標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位? [打印本頁]

作者: christhk    時間: 2004-8-26 05:38 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

好多人話, 結婚既通常都唔係一生最愛, 而一生最愛既都無法結成夫婦, 我好相信, 因為你最愛既人, 在佢心目中, 你未必係佢既最愛! 又或者, 當你遇到最愛既時候, 你已經同另一個你以為你最愛既人一齊, 愛情道路真係天意弄人. [hidepoll]
作者: mysteriolai    時間: 2004-8-26 06:20 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我自已覺得唔一定既,不過同得佢結婚都鐘意佢有一定情度
作者: 反反白    時間: 2004-8-26 08:11 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我就好老實噤講一句
我一定唔係.但唔可以話唔愛佢的.
如果唔愛,就唔會結婚啦.
我個人覺得,"最愛"都會係一d自己好like 佢,
但到最後唔可以在一起的.
因為,好多野都係唔會完美的.
最愛=佢有最多你可以接受到佢做的野.
當,如果到時係成功的結婚了,
好多野都唔會係原本自己所想的那麼美好.
會變得......有d唔太喜歡.
所以.我認為結婚的不是我最愛的.
作者: JB    時間: 2004-8-26 11:16 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我相信...我將來o既老公一定唔會係我o既最愛......
我覺得呢...最愛永遠只會埋係自己o既心底...
而且...我覺得係愛情路上...要有少少o既缺憾...先係最完美喇~~
作者: FannyCkw    時間: 2004-8-26 11:59 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我都會同樓上2位一樣~
永遠自己最鍾意o既o野~都係唔可以擁有~擁有o既~只不過係一段段o既美好回憶~
我自己係一個當我擁有o左一樣o野~得o左手之後就唔會珍惜o既人~所以我都癿得我將來o既另一半一定唔會係我o既最愛~
當然啦~如果將來o既另一半係我一生最愛o既~當然最好啦~
作者: porkchophell    時間: 2004-8-27 12:36 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

其實就算你有一個你最愛既人. 係唔等於佢會係你身邊既人.
就好似我自己咁. 我最愛既人, 我試過等佢等左3年.
但係我都無機會同佢一起. 到依家只係keep 住好朋友既關係.
你話我未來既老婆係咪我最愛的. 我實在答唔到你. 不過就我個人認為. 如果到了談婚論嫁既地步. 我諗最少我都唔會唔愛佢. 因為婚姻係一生的
作者: christhk    時間: 2004-8-27 05:53 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我一生最愛既人唔愛我, 就算可以同佢o係埋一齊, 我都唔會選擇同佢結婚, 因為將那份愛收埋在心底, 先至會記得佢, 認為佢係我既至愛, 勉強o係埋一齊, 只會另自己同所愛既人唔開心, 就算老公唔係我一生裏既至愛, 都唔代表佢唔錫我.
作者: 天使號角    時間: 2004-8-28 04:57 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

未必既~
有D人真係可以同自己心愛既人結婚,因為佢地識得打鐵趁熱,情到濃時咪結婚
我自己未拍拖,唔知會唔會啦~
不過我就唔恨結婚
作者: yagi    時間: 2004-8-29 01:58 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我既老公佢係全世界最愛我既人~!~^ ^~
作者: TinaWater    時間: 2004-10-30 11:53 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我投"是".
雖然我而家仍然好愛好愛分?手四個月?男朋友, 到而家都未搵到個男人代替到佢?我心目中?地位;
但係我相信, 到我要結婚?個男人, 我一定會一心一意淨係愛佢一個, 仲要係一生一世, 咁你話係咪一生最愛?
作者: 野蠻女    時間: 2004-11-1 07:55 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我選了不是..因為我覺得.你最愛的人不會是能給你幸福的人.
而不是你最愛的人.反而是能給你幸福的人阿.
作者: loreenla    時間: 2004-11-3 05:23 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我覺得唔會 lor!
我 問你o勒你會唔會一世仔都會淨係鐘意一個人?~唔會ma!

作者: siupigleung    時間: 2004-11-3 09:38 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

如果你不愛對方,那會選擇跟她/他結婚嗎?!
夫妻通常由愛情轉為感情...[這是我的感覺]
作者: z9413    時間: 2005-1-25 03:22 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我現在的老婆不是我一生中最愛的人,但她是我一生中最值得同佢結婚的人,我曾經與一個我好愛的人,我因為佢不惜放棄我份好前途、高人工的工,因為佢係我老細既情婦,最後仲要被逼轉行,放棄佐我四年同緊居有計劃結婚的女友,佢亦為咗我放棄我老細金錢上的照顧,佢家人反對,我和她朋友無一個支持我地,我班朋友更說因她的野蠻會連累我,雖然真的連累到我但也不介意,但最後都是因種種的問題而分開,到最後我攰啦,激情的火花令我進入忘我的境界,但火花燒完後原來沒留少少的留戀,只有恨,恨的不是她而是自己,恨令我清醒了,令我知這什麼的女人才是我所需,教我做人做得知足,後來好彩,上天給了我現在的她,她令我知道什麼叫舒服、珍惜、尊重、簡單,我當然愛現在的她,但如没當天的她就没今天的我,今天的我需要多謝當天的她,而只有當天的她,才可以令我瘋狂、忘我地愛,以前没有、今天没有、將來都没有了!如再讓行多次,就算早知結果我也一樣會再行多一次
作者: vling2884    時間: 2005-1-27 02:53 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

最愛係咪一生只有一個?
若果係,我諗自己o個位過o左咯,應該唔會再一齊,自己亦冇乜心機去拍拖.
作者: fish13leo27    時間: 2005-1-31 04:17 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

就fish而言,
      一定要是!
fish只和互相有感覺的人交往。
所以如果他喜歡的人不是我,
那fish恐怕永遠都嫁不出去了吧∼   哈!
作者: 凱提風    時間: 2005-2-4 12:48 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

對我來說,愛一次便而足夠,所以我選了「是」。
我自問不是一個懂情趣的人,也許會讓人覺得我很煩厭。
但,我對她的所有,都是出自真心的。
雖然現在跟她只是情侶,但我希望能跟她長相斯守。
就算將來我要走的路如何困難,我也會繼續走下去。
只因我要為她帶來幸福,快樂。
就算她有著不愉快的過去,我也會給她無限的包容。
只因我明白每個人有著種種往事。
就算她將來要離開我,我亦不會因此而愛別人。
只因我清楚知道,我此生,只愛她一人!
而且,除她之外,我也不會再愛!
我希望在這留下一段話:
願我對妳的愛,充滿著每個空間,能讓妳無時無刻感受到我的心!
作者: 嶼    時間: 2005-2-7 08:59 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

對每一任女友的愛與感受一定會有程度上的深淺,但跟現在的女友相處愈久愈發覺對她所注入的愛已經超過了以往的女孩,感覺上就是只有她才有辦法陪我度過這一輩子,要珍惜~~
作者: 邪炎    時間: 2005-3-8 09:16 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我選了不知道~
原因無他的皆因兩者都有可能~
可是人往往要失去了最好的才發覺到~
自己最愛的一直在自己身旁只是自己忽略了!
到要失去的時候才懂得珍惜~
就好像最愛的人也一樣~
當她/他在身邊的時候你並唔會覺得佢係你最愛的~
但當你失去了她/他與其他人在一起的時候~
你卻會感到之後出現的沒有任何一個能夠比得想她/他~
到了最後你便會選了一個最接近她/他的一個人一起永遠生活!
作者: HimCheng    時間: 2005-3-11 06:58 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

未必會係一生中最愛~
因為可能那一個只是一生中最夾得來的吧~
而且亦要看看機緣巧合呢~
作者: pig999    時間: 2005-4-30 04:37 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

同我结婚的人,肯定系一个可以同我朝夕相处的人。
我梗系希望距同时亦都系我最爱的人啦,
但系世事有时又未必甘完美。
所以我选左,不知道。
作者: nightmare12    時間: 2005-4-30 05:38 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我都相信有咁既事
因為...我最愛的人已經在今天結婚了......
作者: angefan    時間: 2005-5-1 03:58 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我選了是,因為我覺得這一生我一定會跟一個我很愛很愛的人結婚,或者他未必是唯一的,或者這個世界上有人會跟他在我心裡面有一樣的位置,但是我相信自己會把他放在第一位。
作者: so391312    時間: 2005-5-1 04:34 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

下面引用由nightmare122005/04/30 05:38pm 發表的內容:
我都相信有咁既事
因為...我最愛的人已經在今天結婚了......
大大別傷心吧,來首婚禮的祝福
否,最愛的通常都是得不到和失去
失去時,才會發覺它的好和重要
得不到,才會發覺它的美好,因為它是一個夢,得到了它永遠也不會再是夢
最愛.....最深愛..........只有你最深愛的人,才能傷得你最痛,最深

作者: Cloudie    時間: 2005-5-4 11:31 PM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

下面引用由TinaWater2004/10/30 11:53pm 發表的內容:
我投"是".
雖然我而家仍然好愛好愛分左手四個月既男朋友,
到而家都未搵到個男人代替到佢係我心目中既地位;
但係我相信, 到我要結婚?個男人, 我一定會一心一意淨係愛佢一個,
仲要係一生一世, 咁你話係咪一生最愛?
我和水水一樣...
我仍很愛我六年既男朋友...
雖然呢六年都係單身...
但亦深信我同樣會很愛我將來的相公...
不竟也流傳說能和他結婚, 總是第二最愛...
因為我相信有很多事都不是十全十美的
作者: jjjjjjj    時間: 2005-5-5 12:41 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

下面引用由Cloudie2005/05/04 11:31pm 發表的內容:
我和水水一樣...
我仍很愛我六年既男朋友...
雖然呢六年都係單身...
但亦深信我同樣會很愛我將來的相公...
...
[SHADOW=255,green,1]
和你們不同
我已經對和我拍拖四年
差點結婚的男人無甚感覺
但上一次我見他
覺得婚姻好像改變了他~
他和那個女生一起一年多就結婚了...
我的想法真沒錯...
有結婚衝動的通常不會是拍三五七年拖的男人
至於將來的老公
一定會是我一生最愛的那位
可能每一次當我決定和一個人一起時
我都會將我所有的愛投放到他身上
都會有嫁給他的想法
即使這想法有點一廂情願,但也沒所謂呢~
間中想想也會從情緒低潮中復原過來
對將來有憧憬,沒有不妥吧~  
[/SHADOW]
作者: 唔係人    時間: 2005-5-6 03:59 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

愛一個人難
要同愛人朝夕相對更難
人一定會變
不過唔一定會變得越來越相愛
再熾烈的愛
都經不起時間考驗
最愛只可能係回憶裡面先會永遠
作者: K-Polaris    時間: 2005-5-12 07:56 AM     標題: 你認為你的(將來或現在)老公/老婆是否你一生最愛那位?

我選擇5知道,未來的事情無法預測,
我希望係,但現在未必如你所願
好多時候,最愛的人未必是最適合自己的人
我一直好相信呢句話。
婚姻包括好多事情,如果最愛的人並5係適合同你生活的人,
兩人之間很容易會有裂痕,愛因而變質
所以,如果你最適合自己你的人是你最愛的人,我會話
恭喜你,你好幸福。

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0