標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好? [打印本頁]

作者: andyliandy    時間: 2004-5-11 12:41 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

[這個投票最後由andyliandy在 2004/05/11 00:42am 編輯]

看到會員 wing左既心心 發起了"點樣既男朋友係最唔好?你最唔想要既?" 的投票~
那我們男士也投一下~
點樣既女朋友係最唔好?你最唔想要既?

作者: wing左既心心    時間: 2004-5-11 12:48 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

哈哈..雖然我係女仔,但我都覺得最唔好既女朋友係唔注重衛生,我諗一個男朋友容忍其他都可能得,但我諗呢樣一定唔得.
作者: Dun    時間: 2004-5-11 01:46 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我揀左四樣...
花心,小氣,唔注重衛生同埋唔尊重我...
其實花心唔駛講都惡頂喇...
果D咩"外遇很多最愛一個"我諗唔係咁可信...
小氣其實唔太大問題不過加埋亂諗野一齊就會好麻煩...
唔注重衛生...
唔只係女仔係人都唔係咁好喇...
最後唔尊重...
我諗有時一對人玩還玩笑還笑有D時候點都要認真少少...
因為我覺得唔尊重好容易會變左忽略左對方...
另外我個人覺得仲有兩樣可以加埋上去...
一樣係著衫暴露...
另一樣係同異性太親近...
著衫著得少...
個人黎講唔想條女俾人睇蝕囉...
最慘覺得係同D男仔玩得太埋...
有時明知佢地冇野不過見到佢地玩到咁close點都有D唔舒服...
作者: Butn    時間: 2004-5-11 01:49 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

唔該出題者跟老規矩:
出題先講自己意見,
thank you
作者: andyliandy    時間: 2004-5-11 02:09 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

下面引用由Butn2004/05/11 01:49am 發表的內容:
唔該出題者跟老規矩:
出題先講自己意見,
thank you
原來有這樣的規矩~_~
抱歉,因為不知道...
現在就補回自己的意見吧~~
我覺得首要的就是尊重,不互相尊重的情侶關係也不太可能維持下去吧(特別人示除外)=_=!!
再來就是衛生問題,就算不理會旁人眼光,但作為會有親密接觸的情侶關係,不用我多說大家也明白吧!
ps:香港特別行政區E-hell靈異論壇會員andyliandy~~我..在此呼籲"為已為人,請注重衛生"=_=!
作者: 靈異simon    時間: 2004-5-11 08:08 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

***** 板主模式 ***** 該文章是管理員從聊天間轉移過來的!
作者: 彩虹邊的雨雲    時間: 2004-5-11 01:48 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

這問題的解答還不簡單。我投了其他﹐而我認為最差的女友是一個你不是真心喜歡的人。若果你的女朋友是一個你真心喜歡的人﹐無論他不細心﹐不溫柔﹐不怎樣的跟本沒有關係吧﹐因為﹕
唔細心 (這是她心情不好)
唔溫柔體貼 (這是有個性)
唔會哄你 (這是因為她想讓你照顧她)
花心 (這是有吸引力)
鍾意賭錢(這是好玩耍)
能力比你高(這是聰明)
唔算靚女(在你眼中必定是美人)
揮霍無度 (這是豪爽)
小氣 (這是間歇性情緒不穩﹐治療良藥是你的關心)
唔成熟 (這是可愛)
唔浪漫 (這是希望你專心在事業不要和她瘋)
唔注重衛生 (這是不拘小節)
唔尊重你 (這是獨立)
我想說的重點是﹐一個你真心喜歡的人是不會有以上的缺點。並不是你不知道或無視她的缺點﹐而是對著一個你真心喜歡的人﹐你會專注在稱讚她的優點而不是罵她的缺點。你會感謝上天給她她的優點而不是埋怨上天給了她她的缺點。
當你的女朋友是一名你不是真心喜歡的人﹐你便會看見她的缺點了。
作者: EaSKa    時間: 2004-5-11 06:09 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我身為女仔覺得"唔尊重你"是一大缺點, 其次是唔注重衛生, 隨後的是花心...鍾意賭錢
因為我覺得這樣的女朋友會給人很大的負擔..
作者: andyliandy    時間: 2004-5-11 08:01 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

[這個貼子最後由andyliandy在 2004/05/11 08:01pm 第 1 次編輯]

彩虹邊的雨雲 在上文提出的,我大部份也十分認同(對著一個你真心喜歡的人﹐你會專注在稱讚她的優點而不是罵她的缺點。)~讓我記起久違了的"愛"該是怎樣的~~~~~
但上文提到的其中2點~
1.花心(這是有吸引力)吸引力是吸引人,而花心就是被不止一個人吸引著~~
2.唔尊重你 (這是獨立)尊唔尊重你同獨唔獨立絕對是兩回事...

作者: 雷.仲恩    時間: 2004-5-11 08:46 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

[這個貼子最後由雷.仲恩在 2004/05/11 08:47pm 第 1 次編輯]

我想男人是喜歡聰明的女人,但不喜歡女人比他聰明。
我想男人是喜歡有經濟能力的女人,但王不喜歡自己沒工作要依賴她。
我想男人是喜歡小女人服從他的大男人主義。
雖然這是很不公平,但這是男人的本我。

作者: 通夕    時間: 2004-5-12 12:42 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我係女仔會覺得唔成熟同小氣係最大件事的
我細個時成日唔比面bf,
成日係佢fds面前發練炸,
又扮嬲,攪到佢fd問我洗唔洗咁臭四 >_<
宜家我醒目啦,點都比足面佢,
等佢有面就會更加鍚我
作者: manman288    時間: 2004-5-12 03:29 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

死la...我差唔多有哂以上一半ge衰野唔細心唔溫柔體貼  
唔會哄佢   花揮霍無度(揮佢D錢)  
唔成熟唔浪漫等等~~~真係oh ,my god la 嘻~  
我係女仔會覺得唔成熟揮霍無度唔注重衛生
唔尊重佢小家既女朋友係最唔好ge

作者: andyliandy    時間: 2004-5-13 01:41 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

[這個貼子最後由andyliandy在 2004/05/13 03:37am 第 1 次編輯]
下面引用由manman2882004/05/12 03:29am 發表的內容:
死la...我差唔多有哂以上一半ge衰野唔細心唔溫柔體貼  
唔會哄佢   花揮霍無度(揮佢D錢)  
唔成熟唔浪漫等等~~~真係oh ,my god la 嘻~  
我係女仔會覺得唔成熟揮霍無度唔注重衛生
...
manman~只要你沒"不尊重"他...這個缺點的話,我覺得就沒什麼大不了啦!
妳男朋友真正愛妳的話,其他缺點在他眼中就不會是缺點了(古今名言:愛情是盲目的)
會員 彩虹邊的雨雲 有提到:
唔細心 (這是她心情不好)
唔溫柔體貼 (這是有個性)
唔會哄你 (這是因為她想讓你照顧她)
花心~~~
鍾意賭錢(這是好玩耍)
能力比你高(這是聰明)
唔算靚女(在你眼中必定是美人)
揮霍無度 (這是豪爽)
小氣 (這是間歇性情緒不穩﹐治療良藥是你的關心)
唔成熟 (這是可愛)
唔浪漫 (這是希望你專心在事業不要和她瘋)
唔注重衛生 (這是不拘小節)
唔尊重你 ~~~
結論是:就算妳有齊以上"優~~~點"都唔駛怕冇人要喎~嘿嘿~~(純粹講笑~_~別在背後詛咒我)
~最重要的還是互相尊重~
作者: 彩虹邊的雨雲    時間: 2004-5-13 01:34 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

下面引用由andyliandy2004/05/11 08:01pm 發表的內容:
彩虹邊的雨雲 在上文提出的,我大部份也十分認同(對著一個你真心喜歡的人﹐你會專注在稱讚她的優點而不是罵她的缺點。)~讓我記起久違了的"愛"該是怎樣的~~~~~
但上文提到的其中2點~
1.花心(這是有吸?..
不明白嗎﹖我用另一個說法
對著一個真心喜歡的人﹐這些“缺點”是不會被視為“問題”。亦即是說﹐對著一個非真心喜歡的人﹐不尊重你會令你覺得討厭。對著一個真心喜歡的人﹐她的"不尊重"將不會被視為"不尊重"﹐可能會變成"有些時候蠻橫了一點"。即是說﹐這些缺點會因為你不重視而不會變成"缺點"。明白我說甚麼嗎﹖

作者: jpm    時間: 2004-5-13 05:06 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

唔注重衛生
如果女人係咁既話
咁佢同唔成日沖涼既男人有咩分別
作者: andyliandy    時間: 2004-5-13 08:08 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

下面引用由彩虹邊的雨雲2004/05/13 01:34pm 發表的內容:
不明白嗎﹖我用另一個說法
對著一個真心喜歡的人﹐這些“缺點”是不會被視為“問題”。亦即是說﹐對著一個非真心喜歡的人﹐不尊重你會令你覺得討厭。對著一個真心喜歡的人﹐她的"不尊重"將不會被視為...
我在前文有提到~我也覺得愛情是盲目的~
我不認同的只是你說提出:
花心{這是有吸引力)
不尊重你(這是獨立)
看來不明白的是你~~~
還有~把"不尊重"當成是"有些時候蠻橫了一點"這可能只是你個人的感情觀吧了~
認同你這點的人,我想不會太多~
作者: 女王    時間: 2004-7-20 03:42 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我覺得女仔唔靚就冇人會like lo~
因為本人唔算靚女~
但我以上既缺點都冇~
但唔知點解冇人會like我lo~
作者: 戒靈    時間: 2004-7-20 06:35 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我好怕成日比女朋友煩住,我知佢關心我,但係我已經有個啊媽關心
作者: keith220    時間: 2004-7-21 12:03 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

最難受是他習慣了你的細心 關懷變了習慣 絲毫不理會你的感受 只懂一直要求你做什麼或你要給他什麼的女孩 比以上的缺點來得辛苦難受...
作者: kant2219    時間: 2004-8-3 02:20 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我覺得最主要係唔尊重我,其次係鍾意賭錢同埋花心!!
作者: ryoohki    時間: 2004-9-1 04:45 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

all other thing is ok for me, but must not be 花心 low
if she is love me , all other thing also is a little problem
作者: dominicwoo    時間: 2004-9-22 03:04 AM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我最唔鍾意女朋友花心,唔注重衛生同埋唔尊重我
而講粗口同埋食煙就更加不能容忍!!!
作者: love4over    時間: 2004-10-17 01:23 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

下面引用由Dun2004/05/11 01:46am 發表的內容:
另外我個人覺得仲有兩樣可以加埋上去...
一樣係著衫暴露...
另一樣係同異性太親近...
著衫著得少...
個人黎講唔想條女俾人睇蝕囉...
最慘覺得係同D男仔玩得太埋...
有時明知佢地冇野不過見到佢地玩到咁close點都有D唔舒服...
我中左喎...
佢成日都會話我囉...
但係我都唔會聽既...
其實有個靚靚+身材好既女朋友唔好咩...
有人望都係因為你靚啫...
唔通你好想有個樣衰衰既女朋友咩...???
作者: 賤種    時間: 2004-10-26 11:26 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

樣唔最重要, 如果你性格係非常難頂, 成日發皮4, 冇口德既話...我相信冇人會鐘意你
溝你都只係為左搞你....
唔好為拍拖而拍拖(睇樣果d10個有9個都係咁), 真心喜歡對方優點先會長久....
作者: ETB    時間: 2005-7-31 01:04 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我就覺得女人冇腦最唔好!成個傻仔咁,問埋d無聊野
作者: tommyching    時間: 2005-8-28 03:04 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

我覺得女仔花心吾會係一個大問題。女仔吾同男仔,因為如果一個女仔真係愛上了一個男的話, 佢會對個個男仔好好仲會肯為佢做好多野。反而係吾注重衛生 同埋鍾意賭錢, 我覺得我自己係吾會接受到。
作者: chung1219    時間: 2006-8-21 06:04 PM     標題: [分享]點樣既女朋友係最唔好?

下面引用由andyliandy2004/05/11 00:41am 發表的內容:
看到會員 wing左既心心 發起了"點樣既男朋友係最唔好?你最唔想要既?" 的投票~
那我們男士也投一下~
點樣既女朋友係最唔好?你最唔想要既?
我揀了『花心』, 因為我本身絕對係一個專
一的人 , 雖然過往我有十多個女朋友 , 但我
從未試過一拖二 , 跟這個完了才再找第二
個囉。
我有段時期都幾爛滾 , 但當時我是沒有女朋
友。

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0