~~~~
我人生中,最重要的唔係情人,係朋友。
而且,每個人都有值得另一人去愛之處。
擔心,既然沒用。擔心來幹嘛啊?﹗
作者: 西靈月    時間: 2004-11-14 03:00 AM     標題: 請問女會員...

我從沒諗過要嫁呢.. 我媽知道後.. 立即跳到老高.. 然後大大聲地說道理.. 話"你宜家咁細個就諗住唔嫁..你知唔知老時一個人會好孤獨嫁?子女又冇.." 我回:去孤兒院囉幾個返黎養..咪得囉.." 佢又話"養大左咪一樣會離開你..況且又唔係親生既..養黎都冇意思喇" 跟住我正想發表一下我既四海皆兄弟,大家都是人類..係同類,大家人既理論時... 我媽既就拋下一句.."你第時就知喇!"就走左... 但..宜家....我都係個種諗法.. 我想要自由.. 我想得到愛時..同時也存在自由....^^ 我根本不想結婚... 但很想領養孤兒..想給他們一個家... 很想幫他們... 為何他們是人類..我們也是.. 為何他們就如此不幸?想叫聲爸媽也不能 我們卻連叫一聲也嫌煩呢?(很不公平哦!!>.<) 哈哈..看..又離題了...胡扯到不知那兒嚕~~wakaka~~^v^
作者: TinaWater    時間: 2004-11-24 02:49 AM     標題: 請問女會員...

拍?咁多次拖, 越拍就越冇信心, 都唔知對方對自己係咪真心, 又或者驚對方將來會變...
所以我成日講笑話要儲錢買姑婆屋! ^o^
...始終女人青春有限......
作者: spider10620    時間: 2004-12-4 11:28 AM     標題: 請問女會員...

我是不擔心嫁不出去^~^
或許有人會覺得這個想法很不怎麼樣或著有點幼稚
但是,我還蠻想穿穿看婚紗的~~所以會想結婚
也因為現在有男朋友吧,總是希望一早起來第一個看到的人是他^~^
雖然以後可能會厭煩,但那都是以後的事
但這些都還沒有經歷發生過,所以都想試試
不是有句話:有夢最美嗎^^
所以怎麼樣都會想嫁給自己喜歡的人,享受一下當新娘的感覺^^

作者: 水其    時間: 2005-5-29 12:46 AM     標題: 請問女會員...

下面引用由spider106202004/12/04 11:28am 發表的內容:
我是不擔心嫁不出去^~^
或許有人會覺得這個想法很不怎麼樣或著有點幼稚
但是,我還蠻想穿穿看婚紗的~~所以會想結婚
也因為現在有男朋友吧,總是希望一早起來第一個看到的人是他^~^
...
你又講得好岩的!!
我又時起身好想第一眼就係佢個熟睡樣,
我都好想睇自己穿婚紗的樣,
但我都係對自己好冇信心a!!!
我怕佢唔要我家!!
有時我又會想,
我地分手個陣,
我會講咩同心情會點a!!
會唔會好好傷心,
定係可以好似以前咁快樂le..
作者: angefan    時間: 2005-6-2 08:48 AM     標題: 請問女會員...

我不太在意是否嫁得出,因為我覺得做人最重要的快樂,如果兩個人在一起不一定比一個人快樂的話,結合又有什麼意思呢?
如果在兩年前,一有適合的對象可能就是拍拖,但是到了這個年頭,我遇到適合的對象第一件事卻是觀察,因為我不覺得自己非得要與對方一起不可,除非他願意對我下苦功,而且也讓我覺得我與他一起會更快樂。
我覺得自己是寶,值得對方花時間,如果對方不覺得就算,無謂浪費大家時間。
作者: maggie35201    時間: 2005-7-9 10:18 PM     標題: 請問女會員...

我唔覺得我會嫁唔出既人黎囉
而且呢個世界有咁多選擇唔會話嫁唔出
而且我仲覺得我同我班fd到係最早嫁個個
而且我同男仔係玩得好瘋癲架
作者: 仇愁    時間: 2005-7-10 02:27 PM     標題: 請問女會員...

性格使然,無諗過嫁唔嫁
我覺得如果自己有能力照顧自己,我只可會同一些有feel的人一齊
唔知點解,我以前一直認為結婚是為了可以和相愛的人一霽先結,
但我而家覺得好多人的心態(以女仔為重),如果你唔結婚就會比人笑
所以一定要結婚,無論是咪真係鍾意對方,
只要對方有一定的經濟能力,四肢健全,咁就要拿拿聲嫁.
可能是我身邊的人的都是一d普通人家的(或者可以說是窮)
比較有d咁的諗法啦
不過在呢種環境下,我對結婚有一種切底的心寒.........
作者: windy999    時間: 2005-7-10 04:21 PM     標題: 請問女會員...

我沒有擔心過自己嫁不出。
可能是對現今的男生失去了信心吧,我從來沒想過要嫁。
小時候去喜宴,曾經渴望過穿起新娘子的禮服,和愛的人共渡一生。
可是,我越長大就越對男生失去信心,越來越相信沒有童話的結局。
現在的男生都注重伴侶的外表,不留意人的內在美。
但一副美麗的軀殼終有殘破的一天,一個人再美,也會人老珠黃。
到時候就得擔心另外一半會否搞外遇。
我自認外在條件不好,沒有吸引男人的本錢。
可如果我要找我的另外一半的話,我不管他的外貌如何、家境如何,
只要他真心愛我,看得到我的好,我就會心甘情願嫁給他。
否則我寧可不要。
作者: july-1    時間: 2005-8-5 04:46 PM     標題: 請問女會員...

沒有擔心過嫁不出去這件事,因為世界這麼大,能跟妳志同道合的人一定也有,只是遇見早晚的問題而已!!如果一直遇不到...或許因緣不在此吧!!

作者: tracyyls1982    時間: 2006-1-19 04:37 PM     標題: 請問女會員...

没有。。。
我相信一切能靠自己,能够养活自己。
作者: 小豬妹    時間: 2006-3-17 01:31 AM     標題: 請問女會員...

有擔心架!!...如果到時哥哥姐姐都結哂婚..
你就未結..會好慘...冇人陪...可能d fd又嫁晒
想搵個人關心下都難!!!!!
作者: 瓏瓏    時間: 2006-4-21 07:40 AM     標題: 請問女會員...

呵∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
1我已結婚了,所以我不用怕嫁不嫁的出去。
2我在二十歲就結婚了,所以我二姐還沒嫁。
3不用怕嫁不出去,因為姻緣天注定的別怕。
你可能會感覺我是不是來亂的,但我想跟大家說的事,請大家對每一段感情,都要去尊重對方,包容對方,體諒對方,如果怕嫁不出去,為何不回頭想想,過去的自己是否曾傷過誰,或是被誰所傷,因為現在太多速食愛情。
個人對速食愛情想法啦∼
1只因為各取所需,那女生跟當妓女不是一樣嗎?
2只要無負擔的愛,愛跟負擔跟本不能放在一起∼
3只要精子不要他,那還不如去精子銀行找較快

作者: klun    時間: 2006-5-6 02:06 PM     標題: 請問女會員...

可能我是係一個不婚主義者的關係吧~由細到大都覺得結婚、結婚,結完就會分,結婚都只不過係一紙"分"書o者.沒甚麼大不了,所以我重來不會擔心嫁唔出,因為我會覺得係我唔想嫁,而唔係冇人娶~

作者: 細咩    時間: 2006-6-2 03:47 PM     標題: 請問女會員...

樓主  哩個問題開得幾好喔 . . .

我細細個無霖過 .大個咗原來要嫁人 . . 所以后尾大個咗  . . 身邊嘀 F 有提到第日要嫁人 . .學做傢務 . 學點樣煮飯 . . 我想開始霖哩隔問題啊 . . 壹開始我霖住做女強人好簡單 . . 就算唔嫁 . 照顧到 屋K人就夠曬 . .點知 . 嘀 F 話 . . 到時候屋K人要妳嫁 無得唔嫁 . 話我再大嘀就會明咖 喇. .
      之后 . . 我開始齣黎實習 . .返工第壹日就聽嘀姐姐講 . . 結婚嘀嘢 . . 仲吓親我 . 而且仲有個姐姐24 歲就嫁咗喇 . . 仲話過咗30就無人要咖喇 . 男人就唔同 . . 越老越好喔 . .    之后我先知死 . .我霖住勉強要我嫁都起碼30幾 . .玩夠先嫁喇 . . 點知 . .  . .  

我依咖都18 囖 . . 就快兩張囖 . . 拖都未拍 . . 咪弊 . . . .
      開始驚嫁唔齣囖 . . . . . . .

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0