標題: 好恐怖>. [打印本頁]

作者: Cecily    時間: 2005-3-26 01:00 PM     標題: 好恐怖>.

我媽咪有個朋友,,我聽我媽咪講佢不嬲都係時運低,,成日都會遇上個d事!!佢成日都會自己去旅行,,呢次就係發生係一次佢去完旅行返黎,,佢個次去左絲綢之路旅行,,佢仲大膽到自己一個人騎單車行絲綢之路,,返到黎香港,,怪事就發生啦!!佢個肚成日痛,,維持左大約個多月,,佢就去左睇醫生,,醫生同佢照x光,,竟然發現在佢子宮旁有一個大約有差不多一個拳頭大的腫瘤,,佢立即排期做手術,,醫生幫佢割左個腫瘤出黎,,但驚人的是腫瘤竟然係有頭髮和牙的,,醫生話以前都有類似既案例,,醫生說可能是佢還是bb仔時,,係佢媽咪個肚既時候,,有可能是孖胎,,但在兩三個月時,,機因有問題,,其中一個就冇法生存下去,,就付左係剩低個一個既身體上,,當佢一路大時,,佢個個所謂既兄弟姊妹就同樣地在佢身體裏長大,,所以就有頭髮和牙,,真係好恐怖!!之後佢就去請教一個同佢好好朋友既師傅,,個師傅一見佢就知佢比個d野跟住,,師傅仲話個隻係隻紅頭髮既男鬼,,可能就係佢去旅行時跟佢返黎既,,師傅之後幫佢捉左隻野,,但佢捉左隻野去邊就唔知啦!!我媽咪話佢可能係比隻野搞黎,,所以會生粒有頭髮和牙既腫瘤!!呢單野係真係發生係我媽咪朋友身上,,千真萬確架!!
作者: curious5354    時間: 2005-3-26 02:05 PM     標題: 好恐怖>.<

我會覺得前者比較可信性高...
因為好多醫學權威都有講過...
有可能係孖胎生唔到所做成...
而且一路都有營養維持生命...
所以就有個有頭髮同牙?野...
依d胎好似有個名架...唔太記得...
不過外形係好「骨感」架...
但係又好似石頭咁...總之好核凸... =.="
作者: 濱崎步    時間: 2005-3-26 03:51 PM     標題: 好恐怖>.<

我個人都聽過有關於類似的故事~~~~~
而究竟真的是靈體作祟~~~還是醫生所說的孖胎做成~~~~~
就要睇你點睇喇~~~~
而我有一d問題~~~你媽媽的朋友在知到有腫瘤之前
有沒有出現一些有關靈異怪事呢~~~~

作者: vling2884    時間: 2005-3-26 05:50 PM     標題: 好恐怖>.<

唔...我信醫生講法多d,之前都有聽過以上case,有少部份孖胎唔可以順產呀,其中一個會夭折o架!至於點解仲生出頭髮同牙仔,我諗好似 curious5354 o甘講,母體仲有營養俾個BB呢!
個BB都留左係個肚o甘耐,實會出現問題啦!係旅行後開始痛,我認為係時間上巧合唧!
作者: Cecily    時間: 2005-3-26 07:09 PM     標題: 好恐怖>.<

下面引用由濱崎步2005/03/26 03:51pm 發表的內容:
我個人都聽過有關於類似的故事~~~~~
而究竟真的是靈體作祟~~~還是醫生所說的孖胎做成~~~~~
就要睇你點睇喇~~~~
而我有一d問題~~~你媽媽的朋友在知到有腫瘤之前
...
都有,,佢成日都會遇到呢d野!!佢係開洗衣鋪既,,佢養左兩隻狗同一隻貓,,佢間洗衣鋪係長形既,,d狗成日都冇啦啦係入面吠,,佢入到去睇下咩事,,就聞到好大陣煙味,,((佢本身唔食煙,,所以對煙味好敏感,,加上洗衣鋪咁香,,有煙味一定好易聞到)),,佢自己一個住係洗衣鋪閣樓,,成日都聽到男男女女講野聲,,((但係洗衣鋪關鋪後就冇人,,加上閣樓周圍都冇人住)),,不過雖然佢明知自己間鋪有個d野,,但佢都冇理,,可能佢成日都見到呢d野,,d野又冇搞到佢,,所以冇理!!
作者: iamgenius    時間: 2005-3-26 07:18 PM     標題: 好恐怖>.<

因為好多醫學權威都有講過有可能係孖胎生唔到所做成所以就有個有頭髮同牙?
作者: curious5354    時間: 2005-3-26 09:00 PM     標題: 好恐怖>.<

下面引用由Cecily2005/03/26 07:09pm 發表的內容:
都有,,佢成日都會遇到呢d野!!佢係開洗衣鋪既,,佢養左兩隻狗同一隻貓,,佢間洗衣鋪係長形既,,d狗成日都冇啦啦係入面吠,,佢入到去睇下咩事,,就聞到好大陣煙味,,((佢本身唔食煙,,所以對煙味好敏感,,加上洗衣鋪咁香,...
唔知係咪咁呢...
有d衫可能長年都冇人著喎...
所以dirty左要拎去洗啦...
而咁耐冇人著過?衫上面好可能依附左d東西?度...
聖經都有講啦...魔鬼係會附?任何?野上面架嘛...
所以當d衫被洗?時候...
「佢地」就「彈」左出黎企埋一邊...
狗好多時都見到架嘛...咁就?度吠喇...
作者: z9413    時間: 2005-3-26 10:26 PM     標題: 好恐怖>.<

我比較相信醫學上的解釋,如她擔心的話,可以叫醫生將膧瘤再作祥細撿查
作者: TinaWater    時間: 2005-3-27 01:56 AM     標題: 好恐怖>.<

小妹個人認為兩件事根本毫無關係~
一, 醫生已經以科學的角度解釋了腫瘤的事;
二, 師傅只說那是 "紅頭髮的男鬼", 跟 "有頭髮和牙的腫瘤" 扯不上太大的關係.
看Cecily大人媽媽的朋友只是心理作用吧~?
作者: sze393    時間: 2005-3-27 12:25 PM     標題: 好恐怖>.<

我都有同感...
第一件事同第二件事....
好似冇關係咁....??
其實好似你媽媽個朋友既情況....
外國都有報導過....!!
作者: Cecily    時間: 2005-3-27 12:29 PM     標題: 好恐怖>.<

下面引用由TinaWater2005/03/27 01:56am 發表的內容:
小妹個人認為兩件事根本毫無關係~
一, 醫生已經以科學的角度解釋了腫瘤的事;
二, 師傅只說那是 "紅頭髮的男鬼", 跟 "有頭髮和牙的腫瘤" 扯不上太大的關係.
看Cecily大人媽媽的朋友只是心理...
醫生只係話有可能,,因為當醫生同佢做完手術後,,都有把腫瘤化驗,,但連醫生都唔知係d咩黎,,因為過去有類似病例,,所以就話有可能,,但佢都冇證據呀!!不過我媽咪朋友都冇再深究係唔係啦......
作者: lok95600    時間: 2005-3-27 12:44 PM     標題: 好恐怖>.<

下面引用由vling28842005/03/26 05:50pm 發表的內容:
唔...我信醫生講法多d,之前都有聽過以上case,有少部份孖胎唔可以順產呀,其中一個會夭折o架!至於點解仲生出頭髮同牙仔,我諗好似 curious5354 o甘講,母體仲有營養俾個BB呢!
個BB都留左係個肚o甘耐,實會出現問題啦...
我覺得唔係巧合因為佢都話佢一個人騎單車行絲綢之路
咁暏係坐左好耐la
感個單車位個型岩岩好係可以令血液唔循環
所以個腫瘤無營養感就會痛
我覺我就係咁羅
作者: anypeach    時間: 2005-3-28 12:18 PM     標題: 好恐怖>.<

係囉...
我都覺得係醫學上0既問題.....
唔關男鬼事喎......
作者: mrslai    時間: 2005-4-14 02:02 AM     標題: 好恐怖>.<

唔....我 家 姐 個 同 事 2 年 前 都 有 咁 既 情 況;幾 乎 一 樣 呀 !不 過 佢 就 冇 去 過 旅 行 ;佢 係 因 為 成 日 覺 得 肚 谷 谷...肚 脹....後 尾 頂 唔 順 就 走去 睇 醫 生...再 做 詳 细 檢 查 先 知 ....發 現 有 個 腫 瘤 又 係 拳 頭 咁 大,都 係 有 牙!嘩 ......都 咪 話 唔 恐 怖 ∼∼ 個 醫 生 重 話 呢 亭 "另 類 腫 瘤"....係 會 不 断 吸 收 身 體 內 既 營 養....所 以 係 會"長 大".....從醫 學 角 度 係 有 得 解 釋 ,但 個 學 名 就 唔 多 記 得 啦!
作者: frenchfree    時間: 2005-4-14 08:56 AM     標題: 好恐怖>.<

我都好想知道樓主的朋友去絲綢之路之前有無檢查過身體,之前有無呢個腫瘤。。。如果以前無的話,醫生的解釋就不能被接受了 -_-|||
作者: nightmare12    時間: 2005-4-14 10:02 AM     標題: 好恐怖>.<

係囉,我就唔係好信係因為去完旅行之後出事喇,呢d野我覺得唔出奇,間唔中新聞亦都有講架啦,所以就算有都唔出奇

歡迎光臨 Cyber X-files (http://cyberxfiles.com/cyberx/) Powered by Discuz! 7.0.0